Alle innlegg Sukkerforum

Kjøpe bil..aldri eid en bil før...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hopp i det sø. 4 nov. 2012 19:49

Skal jeg bare hoppe i det?

Har aldri eid en bil og er 46 år. Alene med en ni-åring. Har klart oss veldig bra så langt....men tror vi kan utvide horisonten og radiusen betraktelig hvis jeg kjøper meg en bil.

Har lappen, men må nok ta det veldig pent i starten. Hva koster det å ha bil på årsbasis? Er en SUV å anbefale for en nybegynner? Tenkte litt på den nye som kommer til Norge på nyåret. Dacia Duster?

(mann 41 år fra Hedmark) sø. 4 nov. 2012 19:52 Privat melding

Skal du kjøpe den , så bør du tenke langsiktig, for den vil nok synke veldig raskt i pris,,,

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 4 nov. 2012 19:53

Først finn ut hvor mye du ønsker å bruke, for så å se hva du kan få for den prisen

Skjult ID med pseudonym hopp i det sø. 4 nov. 2012 19:54

Godt råd:-) Takk:-)

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 4 nov. 2012 20:00

Kjøp en bil som er ett år gammel, de fleste bilene som er ett år gamle har 5 år garanti og greier, det vil si det er 4 år igjen :) Veldig greit å ha og du slipper stort prisfall ved kjøp av ny bil :)

(mann 44 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2012 20:01 Privat melding

Bare ikke kjøp diesel :) Du får kjøpe noe som kommer til å dekke behovet, og hvis du tenker på kostnader så bør du se på bensinforbruk, forsikringsutgifter etc.

Skjult ID med pseudonym bildilla sø. 4 nov. 2012 20:02

Dårlig med anbefalinger fra meg gitt, men måtte bare kommentere siden jeg er i nøyaktig samme situasjon. Til og med samme alder på meg og barnet, men har en (snart) 7-åring i tillegg da. Har hatt lappen liggende i en skuff siden jeg flyttet hjemmefra og har nå tatt 5 oppfriskningstimer, men med automatgir. Det er så utrolig mye bedre. Husker da jeg nettopp hadde fått lappen at jeg sleit med giring og motorstopp ved rødt lys, nå skjer jo det automatisk, motoren stopper for å spare miljøet, men istedet for å bruke clutch og vri om nøkkelen er det jo nå bare å tråkke på gassen så starter den igjen! Livet som sjåfør har blitt så til de grader mye enklere.
Jeg tror at jeg kommer til å kjøpe meg den nye Volvo V60 til våren - 2014-modellen, med alle finessene fra V40 (regner jeg med) den er så fullstappet med sikkerhetsfinesser at den fikk den høyeste poengsummen på ECAP-testen noensinne - regner derfor med at de nyeste modellene til Volvo vil få samme sikkerhetspakke.

Vil anbefale å ta et par oppfriskningstimer om det er lenge siden du har kjørt. Jeg planlegger nå å gå over på gratis kjøretimer... Prøvekjøring av diverse aktuelle (og mindre aktuelle) biler, siden jeg har fått helt dilla på å kjøre og bilen min ikke er å få tak i før nærmere mai/juni neste år.

Den bilen du snakker om har jeg ikke peiling på dessverre. Lykke til.

(mann 46 år fra Akershus) sø. 4 nov. 2012 20:04 Privat melding

Se på behovet ditt. Hvor mye kommer du til å kjøre, hvor kommer du til å kjøre (by, land, fjellet), hvor mye plass trenger du. Hva er viktigst for deg? Utseende, plass, kvalitet, komfort, sikkerhet...
Tenk litt over dette, så kan jeg komme med mer konkrete eksempler på biler du kan vurdere.

Jeg ville nok vært forsiktig med å kjøpt den Daciaen, ett helt ukjent merke for andre enn våre nye landsmenn i fra øst-Europa. Den ser jævlig ut (min mening), og jeg tviler vel på at sikkerheten er helt på topp

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 4 nov. 2012 20:07

Volvo V40 og V60 er veldig bra biler, ja de er veldig sikre, men det finner mange biler på markedet som er minst like sikre. Vi har flere 10talls V60 på på jobb og venter inn flere V40er til våren når vi skal flåte opp igjen.
Personlig syns jeg automatgiret til V60 er skikkelig dårlig, men tror de har kommet med en ny kasse i de nyeste bilene. Å få en 2014 modell til våren (2013) tror jeg er mere enn drøm da de som regel kommer med disse modellene til høsten hvert år.

Jeg syns nye VW Golf er en utrolig fin bil og med de prisene som den ligger på så syns jeg du får mye bra for pengene. Automatkassen er også veldig bra.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 4 nov. 2012 20:09

Start med hva du er villig til å betale for en bil. Så når du har funnet alternativer du liker innenfor den prisen du er villig til å betale så sjekker du forsikringskalkulatorer for å se hvilken av de gjenværende alternativene som er billigst å forsikre.

