Alle innlegg Sukkerforum

Hvor viktig er en slank kroppsfasong?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym labbe to. 1 nov. 2012 01:01

Dette er primært et spørsmål til damene her inne. :) Selv er jeg en mann på 25 år som helt klart har noen kilo til overs. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg ligger an på bmi-skalaen, men jeg vil si at jeg akkurat nå er lubben+. Allikevel er jeg langt ifra å være et ekstremt tilfelle.

Det kunne være litt interessant å undersøke på forumet her hvordan dere damer ser på dette med overvekt. Er det mange damer her som absolutt ikke kunne tenke seg å innlede et forhold med en mann som har noen kilo ekstra? Det er klart at de fleste har nok en grense, men er det mange som vil si at slanke kropp er et krav? Er det mange som finner noe ekstra fett usexy eller direkte frastøtende/enkelt? Eller kan det tenkes at noen ikke bryr seg eller faktisk liker det frem til et visst punkt?

Jeg er også litt interessert i om alder spiller en sentral rolle. Jeg har et inntrykk av at eldre damer kanskje er mer tolerante, men det er mulig jeg tar feil der. Hvis noen på omkring min alder vil bevise at jeg tar feil, så er dere velkomne til å gjøre det. :)

Disse er selvfølgelig spørsmål jeg forventer å få litt forskjellige svar på (smaken er som baken osv), så jeg spør mest for å få et inntrykk av hvordan fordelingen er.

Og i tilfelle noen lurer, så foretrekker jeg selv damer som har litt ekstra. Ikke mye, men litt. Med andre ord er jeg ikke typen som tenner på den typiske fotomodell looken. :)

Skjult ID med pseudonym Har du en to. 1 nov. 2012 01:06

Skal man svare hvis man ser ut som en badboy?

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 1 nov. 2012 01:20

Eneste fordelen vi menn har er jentene stort sett trives ved at vi enten/eller er

*) høyere
*) større (veier mer, mer å ta i, etc) - typ kosebamse
*) maskulin....ikke noe skriker feminint som en en tynn flis av en gutt

Min erfaring er at så lenge du får dem til å le, så bryr deg seg ikke.

Ut over det når vi er på nett og førsteinntrykk har mye å si, så får jeg bare ønske deg lykke til med å skrive en morsom profiltekst og bare ha bilder av ansiktet ditt i førsteomgang og heller sende kroppsbilder på mail.

Ha en flott natt

Skjult ID to. 1 nov. 2012 09:10

MrMister har mye riktig i innlegget sitt synes jeg...

Dame 41

Skjult ID to. 1 nov. 2012 09:18

Jeg selv er opptatt av trening og holde meg i form..så da betyr kroppsfasong endel.
Men tipper at endel kvinner ikke tenker så mye på det.
Det er vel noe i "like barn leker best" !

Skjult ID med pseudonym positiv to. 1 nov. 2012 10:46

Jeg synes det er finere med one pack enn six pack ;) Men vil jo ikke ha for stor one pack heller, men så lenge man liker å trene og være aktiv, så trenger man ikke å være syltynn eller ha six pack.

Og det som MrMister sier stemmer ganske godt :)

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) to. 1 nov. 2012 11:42 Privat melding

Søk på bmi på nettet, så finner du fort en bmi-kalkulator som vil gi deg svar på et par sekunder :)

Ikke at bmi er noe mål på hvordan man er som menneske, og ei alltid heller hvordan man ligger an helsemessig. Men det kan være en grei pekepinn (merk at jeg skriver pekepinn, altså ikke noen fasit) på om man er litt overvektig, eller om man er på grensen til å kanskje bli helsemessig ikke helt bra overvektig.
Men her spiller selvfølgelig fysisk aktivitet også inn :)
Samt at det den senere tid også har blitt svært aktuelt med midjemål som en skala på om man burde tenke på å gå ned i vekt.

Men nå er jo ofte ikke et par kilo for mye helsefarlig :) Tvert imot kan mennesker med et par kilo for mye som trener regelmessig være langt sunnere enn en som er normalvektig og sjelden beveger seg svett.

