Alle innlegg Sukkerforum

Treningsråd

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 18:14

Hvordan er en typisk "work out" for deg? Beskriv hvordan du trener på trenings studio. Ikke overdriv eller skryt deg selv opp i skyene. Jeg vil ha ærlige svar. Grunnen til at jeg spør er at jeg føler at jeg ikke trener hardt nok på trening. Så vil bare vite hva er godt nok liksom. Jeg skal ikke være supertrent for å løpe maraton eller være med i noe fitness katalog. Vil bare være i god form fysisk.

Så hvordan trener du? Hva er ditt mål med treningen? Er du mann eller kvinne?

Skjult ID med pseudonym Brooom.. ti. 9 okt. 2012 18:18

Trener 4 ganger i uken, 2 ganger i treningsstudio ( 1 1/2 time for hver gang ) og 2 ganger i skogen (jogge, løpetrening).

De gangene jeg trener på treningsstudio, trener jeg kun styrke.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 9 okt. 2012 18:21

3 ganger i uken, styrke: knebøy,markløft med skulderpress, utfall og planke

(mann 47 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 18:25 Privat melding

Førtiårskrisestyrketrening to-tre ganger i uka. Ditto svømming så ofte jeg kan.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 18:30

Takk, men tenkte det litt mer detaljert. Når dere er på sykkel eller mølla. Hvor langt springer/sykler dere? 10 km eller mer? Og trener dere sykkel og mølla på samme trening? Hvor lange økter har dere på sykkelen for eks?

Til nå trener jeg 3 ganger i uka hvor jeg sykler i 30 min og ender som regel opp med 10 eller 11 km. Etterpå trener jeg styrke i 45 min. Men føler ikke at jeg presser meg godt nok. Tenker å prøve mølla i dag i tillegg til sykkel. Men har unngått den da jeg har svake ankler og dårlige knær. Men kjenner at syklingen tar en del på knærne den og. Så en kombinasjon hadde nok vært bedre :)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 18:36

@chevelle1

WOW...Du må jo være i toppform. Men når du sier at du trener 1 time konsentrert pumping. Hvor lang pause har du mellom intervallene? Og øker du mye på kiloene eller holder du deg på faste vekter?

(mann 47 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 18:37 Privat melding

Ok: Først 20 minutters banning og svetting på tredemølle. Derretter stønning, svetting og småfjerting på ymse maskiner som trener de fleste muskelgrupper etterfulgt av manualer og fem minutter med den helvetes planken. Til sammen ca 1,5 time. Svømminga er alt fra 1000 -4000 meter crawl, avhengig av tid og giddalaushet.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 18:41

@HerrFekt

Hehe, oki. Høres bra ut. Bortsett fra den planken. Hva enn den er for noe;-)

Skjult ID med pseudonym nyfikendam ti. 9 okt. 2012 18:44

Poppy: du bør gå mer metodisk til verks, for å presse deg og utfordre deg mer. Anbefaler f.eks RYP, en treningsmetode som er veldig enkel. Program kan lastes ned gratis på Tech Nutrition sine sider (google litt).

Kort sagt går metoden ut på at du finner ut hva som er maksløftet ditt i de ulike øvelsene, og så starter du med en del lettere vekt enn dette på din første økt, med litt mange reps. Så skal du gradvis redusere antall reps og øke vekten, hvor mye vil programmet regne ut for deg. Dette gjør at kroppen din venner seg til å hele tiden løfte littegranne mer, og etter 8-9 uker har du blitt en god del sterkere enn du var da du startet.

Det er også kjekt å slippe å tenke ut selv hva du skal gjøre på trening - det står rett og slett i programmet ditt.

(mann 47 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 18:45 Privat melding

Poppy:
Google den. J-jeg klarer ikke engang snakke om den.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 18:54

Ok. Tusen takk folkens. Jeg skal sjekke ut alle tips. Et siste spørsmål til dere alle. Når dere er ferdig med en treningsøkt. Hvordan føles det i kroppen da? Altså jeg kjenner jo at jeg har trent og at jeg har brukt musklene. Litt stiv og øm, men er ikke skikkelig utslitt. Skal man føle seg skikkelig sliten eller er det feil å tenke sånn?

