Alle innlegg Sukkerforum

Fikk du nok kos og omsorg da du var liten?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mikrobe sø. 28 okt. 2012 13:12

Vet du om du fikk nok kos og omsorg da du var liten?

Eller om du har glemt det? (Hvorfor?)

Skjult ID med pseudonym useriøs sø. 28 okt. 2012 13:26

Jeg fikk helt klart ikke nok da jeg var liten (ikke det at jeg ville ha mer, men jeg hadde nok trengt det). En av konsekvensene er at jeg passer på at mine egne barn får masse kos og kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym Frigg sø. 28 okt. 2012 13:37

Ja og nei.
Jeg kommer fra en familie som i alle fall på mors siden klemmer mye, så klemmer sto det ikke på...
Om jeg derimot fikk den omsorgen jeg skulle ha hatt, tja det er noe helt annet. For meg handler omsorg først og fremst om å se andre mennesker og ta dem på alvor. Av en eller annen grunn tar man ikke barn helt på alvor, barn blir ofte sett på som mennesker som er litt tilbakestående og hvor de voksne alltid best. (Satt litt på spissen)

(kvinne 45 år fra Oppland) sø. 28 okt. 2012 13:42 Privat melding

og hvor de voksne alltid vet best. (Satt litt på spissen)

Skjult ID med pseudonym the hunk sø. 28 okt. 2012 13:56

de voksne vet jo faktisk som oftest best. hvis det er noen slags kollektiv feiltagelse av barneoppdragelse i norge, så er det vel disiplin og respekt det står på. norske barn er ofte bortkjemte små krek, rett og slett. og folk lurer på hvorfor vi scorer så lavt på disse ferdighetstestene blant elever i europa..

Skjult ID med pseudonym Bangster sø. 28 okt. 2012 13:57

Det er jo ikke mulig å svare på. Hva er nok? Hvordan vet du om grensen var nådd? Jeg trenger mer informasjon til dette spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym tresnitt sø. 28 okt. 2012 13:58

@frigg
Nei det er ikke satt på spissen. Det du sier om barn som ikke blir tatt på alvor. De undervurderes ofte sterkt intellektuelt. Man tror de både hører og forstår langt mindre enn de gjør. Snakker til dem som om de er en kosekoselekedukke. Selv foreldre gjør dette til egne barn. Det er vel naturlig å ha en liten personlighetsvridning ettersom hvem man snakker med i forskjellige omgivelser, men de sosiale maskene er iblant unaturlig fremtredende.
Jeg har ikke barn selv men har endel med barn å gjøre. Idealet er (husker ikke hva han heter) han voksne godvennen til Emil. (Lindgren)

Skjult ID med pseudonym høst sø. 28 okt. 2012 14:11

Alfred? Vennen til Emil.
Jeg jobber i barnehage og synet på barn har endra seg sterkt. De små 1-åringene forstår veldig mye,mot de vi trodde om dem for noen år siden. Ser det er mye missforstått snillhet ute å går og at grensesettingen blir borte. Barn trenger grenser å forholde seg til og foreldre som setter grenser gjør barna trygge. Kos er vel individuelt og hva god omsorg er, er et vidt begrep. Jeg mener at god omsorg gir trygge glade barn som har en sunn og positiv utvikling og at man er tilstede og tar barna på alvor,ser deres behov,gir dem et godt selvbilde og god selvtillit,samt at de har empati for andre.

Skjult ID med pseudonym tresnitt sø. 28 okt. 2012 14:22

Ja ikke sant, høst. Selv de bittesmå forstår veldig mye. Men får ikke vist det.
Det må settes klare grenser. Men RESPEKT kan i dagens normer voksne/barn imellom se ut som litt fraværende. Respekt er en del av den vide omsorg.

Skjult ID med pseudonym høst sø. 28 okt. 2012 14:29

Det er desverre barna som får skylda for å være respektløse og uhøffelige....men det er desverre mange foreldre som faktisk må se på seg selv og som har skylda for at det blir slik. Synes det er mange voksne som er uhøffelige og respektløse også....hvordan skal barna lære høffelighet og respekt hvis de ikke lærer det av omsorgspersonene?

(mann 40 år fra Oslo) sø. 28 okt. 2012 14:34 Privat melding

Sette grenser er jo også god omsorg og viser at man ser og bryr seg om barnet. Men alle trenger forskjellig mengde av kos, grenser osv så er vel ingen fasit.

Skjult ID med pseudonym Frigg sø. 28 okt. 2012 14:43

Når jeg viser til respekt for barnet, handler det for meg også om å la barnet få sette grenser. Jeg synes voksne altfor ofte ikke lytter til barnets grenser og man får grenseløse barn som blir grenseløse voksne.
Gir man barn og mennesker respekt, vil man også motta respekt, det er i alle fall min erfaring.

Skjult ID med pseudonym høst sø. 28 okt. 2012 14:45

Det skal selvfølgelig være gjensidig begge veier ja.

Skjult ID med pseudonym sugardaddy sø. 28 okt. 2012 14:54

Nok kos og omsorg,nei. Jeg ble kynisk brukt av mine foreldre da de ble skilt tidlig på 80-tallet. Jeg ble brukt som en brikke i drittkasting mellom to "voksne". Det har vel preget meg store deler av mitt voksne liv.

Ang nok kos, så kan vel ikke et barn få for mye av det? Men det er også viktig med grensesetting!! Være konsekvent og ikke "true" med ting som en ikke kan gjennomføre, som feks -er du ikke snill nå,så får du ikke gaver til jul...

Skjult ID sø. 28 okt. 2012 14:55

ja

(mann 45 år fra Oslo) ti. 30 okt. 2012 21:40 Privat melding

Den salige omsorg som gis et lite barn er ment for alle. Også voksne seg imellom. Livet igjennom. Jo dypere vi forstår at alle mennesker er en enhet med felles mål om å forenes i kjærlighet jo høyere elsker vi hver stein vi ser, hvert blad på treet, hver sang vi hører, hvert menneske på Oslo S, hver soloppgang, hele livet...

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 30 okt. 2012 21:42

Jeg fikk lov til å gjøre det jeg ville, utforske verden, drive med aktiviteter, for meg er det verdt mer enn kos. Kos er noe jeg forbinder man gjør med babyer og veldig små barn, samt kjæreste. Omsorg derimot, det fikk jeg nok av :)

Skjult ID med pseudonym Lothia ti. 30 okt. 2012 21:44

vakkert tresnitt

Skjult ID med pseudonym _________ to. 1 nov. 2012 09:43

Ja, jeg fikk nok, og har stort sett vært fri som fuglen.

Skjult ID med pseudonym candy to. 1 nov. 2012 15:50

Jeg er et høyt elsket enebarn så jeg fikk masse kos og omsorg.
De sa alltid hvor høyt de elsket meg og jeg fikk alt jeg pekte på.

MEN jeg ble utsatt for tvangskorpsing- dvs tvunget til å gå i skolekorps i 11 år,
så alt var ikke bare fryd og gammen :P

Skjult ID med pseudonym Hound Dog fr. 16 nov. 2012 18:13

Hva er "nok"?

Skjult ID lø. 17 nov. 2012 08:16

Jeg fikk ganske mye ris på rompa, noe unger nå til dags får alt for lite av.

Skjult ID lø. 17 nov. 2012 11:07

"Nok" av hva karps? Kkos?