Alle innlegg Sukkerforum

Sukkersensur??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym alex sø. 15 juni 2008 11:18

Jeg synes det er SVÆRT betenkelig at sukker sletter tråder som går på tvers av deres meninger. De har selvsagt rett til det, og det står vel noe i små skrift i noen klausuler vi alle har haket av ved innmelding. Men det undergraver styrken i et slikt forum, nemlig ytringsfriheten.

Tråden som nettopp ble slettet handlet om dårlig erfaring fra sukkerfesten. Ja, muligens ikke dekkende for helhetsinntrykket som SUKKER satt igjen med sett utenfra. I verste fall kunne en slik tråd gjøre at færre velger å dra på sukkerfester fremover. Ja, jeg ser sukkers bekymringer. Men knebling av meningsavvikere hører diktatoriske stater til. Sukker kunne vel ha kommet med sin versjon uten å slette tråden. Og det er vel ikke usannsynlig at de som "fikk det til" på festen vil komme på banen og gi sin versjon etter hvert? Det er tross alt ikke mange timene siden festen :-)

Sukker påstår at de er Norges største matchingside, og bør opptre med integriteten i behold.

Blir spennende å se hvor levetid DENNE tråden får før også den må søker selskap hos de utstøtte...

Skjult ID med pseudonym borte sø. 15 juni 2008 11:41

Er vel enkel psykologi dette her... De som starter tråder etter disse sukkerfestene er jo alltid dem som det gikk skeis med. De andre har annet å tenke på vil jeg tro :-))) Andre med dårlig erfaring henger seg på og for oss som ikke var til stede og leser det her virker det ikke fristende akkurat å dra på disse festene. Spørsmålet er om det der de 400 gjestene det er det noe galt med eller de som klager på forum? Forumet blir jo som en omtale for oss på sukker så forstår at redaksjonen ikke vil la de ligge å fortelle hvordan det skulle ha vært.

Skjult ID med pseudonym alex sø. 15 juni 2008 11:48

Det er jo det samme med nettdating på sukker generelt? Forumet er jo et eneste klagekor for folk som ikke finner det de leter etter? Folk forsvinner jo ikke fra sukker for det?

Som sagt synes jeg sukker kunne ha beholdt tråden og startet en egen tråd for å invitere gode erfaringer. De som har gode erfaringer vil jo at flest mulig dukker opp neste gang så det blir en gjentakelse av suksessen?

Summen av alle meninger gir et klarest mulig bilde.

Skjult ID med pseudonym borte sø. 15 juni 2008 12:05

Synes å huske at noe tilsvarende skjedde på en av de forrige festene. En edru person som har kjørt hjem fra festen og satt seg ned å skrive surt. Ble klippa den tråden også. Men det var nok lurt for først utpå kvelden kom alle de førnøyde på banen :-)) Nyheter fanges opp raskt i vårt tabloide samfunn og virker som redaksjonen har skjønt det. Så at de fjerner slik sutring er forståelig.

Skjult ID med pseudonym alex sø. 15 juni 2008 12:20

Neste fest er jo månedsvis unna. Hva er da den store forskjellen mellom morgen og kveld dagen etter? Tror de fleste klarer å trekke den konklusjonen du trekker :)

Sensur tyder på paranoid lederskap. Når sukker driver og sensurerer, får jeg en mistanke om at sutrerne har mer rett enn jeg trodde i utgangspunktet, og blir enda mer skeptisk til sukkerfester.. Slik kan sensur virke helt mot sin hensikt...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 15 juni 2008 12:33

@Sukker. Det er bra at dere informerer om at dere sletter og begrunnelsen for det. Jeg forstår hvorfor der gjør det. Likevel er jeg dypt uenig. For jeg synes det er veldig synd at temaet etter arrangementer ofte blir sukker-sensur, heller enn de ulike erfaringene gjestene har gjort seg.. (det er allerde to tråder med det som tema).

