Alle innlegg Sukkerforum

Negative profiler

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:21

Ikke sjelden kommer jeg innom manneprofiler der vedkommendes kjærestepreferanser er negativt vinklet, dvs. det beskrives hva slags person man IKKE vil ha. Greit nok det, men dette skjer gjerne i det jeg oppfatter som en litt nedlatende og frekk tone. Type "hvis du er en dame som er helt desperat etter å finne en å avle barn med, trenger du ikke lese videre". Nei vel. Jeg vil ikke ha barn, men jeg vet neimen ikke om jeg vil ha en som skriver sånt i profilen sin heller. Det samme med "Hvis du bare vil sitte i sofaen og stappe i deg ostepop, er nok ikke vi noen god match". Jeg liker å trene, men jeg vet ikke om jeg synes en sånn profil vitner om en veldig sympatisk fyr.

Og så videre. Jeg skjønner at man vil si fra hva man ikke ønsker, men et godt tips er å si det på en litt rundere måte. Hvis ikke tror jeg faktisk man risikerer å skremme bort både sofagrisene som kun vil ha en far til sine barn OG dem som er nærmere målgruppa ;)

Folk tiltrekkes av blide og positive mennesker :)

(Nå kan det selvsagt innvendes at det er bare bra at folk avslører seg som de usympatiske drittsekkene de er, men ...)

Skjult ID med pseudonym cicero fr. 5 okt. 2012 16:25

Det samme gjelder for jenter som lister opp alt som mannen MÅ være. ;)

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:32

Cicero: Dette var IKKE ment som nok en "hvem er verst, menn eller kvinner"-tråd. Jeg er kvinne, derfor ser jeg bare manneprofilene. Det er helt sikkert mange kvinner som gjør akkurat det samme.

Det er faktisk en vesensforskjell mellom det du nevner (uansett kjønn!), for det å liste opp egenskaper man ØNSKER er, mener jeg, mye bedre enn å skrive masse (i en nedlatende tone) om alt det man IKKE vil ha. Det var det jeg mente. Jeg synes det må være lov å nevne egenskaper man ser etter, da blir profilen mer positivt vinklet enn hvis man bare nevner ting man ikke liker.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:36

Strings: Tja, det går jo an å si at man enten ikke ønsker barn eller er veldig ambivalent mht. det. Når det gjelder trening og kropp, er det mange som sier at de liker å trene og ønsker seg en partner som også gjør det. Mange nevner også dette med å "ta vare på seg selv", dette er jo en velkjent kode for slank og veltrent ;) Og hvis man sier at man ønsker seg noen som er slanke, synes jeg det må være lov.

Poenget er man jo ikke behøver å rakke ned på dem som er utenfor målgruppa:)
Jeg tror kanskje at mange ikke ser det helt sjøl hvor usympatiske de fremstår, kanskje er de bra folk, men jeg blir ihvertfall litt skremt bort, selv der jeg ikke føler meg truffet.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:36

Ok, der svarte jeg en som sletta innlegget sitt etterpå, jaja :)

Skjult ID med pseudonym cicero fr. 5 okt. 2012 16:42

@Rosalita

... og jeg kan bare se kvinneprofilene. Det er helt sikkert mange menn som gjør akkurat det samme.

(mann 42 år fra Telemark) fr. 5 okt. 2012 16:47 Privat melding

Ts: Ser poenget ditt....men slik jeg ser det burde en ikke dømme utifra deyt en har lest i en profil! Kjenner du en slik irl så ok lissom:) Men her snakker vi om ting som absolutt ikke ønskes! I en slik kontekst tror jeg det må sies slik at det forstås av den som leser. Hvis jeg ikke ville ha en som sterkt ønsker seg barn, ville du oppfattet det bedre om jeg skrev......"Er det viktig for deg å få barn i overskuelig fremtid så er du uaktuell"?
Denne måten å si det på ville bare sådd tvil om hva budskapet egentlig var.
Det jeg mener er at noen ting ikke kan sies høflig:)

Alikevel...har du eksempler på hvordan en kan fremme slikt på en høflig (og efektiv) måte så kom gjerne med dem.

