Alle innlegg Sukkerforum

Felles økonomi

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Elregn lø. 13 okt. 2012 20:24

Har merket meg at for mange jenter er det viktig at man har felles økonomi i et forhold.
Dvs. at begge har lik tilgang til en konto og at begge lønningene går inn på denne kontoen hver måned.
Jeg tenker ikke på at man har en felles regningskonto der man betaler fellesutgifter som lån o.l fra.
Men at man har tilgang på alle pengene til den andre.

Hvorfor er dette viktig?Noen som kan forklare poenget.?

Skjult ID med pseudonym cicero lø. 13 okt. 2012 20:25

Shopping.

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 13 okt. 2012 20:26 Privat melding

Enig med deg jeg. En felles regningkonto og hver sin konto.

Skjult ID med pseudonym Pedro lø. 13 okt. 2012 20:28

I eit ekteskap? Kanskje...
I eit forhold... neppe....

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 13 okt. 2012 20:31

Fordi de skal ha kontroll med hva du bruker pengene på. Da kan damene shoppe uhemmet til hus og hjem slik de liker men du kan bare drite i å handle ting du liker.

Så enkelt er det.

Skjult ID med pseudonym CarpeDiem lø. 13 okt. 2012 20:36

Trenger ikke felles konto, men bør sikre at alle regninger betales. Oversikt og ingen betalingsanmerkninger er inngangsbilletten til å få banklån til bolig. Så blir det felles gjeld og barn etc. Og så videre, se gjerne luksusfellen på nettTV på www.nrk.no .

Skjult ID med pseudonym H lø. 13 okt. 2012 20:41

Hvorfor? Min teori er at dette er de alt for mange kvinnene som absolutt ikke eier økonomisk sans, men mer enn gjerne bruker penger allikevel. Antagelig er det nok de samme kvinnene som får allergi bare av tanken på budsjett. Pengene bare er på kontoen liksom … Jeg styrer unna, veldig langt unna.

Skjult ID med pseudonym virra lø. 13 okt. 2012 20:56

Tror aldri jeg ville hatt felles økonomi, men samtidig så er det jo en litt rart forhold (tenker da samboer/ekteskap) hvis den ene har god og den andre har dårlig råd...
Ville nok funnet en annen løsning enn begges lønn på samme konto, men hadde jeg bodd sammen med en mann med lav inntekt så hadde nok mer av min lønn gått til felleskontoen.

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 13 okt. 2012 21:07

At man ikke har betalingsanmerkninger er da en selvfølge? Det skal gå ganske langt før du har det. Det holder ikke å få en innkasso for å si det slik, du får ikke anmerkning før det har gått til retslig inndrivelse. Hvis man bor sammen, er det naturlig at man deler på resursene, men det betyr ikke at man bør ha lønn inn på samme konto? Den som tjener mest betaler naturligvis mer av regningene. Med regninger mener jeg ikke skoshopping.

Skjult ID med pseudonym flytsone lø. 13 okt. 2012 21:31

Om begge har full stilling bør man dele utgiftene til hus og hjem. Men i de tilfeller hvor man har valgt at en skal jobbe deltid en periode f.eks. når man har små barn, eller er i svangerskapspermisjon eller under utdanning bør den som tjener best bidra mest økonomisk.

(kvinne 37 år fra Buskerud) lø. 13 okt. 2012 21:45 Privat melding

Èn felles konto for mat/regninger, og hver sin konto som lønna kommer inn på.

Skjult ID med pseudonym virra lø. 13 okt. 2012 21:59

@ KONGEN
Hvis vi bor sammen, og si at jeg er sykepleier og ikke får mer enn 70% stilling pga brøken på jobben min. Jeg har dermed lav lønn og ikke full stilling. Du er fastlege med avtale (vi møttes antagelig da du var turnuslege på sykehuset hvor jeg fortsatt jobber) og tjener meget godt. Du betaler selvsagt mer av regningene, men ikke skoshopping. Betyr det at du f.eks kan dra på byen med gutta, mens jeg må si nei til jentene den mnd jeg kjøpte nye sko?