Enten så ønsker man oppriktige tilbakelmeldinger, og gir brukerene av forum frihet til å komme med sine personlige erfaringer. Eller så gjør man det ikke, og ønsker kun ros og positive erfaringer. (Hvis det siste er tilfelle, avstår jeg fra å mene noe om gårsdagens arrangement. Rett og slett fordi en evaluering bør være fri for føringer). Nå rakk jeg ikke å lese det opprinnelige innlegget, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men det virker som dere mener at hvordan det første innleggeet vinkles, har mye å si for resten av tråden. Det er nok riktig.. Men da lurer jeg på: Hvorfor starter dere ikke selv en objektiv tråd (før festene begynner) der man oppfordres til å komme med sine erfaringer? (for tilbakemeldinger kommer her dagen etter her okkesom :-)

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 15 juni 2008 12:44

Med fare for å fremstå som en bitter, forsmådd kvinne som ingen ville ha på Sukkerfest, har jeg tydeligvis lagt hodet mitt på hoggstabben. *ler*
Jeg kom ikke hjem hverken edru eller sur, jeg satt bare og reflekterte over festen med en kebab her...og valgte å skrive noen ord mens opplevelsen og inntrykkene var ferskt i minne. :-) Nå har jeg vært ganske engasjert i forum de siste ukene, og har stor glede av å lese innlegg og følge med på tråder.

Må gjenta meg en gang til da - Jeg synes festen var veldig hyggelig, og det var høy stemning på Sukker. Flott dans, mange hyggelige mennesker. Bra opplegg!!! :o))
(kunne rettet en liten kritikk på håndtering av kø i baren, og at vi ble skjøvet ut før det annonserte tidspunktet for at festen var over...men men)

Det var oppførselen til endel der oppe jeg stilte spm.tegn ved...og at dette opplevdes som et kjøtttmarked. For jeg kunne ikke huske å ha sett så mange musejegere i full aksjon på èn gang før, det er ihvertfall lenge siden. *ler*
Og det var vel det hele...som faktisk ikke går på Sukkers arrangement i det hele tatt. ;-))

Skjult ID med pseudonym borte sø. 15 juni 2008 12:48

Har fulgt forumet en stund og sett at redaksjonen har grepet inn mange ganger når det har blitt for surt. De får ofte pepper og oppvask, men det ser faktisk ut til å bli bedre etterpå. Er nok det at hvis det blir mye sutring og negativitet så gidder ikke de som skriver interessante innlegg å skrive mer. Da synker både kvalitet på trådene og stemningen generelt. Jeg vil faktisk gi honnør til sukker for at de engasjerer seg. Jeg tror at det er grunnen til at de lykkes med å holde så store fester så lenge. Tenker selv å dra på en sukkerfest når jeg er klar en dag.

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 15 juni 2008 13:40

Jeg er helt på linje med Lilleulv, så lenge innleggene er relativt saklige. Jeg leste det opprinnelige innlegget, men ingen av svarene på det. For meg fremstod det som helt greit, en typisk erfaring fra en sukkerfest. Hvis førsteinnlegget var grunnen til at tråden ble slettet, bør sukker være litt mindre hårsåre. Såpass kritikk bør dere tåle.

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 14:07

Å nei, ikke nå igjen.

Skjult ID med pseudonym Knivkvass sø. 15 juni 2008 14:27

Siterer alex

"Sensur tyder på paranoid lederskap. Når sukker driver og sensurerer, får jeg en mistanke om at sutrerne har mer rett enn jeg trodde i utgangspunktet, og blir enda mer skeptisk til sukkerfester.. Slik kan sensur virke helt mot sin hensikt..."

Meget presist formulert, og en analyse jeg støtter 100%. Sensur er et så stusselig og hjernedødt "verktøy" at oppegående mennesker flirer av det. Desverre er det i tillegg et så alvorlig samfunnsproblem at man bør engasjere seg for å bekjempe sykdommen på alle fronter.

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 15 juni 2008 14:36

Kunne tenkt meg å stille et spørsmålstegn ved definisjonen av en vellykket fest, jeg...;-) For det nevnes av bl.a Sukker at TS (les:meg) er en av de som ikke traff "spikeren på hodet", og sitter og sutrer over dette. Og da slenger det seg gjerne på en hel hurv med andre bitre, som ikke har truffet Spikeren heller. *flire

Så spørsmålet blir som følger:
*Har man vært på en vellykket Sukkerfest om man ikke går hjem alene?

