Alle innlegg Sukkerforum

Komplimenter

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym camo ma. 5 nov. 2012 14:45

Skummelt tema, men... here goes! Jeg har ikke vært lenge på sukker, men får litt ymse henvendelser. Stort sett går det på utseendet, og at jeg er vakker, pen, flott, sexy etc. Det er svært hyggelig å få komplimenter på melding, men jeg sliter litt med å tro på det. Hvorfor? Vel, om jeg er så vakker og flott som disse meldingene antyder; hvorfor er det da så sjelden jeg får høre det IRL? Er det ett forsøk på "øy, hun der er passe schtøgg, hun er sikkert brukandes, så jeg hiver på litt komplimenter så blir hun ett lett bytte" eller kan det være sannhet i det? Misforstå meg rett, jeg vet at mange mannfolk bruker det de har av komplimenter for å få seg noe, men hvordan klarer jeg å sile ut de som faktisk mener det? Og om man er pen og flott osv, hvorfor er det så vanskelig for folk å gi komplimenter IRL? Jeg begynner nesten å tro at jeg er vakker her, og det er litt farlig vel? Tenk om jeg skulle nå gå rundt og tro jeg er vakker IRL også... En kamerat av meg sa til meg, ganske spontant; "du vet virkelig ikke hvor flott du egentlig er du!". Nei, om ingen sier noe - så antar jeg vel at jeg ikke er det. Altså, jeg syns selv jeg ser bra nok ut, men vakker? Tja.

Det er veldig hyggelig å få slike meldinger, til tross for min skepsis. Men for en som sjelden, eller aldri, får komplimenter ellers, skaper det enorm prestasjonsangst - dvs. jeg vet ikke om jeg tør å møte noen IRL.

Hvis vi ser bort fra meg, og snakker helt generelt; er det slik at mennesker som er pene sjelden eller aldri får komplimenter, fordi folk antar de får høre det så ofte likevel? Eller er det slik at om man aldri får høre det, så er man rett og slett stygg?

Skjult ID med pseudonym stuck! ma. 5 nov. 2012 15:05

de damene jeg gir komplimeter er jo damer jeg synes er flotte. Og de får høre det irl også. Sier jeg hun er vakker så er hun det. Hun er vakker for meg. At andre ikke forteller henne at hun er vakker betyr jo ikke at hun er stygg?? Hun er bare ikke i kategori med hva flest mannfolka vil kåre som mest sexy på denne jord. :)
Hvis du, TS bare får komplimeneter her på sukker og ikke irl så er jeg vel med på tanken din, men jeg tror ikke menn er så flinke til å gi komplimenter face to face. Det jeg har fått høre. Jeg er over den sperra der og glad er jeg for det. Jeg er vel også han som damene ikke helt tror på før vi er på 4 date :)

Skjult ID med pseudonym camo ma. 5 nov. 2012 15:13

Innser at jeg er litt for sort/hvitt i innlegget mitt, man er ikke stygg selv om man ikke er vakker. Men mindre pen da, det er litt mer politisk korrekt :-) Jeg må virkelig grave i hukommelsen for å huske de gangene jeg har fått komplimenter, og det er egentlig ganske kjipt. Så da er det litt vanskelig å ta de meldingene jeg får seriøst.

Skjult ID med pseudonym rattatoill ma. 5 nov. 2012 15:26

@TS

Om du er den jeg tror du er ut i fra et "hint" eller to i ditt innlegg så vil jeg bare si:

Du er blitt lagt merke til av undertegnede her og merket i mitt minne som et meget flott eksemplar av en jente/kvinne.
Eneste grunnen til at jeg ikke har hivd meg på komplimentsbølgen er at du er i feil fylke for min del, hadde nok uansett druknet i mengden av beilere.
Grunnen til at flotte jenter ikke får mye komplimenter på butikken eller på gata der ute i det virkelige liv er at norske menn er noen pinglete tullinger.. meg selv inkludert.
Just my two cents...

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 nov. 2012 15:33 Privat melding

Jenter som ser veldig bra ut har som regel fått så uhorvelig mange komplimenter på utseendet at de blir møkk lei av de innen de blir gamle nok til å handle sprit på polet.

Skjult ID med pseudonym Miniblomst ma. 5 nov. 2012 15:34

Jeg sliter ikke med det som du @TS beskriver. Jeg få kompliment her inne og IRL,og ja.....hvorfor skal jeg går rundt å tro at jeg er stygg??
Jeg er ingen bitch,men jeg vet godt hvordan jeg ser ut og vet også godt at jeg kan få den jeg vil ha. Men grunnen for at jeg er her,er fordi jeg bor i en liten by....og det er rett og slett ikke nok med single menn her og jeg liker ikke å springer rundt på byen hver lørdagskveld. Da er nettdating en bedre alternativ for meg.

Ikke misforstår meg at jeg er høy på pære eller noe. Men utseende det er for å selge,det er personligheten som får det til å vare.
Hvem er det her inne og IRL som ikke ser på utseende først??