Eneste jeg merker er en stor apetitt etter trening. Det er psykisk tungt å gå forbi de fire restaurantene jeg må forbi for å komme til bussen. Men til nå har det godt bra og det har vært rett hjem til knekkebrødene, hehe! So far so good!:)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 9 okt. 2012 19:07

@chevelle1

Hehe, ja du som trener så mye kan vel spise hva du vil egentlig. Jeg tåler verken melk, fløte eller sjokolade og skal heller ikke spise sukker.(matallergi). Igrunn burde jeg ikke spise knekkebrød heller da jeg ikke skal ha hvete, men glutenfritt er pyton på smak. Så jeg tar meg noen friheter:-) Men uansett er jeg slank, så er ikke vekten jeg tenker så mye på. Tenker mer på å stramme meg opp og føle meg frisk og rask :-)

Skal sjekke ut den RYP guiden og får ta det litt etter litt. Men nå skal jeg komme meg på trening, woohoo!

(mann 43 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 19:07 Privat melding

Mann.
Trener 2-5 ganger i uka + tennis noen ganger i mnd.

Løper/sykler/går i 15-30 min.
Så rygg, mage, styrke i 30-60 min.

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 9 okt. 2012 23:39 Privat melding

Hadde en heftig treningsperiode i august-september hvor jeg var på gymmen hver dag utenom søndag (hviledag..søndag er alltid hviledag), vanligvis i halvannen til to timer.

Her er mitt opplegg:

Dag 1

Benkpress eller dips for bryst http://fitnessbloggen.no/ovelser/benkpress-med-stang/

Foroverbøyd eller sittende roing http://fitnessbloggen.no/ovelser/sittende-roing/

Skulderpress med manualer (anbefaler at du stopper like over hodehøyde og ikke strekker helt ut på toppen) og/eller sidehev http://fitnessbloggen.no/ovelser/borgepress/

nedtrekk http://fitnessbloggen.no/ovelser/nedtrekk-med-smalt-grep/ (funker helt fint med vanlig stang istedenfor)

Smal benkpress eller JM-press/triceps extensions http://fitnessbloggen.no/ovelser/triceps-extension/

Dag 2

Markløft eller strake markløft http://fitnessbloggen.no/ovelser/markloft/ (fine øvelsen trener masse på hele kroppen, en av de viktige å få med)

Utfallsvarianter eller ettbeins beinpress http://fitnessbloggen.no/ovelser/utfall/ (kan gjøres ved at man bare holder vektene i hendene og, men ikke helt opptimalt)

Legger – sittende http://fitnessbloggen.no/ovelser/staende-tahev/

Mage - http://fitnessbloggen.no/ovelser/woodchopers/ http://fitnessbloggen.no/ovelser/planke-med-beinloft/ situps er teit og ødelegger ryggen

Dag 3

Skulderpress med manualer (anbefaler at du stopper like over hodehøyde og ikke strekker helt ut på toppen) og/eller sidehev
Chins eller nedtrekk
(Decline) Benkpress eller dips for bryst
Foroverbøyd eller sittende roing
Smal benkpress eller dips for triceps

Dag 4

Knebøy eller frontbøy http://fitnessbloggen.no/ovelser/kneboy/ gjør det i maskina som har en vektstang sittende fast i to stolper(smith maskin) først, forøvrig verdens minst flaterende øvelse, men en veldig bra en for foter

Lårcurl http://fitnessbloggen.no/ovelser/staende-larcurl/

Legger – stående
Mage

I tillegg gikk jeg fort på trædemølle i ca 30-40 min før styrkeøktene, noe jogging. Men jeg har røyket heftig siden jeg var i 6 klasse så joggingen er ikke noe å skryte av. Et minutt eller to mer for hver dag så det går da fremover.

Målet var et eksperiment for å se om jeg kunne endre kroppen noe ved å holde på slik i 2 mnd..dessverre kom snøen på Hemsedal og jeg med mine sommerdekk måtte kjøre til Bergen igjen etter første måned.

Jeg ELSKER gymmen der oppe, og vil gjerne opp igjen for å fortsette. Jeg har undersøkt litt på gymmene her i byen men visste egentlig at det

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 9 okt. 2012 23:39 Privat melding

kom til å skli ut i Bergen. Holder på å søke jobb på fjellet så håper å flytte dit og fortsette på samme gym fast. Elsker at det var helt folketomt der så jeg kunne brøle og herje så mye jeg ville, om nødvendig :)

(mann 47 år fra Oslo) ti. 9 okt. 2012 23:40 Privat melding

Faen, og JEG trodde jeg var aktiv...

