Alle innlegg Sukkerforum

Hvor går grensen?, tråd 2

Vis siste innlegg
(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 11 okt. 2012 11:52 Privat melding

Ser det er en tråd som går på hvor grensen for fanatisk trening og vanlig trening ligger :)

Kom til å tenke på et annet spørsmål realtert til trening og grenser :)

Hvor går grensen for hva som er trening og hva som "bare" er normal fysisk bevegelse?

Feks det å gå en tur kan jo være trening, men også bare vanlig normal fysisk bevegelse, helt avhengig av hvor fort man går og hvor godt man er trent fra før.

For det blir jo en vesentlig forskjell på en person som trener tre ganger i uka og en annen som trener tre ganger i uka, dersom de har svært forskjellig mening om hva som er trening :)

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 11 okt. 2012 12:26

Jeg vil ikke si at å gå en tur er trening, men hvis man heller jogger eller løper den turen så vil jeg definere det som trening. At man kjenner at hjertet dunker og man er litt andpusten synes jeg er definisjonen på trening. Folk er jo selvsagt i forskjellig form, så da blir det litt feil for en som er PT å si idag skal du løper 10km til en som veier 150kg bare fordi det er PT sin definisjon på trening.
(PT var forøvrig bare ett eksempel..)

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 11 okt. 2012 12:27

For meg går grensen når jeg mentalt "skal trene". Pluss at det hjelper om jeg tar meg med en vannflaske eller har byttet klær enten før eller etter jeg har "trent".

En tur er en tur, trening er trening.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 11 okt. 2012 12:41

Enig i at det kommer ann på personen men en gåtur er vell i de fleste tilfeller en gåtur og ikke trening...jeg tenker og på trening som når man faktisk bytter til treningstøy, blir svett og pulsen går opp. Men det er klart en person som aldri pleier å røre på seg en med 3 sifra tall på vektskalaen vil kansje gjøre det samme når han går tur, og se på det som trening.

Skjult ID med pseudonym Lowry to. 11 okt. 2012 12:48

Når vedkommende reiser seg fra sofaen og går bort til TVen eller toalettet :)

Skjult ID med pseudonym Lowry to. 11 okt. 2012 12:56

Og når du nå har en tilværelse på forum, så står du ihvertfall ikke i fare for å skrumpe bort :)

Skjult ID med pseudonym cicero to. 11 okt. 2012 14:10

Synes det kommer helt an på formen til vedkommende om hva som teller som trening. Da jeg begynte slankingen min gikk jeg raske turer hver kveld, men nå som kondisen er så god at jeg jogger 4 ganger i uka vil jeg ikke si at en sånn gåtur er trening for meg lengre. Alt er relativt.

Det er også en viss forskjell på mosjon og trening. All aktivitet er positivt for helsa sammenlignet med sofaen. ;)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 11 okt. 2012 14:13

Går tur med bikkja "flere timer om dagen", men kaller ikke det trening. Enig med de andre: på med treningstøy, vann i flaska, skikkelige joggesko og mentalt forberedt på at det skal trenes.

(mann 34 år fra Oslo) to. 11 okt. 2012 15:46 Privat melding

Går også flere timer med hunden hver dag, men føler ikke at jeg kan kalle det for trening. Ja, man forbrenner kalorier men ikke i så stor grad som en liten joggetur / løpetur hadde gjort.

Trener ellers 3 ganger i uken :-)