Alle innlegg Sukkerforum

Innvandrere overrepresentert hos barnevernet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym L to. 11 okt. 2012 20:50

Følgende artikkel står på osloby.no gjennom aftenposten.no sine sider nå i ettermiddag.

http://www.osloby.no/nyheter/Innvandrere-har-flest-barnevernsbar n-7014226.html

"(innvandrer)Foreldrene mener barnevernet ikke forstår deres kultur og deres måte å oppdra barna på."

Her pekes det på flere punkter, fysisk avstraffelse, behandling som annenrangs borgere/objekter, barn som spiser med hendene, sover på matter på gulvet og annet.

Barnevernet svarer følgende:
"- Vi må også være forberedt på å bli bedre på kulturkompetanse og bli bedre på å forstå familier som har en annen bakgrunn. De som jobber i barnevernet må være kultursensitive slik at de klarer å tolke hva i barneoppdragelsen som er en del av familiens kultur og hva som bryter kravene om omsorgsevne i barnevernsloven, sier Trommald."

Så, problemer med lovstridig oppdragelse av barn i Norge skal altså møtes med "kulturforståelse" og å "være kultursensitiv".
Så så lenge oppdragelsen er en del av deres "kultur" skal det liksom være lov??

Dette må være noe av det mest provoserende, forargende, fornærmende, motbydelige, avskyelige, bestialske..... osv osv.... jeg FINNER IKKE ORD!!!!

Her står innvandrerne frem å beklager seg over at de ikke får lov til å oppdra sine barn i STRID med norsk lov, å så forventer de at vi i Norge skal endre oss og ha FORSTÅELSE???????

Er det flere en meg som får lyst til å (bokstavelig talt) BANKE Norges lover inn i disse forbannede steinaldermenneskene og sparke dem LANGT utenfor dette landets grenser??

Ble mye store ord men det må da være grenser for frekkhet og manglende forståelse for det landet du har flyttet til....

(mann 51 år fra Oslo) to. 11 okt. 2012 21:18 Privat melding

Så, da de ikke forstår norsk kultur og barneoppdragelse, skal du på steinaldersk vis banke den forståelsen inn i hodet på russerne?

Skjult ID med pseudonym petter`n to. 11 okt. 2012 21:30

Enig med TS, men ikke konklusjonen om juling:)

Derimot synes jeg dette veldig godt illustrerer et mer generelt problem. At vi skal forstå det andre gjør men som vi ikke godtar selv. Norge er langt fremme på en rekke forhold som går på barneoppdragelse, likestilling, homofiles rettigheter, etc. Det vi nå gjør er at vi importerer problemer og når det så er på plass skal man liksom forstå fremfor å kreve.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 11 okt. 2012 21:41

Ts er inne på noe vesentlig her jeg har jobbet en del i barnehager, barneparker osv. Innvandringsforeldre har en del syn på barneoppdragelse som man rimelig fort oppfatter er feil. Men når det er sagt så er det fullt mulig å prate med dem, hvertfall de fleste. Feks hadde jeg en 2 år gammel gutt som skulle ha innkjøring, han hadde aldri sett andre voksne enn sin mor og sin far. Han hadde og en del søsken. Gutten skjønte jo så klart ikke hva jeg sa..foreldrene bare slapp han på andre siden av porten og løp som faen..ja da måtte man løpe etter da og ikke si det var greit ungen var jo så klart helt hysterisk. Jeg brukte lang tid på å forklare at sånn skulle man rett og slett ikke gjøre. Mammaen var lettest å overtale til at dette var feil, pappan så på meg omtrent med hat. Det ble en del att og fem over flere mnd før det gikk seg til.De hadde den holdningen om bare å sette fra seg barnet og stikke. Jeg forklarte at de måtte fortelle barnet sitt at de skulle gå men kom snart tilbake, sette seg ned i høyde med barnet og snakket til det. Det ble en bra slutt på dette tilfellet, jeg lærte meg etterhvert noen ord på urdu, var jo helt nødt til det, mammaen aksepterte hvordan det var her hvor jeg bestemte og forsto vell til slutt at dette var det beste for barnet og. Mammen kunne heller verken lese eller skrive så var rimelig vanskelig å kommunisere siden hun heller nesten ikke hadde språk. Etterhvert begynte hun å komme i god tid å ta med seg te, diverste tradisjonell mat til meg og jaggu fikk sønnen min noen småting derfra også. Rimelig god følelse når sønnen etterhvert i stedet for å frykte meg og barnepassen heller slengte seg om halsen min og løp i ekstase inn i parken til meg mens han ropte navnet mitt:)

