Alle innlegg Sukkerforum

Presidentvalget i USA

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym us and a lø. 20 okt. 2012 12:39

Hva skyldes denne voldsomme interessen for dette presidentvalget i USA?

- Har det noe betydning for en beboer ute i fks Nittedal om det blir Obama eller Rommey som får sitte i det hvite hus?

- Jeg tør påstå at denne interessen for dette valget skyldes fasinasjon for glamourbyer som New York og Los Angeles, for hva hvis disse byene hadde vært helt ordinære? Hva hvis Obama ikke hadde spilt basketball? Ikke vært folkelig? Ikke vært populær?

Nei, la amerikanerne ha det valget for seg selv. Så får vi i Norge konsentrere oss om valget i 2013.

Skjult ID med pseudonym Makhno lø. 20 okt. 2012 13:08

Enig, så enig! Er fittelei av yankee-hjernevaskingen. Jævla interessant å vite hvem som blir den neste "frontman" for amerikansk finanskapital og militær industrikompleksene.

USA fantastene klarer ikke å tenke kritisk om USA. Like lite som hjernevaskede tilhengere av Sovjet, eller Nazi-tyskland. Vi får jo heller neste ikke vite en dritt om valgene i nabolandene våre, eller andre større nasjoner i verden.

Skjult ID med pseudonym syvendefar lø. 20 okt. 2012 13:16

Det nylige valget i Kina har da fått mye oppmerksomhet.
(Men det var ikke valg som vi kjenner det.)
Samt litt for Hvite-Russland, f.eks.

Skjult ID med pseudonym Makhno lø. 20 okt. 2012 13:19

Ja, det er flink å dekke valgene til Vestens fiender, og andre vi skal skaffe belegg for å innvadere, eller komme med økonomiske sanksjoner mot. Propaganda kalles det, og ikke nyheter.

Skjult ID med pseudonym sjokkedori lø. 20 okt. 2012 13:33

ikke at det spiller så mye rolle hva en måtte lire av seg en lørdag formiddag, men jeg tror postingen din ville blitt bedre om du hadde avsluttet etter spørsmål 2 evt etter spørsmål 1.

Spørsmål 1) interessen kommer av at det er en godt over gjennomsnittlig interesse for utenrikspolitikk i Norge. Søndagsmagasinet på Dagsrevyen, Verden på Lørdag og Urix har rett og slett overraskende mange seere / lyttere. Det sitter faktisk en del folk oppe med øl og piza på valgnatten i det amerikanske presidentvalget. Jeg prøver ikke å si at det er like mange som ser cup-finalen, poenget mitt er snarere at det ikke vil overraske meg om det er flere som sitter oppe valgnatten enn under Superbowl. Ellers tror jeg den historiske linken til USA som en annen poster peker på, er vesentlig. En side av amerikansk politikk er at det faktisk er en hel masse mennesker som mener fundamentalt ulike, til tider motsatte ting. Dette forekommer nesten ikke i Norge, hvor alle i bunn og grunn mener akkurat det samme. Alle var mot abort inntil alle var for, ytterliggående rassister møtes i nedlagte kjellere evt tar med balltre og møter opp ifm demontrasjoner - for å ta bare to verdispørsmål som er relevante ifm det amerikanske presidentvalget og som illustrerer at en knapt kan si meninger høyt som en diskuterer heftig i USA.

Skjult ID med pseudonym Smartass lø. 20 okt. 2012 13:38

Valget i USA (og Kina og Russland, og forsåvidt alle andre land også) har stor betydning for menneskene som bor i de aktuelle landene, og interesse for valget kan da igjen vitne om interesse (og omtanke) for de menneskene som blir berørt av hvem som blir valgt. Stormakter har også i stor grad inflytelse på hva som også skjer utenfor det aktuelle landets grenser, så at vi her i Norge løfter blikket fra vår egen navle og også viser litt intersse for hva som skjer i verden rundt seg synes jeg er bare positivt!
Dette er selvfølgelig ikke noe som skal komme på bekostning av, men i tillegg til interessen for valget i 1013!

Skjult ID med pseudonym sjokkedori lø. 20 okt. 2012 14:05

Siden du nevner Russland, så er Russland et på mange områder veldig Nordisk land, når det gjelder kultur og mentalitet og det finnes, riktignok i litt mindre grad enn med USA, en stor felles historie av nybyggere, kriger mv. Nå er jo ikke dette en historie som er like allemannseie som i tilfellet USA, for ikke å snakke om at resultatet ikke på noen måte er det aller minste spennende i Russland. Det er nok de to viktigste grunnene til at en ikke følger valget i Russland med samme interesse.

Skjult ID med pseudonym Candycane lø. 20 okt. 2012 14:59

Tro meg, at presidentvalgetsutfall i USA vil påvirke de fleste andre land i verden!
I og med at USA er verdens største supermakt, og om for eks Mitt Romney (republikaner) blir president, så er det mye større mulighet for en krig mot Iran! Osv., osv!

Lille Norge vil påvirkes, i og med at vi er medlem i NATO. Osv.

Og ikke glem at finanskrisen begynte i USA, og spredte seg til Europa! Krisen var et resultat av tidligere president Bushs godkjente bank og boliglån vilkår, mens for eks nåværende President Obama har strammet inn reglene vesentlig mye siden den tiden.

I dagens verden, så er de aller fleste land tilknyttet hverandre, og påvirkes av de andres omstendighetene.

Skjult ID med pseudonym us and a lø. 20 okt. 2012 21:12

Jeg er hvertfall ganske sikker at det sitter ganske mange idioter i Norge som ikke aner hvor konservativ politikken til Obama faktisk er.