Skjult ID med pseudonym camo ma. 5 nov. 2012 15:37

Først og fremst, dette er ingen trolletråd! Den er seriøst ment.

For det andre; jeg skrev ikke at om man får komplimenter både her og IRL så skal man gå rundt og tro at man er stygg, da må du lese innlegget på nytt.

(mann 38 år fra Østfold) ma. 5 nov. 2012 15:52 Privat melding

"Han som postet som Grimstad82 over ANASLEX blir rapporter for misbruk av nick."

HAHAHAHHAHHAHA dæver.

Skjult ID med pseudonym msX ma. 5 nov. 2012 16:03

Jeg får komplimenter både her og IRL. Men tror det kan også ha noe med bosted å gjøre. Fikk færre komplimenter da jeg var yngre og bodde på et mindre sted (bor nå i Oslo). Det er noe med at de du treffer hele tiden kommer ikke nødvendigvis med stadig nye komplimenter. Det er gjerne nye menn man treffer som er flinke.

Men ellers trenger du jo ikke å få komplimenter for å se om de synes du er attraktiv eller ei - menn er da egentlig ganske lette å lese :). Et beundrende blikk sier nesten mer enn et kompliment, for det skal mer til å fake.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 5 nov. 2012 16:14

Vel, det er tross alt ganske mye enklere å sende av sted komplimenter fra trygt bak dataskjermen enn irl.
Så bare det har nok en del å si.

Siden jeg særdeles sjeldent gir noen komplimenter, så burde jeg kanskje bli flinkere til det, men på en annen side klarer jeg ikke helt å bli kvitt tanken at det er jævlig klisje og at alle andre mannfolk før meg garantert har brukt opp det som er av komplimenter.

Skjult ID med pseudonym perro ma. 5 nov. 2012 18:28

Ta til deg komplimentene her eller irl. Det kan sikkert ikke skade

Skjult ID med pseudonym will knot ma. 5 nov. 2012 19:01

Hvis jeg skal gi noen ett kompliment om utseende, er det ikke mye å velge mellom.
Du er vakker? Det går ikke fordi jeg ikke bruker ordet vakker.
Du er pen? Da føler jeg meg jævla oppfinnsom...
Du er sexy, hot, heit...? Uhm.. Nei!
De to eneste komplimentene jeg gir irl er: Jeg liker deg jeg! , eller du er God damn nydelig!
Alt annet har hun sikkert hørt før tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Donkey! ma. 5 nov. 2012 19:12

Jeg sier ikke noe kommentarer om utseende dersom det ikke stemmer.

Det er lettere å si det her enn "out there".

Skjult ID ma. 5 nov. 2012 20:59

Menn er nok mer sjenerte enn vi kvinner ofte tror.

Jeg selv får ofte høre de flotteste komplimenter av bl.a venner ..spesielt når de er litt beruset.
Da kommer det ene etter det andre komplimentet eller de forteller at de har hatt et godt øye til meg engang..
Noe som er veldig dumt..tenk om jeg hadde hatt et godt øye til dem da..

På den annen side TS..de mest ekte komplimentene kommer gjerne i de stundene en ikke forventer det..og det betyr at de som bare sender mail til ukjente jenter her inne gjør det kun overfladisk.
Så bedre at det kommer sjeldent ifra menn ute i virkeligheten enn her inne i den fake sukkerverden.
Bedre sjeldent men ekte enn omvendt:-)

(mann 41 år fra Hedmark) ma. 5 nov. 2012 21:03 Privat melding

Besøk meg så jeg får se hvem du er da...

Skjult ID med pseudonym camo ma. 5 nov. 2012 21:11

Bare om du lover å ikke out'e meg!

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 6 nov. 2012 01:02 Privat melding

Jeg syns denne tråden var nyttig jeg.. Jeg får vel egentlig komplimenter både her go IRL- ikke heeeeele tiden,men ofte nok til at jeg tror det må være NOE i det.
Men oftest avfeier jeg de komplimentene jeg får her som "hmf.. han er sikkert bare ute etter et ligg"- særlig om han ikke skriver NOE som helst annet enn at han syns jeg er fin.

(kvinne 32 år fra Hordaland) ti. 6 nov. 2012 01:14 Privat melding

Må nesten slenge meg på innlegget ditt ljUkulele, det er sånn det fungerer her og.

Litt stusselig at det skal være så lett å avfeie de komplimentene man får her, men det er neimen ikke så rart med alle disse sleske typene! Forhåpentligvis er det noen som mener det de sier ;)

Skjult ID med pseudonym Alexis ti. 6 nov. 2012 01:30

Det er vel kanskje ikke så vanskelig å forstå at man får mer komplimenter her enn i rl i og med at dette er en sjekkeside? Hvor oppriktig disse komplimentene er kan en jo av og til lure på, men det er vel tilsomt at en person som ikke hadde funnet deg attraktiv hadde kontaktet deg her? :-)

(mann 40 år fra Oslo) ti. 6 nov. 2012 08:56 Privat melding

Det er nok veldig riktig @alexis :)
Men om personen kun er interessert i sex eller mer er vel verre å avgjøre.

