Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor ikke dele opp forumet i temaer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym kreativ ma. 16 juni 2008 19:35

Med fare for å gjenta tidligere tråder ( Ja, dette er nettopp et initiativ for å unngå det i fremtiden :))

Forumet kan med fordel deles opp i temaer som:

- profiler og matching
- online kommunikasjon
- dating
- forhold
- sukkerfester
- ideer til forbedringer
- tull og tøys :)

Det skulle dekke de fleste tråder som finnes på forumet i dag.
Det gir oversikt, full tilgjengelighet og man unngår gjentagelser startet av nye brukere som ikke kjenner til historiske tråder.

Hvorfor ikke, sukker.no?

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 16 juni 2008 19:41

da blir det enda mere innviklet og tungvint,man må jo bare la vær å bry seg med at folk tar opp samme tråden igjen og igjen... er alltd noen som ikke gidder lese alt som står fra før...uansett om det blir delt opp eller ikke...
synes det er greit slik det er nå,alt på et sted,og man ser hva som er de siste tråder som er skrevet på....noe du ikke ser om du må inn på hvert enkelt tema.....
og har man noe som ikke kan "passe" i de faste gruppene,så hvor skal de skrive da?:-)

Skjult ID med pseudonym hansomspør ma. 16 juni 2008 20:32

Få med temaet "klaging og sutring" også, så har du dekket det meste.

Skjult ID med pseudonym bv ma. 16 juni 2008 20:36

foruten "tråden for de som synes det klages og sutres for mye her"..

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 juni 2008 20:50

Enig med Sunway.. Å skulle inn å følge med på mange områder/fliker osv. gjør det mer kronglete.
Bare se på oppsagstavla som er delt inn i mange kategorier... Hvor ofte er man der og kikker på de ulike kategoriene?

Men om det hadde vært mulig med en søkefuksjon, hadde vært bra. Når man f.eks. plutselig får smoothiemaskin og vet det har væt en bra tråd om smoothie-oppskrifter, er det litt av en jobb å finne sånt i gjen.. (Tja TS - hvor skulle du forresten plassert en slik tråd?) Synes noe av sjarmen ligger i at humor og alvor-innslag kommer litt om hverandre her... Et Sukker - opprettet område for tull og tøys tror jeg ville blitt omtrent like populært som en grafittivegg fra kommunen :-)

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 16 juni 2008 21:06

samtidig om det ikke skal være lov å stille samme spørsmål på nytt,så vil man ikke få se nye brukere på forum heller...

Skjult ID med pseudonym kreativ ma. 16 juni 2008 21:13

sunway:

Vel, det hadde vært en smal sak å markere nye innlegg i hvert tema siden sist...

Selvsagt vil man se nye brukere her. De kan bare fortsette debatten i tråden der den slapp sist. Slik kan man faktisk få NYE innspill fra nye brukere... Så du mener at forumet KUN består av resirkulerte temaer? Da er det ikke mye vits å henge her...

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 21:17

... jeg liker litt kaos, synes forumet er fint slik det er :-)

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 16 juni 2008 21:25

he he,mente det ikke så alvorlig da.
self kommer det nye temaer...
men likevel synes jeg det er best med alle tråder på et sted,der det er oversiktelig hva som er blitt skrevet på sist...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 juni 2008 21:30

Om vi tenker på de typiske gjengangerne, er det naturlig nok skrevet masse om det før. Og i blant henter en vennlig sjel noen av disse trådene opp igjen. Men personen som lurer på dette (gjerne en nykommer), har neppe lyst til å bare lese gjennom mange gamle tråder om temaet. Vedkommende ønsker å SI noe, og vinkle det på sin måte. Om temaet hadde ligget på et eget område, ville det nok ikke blitt så mange svar utover evt.: Scroll deg nedover... ! :-)

Men kanskje et arkiv kunne vært grovsortert inn i områder/temaer? For det er riktig at det kan være vanskelig å finne gamle tråder... Selvfølgelig en stor jobb... Men absolutt brukervennlig.. :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 juni 2008 21:38

Eller kanskje ikke så stor jobb når jeg tenker meg om...

