Alle innlegg Sukkerforum

opgitt og lei meg

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lillemeg sø. 7 okt. 2012 20:37

Jeg har en kompis som har vært medlem her.men nå sier takk for seg. Og det er bare takket være noen trollkjerringer som legger seg opp i skrivefeil.om man har dysleksi, gjør det no.? Er man et dårligere menneske av den grunn. Jeg blir skikkelig lei meg og skuffet over at der finnes så overfladiske mennesker. Da fortjener man å bo alene da.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 7 okt. 2012 20:41

Jeg synes også det er trist at man velger bort folk pga dysleksi. Min fantastiske pappa har dysleksi, men det er ikke engang noe jeg tenker over! Det er jo HAM jeg er glad i - ikke om han skriver et ord eller tre feil.

Men på steder som dette tillates ikke mange feil. Hvem det sier mest om skal jeg ha usagt. Men jeg håper virkelig ikke at kameraten din er lei seg fordi noen dustete damer ikke har sett hvem han er. Det har nemlig ingenting med din venn å gjøre....og han er selvsagt ikke noe dårligere menneske!

Skjult ID sø. 7 okt. 2012 20:42

lillemeg og O_o= samme person? Har ihvertfall lik skrivestil ;O)

Skjult ID med pseudonym jente23 sø. 7 okt. 2012 20:47

Det burde ikke plage meg, men må innrømme at det gjør det. Særlig siden jeg selv har et yrke der rettskriving er en del av arbeidsdagen. Jeg hater orddelingsfeil, og hater at noen skriver f.eks bussjåfør med tre s'er. Dette er barneskolelærdom, og for meg er det viktig. Men jeg har aldri sagt til noen at jeg ikke vil treffe han fordi han skriver dårlig altså.

Men samtidig, så kan man jo også si at dette vet man jo ikke med folk man møter i virkeligheten. Det er jo ikke sånn at når jeg kommer i snakk med noen på fest, så spør jeg om hvor flink han er i rettskriving. Så dette er vel et av de skikkelig store minusene ved nettdating.

Håper kompisen din har lettere for å komme i snakk med noen utenfor nettet da, det kan være en fin arena for han det og, og den aller beste spør du meg :)

Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 7 okt. 2012 20:51

Om rettskriving er så viktig for deg, ser du vel også forskjell på dårlig skriftspråk, slurvefeil og dysleksi, jente23 :-)

Skjult ID med pseudonym Frigg sø. 7 okt. 2012 20:51

Det finnes mange rare mennesker her inne...
På en måte tror jeg det er lett å glemme at bak en profil finnes det et ekte menneske av kjøtt og blod.
Personlig bryr jeg meg ikke om skrivfeil, det er innholdet som er av vesentlighet :) (selv sliter jeg veldig med hvor det skal være komma)
Overfladiske menneker, er for meg bare mennesker som er redd å se seg selv, i fare for at de selv faller igjennom... Det er lett å tråkke på andre for å vinne egen høyde (og jeg må desverre innrømme jeg selv i bland går i den fella)

Skjult ID med pseudonym lillemeg sø. 7 okt. 2012 20:53

Jeg er lillemeg. Ingen andre. Kompisen min tok det veldig tungt. Når man skriver et brev og får slengt i trynet at du har mange skrivefeil. Han fikk tre slike avslag. Helt greit å ikke like det. Men må man si det til han da. Litt folkesikk har man vel!

Skjult ID med pseudonym cicero sø. 7 okt. 2012 20:57

Selv om man har dysleksi er det flere ting man kan gjøre. Først kan man si noe om det i profilen, eller i meldingen. Folk vil være mer forståelsesfull hvis de vet om det fra før av.

Disse to tipsene gjelder for alle, ikke bare de med dysleksi:

Man kan bruke en nettleser med korrekturtillegg. Chrome og Opera har dette vet jeg, og det fungerer mye som den i Word: se etter røde streker.

Ellers gjelder det vel bare å ta seg tid og kanskje lese gjennom det man skriver et par ganger for å se om det ser og lyder greit ut for en selv. :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 7 okt. 2012 20:58

Etter å ha vært på nettet en stund, etter å ha lest mye på forumet har jeg skjønt at for meg er det mindre og mindre viktig å alltid skulle flagge meningen sin om andre. Det er slett ikke noen styrke å alltid skulle si sannheten rett ut. Og enda viktigere: Det er mulig å få frem et budskap på mange måter.
Å velge den som ikke sårer er klokest.