(mann 42 år fra Telemark) fr. 5 okt. 2012 16:51 Privat melding

Jeg sletta inlegget mitt for å formulere det bedre:)
Alikevel synes jeg svaret ditt på det jeg sletta passer bra til det nye.
Det er en ting jeg tenker på, en hører stadig om folk som klager på at de blir kontakta av folk som ikke passer krava til profileier.
Det kan være feil alder, for lang avstand osv.....kanskje dette gjelder for de profilene du har vært inom og kanskje de er dritleie av det?

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:52

Strings: Se over:)

Det går jo an å si at man ikke ønsker barn? Rett og slett? Da sier man ingenting stygt om dem som VIL ha det, samtidig som at man signaliserer ganske klart hva man selv (ikke) ønsker. Jeg har skrevet i profilen min at jeg ikke vil det, uten negativ vinkling mot dem som vil. Jeg har også skrevet at jeg gjerne vil treffe noen som liker å gå i marka osv. Da sier jeg jo ikke noe stygt om dem som er inaktive. Jeg sier noe om hva JEG vil ha.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 16:54 Privat melding

Dette her er noe jeg syns er litt artig med damer.

På den ene siden vil de gjerne føle seg unike, og spesielle, og bli likt for hvordan de er.

På den andre siden snur mange av de i døra hvis profilen inneholder mange preferanser/"krav", (og her kommer kickern), selv om de faller innunder disse preferansene/"kravene".

Vil dere virkelig ha en fyr som uttrykker seg på en måte som tilsier at han liker "alle" damer? Hva er bra med det? Er man en usympatisk drittsekk hvis man ikke liker alle damer, og sier det? Virkelig....?

Ingen liker "alle" damer, men mange har skjønt at mange damer liker at man formulerer seg på en veldig rund måte som nærmest tilsier at man ikke har preferanser i det hele tatt (spesiellt hva angår utseendet), og utnytter det.
Disse er selvfølgelig veldig sympatiske, spesiellt hvis de også bruker smileys =) <3.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:55

Det er sikkert mange som er lei av å bli kontaktet av folk som er utenfor egne preferanser, selv er jeg temmelig lei av å bli kontaktet av eldre menn, men jeg tenker som så at da får jeg bare la være å svare, blokkere el. Heller det enn å fremstå som frekk og sur ved å skrive "Er du er gammel gris, kaster du bort tida di på profilen min". Det virker jo ikke spes. sympatisk. Greia her må vel være å gå for en lur taktikk der man tiltrekker seg flest mulig og frastøter kun dem man ikke er interessert i.

Skjult ID med pseudonym cicero fr. 5 okt. 2012 16:56

Det er vel ganske enkelt @ANASLEX.. Menn skal være holde døra åpen for alle kvinner, mens kvinner bare skal slippe til drømmemannen. Likestilling kalles det.

(mann 42 år fra Telemark) fr. 5 okt. 2012 16:57 Privat melding

Jeg har lest og svart på inlegget ditt TS!

Her er det jeg svarer

"Det er en ting jeg tenker på, en hører stadig om folk som klager på at de blir kontakta av folk som ikke passer krava til profileier."

Så antyder jeg at kanskje de er gått så lei av det at de bestemmer seg for å skrive det litt krasst!

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:57

ANASLEX: Må man like ALLE damer selv om man formulerer ønskene sine på en ok måte?

Dessuten gjaldt denne tråden tendensen generelt, ikke en eventuell forskjell på damer og menn, er så utrolig lei alle de generaliserende trådene med menn er sånn, damer er sånn.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 16:58

Strings: Tror vi har sittet og skrevet innlegg helt samtidig, derav overlappinga :)

(mann 42 år fra Telemark) fr. 5 okt. 2012 16:58 Privat melding

Det er mulig.....