Kunne det vært en idé i om forumet så ut som i dag, men at etter f.eks. to uker, eller f.eks. når tråden ikke lenger fikk plass på førstesiden, fordelte trådene seg i kategorier i et arkiv (som TS selv har markert i det tråden ble startet?)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 21:40

En kan jo f.eks. merke trådene med en fargeindikator eller et annet passende symbol, etter en forhåndsbestemt kategorisering som velges i det øyeblikket tråden startes. Og så med en enkel sorteringsfunksjon, f.eks. et rullefelt øverst i skjermbildet, hvor en kan velge å kun vise en kategori om gangen, eller alle. Da har en både muligheten til å ha alt på et sted slik det er i dag, evt. avgrense ved behov - i stedet for at dette kommer under egne menyvalg, som kan gjøre at oppdelingen blir for tydelig og tungvindt for enkelte.

Og strengt tatt trengs kanskje ikke flere enn tre kategorier?

- GPP
- Om arrangementene (siden dette tross alt er et Sukkerforum)
- En eller annen fellesbetegnelse på ting som angår kjærleiken, dating generelt, nettdatetjenester osv. osv.

Dessuten er det lett å få til "Nye siden siste innlogging"-visning, så det burde Sukker få til ganske fort.

Det må være lov å starte nye tråder, uansett hvor utdebattert temaet er. Det kan selvfølgelig se litt rart ut om noen spør om det samme andre svarte på i går, men det er tross alt fritt frem til å spørre om det en lurer på, uten at noen skal leke verdenspoliti og påpeke dette annet enn å evt. vise til allerede eksisterende tråd når dette er tilfelle. Verre er det ikke.

Skjult ID med pseudonym lettlurt ma. 16 juni 2008 21:46

...og etter ytterligere en stund med så finner man ut hvorfor de fleste andre forum har delt opp i ulike kategorier.
hm....kan det komme av at det faktisk er mer praktisk med oppdeling? :)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 22:03

lettlurt:
morsommen... ;-)

hvorfor kan vi ikke bare ha bittelitt kaos da? Synes det er fint å kunne se litt bakover i forumet uten å måtte ha haugevis av forskjellige forhåndsdefinerte temaer jeg må klikke meg inn på.

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 22:15

@juni

Med mitt forslag kan du både ha kaos og orden, alt etter hva du velger selv.

Skjult ID med pseudonym lettlurt ma. 16 juni 2008 22:15

juni:
kaos er gøy det, men når man ser all frustrasjonen og sure oppgulp som stadig kommer her på dette forumet så synes jeg ikke det er noe særlig tvil om at det er behov for oppdeling.
Sannsynligvis vil det jo fortsatt bli en "ordet er fritt" kategori og da kan du jo lage så mye kaos du vil der :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 22:18

@lettlurt

Og hvordan vil denne frustrasjonen forsvinne om det blir oppdelt i kategorier? Nå er det ikke akkurat dette folk har klaget på.

Litt frustrasjoner og såkalt sure oppgulp som dere velger å kalle det, må vi da tåle.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 22:26

lettlurt:

det er ikke "ordet-er-fritt"-kaoset jeg er ute etter. Og tror neppe at en egen avdeling for frustrasjon og sure oppgulp vil være tingen... det temaet ville i så fall dø ut av seg selv siden alle der ville vært enig om at det meste var fælt, dårlig, ille og at ingenting var bra nok noen sinne uansett... Og det funker i lengden ikke bra for de som helst vil være mot de fleste helst hele tiden...

Jeg var nok ganske så unyansiert i det jeg mente og skrev... og har ikke et voldsomt behov for å forsvare meg, har bare ikke lyst til å måtte gå igjennom en nitidig temasortering for å se hva andre har skrevet og ar hatt som tema tidligere her inne i forumet :-)

Skjult ID med pseudonym lettlurt ma. 16 juni 2008 22:34

frustrasjonen vil ikke forsvinne, men de som f.eks klager på manglende respons eller dårlige fester, kan gjøre dette i egne tråder og så kan jeg slippe å lese de hvis jeg vil.
For det som ofte skjer nå, er at selv om trådstarter mener det aldri så godt, så blir ofte trådene kuppet av enten den faste gjengen eller en hel haug med folk som klager på noe. Med andre ord jeg må ofte lese masse innlegg som har ingenting med saken å gjøre.

