Alle innlegg Sukkerforum

Eksen og dårlig økonomi

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lei ti. 30 okt. 2012 19:42

Eksen min er elendig med økonomi, og nå har han ikke betalt for SFO på to måneder. Det er det eneste han betaler overhode for sønnen sin.

Han skylder meg allerede over 30 tusen for SFO og et lån til bil som det nå er over to år siden jeg lånte ham.

Jeg låner ham ikke en krone til....får det aldri igjen.

Hva hadde dere gjort? Ubehagelig å tenke på at SFO ikke er betalt. De har ringt ham og purret.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 30 okt. 2012 19:45

For det første så hadde jeg ikke lånt penger til noen jeg visste på forhånd var dårlige betalere.
Men gjort er gjort.
Det du burde se på er om det er mulig at det trekkes rett fra lønnen hans, det er om han i det hele tatt har noen jobb. Det som er så synd i saker som dette er at det skaper mer avstand mellom far og mor, vet ikke om ungen har merket noe til det enda, men før eller senere så kommer slike ting opp.

Skjult ID med pseudonym lei ti. 30 okt. 2012 19:48

Jeg sørger for at vi har en god tone. Men låner ham ikke penger. Han skylder jo penger i øst og vest. Hvem kan i så fall trekke ham i lønn? Han jobber, men det virker som han har så mye gjeld at det blir lite igjen...? Kan jeg rådspørre meg på et familiekontor?

Skjult ID med pseudonym jente ti. 30 okt. 2012 19:50

Min umiddelbare tanke er at du ikke burde legge ut for utgiftene til SFO, men samtidig kan jo det føre til at det går utover sønnen deres og det er jo ikke ønskelig det heller. Jeg tror jeg hadde gått for løsningen som grimstad foreslår, se om det er mulig at det kan bli trukket fra lønnen hans.

Skjult ID med pseudonym Superminx ti. 30 okt. 2012 19:51

Kjære deg , kansje du bør vurdere å kreve inn barnebidrag gjennom bidragsfogden .......: )

Skjult ID med pseudonym lei ti. 30 okt. 2012 19:57

Får jeg ca 2.100 pr måned da og kan bruke disse til SFO? Eller får jeg kanskje mindre? Men da slipper jeg ergelsene.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 30 okt. 2012 20:00

@lei

Visst du vil spare deg bryet med å kreve inn pengene eller snakke med noen for å få det trekt fra lønnen, så er det enkleste å betale det selv. MEN, og dette veier veldig tungt hos meg. Det sier noe om hvor mye han bryr seg om deres unge, og det sier mye om åssen type person han er.
Alle kan jo ha litt pengeproblemer nå og da, men når han unnlater å betale noe som skal gå til ungens ve og vel, så er det nesten så lavt som man kan komme.

Skjult ID ti. 30 okt. 2012 20:06

Kom deg til NAV og be om offentlig BARNEBIDRAG Jente, derfor det finnes for å unngå slikt.

Skjult ID med pseudonym lei ti. 30 okt. 2012 20:08

Han lever på lykke og fromme med en holdning til livet at alt ordner seg...er ikke noe vondt i ham, bare uformående. Synes ikke så synd på han ..... og har virkelig ikke lyst til å være grei mot han å betale SFO. Men samtidig vil jeg jo ikke at det skal gå utover sønnen vår heller. Æsj, blir oppgitt.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ti. 30 okt. 2012 20:11

@lei

La NAV hjelpe deg i denne saken. Det er bare tull å gi han noe lette for SFO dersom dette er en avtale dere har.
Han vet jo godt hva som er hans ansvar, det er jo også mulig at han spekulerer i at du vil betale for han om han ikke gjør det selv. Jeg hadde ringt og snakket med han, og fortalt eventuelt hva du vil gjøre dersom han ikke klarer å betale regningene på normal måte. Mange ganger så trenger slike slabbedasker et spark i raua

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 30 okt. 2012 20:27

La NAV legge ut. De vil kreve tilbakebetaling fra ham. Betaler han ikke har de myndighet til trekke rett fra lønna.

Men når NAV trekker lønna, blir det mindre igjen og mindre håp for at han noen gang vil betale tilbake det han skylder deg.

Alternativt kontakter du hans arbeidsgiver og fremlegger situasjonen. Er de samarbeidsvillige, med hans godkjennelse, setter de en del av lønna hans over til deg.

Skjult ID med pseudonym ..)(.. ti. 30 okt. 2012 20:46

Ille så nyttig NAV var allikevel, mener å lese at NAV fått pepper så det holder av flertallet her inne tidligere ?

Skjult ID med pseudonym Superminx ti. 30 okt. 2012 20:49

@qtips ............ Aplaus :)

Skjult ID med pseudonym Nin ti. 30 okt. 2012 20:51

Hvis han var like håpløs mens dere var sammen, glem det. Betal SFO selv, ikke lån han penger eller gi ved dørene. Han har andre prioriteringer (eller ingen), noe du sikkert oppdaget før det ble slutt mellom dere. Seks mnd etter betalingsstopp, overfører du hans andel av foreldreansvaret over på deg på legal måte, og får støtte som alenemor (som det virker som du er uansett).

Skjult ID med pseudonym Mia ti. 30 okt. 2012 21:04

Har du krav på farsbidrag, krev det inn gjennom nav,, Da kommer pengene på konto fast hver mnd, veldig greit og lite styr. Ett problem mindre.

Skjult ID med pseudonym Nin ti. 30 okt. 2012 21:04

Ja, kanskje, men noen må ta ansvar for livet etter bruddet. Siden hun er moren, kan hun ta denne veien og komme unna med det og antakeligvis spare seg og barnet for mye dritt i årene framover ved å kutte ting ved hjelp av rettsapparatet. Alternativet er om man elsker å drive med sosialstøtte, terapi og vennekarusell så kan man la det skure og gå.

Skjult ID med pseudonym Bangster ti. 30 okt. 2012 21:29

Kontakt NAV.

Mulig de har fått pepper her før. De virker rimelig ubrukelig på logistikken sin, men hovedproblemet med dem er klientene deres - i dette tilfelle dusten som ikke får til å betale for barnet sitt.

Note2self: ikke få barn med duster.