Skjult ID med pseudonym cicero fr. 5 okt. 2012 17:00

Er bare litt slem med deg @Rosalita. Ser bare ikke forskjell på å skrive hva man absolutt ikke vil ha og det en partner MÅ ha. De er like ekskluderende begge to, og vitner om personer som ikke er spesielt åpne her inne. Ergo noen som jeg ville tenkt meg to ganger før jeg kontaktet.

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 5 okt. 2012 17:00

Fins nok dameprofiler som gjør det samme som TS klager over. Sikkert jevnt fordelt

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 17:02

Cicero: skjønner hva du mener. poenget må vel være (og her tror jeg vi er enige) at hvis man fremstår som usympatisk, vil man støte fra seg mange - også dem man potensielt kunne være interessert i. Og det er jo synd. Jeg holder meg ihvertfall langt unna hvis en profil gir usympatisk-vibber. Samme hvor høy og kjekk fyren er! :)

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 17:03

Hva er greia med at alle tråder utvikler seg til en krig om hvem som er verst av menn og kvinner?

Pedro: Hvem som gjør dette mest, var ikke poenget.

(mann 38 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 17:08 Privat melding

@Rosalita:

Det er ingen som liker alle, men det er en god del som lyver og formulerer seg på en måte som tilsier at de gjør det, og grunnen til det er jo nettopp at det er mange damer som liker å lese slikt, fordi de tenker (eller føler?) at da er fyren sympatisk og god, ikke overfladisk og ikke dømmende... Og SLIKE menn vil jo damer ha, eller hva? =) <3

At negativitet ikke er attraktivt sier seg jo selv, men det å nevne hva slags mennesker man ikke ønsker å involvere seg romantisk med tilsier jo ikke at man er negativ generellt, eller at man er en "usympatisk drittsekk", selv om det kanskje "føles" sånn når du leser teksten.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 5 okt. 2012 17:17

ANASLEX: Du har et problematisk forhold til følelser, ser jeg. Kan forsikre deg om at jeg og mange damer med meg både føler og tenker.

Selvsagt trenger man ikke være negativ generelt eller en usympatisk drittsekk hvis man skrive i nedlatende ordelag hva man absolutt ikke er ute etter i en partner, men profilen er bare et lite vindu inn mot en person, og man får bare den sjansen til å fremstille seg selv best mulig, så da tenker (!) jeg at det sikkert er smart å prøve å fremstå som en ok person.

Så du mener at mange bevisst lyver for å få det til å virke som om de liker alle, og at damer liker å lese løgner?

Skjult ID med pseudonym cicero fr. 5 okt. 2012 17:19

Er nok en del damer som tror de er flinkere til å ikke la seg lure enn de egentlig er. Så poster de en klagetråd på forumet når de atter en gang gikk på limpinnen..

Skjult ID med pseudonym Z fr. 5 okt. 2012 17:27

Menn(esker) som skriver sånt interesserer meg ikke. Enkelt og greit og fiks ferdig!

(mann 38 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 17:36 Privat melding

@Rosalita:

Hahahha! Problematisk forhold til følelser? Da har jeg hørt det og.

Man burde vel prøve å fremstå som den personen man faktisk er? Men selvfølgelig er det smart, hvis formålet er å tiltrekke seg flest mulig, å prøve å fremstå som så bra som mulig.

Ja, mange lyver bevisst for å få det til å virke som om de liker alle. Damer liker selvsagt ikke å lese løgner, men når man lyver, så opplyser man da heller ikke om at man gjør det. De leser jo ikke en løgn, selv om det er en løgn, hvis du skjønner =P

Skjult ID med pseudonym poppy fr. 5 okt. 2012 17:42

TS

Enig med deg. Jeg har også sett mange profiler hvor jeg oppfatter mennene som sinte og sære. En ting er å si litt om hva slags mennesker man ikke går så bra overens med, en annen ting er å nærmest be disse kvinnene holde seg langt unna som om at han ser på dem som fordragelig. Det handler om å formulere seg på en seriøs måte. Jeg holder meg unna slike "sinnatagger" jeg ;-)

(kvinne 47 år fra Møre og Romsdal) fr. 5 okt. 2012 21:54 Privat melding

Hei :-)
Blir også skremt bort av profiler der mannen har en lang liste med krav.....bra å være litt kresen, men synes at man kanskje bør nevne 2-3 ting maks., og så prøve å bli litt kjent med en dame og så finne ut gradvis om hun oppfyller resten av kravene.
Tror at mange damer "snur" fra visse profiler og går videre når det står en lang liste med så mange, detaljerte krav...