Så var det hva du egentlig spurte om :)
Et par kilo for mye ingenting å si. Jeg har selv et par kilo for mye (og har hatt enda flere tidligere), så må ikke ha en slank mann. Personlighet er langt mer viktig enn kropp. Og så er jeg et ansiktsmenneske. Det hjelper ingenting om fyren har kropp som en gresk gud dersom jeg ikke faller for øyne, smil og "ansiktet" liksom. Og menn med en liten "kosemage" kan egentlig mange ganger bare være deilig :)
Men sånn veldig generelt sett så går ofte grensen der jeg ikke faller for en fyr fordi han blir for tykk når bmi går over 30 et sted. Og da snakker jeg VELDIG generelt, med en god del unntak. Samt selvfølgelig ikke menn som veier såpass pga muskler (men de snakker jeg ikke om her).
Det er også sånn ca der hvor man begynner å bli helsemessig ikke helt forsvarlig overvektig. Og jeg ønsker meg ikke en mann som da gjerne med en slik vekt også har et kosthold og en livsstil som ikke passer inn med mitt liv. Ikke at jeg er noen asket i matveien, og er alt for glad i sjokolade og sørlandschips :P
Men for meg så handler det også om at jeg vet hvor fort man adopterer både matvaner og sofavaner i negativ retning dersom man får seg en kjæreste som "trekker" en den veien.

Uten at jeg nå mener at alle med bmi over 30 har et dårlig kosthold eller beveger seg lite. Langt ifra. Og det er jo mange slanke mennesker som har dårlig kosthold og beveger seg lite. Men nok en gang, generelt sett så vil man finne færre fysisk aktive mennesker blandt dem som er kraftig overvektige. Og skal man ta med et greit balansert kosthold i tillegg så finner man enda færre.

Men til syvende og sist så vet man aldri hvem man ender opp med å fa

Skjult ID med pseudonym stuck! to. 1 nov. 2012 12:25

Jeg er en slank mann og tenker at jeg trenger en dame med litt former slik at hoftebeina mine etc ikke gnikker i mot hennes. :p Slanke damer vil ha menn med bra kropp. De med litt ekstra føler seg vel mest komfortablel med en som også har litt ekstra eller mere? konklusjon: jeg må begynne å trene eller legeg på meg.

Skjult ID med pseudonym :/ to. 1 nov. 2012 12:42

Noen ganger lurer jeg på om ønskene om kroppfasong er realistiske. Se på deg selv, ville du kommet gjennom nåløyet om du var det motsatte kjønn?

Skjult ID med pseudonym Mia to. 1 nov. 2012 12:53

Er så lita og lett, så kommer det en mann med kg for mye, blir jeg jo flat... :P Er det slik at han ikke ser beltespenna, så er det dessverre ikke noe for meg som partner, selv om jeg mange ganger opplever de med en del kg for mye som utrolig blide personer.
Blir kanskje litt slik like barn leker best, selv om det overhode ikke er en garanti, ikke alltid hjerte følger øynene ;)

(mann 39 år fra Telemark) to. 1 nov. 2012 12:58 Privat melding

Jeg er overbevist om at folk som spiser god mat de har lyst på, lever lykkeligere liv. Om det gir et par kilo for mye, så er det verdt det i mine øyne. Nå synes jeg heller ikke damer trenger å være syltynne heller da.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 1 nov. 2012 13:04

BMI kan bare brukes i samsvar med måling av armer, lår, mage og bryst siden muskler veier dobbelt så mye som fett, hvis du kun går etter BMI så har du et snevra syn på virkeligheten.

Jeg har inntrykk av at de fleste jenter vil føle seg så små og beskyttet som mulig, hva som tenner dem seksuelt er en helt annen sak. Jeg tror aldri at "bamse"-menn vil stikke av med de som er betraktet som FINE eller DEILIGE. De vil nok heller stikke av med de som er SØTE eller NYDELIG.

Som en større og lavere mann, så sikter jeg lenger aldri etter de som jeg betrakter som fine eller deilige. Jeg får heller aldri svar fra dem her inne, så jeg sier meg selv rett i min konklusjon.

Humor er ikke alt, sex er viktig og sex-appeal er enda mer viktig. Det er sikkert overfladisk av meg å si at FINE og DEILIGE jenter gjerne er i en krets hvor de blir påvirket i hverdagen av hvordan de ser ut, og deretter blir formet til at dette er normalen, men jeg sier det uansett. Selvfølgelig finnes det unntak, men du ser sjelden noen av dem med disse bamse-figurene i en romantisk setting.