Min mening er at ja, de har en del forskjeller men tror ikke de mener det vont. De har bare ikke lært ting som vi har lært dem. Tar man seg tid og snakker med dem og virkerlig jobber for at dem skal forstå så forstår dem til slutt. Mødre er mødre uansett og de vil i de fleste tilfeller kun det beste for barnet sitt, de må bare forstå hva som er bra :)

Skjult ID med pseudonym kit to. 11 okt. 2012 21:49

Nå er vel poenget med dette oppslaget at en del innvandrere mener barnevernet ikke tar hensyn til deres kultur. Betyr ikke det at barnevernet da faktisk følger norske lover og regler, eller?

Noe noe jeg mener er selvsagt. Like selvsagt er det at i ett demokrati er det legitimt å fremme sitt eget syn som disse innvandrerene gjør og de som er uenig har selvsagt lov til å gi uttrykk for det. På en ikkevoldelig måte...

Skjult ID med pseudonym -m- to. 11 okt. 2012 21:59

Tror det er viktig å møte de med respekt for deres kultur samtidig som man får frem hvordan vårt syn på oppdragelse er. Klart det er ikke lett for dem å komme til et nytt land å få høre at de ikke kan gjøre som de har vokst opp med og lært seg. Tror man må prøve å få med de bra tingene de har med seg men samtidig vise at de mindre bra tingene ikke kan aksepteres. Denne mammaen spesielt hadde jeg en god del lange samtaler med om disse tingene så tror nok vi kan lære en del av dem også, som dem av oss.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 11 okt. 2012 22:06

Samme regel og behandling av alle.

Skjult ID med pseudonym kit to. 11 okt. 2012 22:07

Enig i det, -m-.

Skjult ID med pseudonym that guy to. 11 okt. 2012 22:16

Nå er ikke jeg forelder, så jeg har kanskje ikke så mye jeg kan si... men jeg kan prøve =)

Da det er kulturforskjell så synes jeg at barnevernet skal vise forståelse, men ikke så mildt at man tilrettelegger/skipper lovverket for at nye nordmenn skal kunne gjøre som de vil. norsk land og norsk lov osv...

men skjønn at det vi ser på normalt er ikke normalt andre steder, så når noen kommer hit så gjør det forstått at det er noske rettningslinjer å forholde seg til istedenfor å kaste dem i fengsel med en gang.

og såklart er ingen sak lik heller

Skjult ID med pseudonym bv.kons to. 11 okt. 2012 22:20

It's complicated.

Vi følger barnevernloven i barnevernet ja...! og det er så mange vi må forstå og sette oss inn i, men det betyr ikke at jeg har sagt kraftig ifra at det er ikke lov å slå barn! Og innvandrer foreldre har mistet omsorgen pga deres oppdragerstil, dvs de slår, og barna har levd lenge i frykt.

Skjult ID med pseudonym trist to. 11 okt. 2012 22:31

Ingen som tenker på hva Aftenposten er ute etter med et sånt oppslag?? Målet er selvfølgelig å skape fremmedfrykt og - ikke minst - selge avisen..... Hvordan skal utlendingene bli kjent med, og tilpasse seg norsk kultur, når de ikke får kontakt med norske folk????????? Og det får de enda mindre etter slike avisoppslag. Så da oppnådde Aftenposten det de ville. Og så kan vi jo spørre hvor bra DET blir for ungene......

