Alle innlegg Sukkerforum

Folkeopplysningen

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Telemark) to. 4 okt. 2012 15:30 Privat melding

Hei, ser at dette programmet som går på NRK beskyldes for å drive harselas med "alternativ medisin".
Personlig mener jeg programmet avslører og tar et oppgjør med en kynisk bransje, som tjener penger på juks og fanteri.
Det er kanskje ikke all alternativ medisin som er humbug, men de som har vært der til nå er ihvertfall det!

Hva mener du/dere?

Skjult ID med pseudonym cicero to. 4 okt. 2012 15:52

Hadde alternativ medisin fungert hadde det ikke vært "alternativt" lenge, men tatt opp i vanlig medisin. Når det er sagt er jeg også ganske skeptisk til legemiddelindustrien og samfunnets jag etter å medisinere alt mulig rart i dag. Som alltid er det lurt med sunn skepsis og flere konsultasjoner når man går en behandler eller en diagnose i møte. De dumme vil bedras.

(mann 42 år fra Telemark) to. 4 okt. 2012 15:57 Privat melding

Jeg trodde ikke meditasjon var i den kategorien Svampebob1........men den er kanskje det?

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) to. 4 okt. 2012 16:05 Privat melding

"Hadde alternativ medisin fungert hadde det ikke vært "alternativt" lenge, men tatt opp i vanlig medisin"
Dette stemmer dessverre ikke. Søk på nett om osteopati og fysioterapi..så kan du fortelle meg hva som fungerer.

Skjult ID to. 4 okt. 2012 16:18

@ Caballero, du skriver at kanskje vi skulle tatt en kikk på legemiddelindustrien i samme slengen, kunne ikke vært mer enig. Hvorfor i all verden tillates salg av nikotinplaster og tyggegummi på apotek når forskning viser at det bare fører til fortsatt avhengighet (nå av tyggisen istedet) og at 'cold turkey' er det eneste som egentlig fungerer for de fleste? Nikotin er ute av blodet på 20 minutter, og det er en god gammel 'lege'løgn og myte at folk får 'svettetokter' eller smerter når de slutter. Hvis du var hekta på heroin får du det.

Skjult ID med pseudonym graps to. 4 okt. 2012 16:29

@strings Enkelte meditasjonsmetoder er dokumentert fungerende mot bla stress og er dermed ikke alternativt. De som kommer med udokumenterte påstander er fremdeles innen alternativmedisin.

Skjult ID med pseudonym Grøt to. 4 okt. 2012 16:32

Mye som ikke går an å forklare, finnes masse stoff om det. Så lenge man ikke kan forklare noe vitenskapelig blir det skyvet under teppet. Masse juks innen dette temaet uansett ja, det vil alltid være juks der hvor folk kan tjene penger.

Synes uansett at selve programmet tar opp noen viktige ting, men er også veldig ensidig og har svaret før man leter etter det. Er en kjent sak at man finner svaret man leter etter, hvis man har svaret før man leter.

Skjult ID med pseudonym cicero to. 4 okt. 2012 16:52

@Bisken

At det ikke er tatt opp i vanlig medisin ENDA betyr ikke at det vil forbli "alternativt" til evig tid. Funker det, vil det få anerkjennelse med tiden.

Skjult ID med pseudonym tralalalal to. 4 okt. 2012 19:15

@Caballero - apropo forslag om "staten": tviler på at statskanalen NRK vil gå like hardt ut mot staten som de gjør mot alternativ medisin. :-)

Skal sies at enkelte måter og metoder som benyttes i programmet er litt uheldige. Når man går så hardt ut som NRK gjør bør man ha alt sitt på det rette. Nå er ikke jeg enig i alt det her, men hun har noen gode poenger: http://www.dagbladet.no/2012/10/03/kultur/debatt/kronikk/tv/folkeopplysning/2370 2976/

(mann 51 år fra Oslo) to. 4 okt. 2012 19:33 Privat melding

tralalalal, hvilke poenger mener du hun har?

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) to. 4 okt. 2012 20:14 Privat melding

http://www.aftenposten.no/meninger/Ondskapsfull-harselas-7008319.html

(mann 65 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 01:20 Privat melding

Det var en gang i hine gamle dager at legestanden nektet for at der fantes noe så fremmedartet som bakterier, for ikke å snakke om virus. Bare les historien.
Der vil alltid bli harselert med nye ting av allvitende folk(tror dei)

Når det gjelder alternativ medisin, så sies at det bare er placebo efffekt, men søren og, er det så gale hvis det kan bidra til at folk blir friske.

Når det gjelder håndspåleggelse, så har jeg bedrevet det i småskala, noen ganger har det effekt, andre ganger ikke. Har alldri tatt betalt, men opplever at folk ønsker å betale???. Så det har blitt noen sjokolade biter i ny og næ

(mann 51 år fra Oslo) fr. 5 okt. 2012 09:12 Privat melding

I hine hårde dager, når alternativ behandling var eneste alternativet, døde folk som fluer og gjennomsnittsalderen var rundt 30.

Etter en fikk evidensbasert behandling, mer enn doblet levealderen seg

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) fr. 5 okt. 2012 14:54 Privat melding

@cicero

Vel det var din påstand at "alternativt" båsen ikke har effekt fordi den er alternativ.

Som du selv sier så vil dette forandre seg med tiden. Hvilken bås man setter behandlinger i, vil derfor være uten betydning.