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 9 okt. 2012 23:41

Og ja, jeg kjente at det plutselig var muskler under fiskebollene :D

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 9 okt. 2012 23:50 Privat melding

Jeg trener èn dag styrke på treningsenter. Trener lår, rumpe, core, øvre rygg, og armer. Trener 3 "runder" med 10-12 rep pr apparat. Så jogger jeg eller går raskt 1 dag i uka, også trener jeg kampsport to dager i uka. Skal innrømme at de øktene jeg trener best er på fight gymen! Der MÅ jeg yte maks og jeg har såpass konkurranseinstinkt at jeg ikke gir meg først. Det fører til at jeg strekker meg lenger enn jeg tror jeg klarer! Og, jeg klarer det jo!
Styrken kunne jeg heeeeelt sikkert gjort bedre, og jeg kunne garantert jogget litt lenger enn det jeg gjør. Før jogget jeg opp til 7 km, nå har jeg bare jogget 3... SÅ egentlig trenger jeg en treningskompis som utfordrer meg litt ;) Hvem klarer tyngst, eller flest! og når vi løper kunne jeg trengt en som sa "orker du ikke mer, jeg orker iallfall bort dit!" slike ting, for da klarer jeg litt til ;)
Skal sies at jeg går 7-10 km stort sett hver dag, men det er i rolig tempo. Hunden må ut å løpe litt ;)

(mann 36 år fra Akershus) on. 10 okt. 2012 00:18 Privat melding

beste og mest effektiv trening får man ved å ha en treningspartner :) man pusher hverandre samt at det er mer sosialt,som igjen gjør at man ikke sluntrer unna på "off" dager;)

Skjult ID med pseudonym Ølmage on. 10 okt. 2012 01:19

Jeg tar ett stk situps om morgenen når jeg våkner. Holder meg i superform.

Skjult ID med pseudonym q on. 10 okt. 2012 01:27

trener mere

Skjult ID med pseudonym Viggo on. 10 okt. 2012 01:45

Poppy:

Vel, som kroppsbyggerne sier, vekten lyver aldri til deg.

Hvis du klarer å løfte mer enn du gjorde sist måned, så har det fungert, og hvis du ikke klarer det, så har det ikke fungert.

Du bør altså bli bevisst på hvor mye du løfter i forskjellige øvelser.

Greie resultater for en middels/godt trent frøken er:
10rep 12,5kg hantler i skulderpress.
10rep 50kg nedtrekk. (eventuelt chins, men 1stk skikkelig utført chins er egentlig veldig tungt)
20 pushups
500m i romaskin på under 1:45
60kg knebøy, eller 200kg beinpress.

Det er mange metoder og strategier innen trening, men det viktigste er å trene kontinuerlig. Hvis du vil vite hvordan fasiten er, så vil den sannsynligvis ligge nært opp til hvordan styrkeløftere trener. De trener store deler av kroppen hver gang, de trener ofte, og de trener aldri til maks.

På 80-90tallet trodde vi at maksimal innsats ga maksimalt resultat, men nå vet vi bedre enn det.

Skjult ID on. 10 okt. 2012 01:46

Det er som jeg skulle sagt det selv

Skjult ID med pseudonym Leva livet on. 10 okt. 2012 02:25

Sykling og håndball og situps er bra
Fotball og tennis og pushups er bra
Men å få spurte litt
men å få sprinte litt
men å få jogge litt
det gjør oss glad

(Da mener jeg skikkelig glad. Ikke bare sånn på lissom æsse. Og det er faen mæ ikke ironisk.)

Skjult ID med pseudonym Viggo on. 10 okt. 2012 02:28

Forøvrig..

Denne rumpa tilhører da en av våre kvinnelige styrkeløft-utøvere:
http://www.youtube.com/watch?v=Rrn3bmDEZ58

oog her er søte Tutta:
http://www.moss-avis.no/sport/ma-kjempe-for-treningstiden-1.4373676

D et er altså ingenting i veien for å trene skikkelig :-)

(mann 43 år fra Oslo) on. 10 okt. 2012 07:44 Privat melding

Mitt treningsregime for tida:

Mandag: 2t sykke, 1t "oppvarming til sone 3/4" så en time øverst sone 4/lav sone 5

Tirsdag: Bodypump i sal (legger gjerne mer på rygg denne dagen)

Onsdag: Bodypump i sal (mer vekt på armer)

Torsdag: Studiotrening med PT, varierende øvelser.

Fredag: Fri

Lørdag: 2t sykke, 1t "oppvarming til sone 3/4" så en time øverst sone 4/lav sone 5

Søndag:Bodypump i sal

Jada, jeg vet at jeg burde unngå for mye av disse bodypump øvelsene og at jeg har bedre av å trene mer i studio, men problemet er jo at alternativet blir å heller sette seg på sykkelen og det liker dessverre ikke knea mine så godt.
Løping kan/bør jeg ikke gjøre, selv om jeg liker det. Kan godt løpe 10km på en time, men da klarer jeg knapt nok å gå dagen etter fordi kne/hofter ikke vil mere.