Stort sett har jeg alltid falt for de som er søte og nydelige, enn de som er fine og deilige, og det samme gjelder motsatt vei.
Jeg hadde også aldri følt meg komfortabel med en deilig eller fin jente som partner, mest pga jeg selv vet hvordan jeg ser ut og hva den generelle oppfattningen er, ikke bare min egen.

Skjult ID med pseudonym Minney to. 1 nov. 2012 13:30

Muskler veier ikke betraktelig mindre enn fett. Muskler veier bare bittelitt mindre, men tar mindre plass ;)
Og man blir jo mer "definert" i kroppsfasongen.

Nå er det jo også slik at det heller er unntaket enn regelen når en mann har bmi på over 30 og ikke er overvektig, men muskuløs. Men jeg har inntrykk av at så fort det er snakk om bmi så henger folk seg opp i alle "unntakene".

Selvfølgelig er bmi langt fra noen fasit på noe som helst. Men som jeg poengterte, så er det ofte en god pekepinn for folk "flest". Og de fleste av oss er jo ikke store muskelbunter som kanskje i tillegg har kraftig benbygning. De fleste av oss er ikke unntakene, selv om mange kanskje liker å tro at de er det.

Skjult ID med pseudonym MrMister to. 1 nov. 2012 13:51

Jeg trodde faktisk forholdet var anderledes, men jeg måtte slå det opp, og mattematisk utregnet så det ut til at forholdet mellom fett og muskel var 1,18 fordel muskel.

Da får jeg være mann nok til å beklage min uvitenhet Minney, selv om jeg står fast ved at BMI er teit og heller liker å forholde meg til målebånd :p

Skjult ID med pseudonym Minney to. 1 nov. 2012 14:06

Jeg trodde også i mange år at fett veide det dobbelte av muskler, så tror det er ganske fastgrodd "myte" blant mange.

Problemet med målebånd er jo at en overvektig person og en person med mye muskler kan ha samme omkrets rundt både armer og ben, men likevel være totalt forskjellige mht overvekt og ikke overvekt.

Jeg tenker at det å være ærlig og realistisk mot seg selv, ikke tro at man er noe unntak fra de fleste andre (så sant man ikke pumper jern, er kosholdsbevisst og VET at man ikke er overvektig til tross for at man veier en del mer enn menn på samme høyde), og se seg selv i en litt helhetlig greie er en fin måte å finne ut om man er overvektig eller ikke på.
Bmi gir en pekepinn. Men man må jo selvfølgelig ta med faktorer utover det, og også være ærlig med seg selv her.
Har man feks en bmi på 35, er en sofasliter, men likevel er en sterk mann (mange overvektige menn er sterke, uten at det betyr at de kan bruke musklene som "unnskyldning" for å ikke passe inn i bmi-skalaen), så er man svært sannsynligvis overvektig i en så stor grad at man bør vurdere de helsemessige aspekterne.
Men alt er jo uansett et valg. Og å gå ned i vekt betyr jo ikke nødvendigvis at man blir noe lykkeligere, mer tiltrekkende, noe bedre menneske, får seg lettere kjæreste, kommer til å leve noe lenger, osv.

Men jeg kjenner vel ingen som har vært kraftig overvektig og som har gått ned i vekt ved egen hjelp (altså ingen operasjoner, men omlegging av livsstil), som har angret et sekund på at de tok tak i ting og gjorde noe med det. Uten at det betyr at de per i dag er normalvektige av den grunn. Men en sunnere livsstil og nå bare et par kilo for mye (ikke 30+++), har liksom gjort et eller annet med dem som ofte lyser lang vei på en positiv måte :)

Skjult ID med pseudonym fersk to. 1 nov. 2012 14:50

Kan ikke bare gå etter bmi. For det er vekten som bestemmer bmi og muskler veier som kjent mer enn fett. En muskelbygger kan ha høyere bmi en en blautfeit mann. Selv foretrekker jeg å se skikkelig brystkasse på en mann med masse hår på brystet. Mer sexy det enn en skinny beinrangel.Brede skuldre og kraftig brystparti og kraftige muskuløse armer og lår takk. wooff

Skjult ID med pseudonym fersk to. 1 nov. 2012 14:52

Det er og greit å slippe tak over hodet under visse AKTIVIVTETER

Skjult ID med pseudonym Klementin lø. 3 nov. 2012 08:42

Liten og tynn selv og jeg foretrekker slanke, gjerne litt trente menn. BMI blir uvesentlig, da et speil sier mye mer. Noen er jo slanke, men har likevel synlig fett og ikke noe muskler, mens noen er litt kraftigere, men har muskler under fettet. Det verste er de som har masse fett, men overhodet ikke tegn til muskler. Den gode nyheten er at dette kan man selv gjøre noe med.