Så burde du selvsagt prøve disse bilene først også som en del av elimineringen.
Jeg ser for meg at du ikke kjører så mye uansett, så lenge du holder deg unna svære V8ere og V6ere med svære motorvolum, ville jeg om jeg var deg prioritert komfort, kjørefølelse, plass og utstyr fremfor drivstoffbruk.

Fleste nyere biler med akseptabelt med krefter har uansett et forbruk som er å leve.

Skjult ID med pseudonym hopp i det sø. 4 nov. 2012 20:14

Blir helt rørt over engagementet her jeg....søte menn:-))) Trenger jo akkurat en sånn mann som dere er til å hjelpe meg med dette. Tuuuusen takk:-)

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 4 nov. 2012 20:18

Man skal ikke leke med livet ;)

Skjult ID med pseudonym Tritonus sø. 4 nov. 2012 20:19

Ikke kjøp Fransk bil slik mange kvinner ofte gjør og glem den Rumenske du nevner.Ingen vits i å kjøpe en SUV med mindre du trenger firhjulstrekk.De fleste biler i dag har forhjulstrekk og de drar seg godt fram.

Jeg rådet for noen år siden min søster til å kjøpe Golf Diesel med automatgir.Hun har nå tredje Golfen og har mange ganger takket meg for mitt gode råd.Rett nok ville hun ikke ha automat for hun er litt hard på gasspedalen.

Selv har jeg en stor bensinslukende SUV som snart skal byttes inn i en Mercedes Diesel :-)

(mann 46 år fra Akershus) sø. 4 nov. 2012 20:24 Privat melding

@Tritonus
Hvorfor skal man ikke kjøpe fransk?? Verden har forandret seg litt siste årene, noe dere tyskelskende klart fornekter såklart.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 4 nov. 2012 20:29

Når du ikke har hatt bil blir forsikringen grisedyr. Det kan være lurt å velge en bil du ikke føler du trenger kaskoforsikring på. Om økonomi er en faktor kan du ha mye igjen for å velge en bruktbil. F.eks er biler som har gått som leasingbil ofte i god stand og har fått servicer utført. Velger du en 3-5 år gammel bil med høy km-stand får du ofte en rimelig bil med høyt sikkerhetsnivå.

Litt avhengig av hvor du bor, kan også el-bil være et alternativ. Tesla Model S eller Nissan Leaf.

Diesel er med god margin rimeligst om du skal kjøre langt. Men vurder om mulig fremtidig stenging av byer for dieselbiler enkelte dager vil være problematisk for deg.

Skjult ID med pseudonym Tritonus sø. 4 nov. 2012 20:34

@Eikers1
Fordi Franske biler er noe skikkelige drittbiler med kort levetid,tungsolgte,og lav bruktverdi !

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 4 nov. 2012 21:10

Tritonus, nå skal det sies at mange franske biler bruker veldig mange av de samme motorene som tyske biler. Volvo, Peugout, Citroen, Ford blant annet bruker samme 1.6 liters motor på mange av sine modeller. Det å si at franske biler er dritt i 2012 er bare tull. Når du sier tungsolgte, så ville vel ikke veldig mange utleie seleskaper kjøpt franske biler da de skal ha en god tilbakekjøpings avtale. Dette ville de ikke fått hvis de var så tungsolgte som du skal ha det til.

(mann 44 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2012 21:13 Privat melding

Franske biler kan ikke være så tungsolgte når jeg ser en haug av de på veien :)
Så skal det jo sies at jeg har en selv :D

Skjult ID sø. 4 nov. 2012 21:15

Kjøp en KIA eller Hudai SUV. KIA har norges beste garanti med syv år og er de som dekker mest på garantien. Like sikker som volvosølet som ramses opp her. Forsikringen er også billig fordi ingen kjøper disse bilene for å grisekjøre.

Det er ikke så dyrt å ha bil:
årsavgift
forsikring
bomring
bensin
service

Det er stort sett det. Sett av ti tusen i året til reperasjoner, så du ikke får noen overraskelser. Så kan du regne et par tusen i måneden til alt det andre. Da får du kjørt ganske mye. Eventuelt billån er ikke medberegnet. Skal du ha bil i mange år, kan du like godt kjøpe ny. Det er bare fattigfolket uten regneferdigheter som tror det lønner seg å kjøpe skrap. Har du bilen i syv/åtte år er det minimale forskjeller. Pluss at du er dekket av forsikring det meste av tiden (eller hele tiden med KIA) og du kan faktisk komme billigere ut av det enn han gnitne fyren i den gamle bilen som er på verksted flere ganger i året.

(kvinne 61 år fra Rogaland) sø. 4 nov. 2012 21:24 Privat melding

Japser er genrelt de mest driftsikre biler. Å trenger lite veilhjelp. Kjøp en som en praktisk. Så du slipper utgifter med frakt av ny vaslemaskin etc. Selv ha jeg hatt yarisverso(rene lastebilen) nå auris. Verste verdtapet er de to første år. Finner du en som er lite kjørt har du gjortet varp.