Alle innlegg Sukkerforum

Døv og hørende i parforhold?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym xyz fr. 5 okt. 2012 21:58

Jeg lurer på hva folk synes om å innlede et seriøst forhold med en døv person. Eller er det slik at en helst vil være sammen med en som snakker samme språk som en selv? Det å være sammen med en døv person innebærer at en må lære seg tegnspråk. For at et forhold skal fungere må det være god kommunikasjon i forholdet og dette oppnås neppe uten at partene uanstrengt forstår hverandre på et felles språk.

Skjult ID fr. 5 okt. 2012 22:02

Jeg har lært flere språk, tegnspråk er vel ikke så mye vanskeligere (eller er det?)

Skjult ID med pseudonym xyz fr. 5 okt. 2012 22:06

Tegnspråk er visuelt og ikke nødvendigvis vanskelig dersom du ikke er redd for å bruke hendene :-)

(mann 37 år fra Vestfold) fr. 5 okt. 2012 22:09 Privat melding

Å forstå hverandre er nok veldig viktig ja, det å lære seg tegnspråk bør vel være forholdsvis lett, ihvertfall hvis man gjør det for å bli bedre kjent med noen man er glad i. Det er vel litt som å bli sammen med noen som snakker et annet språk man ikke kan.

Uansett så syns jeg det er litt skammelig at man ikke lærer seg enkle og grunnleggende tegnspråk på skolen.

(kvinne 45 år fra Buskerud) fr. 5 okt. 2012 22:09 Privat melding

Tror ikke det ville være noe problem. Lærte meg tohånds alfabetet som tennåring... :)) Liker å lære språk jeg

(mann 38 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 22:39 Privat melding

Selvfølgelig vil folk helst ha noen som snakker samme språk som de... Som du så fint sier selv "Det å være sammen med en døv person innebærer at en må lære seg tegnspråk."... Det er jo for å få et felles språk, noe man må ha for at det skal fungere.

Dette er jo f.eks akkurat det samme med folk som blir sammen med noen som ikke har det samme morsmålet som de selv har . Da også blir det jo til at en av de lærer seg den andres språk, selv om de begge har sekundærspråk de kan (engelsk f.eks).

Skjult ID med pseudonym xyz fr. 5 okt. 2012 22:52

Joda... spørsmålet mitt er egentlig mere om du eller folk generelt er villig til å lære tegnspråk? Det er ikke så mange som virkelig går inn for det i et forhold... interessen er kanskje stor i begynnelsen, men så kan det være at interessen for å lære språket dabber av etterhvert, eller man synes det er for krevende å være i et forhold med en som er så "annerledes" enn en selv språklig...

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 5 okt. 2012 22:55

det veit jeg helt ærlig ikke :P

(mann 38 år fra Østfold) fr. 5 okt. 2012 22:59 Privat melding

Hm. Vanskelig å si hva jeg hadde gjort hvisomattedersomatte, men jeg hadde neppe vært noe mer eller mindre villig til å lære tegnspråk enn et hvilket som helst annet muntlig/skriftlig språk ihvertfall.

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk lø. 6 okt. 2012 00:04

Du kan allerede godt over 200 logiske tegn i tegnspråk uten å kunne tegnspråk. Altså tegn du sannsynligvis ville gjort for å illustrere en gjenstand, aktivitet, hendelse eller situasjon. Problemet til nordmenn flest er å våge dumme seg ut :) Det er noen utfordringer for døve i sosiale sammenhenger. F.eks. når det er raske replikker og mange bytter på å snakke i en større gruppe så vil den som er døv ha problemer med å følge med i samtalen (selv om en leser godt på munnen) siden det er vanskelig å vite hvem som har ordet. Du bør også passe på at du stiller deg i en posisjon hvor ansiktet ditt er belyst når du snakker etc.så det blir lett å lese av munnen. Har du solen bak deg blir ikke det så enkelt.

En døv person vil nok være veldig bevisst sine utfordringer i samfunnet og strekke seg langt i mange sammenhenger. Og er dere i en datingsituasjon hvor du ikke kjenner til de utfordringene døve har vil du sikkert trenge litt tid på å forstå. Uansett så får en mye hjelpemidler til de dagligdagse tingene i dag og sms var en revolusjon når dette kom. Jeg tror ikke en døv jente hadde vært noe hinder for meg. Og kan du tegnspråk så er det jo faktisk et lite sjekketriks i seg selv da svært mange er fascinert av det ;)

Det kan jo faktisk være morsomt også... som den gangen en full svenske slo over til engelsk etter at jeg fortalte han at den gruppen personer han tok kontakt med (unntatt meg) var døve :)

Skjult ID med pseudonym xyz lø. 6 okt. 2012 11:03

Eplekjekk... du har tydeligvis peiling :-)

Skjult ID med pseudonym banditten lø. 6 okt. 2012 21:44

Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men jeg har vidst fra ganske ung alder at døve/stumme/blinde kærester vil være helt ok med mig. Dette selvom jeg aldrig har haft en kæreste der var en af delene.
Som flere herover nævner er tegnsprog heller ikke et problem for mig at lære, tværtimod finder jeg det ganske interessant.

Nu jeg tænker over det har jeg kun set en enkelt bruge tegnsprog siden jeg flyttede til Oslo. En umådeligt yndig og venlig/smilende kvinde som træner på samme center som mig. Hende havde jeg hellere end gerne kærestet med :)

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 6 okt. 2012 23:49

Jeg var sammen med en døv jente for mange år siden. Det var helt uproblematisk og jeg hadde ikke sett på det som et problem. Jeg lærte ikke tegnspråk, men hadde sikkert gjort det i dag. Faktisk forsto hun alt jeg sa så lenge hun så munnen min. Snakke kunne hun jo også helt fint. Tror ikke du skal være redd for å bli sammen med noen som er døve.

Skjult ID med pseudonym xyz sø. 7 okt. 2012 00:30

Hyggelig å lese positive svar :-) Håper jeg er heldig nok til at jeg får møte en som er positiv i forhold til å lære tegnspråk og kommunisere ellers.

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 7 okt. 2012 00:53 Privat melding

xyz: man må aldri gi opp håpet...

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 7 okt. 2012 01:56

@xyz - Samtlige har skrevet at det er uproblematisk, så mon ikke du nok skal klare dig helt fint :)

Skjult ID med pseudonym fyr84 sø. 7 okt. 2012 13:12

Døve jenter har den lille x-faktoren jeg ofte trenger for å interessere meg for noen. Alltid fasinert meg.

Skjult ID med pseudonym *o* sø. 7 okt. 2012 13:23

Jeg er et ganske/meget intens menneske og savner kontakt med folk som opplever verden på samme måte som meg. De som ikke ser eller ikke hører har utviklet andre sanser mye sterkere. Og derfor er det meget berikende å ha kontakt med dem.

@TS, gi jenta sjanse, bli kjent med henne og du får oppleve noe vakkert, uansett dere går videre eller ikke..

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 7 okt. 2012 15:29 Privat melding

Hadde vært kult å lære tegnspråk. Og å treffe en døv mann..da er det jo bare chill at jeg foretrekker kjapp, aggressiv brølemusikk ;) ;)