Skjult ID lø. 3 nov. 2012 10:53

Kvinne 43. Jeg liker litt ekstra. Om det er fordi jeg har litt ekstra selv og dermed er realstisk? Tror det har mer å gjøre med at jeg liker å føle meg sexy og hvis han er veldig nett og slank, føler jeg meg som en dundre... Men vet ikke om det bare er det. Synes også det er noe koselig, trygt og varmt ved de som har noen - ikke veldig mange - kilo for mye. Men de som er litt større generelt kler det bedre enn de som er tynne, men som bare har en liten sjåførmage.

Skjult ID med pseudonym søker lø. 3 nov. 2012 11:58

Tipper det er omtrent som med oss menn. Jeg foretrekker slanke damer, men blir jeg først sjarmert så spiller det ingen rolle likevel.

Skjult ID med pseudonym oo lø. 3 nov. 2012 13:43

orker ikke lese hele tråden - men jeg vil bare nevne at menn med mye kroppsfett har ofte hormonubalanser (bl.a. for mye østrogen og for lite testestoron) noe som da vitner om lite manndighet og mer feminine trekk. Jeg ser fler og fler menn som tydelig har slike hormonubalanser.... Og jeg kan ikke forstå at de velger seg en livsstil som forstyrrer helsa. Så glad kan en da ikke være i mat? (les dårlig mat)

og som svar på spørsmål om attraksjon. Nei jeg er ikke mer tolerant med årene - jeg liker ikke myke lubbne mannfolk. Litt mage og bamsete er ok så lenge de har tydelig muskelatur i tillegg

Skjult ID med pseudonym stein lø. 3 nov. 2012 14:03

Vet du selv at du har noen kilo på kroppen extra, så kan BMI hjelpe, å styre litt ivertfall, men er du en slik trenings narkoman som står å snitter ut fettet på kylling fileene før du steker de, så tror jeg at BMI er noe du ikke skal oppgi, for du kan du fort være "overvektig" igjen: P

Skjult ID med pseudonym oo lø. 3 nov. 2012 16:46

... forstår poenget stein -

personlig er jeg ingen fanatiker - men skjærer helt klart bort fettet på kyllingfileet før jeg steker den... yeæk

(mann 29 år fra Buskerud) lø. 3 nov. 2012 17:01 Privat melding

Nja, jeg har BMI på 29 og er karakterisert som overvektig. Men et par kilo ekstra gjør meg absolutt ingenting når jeg trener 5 dager i uken og spiser sunt. Syntes fort maraton-slank blir litt for tynt.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 3 nov. 2012 18:09

Slank kroppsfasong ja, og den der unnskyldningen om at "folk er lykkeligere om de får spise det de har lyst på" spyr jeg av, det er det alle tjukkaser sier og gjemmer seg bak.

(mann 29 år fra Buskerud) lø. 3 nov. 2012 18:16 Privat melding

Ja, og folk med sterke meninger som gjemmer seg bak pseudonymet sitt.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 3 nov. 2012 18:24

Uff da, følte du deg truffet? Hva har det med saken å gjøre egentlig? Flere som skriver uten å bruke profilnavnet sitt her, men så fort noen sier tjukkas er de feige? Sludder, jeg mener det samme uansett.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 27 jan. 2017 13:07

Stille => opphenting fra gullarkivet:

Til ts-spørsmål: Viktig - jeg må ha ditto meg dame. Alternativ er fullprøvd med nofunk => ferdigtesta✔️

I det ligger det underforstått at optimal nok er nærmest ved å lete blant sine likekvinner/-menn (se f.eks. 'Skjult ID lø. 3 nov. 2012 10:53')

(mann 33 år fra Akershus) fr. 27 jan. 2017 13:39 Privat melding

Sitter på Maxin Chicken å trykker i meg 15 fried chickens, med stor pomfrits. Artig tråd. Slafs :D