Ang. folk som skriver kravene sine på en negativ måte (for eks. "...om du sjelden dusjer eller børster håret, så er vi defintivt ikke noen "match"), så skremmer de nok bort de aller fleste! ;-)

Tror jeg leste en plass om hva man ikke skal skrive i profilen sin, og der sto det at man ikke skal bruke ordet "må"....
Vedkommende "må" være sånn og sånn, osv. Ordet "må" kan visst virke avskrekkende.... ;-)

(mann 40 år fra Oslo) fr. 5 okt. 2012 23:34 Privat melding

@ClassyDate ( og forsåvidt resten )
Veldig enig i at dette tyder på en negativ og litt sinna person. Nå skal det sies at ganske mange dameprofile inneholder akkurat samme formuleringer, og en som går igjen mye er "gamle griser kan la vær å ta kontakt".

Disse kravlistene kan bli lange og omfattende og en skikkelig turnoff for de fleste vil jeg tro. Og veldig mange av disse igjen har kun en kravliste, ingenting om personen bak profilen. så er nok mange personer som formulerer seg slik, og de passer vel godt sammen med andre som også gjør det vil jeg tro :)

Nå trenger ikke personen bak teksten være på den måten i det hele tatt, det er jo bare en antagelse ut fra noen linjer tekst. Og vi er ofte flinke til å tillegge dette mye (negativ) vekt selv om den som har skrevet det kanskje mente det på en helt annen måte.

ser forøvrig at du inkluderte fler enn 2-3 krav selv @classyDate, sånn bare for å kverrulere litt ;)

Skjult ID med pseudonym dyrker DEG fr. 5 okt. 2012 23:37

Kvinner er mye verre en menn

Skjult ID med pseudonym Brooom fr. 5 okt. 2012 23:42

Er nok av negative profiler..

Spesifikasjons listen og utstyrlisten på bilen min har jo færre punkter enn det noen av damene har under drømmepartner..

Helt latterlig

(kvinne 47 år fra Møre og Romsdal) sø. 7 okt. 2012 03:24 Privat melding

@sta1

Har nok flere enn 2-3 "ønsker" når det gjelder "Drømmepartner" (guilty as charged!) .....kanskje Sukker må ta sin del av skylden, kanskje beskrivelsen bør hete noe annet enn "Drømmepartner"!?

Kanskje man skal bli bedt om å beskrive "Partneren jeg vil godta/ kan leve med"?? He he.... ;-)

Når det gjelder absolutte "krav", så er min "liste" mye kortere

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 7 okt. 2012 10:33

Man finner dette igjen på begge sier som er nevnt.
Nå kan jeg bare prate for meg selv, men når jeg sitter og lese igjennom profiler så blir jeg mer og mer usikker på om det i det hele tatt finnes noen for meg. Veldig mange, alt for mange jenteprofiler har så hinsides med krav at man føler seg nesten uønsket om man lever et vanlig liv.
Bare sånn kort fortalt min hverdag: stå opp, jobb, komme hjem - tur med hunden, middag, husarbeid/sløve/besøk/alt annet. Og når jeg tenker over at slik er min hverdag, åssen skal jeg klare å passe inn med de profilene jeg leser. Men så tenker jeg og sånn at mange må overdriver, fordi det rett og slett ikke er tid til alt det de formidler i løpet av en dag. Og igjen hvorfor fokusere så veldig på man selv gjør, jeg vil jo ikke at en fremtidig partner skal like ALT jeg gjør, og være med på ALT. En helt normal person er helt perfekt for meg, og da håper jeg at det er det de fleste andre også er ute etter. Og ikke en superperson som blir beskrevet i mange profiltekster.