Jeg synes det er verdt ett forsøk jeg. Det verste som kan skje er jo at man har f.eks 5 tråder hvor 4 ikke blir brukt og den 5 blir en tråd slik som forumet fungerer idag :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 22:38

@lettlurt

Vi lever heldigvis i en fri verden, som gir deg muligheten til å mene hva du vil, og lese hva du vil (og hvis det ikke er som du absolutt ønsker kan du bruke friheten din til å gjøre noe annet i stedet). Men dette gir også andre folk muligheten til å gjøre det samme, uansett hvor misfornøyde disse er.

Jeg mener ikke at det absolutt MÅ være mye negativitet og klaging, for all del - men å nekte folk å gjøre noe annet enn kun å kose og klemse blir feil, tycker nu jag.

Skjønner at du vil ha frem et poeng, men det går an å gjøre det på andre måter enn å overdrive. For SÅ ille er det slettes ikke her.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 22:43

... eller så kan den som starter tråden være litt mer veiviser på hvordan han/hun ønsker at tråden skal fortsette? Det er jo lov det, og de dummeste trådene er jo ofte der hvor trådstarter er fullstendig fraværende i det som skjer videre...

Nei til useriøse trådstartere sier jeg heller enn å begynne å sortere tråder i all verden slags rare og ikke rare båser...

Skjult ID med pseudonym Pappa1 ma. 16 juni 2008 22:47

God idè, juni!!

I andre forum jeg har vært inne på så får trådstarter en "master" rolle......kanskje det hadde vært noe?

Skjult ID med pseudonym Useriøs ma. 16 juni 2008 22:48

Kan du være så snill å definere en useriøs trådstarter, juni?

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 22:51

@juni

Hvordan skal vedkommende vise denne veien da?

Type "Hei, dette er min tråd - her får dere ikke skrive noe fælt, ass!!" ?

Det kan en jo strengt tatt gjøre allerede i dag.

@Pappa1

Ikke helt håpløst forslag, men i praksis vil det sannsynlivis bli ganske merkelig hvis trådstarter skal fungere som moderator for "sin" tråd. Det er forskjell på hvor viktig dette eierskapet til tråden og knytningen trådens tema <--> trådstarter er for diskusjonens videre gang.

Skjult ID med pseudonym kreativ ma. 16 juni 2008 22:52

Så nå skal det ikke være lov å starte en tråd uten å følge den opp? Synes ofte det kan være spennede å se hvilken vei diskusjonen tar :-)

Men tilbake til temaet. Mulig temaene jeg listet opp halter litt, men det er ikke poenget. Synes s sin ide var bra, der man kan velge at forumet skal være kaotisk eller sortert.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 22:59

Useriøs:

nope... jeg klarer absolutt ikke på noen måte å definere en useriøs trådstarter... og det var ikke meningen heller. Alle tråder uansett tema har noe for seg. Jeg bare har sett en del tråder som har gått av seg selv uten at trådstarter har vært med på diskusjonen i det hele tatt... og de kan ha hatt en tendens til å flyte ut. Håpet er jo at trådstarter ønsker å være med på den debatten han/hun skaper?
De beste trådene er der hvor trådstarter klarer å få fokus tilbake på det temaet det gjelder, tenker jeg.... dersom det flyter ut til ingenmannsland og syte-dobbeltsyte-land...

Er det virkelig ingen som tenker at man har et ansvar for de trådene man starter?

Skjult ID med pseudonym lettlurt ma. 16 juni 2008 23:02

eller kansje trådstarter bare gir opp når han/hun ser hvor det bærer hen.....nok engang? :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 23:04

@juni

Hva slags ansvar da?

1. Det er jo ikke sikkert at trådstarter vet hvilken retning tråden skal ta
2. Kanskje får trådstarter svar på det vedkommende lurer på ganske tidlig i tråden, men så fortsetter den av helt andre grunner enn trådens opprinnelige tema
3. Kanskje er trådstarter offline et par dager, evt. glemmer av hele tråden
4. Kanskje tråden startes for å starte en diskusjon, ikke for å få et konkret svar på en problemstilling. Det er uansett opp til trådstarter om vedkommende vil delta i diskusjonen eller ei
Eller det du kanskje sikter til:
5. At trådstarter ser at tråden flyter ut og ikke gir de svar en ønsker.