(kvinne 52 år fra Akershus) fr. 27 jan. 2017 14:55 Privat melding

I utgangspunktet ønsker jeg en mann som er normalvektig, men heller et par kilo for mye enn for lite. Overvekt har jeg større problemer med. Jeg er relativt sprek selv, men har også noen kilo for mye, og ønsker en mann som er på samme nivå som meg. Men når det er sagt, så er det sjarm og kjemi som til slutt avgjør. Det hjelper jo lite med en snasen kropp hvis det ikke er noe oppi topplokket :o)

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 27 jan. 2017 15:53 Privat melding

Åh der var du Hov. Dette rakk nesten å bli en seriøs tråd 😂😂😂

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 27 jan. 2017 16:13 Privat melding

@Villarosa ooooh haha, passe på så det ikke blir mer dask enn peis da.... 😀

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 27 jan. 2017 16:29 Privat melding

Alle har pipe. Da er det viljen det står på!

(mann 47 år fra Hordaland) fr. 27 jan. 2017 16:45 Privat melding

Oiii hører jeg "happily ever after" her Erta? Eyecandy gitt. You go girl!!

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 28 jan. 2017 14:00 Privat melding

@ts

Tror ikke fasongen er avgjørende, men hva man vil og kan delta på.
Om man ikke er interessert eller i form til toppturer, bør man vel styre unna kvinner som er det og søker en kjærestetoppturvenn?

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 28 jan. 2017 14:14

@nordogopp: Tråden er 4 år - hentet av meg. Ts kan være her ennå, men...

Felles tradisjonell utegym i form av topptur er egentlig ikke tema. Forutsetning for i overført betydning 'innegym v/tindebestigning' er - altså tenning.

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 28 jan. 2017 14:36 Privat melding

Trenger ingen marartonløper, men Vil gjerne at partner har en kropp som fungerer, uten for mange hjelpemidler,- han trenger ikke være slank, men må klare å tørke seg selv bak😁 at han har et visst aktivitetsnivå er ønskelig, for at vi ikke skal værr helt mismatch. Det er enklest sånn, bare 😊

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 28 jan. 2017 14:42 Privat melding

Ikke så farlig det, blingbling.

Enig, gille.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 28 jan. 2017 15:58

Ja - du har jo kreditert meg for "nok en ..... opphenting" før @Hov - selv om jeg ikke er *mester i noe som helst (kanskje med unntak av musematteforlangende). Den har jeg ikke takket for før - gjør det nå. Takk!

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 28 jan. 2017 16:28 Privat melding

Ikke så farlig for undertegnede hva analfikserte finner av indikasjoner, Hovmester.
Det handler i siste instans kun om de selv og deres mangelfulle interaksjon i relasjon til normer.
Etterhvert som bak øra tørker vil de komme til Live and let live-stadiet som andre voksne.
Inntil da vil de søke å rule enhver arena i jakten på anerkjennelse.
Jo eldre, jo kleinere, selvsagt, men noen trenger rett og slett lengre modningstid enn andre.

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 28 jan. 2017 17:07 Privat melding

Som (ventet og) nevnt, Hovmester...😴😴😴

(Til my: ingen bitching i min ende.)

(mann 50 år fra Finnmark) lø. 28 jan. 2017 17:22 Privat melding

😇😇😇😂

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ma. 2 juli 2018 20:38 Privat melding

Jeg er ikke opptatt av slanke kropper, men tiltrekkes heller det motsatte.

(mann 38 år fra Rogaland) ti. 3 juli 2018 22:27 Privat melding

Ifølge BMI er jeg overvektig, DET forklarer jo at det ikke blir dates, faen ass ! ! :P

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 3 juli 2018 22:55

En vanlig kropp holder lenge, men må innrømme at jeg sliter maksimalt hvis han har "man boobs"... Har opplevd det en gang, og mistet tenningen tvert.

Svær ølvom utgår også.

Skjult ID med pseudonym Zorro ti. 3 juli 2018 23:16

Coma 😊

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) on. 4 juli 2018 22:21 Privat melding

Jeg har litt følelsen av at mange av de som huker av "stor og fyldig" ikke er spesielt verken stor eller fyldig 😐

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) on. 4 juli 2018 23:57 Privat melding

Ja, jeg vet ikke. For min del så håper jeg folk vet hva de skriver, om man skal finne den rette.

(mann 48 år fra Oslo) to. 5 juli 2018 01:06 Privat melding

Jeg har manboobs og moderat ølvom, coma? Er det godkjent? Er tross alt sol og sommer nå.