Ved å sitte her inne så blir man mer kynisk og mer usikker på seg selv og hva man vil, slik føler jeg det. Og ved å skrive en tekst der man "utelukker" veldig mange personer gjør at flere blir enda mer usikre og kyniske. Mange parforhold oppstår av tilfeldigheter, og jeg tror at flere her inne hadde funnet seg noen hadde de vært noe mer "rundere" i tekst og innhold. Og heller fokusert på å treffe folk enn å sitte foran en pc.

Skjult ID med pseudonym Rosalita sø. 7 okt. 2012 13:01

robinsve: det var ikke det tråden dreide seg om heller. kjønnskampen kan du ta i en annen tråd.

min eksempler gjelder menn fordi det er manneprofiler jeg ser.

*argh* :)

Skjult ID med pseudonym *o* sø. 7 okt. 2012 13:07

Men, @Rosalita det er sant, vi har for store krav til hverandre og vi lister de kravene, uansett kvinner eller menn...

Skjult ID med pseudonym Gørl sø. 7 okt. 2012 18:16

Jeg er helt enig med deg, jeg, TS!

Jeg tror at når man sier det man VIL ha, er man mer rund i formuleringen, selv om det er krav der. Ingen sier: Du må like å følge med på DEN og DEN serien, men de kan gjerne gjøre motsatt: Ser du på Paradise hotell, er du ikke dama for meg.

Jeg ser ikke på paradise hotell. Men jo snevrere en mann eksluderer på enkeltting, jo mer nedlatende og jo mindre får jeg lyst til å skrive til ham...

For eksempel sier noen: Om du stemmer FRP (evt. SV), kan du bla videre. VI er neppe god match.

Men aldri motsatt: Om du stemmer AP (evt. Høyre), håper jeg du skiver. Vi får nok god match!
;-)

Skjult ID med pseudonym ky_niker ma. 8 okt. 2012 20:01

@TS

Bra innspill, TS.

Noen menn (gutter) har ikke forstått enda at kvinner elsker når menn lyger til dem.

Gutta har ikke forstått at det å si ifra det de mener reduserer deres sjanser på datingfronten _b e t y d e l i g_.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 8 okt. 2012 20:17 Privat melding

Hehe det hvite super samfunnet, der alle er superhvite, super fantastiske og super passivaggressive.....ut på tur og aldri tur osv osv.
Hva er galt med en jente som koser seg med ostepopp i sofakroken? hvordan kan det være negativt? hvordan kan en være så hvit, så perfekt, så vellykket og så jævlig sur og talentløs at en ikke liker det?
Hvordan skal en få knulle jenta en er sammen med om hun er på trening, i østmarka eller gjør sånne politisk korrekte noldus ting hele tiden?

(mann 35 år fra Akershus) ma. 8 okt. 2012 20:32 Privat melding

@Theo.. Haha! Lol og sånn.. Holdt på å le meg ihjel... :D Du er fet... F**k politisk korrekthet! Ærlighet.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 8 okt. 2012 20:41 Privat melding

Hehe men det er jo sant, har du sett sånne kjærestepar som jogger sammen? de ser helt like ut, like klær, sier ingenting siden allede vet hva den andre personen mener, de smiler ikke og de jogger som om det skulle vært en jobb....fuuuuuuuuuuuuuuck that, da vil jeg heller være sammen med en jente som gjemmer seg bak døren og hopper på meg og voldtar meg når jeg kommer hjem fra jobb enn en pissed off ut på tur jente.

Skjult ID med pseudonym Rosalita ma. 8 okt. 2012 20:47

robinsve: innlegget handler om negative profiler generelt. Men jeg nevnte manneprofiler som eksempler siden det er dem jeg ser. Jeg aner ikke hvordan dameprofilene er, men det er sikkert noen jenter som negger også.