Viser til det "Borte" skriver over her også, at det er en enkel psykologi i dette - og at (siterer): De som starter tråder etter disse sukkerfestene er jo alltid dem som det gikk skeis med. De andre har annet å tenke på vil jeg tro :-)))

Nå lurer jeg på hvordan jeg vet om det gikk skeis for meg, og eventuelle andre som gikk hjem til seg selv alene. For de det IKKE gikk skeis med, har jo andre ting å tenke på...som "borte" skriver. (hvordan man nå skal velge å tolke dette...?)

Vel, jeg gikk hjem alene og våkna alene - så da gikk det vel skikkelig shit denne gangen. ;-))

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 14:45

@Amourine

Blir det så mange par på slike fester?

Jeg vil tro at det er å stille altfor høye krav til slike fester hvis de ikke kan føles vellykket før en har kommet så langt som du skisserer. Men det er selvfølgelig en individuell sak.

Skjult ID med pseudonym Felix sø. 15 juni 2008 14:48

Det høres nesten ut som om man må gå hjem med en partner for at sukkerfestene skal være vellykket.

Jeg gikk hjem alene, etter en vellyket sukkerfest.

God mat og drikke, hyggelige mennesker, bra musikk, flott sted med mange muligheter for å sitte å prate uten høy musikk.

Hva skal til for at det skulle bli bedre.??

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 15 juni 2008 14:50

Det høres jo ut som en bra fest det, felix

Skjult ID med pseudonym Felix sø. 15 juni 2008 14:52

Ja det var det. Kit.

Ingen store køer ved baren heller.

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 15 juni 2008 14:52

Definisjonen på om en fest er vellykket eller ikke kan jo ikke være gitt i det at man får med seg noen hjem eller ikke. I hovedsak ligger det jo heller på det om man har hatt det gøy gitt ut i fra hvilke forventninger man hadde, og dette er jo svært individuelt. Samtidig må det vel være lov å uttrykke sine meninger utifra personlige erfaringer fra de opplevelsene man hadde; DET kan ingen ta fra en, og så får det være opp til den enkelte som leser det om man deler den meningen.

At det finnes folk som definerer en sukkerfests vellykkethet i det om man får fulltreff eller ikke tviler jeg ikke på. I den sammenheng kan det nok finnes en del som ikke er fornøyd. På den annen side vil det være de som IKKE drar dit nødvendigvis for å finne seg noen og som er fornøyd med å dra hjem alene, men med noen erfaringer rikere, med møter med nye hyggelige folk, dansing, skravling, drikking osv.

At sukker sletter tråder der individuelle erfaringer blir uttrykt tyder på litt liten åpenhet for ytringsfriheten, selv om det gjelder deres arrangement. Det kan ikke være riktig at KUN solskinnshistoriene kommer frem. Jeg leste det som stod i den tråden som ble slettet og synes ikke det var noe som tråkket over verken skrevne eller uskrevne regler.

Litt takhøyde bør det være.

Skjult ID med pseudonym hansomspør sø. 15 juni 2008 14:54

Kloke ord fra Observatør.

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 15 juni 2008 14:57

Takk, hansomspør, godt observert;)

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 15 juni 2008 14:57

@ s
Jeg aner ikke hvor høy oddsen er for at det blir mange par etter slike fester, men jeg vil jo anta at endel finner hverandre - eller kanskje noen de ikke tidligere har snakket med, som de vil holde kontakt med i etterkant. :-) Jeg gjorde ihvertfall det, og det er jo veldig hyggelig i seg selv.