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 11 okt. 2012 23:10 Privat melding

Så vidt jeg vet er det ikke lovstridig å sove på matter i stedet for i senger, eller å spise med hendene i stedet for med kniv og gaffel. Fysisk avstraffelse av barn er ikke lenger lov, men det er ikke fremmed i vår "kultur" heller, og var vel heller normen for ikke altfor mange tiår tilbake, og det er vel fortsatt nordmenn som sverger til riset, selv om det ikke lenger er sosialt akseptert. Her går det fint an å vise forståelse og SAMTIDIG informere om at dette nå er lovstridig her og at foreldre må finne andre måter å sette grenser og kanskje til og med komme med veiledende forslag til hvordan.

Barnevernet skal ikke intervenere der det ikke forekommer omsorgssvikt, men primært hjelpe familiene til å fungere bedre, og da er det vel best å veilede mer enn å intervenere? Forskjellig oppfatning av god barneoppdragelse er ikke omsorgssvikt, men ulike måter å yte omsorg. Med gjensidig respekt og dialog, tror jeg at mye av dette kan løses på best mulig måte, både for barn og foreldre.

Skjult ID med pseudonym Superminx to. 11 okt. 2012 23:12

Slike oppslag for meg til å tenke på alle norske barn som går for lut og kaldt vann i syden når familen er på ferie og foreldrene er overstadig beruset ....... Ser vi bare på navlene våre igjen ?

Skjult ID med pseudonym anderson to. 11 okt. 2012 23:28

Du store. Jeg liker ikke at vi i norge mener at alle skal leve helt likt. Vi har nesten en lov som sier det. Det eneste du nevner av ulovlig handling mot barn, er fysisk straff mot barn og selv om det kan diskuteres hva som faktisk er til barnets beste, om det er å få pisk på stumpen eller ikke. Så tror jeg ikke dette er noe stort problem for innvandrere å justere seg etter.

Den norske lovboken er såpass omfattende at vi bruker en unødvendig formue på å opprettholde at alt som står der blir forvaltet. Vi forstår jo ikke engang denne boken, hvordan kan den presses inni huet på innvandrere?

Skjult ID med pseudonym reddbarna to. 11 okt. 2012 23:48

Herregud, er det kjedelig at alle skal behandles likt overfor loven? Man snakker ikke om en klaps på stumpen eller om man sover på matter eller i en seng, men alvorlige overgrep (å nekte barn skolegang for eksempel) og langvarig vold. Beskyttelse av barn, spesielt de som er sårbare, er ikke en greie man er 'fleksibel' på. Dette temaet er dekket i internasjonal og norsk lovgivning, universelle rettigheter for barn, og ofte også i nasjonale lover i landene innvandrerne kommer fra, uansett kultur. Den eneste kulturelle forståelsen man egentlig bør ha er å være oppmerksom på at visse kulturer er vanvittig mer voldelige i forhold til både barn, kvinner, eldre og funksjonshemmede enn normalen, overvåke disse sakene bedre, slå hardt ned på mishandling, overgrep, lovbrudd og vanskjøtsel, og gi dem mye bedre opplæring i hvordan loven tolkes og håndheves.

Skjult ID to. 11 okt. 2012 23:57

Hvis flere var og tenkte som -m- så hadde ikke bare Norge vært et bedre sted å leve i. Jeg var veldig lik den lille gutten som hun snakker om, læreren min hadde lært seg litt av mitt språk så hun kunne forklare meg ting. Noe jeg er utrolig takknemmlig for, særlig når jeg sammenligner meg selv og mine utenlandske venner. Folk tror alltid at jeg må være født her eller adopert siden jeg så å si oppfører meg som en nordmann, selv om jeg er langt i fra normalen.

Så takk til alle dere som har et åpen sinn og ikke lever bak en vegg av frykt og hat.

Skjult ID med pseudonym Flørf fr. 12 okt. 2012 01:07

-m-

"F eks hadde jeg en liten gutt som skulle ha innkjøring"

Dette hørtes... galt ut :-(