Og den klokeste evner også å tenke dette i nettsammenheng - ikke bare godta at "her finnes andre regler"
Tull og vås! Det er vi som skaper reglene. Og det er hver enkelt av oss som kan velge bedre alternativer!

Skjult ID med pseudonym cicero sø. 7 okt. 2012 20:59

Når det er sagt synes jeg ikke noe om smålige mennesker som avfeier noen basert på et par skrivefeil. Men noen ser vel bare etter en lett unnskyldning til å avvise folk.

Skjult ID med pseudonym lillemeg sø. 7 okt. 2012 21:02

La folk få ha feil. Kjedelig hvis alle skal være like feilfri. Hvor har det blitt av medmenneskelighet og forståelse for andre. Akseptere at man er forskjellig. Liker man ikke skrivefeil. Så ikke svar da. Alle har man feil. Og godt er det

Skjult ID med pseudonym O_o sø. 7 okt. 2012 21:03

Di såm sljit me at nåen jør skreivefiel di har andje pjobjemer

Skjult ID med pseudonym jente23 sø. 7 okt. 2012 21:05

@Z, ja det gjør jeg. Og er helt enig med de som sier at man ikke trenger å være så innmari ærlig. Jeg sier ikke til noen at de skriver dårlig, på samme måte som jeg ikke sier andre nedlatende ting til folk. Jeg vil jo ikke såre noen heller. Og man trenger ikke å si at noen skriver dårlig, da kan man heller la være å svare.

Skjult ID med pseudonym Brooom.. sø. 7 okt. 2012 21:11

Helt ærlig..

Har selv dysleksi, men jeg rettskriver alt før jeg sender det. Er forskjellige grader av denne sykdommen, men det er ikke en unnskyldning for å ikke sjekke etter skrivefeil i Word e.l

Det tar heller ikke mye lengre tid. Jeg vil kalle det hele for latskap, enn en sykdom. Tar man seg tid til å se igjennom teksten og evt retter dette opp i Word før man så kopierer over teksten, så slipper man å bli mobbet.

Skjult ID med pseudonym lillemeg sø. 7 okt. 2012 21:14

Og de feite kan bare slanke seg. For det er jo bare latskap og de stygg kan bare finne en stylist . Bli voksne a . Hvorfor henge seg opp i bagateller

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 7 okt. 2012 21:21

Om man blir furten av TRE avslag har man virkelig ikke noe innen sjekking å gjøre, hverken på sukker eller noe annet sted.

Om man vet man skriver mye feil og ikke bruker stavekontroll når man skriver på pc er man lat.

Når man har fått høre at det betyr noe for dem man sender til at man luker ut skrivefeil, og fortsatt ikke bruker stavekontroll og leser igjennom en ekstra gang (gjerne etter å henta seg en kaffekopp), er man enten dum eller har en sterk personlighet.
Har man en sterk personlighet kreves det styrke å vise den frem.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 7 okt. 2012 21:23

Slik jeg ser det handler ikke tråden om verken latskap eller furting.
Den handler om hva man kan tillate seg å si, og hvorfor man har behov for å si det.
I alle fall burde tråden handle om det :-)

Og hvilke grenser andre har for hva de tåler å høre før de blir lei seg, må vi bare akseptere, pgmp.
Vi har ingenting med å mene hva andre burde føle.

Skjult ID med pseudonym lillemeg sø. 7 okt. 2012 21:23

Det er jo ikke avslaget som betyr no. Det er måten avslaget er skrevet på.

Skjult ID med pseudonym Brooom.. sø. 7 okt. 2012 21:25

@lillemeg

Har så absolutt ikke noe med saken å gjøre!

Ser man ikke problemet og ikke gidder å gjøre noe med det (Noe som er fullt mulig) så burde denne personen ta en reality check! Vi er i anno 2012, man trenger ikke en ordbok lengre, man bruker bare datamaskinen.

1 min maks, man har rettet opp i alle feil og man kan sende teksten.

Skjult ID med pseudonym cicero sø. 7 okt. 2012 21:25

Han burde drite i disse negative damene og heller fokusere på de som ikke bryr seg. Hvorfor bruke tid og krefter på sånne mennesker når de bare har bekreftet at de ikke er noe for ham?

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 7 okt. 2012 21:28

De som får en begrunnelse for avslag kan ta det opp til vurdering - de kan gjøre noe med det.
De som aldri får noen begrunnelse har bare prøve-og-feile-metoden å gå etter. De har virkelig ingen anelse om hvorfor de aldri kommer noen vei. Hvor er problemet med en begrunnelse?