Derfor jeg stilte spørsmålet som ovenfor også, da jeg fikk et inntrykk av at en vellykket fest ender med at man ikke går hjem alene. For da vil jeg våge å påstå jeg er til tider meget LITE vellykket på fest...*ler* Selvfølgelig er dette en individuell sak, men det er interessant å se hva de forskjellige setter som "kriterier" for en vellykekt fest. ;-)

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 15 juni 2008 15:06

@ observatør

Det er hyggelig å få en tilbakemelding på den opprinnelige tråden, for jeg kan faktisk ikke selv kjenne meg igjen i beskrivelsen av "sutrete etter å ikke ha truffet spikeren på hodet"...hehe. Det jeg skrev var en ren betraktning etter min første Sukkerfest.
Forøvrig hadde jeg ikke så store forventninger, da jeg har vært på singelparty`s før, og har hørt referater fra andre...*ler* Og jeg er jo blitt såpass gammel at jeg vet det er like høy sjekkefaktor her (om ikke mer...tydeligvis) som det er på byen, hvorsomhelst. Noe av det jeg synes er mest spennende/hyggelig med slike arrangement...er muligheten til å bli kjent med andre i samme situasjon som meg selv. Man deler erfaringer...skravler​ om løst og fast...danser...har det koselig. Lokalene som var valgt innbød til både dans og roligere prat, så det var jo glimrende. Jeg for min del har fått satt et ansikt på flere jeg har snakket med på Sukker, og det i seg selv er jo veldig kjekt. Det er jo tross alt IRL det skjer...uansett. ;-)

Skjult ID med pseudonym Knivkvass sø. 15 juni 2008 16:01

Normenn er på mange vis et pussig folkeslag. Vi vender oss ut i verden som selvgode misjonærer og skryter på oss å være de sterkeste forsvarere av ytringsfriheten. Når vi så tar pause fra misjoneringen og selvbeundringen så setter vi oss med en pc og lager nettsider for offentlig debatt, sosiale nettverk og andre varianter, hvor det så brukes betraktelige russurser og tid på å sensurere og kneble debattanter som oppfattes som meningsavvikere eller som ytrer seg på måter som kan true størrelsen på aksjeutbytte.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 15 juni 2008 17:53

Den opprinnelige tråden som høyst sannsynlig ville bli lesbar i lang tid het noe slik som: Sukkerfest=ONS?
Altså Sukkerfest er lik One night stand.
Så kommer det til spørsmålet om vi tillater noen retten til å komme med en slik dømmende overskrift over et svært vellykket arrangement ut fra erfaringene denne personen gjorde på slutten av kvelden.
Saken er den at hvis ikke vi griper inn når noen forsøker å stemple Sukkerfester som det samme som one night stand'er så blir det fort slutt på festene. Og det er svært synd for de sikkert 400, eller sikkert langt over 95% som IKKE er der kun for å få seg et ligg. At de fleste kan bli litt kåte etter litt alkohol er svært naturlig, men det skal ikke gi Sukkerfester et stempel.
Vi forbeholder oss retten til å forhindre dette, spesielt når disse trådenen postes med det samme man kommer hjem etter festen.
En annen ting som er en kunst er å få en god balanse mellom kjønnene. Innlegg av den typen som kom i natt kan forrykke dette dramatisk hvis det blir en lang tråd som blir liggende lenge. Da kommer vi i motfase med for mange menn, så for mange kvinner, så for mange menn etc.

Så til hvorfor man ikke kan sammenligne forumomtaler, og spesielt starting av negativt ladde tråder, med vanlige forumdiskusjoner (som kun modereres eller sensureres hvis ufinheter oppstår):
Det å arrangere månedlige singlefester for 3-400 i flere år er noe som ingen har klart i Norge tidligere. Grunne er at det må en positiv kraft og optimisme til som når et stort antall mennesker. Ved å si at det blir bra så blir det det. Men det må være ærlig! For å klare det må vi ha visse føringer. Alt vi kan gjøre er å be om at våre brukere har litt respekt for kunnskapen og styringen som må til for at vi skal kunne holde disse festene. Uten sensur ville f.eks. en konkurrent kunne senke hele festkonseptet i løpet av kort tid.
Vi i Sukker gjør som vi gjør kun for å opprettholde festtilbudet til våre brukere og har selvfølgelig ingen sadistiske ønsker om å kneble eller fornærme dem som kommer med disse "VG" overskriftene nattestid. Vi er her for å gi festtilbud som ingen andre kan gi.

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 18:07

Men hvorfor kan ikke folk få ta den diskusjonen, da?