Å starte en diskusjonstråd betyr ikke at en eier temaet, og det er nå en gang slik at det er fellesskapet (inkludert trårdstarter), evt. en eller noen få gode eller dårlige enkeltdebattanter som styrer retningen, ikke trådstarter alene.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 23:05

lettlurt:

feigt?
;-)

Skjult ID med pseudonym kreativ ma. 16 juni 2008 23:05

juni, jeg er i uenig med deg i at utflyting alltid ender dårlig. Men la gå, jeg tar deg på ordet og prøver å bringe temaet tilbake på kurs. For i dette tilfelle er det DU som står for utfloden ;)

Du vil ha kaos, andre vil ha orden. Hvorfor kan ikke forumet være utformet til å tilfredsstille begge ønsker? Et forum med oppdelte kategorier kan ved første øyekast virke kjedelig, men da vil det være mye lettere å holde seg til saken slik du etterlyser.

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 23:14

@kreativ

Bra du styrer oss tilbake igjen.

Henviser til mitt forslag lenger opp.

Ikke akkurat noen verdensrevolusjon, og det finnes sikkert enda bedre løsninger. Men på den måten kan en i alle fall til dels tilfredsstille både de som vil ha kaos og de som vil ha det litt mer oppdelt.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 23:15

S:

vel... jeg har i hvertfall fortsatt innmari dårlig samvittighet fordi jeg i en tråd jeg startet skrev til en siste innlegger at jeg ikke ønsket at tråden min skulle bli en sytetråd...

Om de fleste bare slenger rundt seg om temaer og lager en tråd om et tema uten å egentlig bry seg om det. og blir borte i fjorten dager fordi de selv ikke synes at tråden de laget var særlig spennende... da skjønner jeg egentlig ikke hvorfor vi skal be Sukker om å katalogisere det og sette det i båser...

Da kan vi jo bare ha det gøy og lage tråder for hverandre og om hverandre uten å forvente at noen skal bry seg om å sette trådene i system? Funker fint for meg, det :-)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 23:18

... og jeg er for treig til å klare å svare alle som tenker motsatt av meg :-) sorry...
:-)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 23:20

@juni

Da leter du jo febrilsk etter situasjoner hvor det og det passer inn i din kontekst her.

Hvis en skal finne alle årsaker og bakgrunner til at en tråd startes, alle oppfatninger av hvordan tråden skal utarte seg og hvem som skal ha kontrollen og alle måter å opptre i tråden for den gemene hop - og atpåtil lage kombinasjoner av dette, kommer vi aldri i mål med å finne EN (eller noen få) måter å gjøre dette på.

Friheten til å starte tråder med akkurat det en har på hjertet kan vi aldri ta fra folk - uansett hva deres poeng er og hvordan de har tenkt å delta i tråden.

Den dårlige samvittigheten synes jeg du skal legge bort :)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 23:27

s:
da legger jeg bort min dårlige samvittiget (forsøker i hvertfall) men ønsker fortsatt at forumet ikke skal bli båssatt i temaer siden motivet for å lage en tråd kan være så ymse... :-)

Skjult ID med pseudonym s ma. 16 juni 2008 23:29

@juni

Bra!

Å ønske det står du selvfølgelig helt fritt til :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 16 juni 2008 23:30

Jeg liker det enkle og fargerike.
Jeg tror det som fungerer bra er følelsen av at mennesker babler litt i munnen på hverandre og sier det som faller dem inn.
Om man skal dele inn i kategorier, vil det lett bli at mange av kategoriene ligger brakk og man føler at det er lite aktivitet på sukker.
Jo mer "kaotisk", jo mer uhøytidelig og greit flyter innleggene.

Men jeg er jo en av de som ikke forstår meningen med objektivitet og som snakker ut fra meg selv og derfor ikke liker å diskutere :-)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 16 juni 2008 23:31

s:

hehe... takker for det :-D