Poenget var (igjen) at man risikerer å skremme bort ikke bare dem man VIL skremme bort, men også resten:)

(kvinne 35 år fra Buskerud) ti. 9 okt. 2012 09:31 Privat melding

Kan ikke forstå hvordan det HVER eneste gang ender opp med en kjønnskamp!
Ts nevner det ganske tydlig i innlegget sitt at hu nevner menn fordi hun er kvinne og dermed menns profiler hu ser.
En annen ting mange menn som har kommentert har digga å vri om, er krav og atter krav...
Ts klager ikke på at det er krav, og hun har på flere forskjellige måter allerede sagt seg enig at det er krav der ute, og nevnt at det må folk få ha.
Hun snakker kun om en eneste ting... FORMULIERING!!!!!!!
Hvordan krava er formulert!
Det er forskjell på "Om du leter etter far til dine barn, les videre" og
" Jeg ønsker ikke meg barn i mitt liv"/ "Jeg ønsker ikke flere barn og ser helst at min fremtidige partner har samme ønsker".
Altså den frekke "drit i deg du er teit" måten å legge frem et krav på kontra "Dette er mine ønsker og i dette tilfellet hadde det vært fint om du hadde samme ønsker" måten å legge det frem på.

Kan dere NÅ ta diskusjonen slik den er ment??

hmfr... sukk---

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 9 okt. 2012 10:17

Hehe så er fightinga i gang igjen gitt :P TS enig sånne negativt ladede "sinna-profiler" styrer jeg også unna...samtidig så ser vi jo fort da en del av personligheten vi ikke liker...og en sånn surpomp av en gubbe det har ikke jeg lyst til å ha i livet mitt vertfall :P

Skjult ID med pseudonym Pedro ti. 9 okt. 2012 12:03

Har nå sett mange jenteprofiler som lister opp kva dei ikkje vil ha... så for min del, trur eg denne negativiteten, eller kva TS kaller det, er likelig fordelt mellom kjønna...

Skjult ID med pseudonym Rosalita ti. 9 okt. 2012 14:37

Pedro: Igjen. det var ikke poenget. Lese hele tråden, kanskje?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 9 okt. 2012 14:58

Kan ikke akkurat påstå at det hjelper stort å være positiv og humoristisk i profilen heller, så vet liksom ikke helt jeg.. :P

Skjult ID med pseudonym ewing ti. 9 okt. 2012 16:40

Pedro trenger ikke lese temaet for tråden.

Kanskje Pedro kan bruke denne tråden til avisartikler om tsjekkere eller polakker? :)

(mann 40 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 16:41 Privat melding

Haha powpow :) vinner liksom aldri :p

Skjult ID med pseudonym Rosalita ti. 9 okt. 2012 19:05

robinsve: Nei, det gjorde jeg faktisk ikke. At du tolket meg slik, er en annen sak. Blant annet skrev jeg "Folk tiltrekkes av blide og positive mennesker". FOLK, altså. Og MENNESKER. I et innlegg like etterpå presiserte jeg dessuten at jeg nevnte manneprofilene som eksempel fordi det er dem jeg ser. For øvrig synes jeg ikke det virker som du er det minste interessert i å ta en generell diskusjon, men derimot fortsetter du å tillegge meg motiver jeg ikke har selv om jeg har tilbakevist påstandene dine gjentatte ganger. Det tolker jeg som at du er mest interessert i å understreke at menn og kvinner er like ille. Det er alltid folk som skal spore av trådene på forumet med å fremholde at menn og kvinner er like ille. Blir jo nesten umulig å diskutere noe som helst når det alltid ender med kjønnskamp.

Men men, vi kan jo være enige om at negative profiler ikke er tingen;)

(kvinne 41 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 20:31 Privat melding

Jeg er enig med Trådstarter. Det er stortsett alt annet enn attraktivt når man fokuserer på det negative. Mye mer spennende å høre hva folk elsker å gjøre, og liker å tenke på! :)