Jeg har aldri vært på en fest i deres regi, og vet heller ikke om jeg noen sinne kommer til å dra dit, men det er nå så. Jeg er dog uansett passe interessert i folks tilbakemelding på festene, både positive som negative. Det er å undervurdere oss hvis dere tror at vi ikke greier å gjøre opp vår egen mening av alle inntrykkene som vi får servert etter slike fester - og dersom det faktisk er slik at flesteparten er fornøyd, skal dette typisk komme frem i diskusjoner som dette, ved at disse er i overvekt og derfor gjør at kritikken drukner litt.

Hvis ikke festene deres tåler mer enn at det faktisk er en fare for at hele opplegget ryker på bakgrunn av et par kritiske forumtråder i ny og ne, vil jeg si det er passe tynt.

(OK, dere er sikkert alene om å arrangere store _singel_-fester, men ikke få det til å høres ut som at dere er de eneste som kan arrangere fest for 3-400 stk. Det arrangeres mye større fester over det ganske land året rundt enn dette, og de er akkurat like avhengige av både positivitet, dugnadsånd og mye folk som dere. Men det betyr ikke at alle deltakere og folk rundt skal knebles - og tross alt: Dere lærer jo sikkert en del av kritikk også?)

Skjult ID med pseudonym Ir1e sø. 15 juni 2008 18:26

Hei dere som bare syter å klager på sukkerfestene....
Bare lurte på om dere ringer hjem til morra til de dere vanligvis treffer på byen og klager til de også.......??

Skjult ID med pseudonym Felix sø. 15 juni 2008 18:39

Hehe.

Utrolig bra Ir1e.

Klart jeg gjør det . Det gjør vel du også.

(mann 47 år fra Akershus) sø. 15 juni 2008 19:08 Privat melding

Drar man på sukkerfest med den eneste intensjonen å få med seg noen hjem, kan man vel likesågodt dra ut på hvilket som helst utested?
Jeg er i prinsippet i mot sensur, men maken til surmuling og sutring slik man ofte opplever på sukker debatt må man lete lenge etter, da er det greit at noen tar tak og rydder litt opp i i"klimaet" her inne.

Kansje jeg skal starte en skikkelig nyttig tråd om "vi som ikke kunne komme på festen" Bare for å sutre litt over at jobb og fritid ikke alltid kan kombineres optimalt. ?

Skjult ID med pseudonym Ir1e sø. 15 juni 2008 19:14

Må jo si at jeg har møtt mange hyggelige "svigermødre" Felix....... Bare så synd at avkommet er så vanskelig å ha med å gjøre ;))

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 19:25

@Nimbex

Så du vil kun ha kos & klemforum? Hvorfor skal ikke folk som enten har problemer og / eller er misfornøyd med noe eller få ytre dette? Dette er tross alt, ja, nettopp, et diskusjonsforum. Vis meg det forum hvor, for å bruke dine ord, syting og klaging (evt. generell negativ tilbakemelding) 1. ikke eksisterer og 2. ikke er lov.

Hvis noen mener at ett og annet innlegg og en og annen tråd, hvor dette er tilfelle, ødelegger hele forumet, har man forholdsvis liten mulighet til å sile ut informasjon, og ikke minst: Bryr seg altfor mye om peanøtter.

Poenget er at det regimet Sukker ønsker seg ikke nødvendigvis lar seg løse på en god måte. For hvor går skilllet?

Skjult ID med pseudonym alex sø. 15 juni 2008 19:28

Det regimet Sukker ønsker seg, og som det ligger an til er meget enkelt. Man skal ikke kritisere sukkerarrangementer og for øvrig kan man gjøre som man vil.

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 19:35

Fair enough :)

Skjult ID med pseudonym right wow sø. 15 juni 2008 19:37

Spesielt ikke når det er nærmest perfekt gjennomført.. Jeg gir dem applaus jeg! Forskjell på det..
Bra mood i dag på meg gitt :-)

Skjult ID med pseudonym s sø. 15 juni 2008 19:38

@right now

Men det betyr ikke at alle må være enige med deg, vel? :)

Skjult ID med pseudonym right wow sø. 15 juni 2008 19:45

Jeg hadde det bra på festen fordi jeg var positiv. Kun det. Kjempetriks!