(mann 43 år fra Møre og Romsdal) sø. 7 okt. 2012 21:28 Privat melding

Ingen av oss er perfekte,, Så hva betyr litt skrivefeil, eller komma feil ?

Be yourself, everybody elsee is already taken,

Skjult ID med pseudonym Sørlandet sø. 7 okt. 2012 21:51

Hei

Må innrømme først som sist at dette med grammatikk og måten folk ordlegger seg på er noe jeg legger merke til og som til en viss grad farger min oppfatning av vedkommende som sender meg noen ord.

Skal trekke en liten parallell her nå, selv om den kanskje er litt søkt i denne sammenhengen.

Jeg jobber til daglig som innkjøper og går i den forbindelse ofte gjennom innsendte tilbud fra våre leverandører. En hel del av disse tilbudene kommer bare i form av tekst enten i mails eller i word-filer. Og jeg innrømmer gjerne at et tilbud fra noen som overhodet ikke har tatt seg bryet med å sjekke innholdet i det som sendes, heller ikke stiller sterkt dersom innholdet renner over av skrivefeil.

Noe av det samme blir til dels gjeldende her inne også. Om jeg får et brev fra en jente/kvinne som er fullt av åpenbare skrivefeil, og som tydelig gjenspeiler en holdning om at vedkommende ikke gidder å se gjennom det hun har skrevet, så er det over og ut for min del. Dette handler litt om respekt for den man sender noe til. Jeg våger også å påstå at jeg som regel klarer å skille mellom dem som ikke gidder, og dem som ikke kan. For det er en forskjell. Og har jeg mistanke om at vedkommende sliter med rettskrivningen på grunn av dysleksi, så legger jeg lista tilsvarende for den personen og ser med større velvilje og overbærenhet på det som måtte være av feil. Enkelt og greit. Men som det nevnes en annen plass i denne tråden - det bør være lov å si enten i profiltekst eller i brevet at man jobber litt med skrivingen. Vi lever ikke lenger på 60-tallet i så måte, og for min del er det så enkelt som at dersom jeg kjenner til vedkommendes utfordring, så er det helt i orden. :-)

Og så en liten avsporing sånn på tampen.
Hva er greia med dem som på død og liv skal skrive på dialekt? Jeg klarer bare ikke å opparbeide noen som helst forståelse for at det skal være min jobb å måtte tyde meg gjennom en tekst, skrevet på en dialekt fra en eller annen bygd innerst i en eller annen fjord. Spesielt dersom det nesten er en forutsetning å komme fra samme plassen om man skal kunne ha noen sjanse på å forstå innholdet.

Misforstå meg rett her, for jeg elsker dialekter. Men da i muntlig utgave, ikke skriftlig. Vi har to norske skriftspråk pluss samisk i dette landet. Og jeg synes folk bør holde seg til dem litt av respekt for dem man ønsker å kommunisere med :-)

Skjult ID med pseudonym Dizzy sø. 7 okt. 2012 22:04

Jeg skjønner ikke dette maset med skrivefeil. Kommer stort sett fra kvinner. Må da være viktigere ting og ha fokus på. Henge seg opp i noe slikt. Makan.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 7 okt. 2012 22:07

TS

uffda det hørtes virkelig ikke bra ut :/ Kjipt hvis noen lar seg påvirke så mye av negative mennesker som må bemerke sånt, også kjipt at folk henger seg opp i ting som tross alt ikke betyr så mye i den store sammenhengen. Håper kompisen din finner noen fornuftige mennesker utenom denne siden her :)

Skjult ID med pseudonym positiv sø. 7 okt. 2012 22:23

En skal være mot andre som man vil at andre skal være mot en. Ergo, det du ikke vil at andre skal skrive til deg, bør du heller ikke skrive til dem.

Skjult ID med pseudonym negativ sø. 7 okt. 2012 22:36

positiv: bull *host*.

Du kan skrive så mange meldinger du vil til noen og ikke få en fnurt tilbake.

Skjult ID med pseudonym positiv sø. 7 okt. 2012 22:41

Ja, det er jeg jo enig i. Men mener at man ikke skal svare at noen skriver dårlig eller andre nedlatende ting. Da er det kanskje bedre å ikke få noe svar i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym negativ sø. 7 okt. 2012 23:27

positiv: jeg er helt enig. det er bedre å ikke svare.

Skjult ID med pseudonym Bjoff ma. 8 okt. 2012 01:08

hehe, min far som er dyslektiker drar damer som er 20-30 år yngre en seg. han hadde sikkert ikke klart det her inne:p