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax lø. 13 okt. 2012 22:24

Liker å ha separat økonomi men dele på regninger. Hvis en har mye høyere lønn, betaler den mer hvis man bor sammen. Men å legge seg opp i hva som går inn og ut av hverandres kontoer blir litt kleint.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 13 okt. 2012 22:25

@virra
Hvis et skokjøp gjør utslaget gjør utslaget for om du har råd til å gå ut med venninner en måned, når du bor sammen med en som dekker det meste av regninger, høres det ikke ut som du har særlig god kontroll på pengebruken din i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 13 okt. 2012 22:52

Kunne aldri falt meg inn å ha èn felles konto! Hver sin lønnskonto og sparekonto, felles regningskonto og sparekonto.

Skjult ID med pseudonym virra lø. 13 okt. 2012 22:53

@ pgmp - Ja, for det var jo helt klart min økonomiske situasjon det var snakk om, og jeg sykepleier og gift med en lege jeg møtte da han var på turnus...

At et skokjøp avgjør om man kan gå på byen en måned er virkeligheten for mange, selv med stålkontroll på økonomien. Jeg er veldig, veldig glad for å være ferdig med de årene, men jeg har levd de. Hadde vært veldig vanskelig for meg å være sammen med en mann med god råd, hvis han kunne bruke av sitt overskytende, og jeg ikke hadde noe særlig å rutte med.

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 13 okt. 2012 23:12

Virra, poenget er bare at damer gjerne har tretti par med sko. Det går ikke på noe fellesbudsjett. Det går av dine egne private penger. På samme måte som at guttetur til Alpene ikke går av felleskassa. Hvis du har problemer med det, enda partneren tar størsteparten av regningene, bør du seriøst be om hjelp fra luksusfellen.

Skjult ID med pseudonym virra lø. 13 okt. 2012 23:14

Kjære vene, jeg har god økonomi, og skriver at jeg ikke ønsker delt økonomi med en eventuell partner. Skjønner at tenkte eksempler ble for vanskelig for dette fora.

Skjult ID med pseudonym KONGEN lø. 13 okt. 2012 23:23

Vedkommende i ditt tenkte eksempel burde be om hjelp av luksusfellen da.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 13 okt. 2012 23:24

Uff, får vondt i hodet av mindre. Ikke rart jeg vegrer meg mer og mer for ta kontakt med jenter i frykt for at det kommer noe annet enn et avslag, noe som kan bli noe.

Nei, får holde det enkelt tenker jeg, bo hver for seg og dermed også håndterer alt det økonomiske hver for seg. P

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 13 okt. 2012 23:40 Privat melding

felles konto for boutgifter,,altså en slags regningskonto i et ekteskap er greit...

men i et forhold??...neppe.....

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 14 okt. 2012 00:15

Har to samboerforhold bak meg, aldri hatt felles konto, og heller aldri hatt noen plan for hvem som skal betale hvor mye. Den som handler maten betaler den maten, den som kjører forbi en bensinstasjon med lav pris stopper og fyller, den som har kash betaler der man ikke får betalt med kort. Over tid tror jeg vi delte utgiftene omtrent likt, selv om hun siste har 3-4 ganger høyere inntekt enn meg. En forutsetning for at det skal fungere er selvsagt at begge stiller opp for fellesskapet, begge tar ansvar. Om den ene sniker seg unna, tror jeg forholdet lider av noe mer enn utgiftsfordeling.

Jeg kan virkelig ikke se problemstillingen for denne tråden, med mindre den ene (eller begge) lever over evne, og da er ikke løsningen en felles konto.

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 14 okt. 2012 00:21 Privat melding

Enig med de fleste: felles regningskonto, ellers egne kontoer. Man hjelper til med det som er felles.

For tiden deler jeg leilighet med min søster og vi er som er gammelt ektepar. Jeg handler, hun handler. Har ikke spesiell kontroll på hva vi bruker for vi har ingen "pott" vi putter penger i. Hvis jeg mangler noe hjelper hun meg og hvis hun mangler noe, hjelper jeg henne.

Skjult ID med pseudonym Jente sø. 14 okt. 2012 08:05

Felles konto er ikke så viktig, men synes ikke man trenger noen fast ordning på hvem som betaler hva. I starten vil jeg holde det separat, men etter hvert når man får barn osv blir det unaturlig å regne på utgifter.