Men hvorfor er man alltid så humla skeptisk dersom noen forsøker å være hyggelige? Og hvordor kan ikke en helt fremmed mene at du er vakker? (Da snakker vi ytre utseende siden de ikke kjenner deg da) mange er nok utrolig dårlig på å ta imot komplimenter :)

Ta det heller som positiv tilbakemelding og si takk. Men du trenger jo ikke like alle sammen da.

Ville du forresten lettere trodd personen dersom du mente det samme om han?

Skjult ID med pseudonym Alexis ti. 6 nov. 2012 12:03

@sta1, det er sant, det veldig vanskelig å vite hva personen er intressert i. Min erfaring er at de fleste snakker en etter munnen uansett dersom man spør rett ut.

Er også veldig enig i at man er alt for skeptisk til dem som er hyggelige. Jeg har med årene prøvd å bli flinkere til både å gi og ta imot komplimenter og det er ikke alltid like lett, og jeg ser også at dem som får kompliment ofte blir litt satt ut. Det er veldig vanlig at man unnskylder, bagateliserer eller bortforklarer dersom man får et kompliment, mens man egentlig bare behøver å si takk og prøve å tro at vedkommende ikke hadde brukt tid på å kommentere dersom det ikke var for å være hyggelig uansett intensjon.
Kanskje de fleste er litt for påvirket av janteloven? ;)

Det er kanskje ikke nødvendig å gi komplimenter direkte på utseende heller for å gjøre dagen litt hyggeligere for andre, det er jo så mye mer å sette pris på hos alle enn akkurat hvordan en ser ut. Komplimenter for personlighet eller andre egenskaper kan kanskje både væe lettere å gi, og også tro på for den som mottar, og det koster jo ingenting å gi noen hyggelige ord.
I forrige uke fikk jeg komplimenter for antrekket mitt på t-banen fra en fremmed dame, og det var hyggelig å høre selv om jeg hverken vet hvem hun er eller hvorfor hun valgte å si dette. Det gjorde ihvertfall til at jeg fikk en fin start på dagen, og fikk meg til å tenke over hvor lite som faktisk skal til for at man føler seg litt bedre på en regnfull høstdag.

Om det hadde vært lettere å tro om en mente det samme om personen som gir kompliment er jeg ikke sikker på, men tror nok at man i større grad ønsker å tro på og håper at den som gav komplimentet virkelig mente det dersom det kunne vært gjensidig.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ti. 6 nov. 2012 13:29 Privat melding

Helt sykt mange vakre damer her inne da :-) Men å skrive det i en førstemelding er vel å tråkke midt i den klassiske klisjéfellen .

Skjult ID med pseudonym oo ti. 6 nov. 2012 15:59

camo
jeg synes det er trist at du føler det slik. I mitt hode vitner det om at du har veldig dårlig selvtillit, det burde du isåfall gjøre noe med slik at det ikke hindrer deg i å leve...

(mann 32 år fra Buskerud) ti. 6 nov. 2012 19:42 Privat melding

... og her har vi grunnen til at jeg ikke starter med komplimenter her inne, iallfall ikke på utseendet. De virker ofte mot sin hensikt fordi man får jenta til å tro at du bare er ute etter sex. Okay, litt generalisering der, men det ligger noe i det også. Jeg kan iallfall ikke huske at noen noengang har anbefalt å starte med å gi komplimenter på utseendet når det kommer til nettdating.

Skjult ID med pseudonym perro ti. 6 nov. 2012 20:03

Hehe, bra poeng CuddlyBear

Skjult ID med pseudonym cicero ti. 6 nov. 2012 20:08

Jeg er vel en av de snåle mennene her som kun gir komplimenter jeg virkelig mener eller som hun har gjort seg fortjent til. Synes ikke det passer seg å smøre tykt på med all verdens romantiske antydninger før man i det hele tatt møtes og det betyr noe for meg.

De som er vakre får uansett høre det nok ganger fra folk her inne, så da tror jeg de setter pris på det hvis man legger merke til andre ting ved dem også, hvis hun f.eks. har skrevet noe morsomt eller har gjennomført en krevende utdannelse kan jeg like gjerne kommentere det som hvor pen jeg synes hun er. Men klart, synes jeg virkelig hun er søt, vakker og tiltrekkende kan jeg også si det.

Skjult ID med pseudonym Shallow ti. 6 nov. 2012 21:47

Greia er nok som noen over har vært inne på - norske menn er ikke vant til å gi komplimenter i edru tilstand, spesielt ikke til fremmede.

Om du får et, kan du være trygg på at han har "lært seg opp" til å gi "ærlige spontane komplimenter", og sikkert gir en del av dem til de kvinnene han møter på sin reise gjennom livet. Og de elsker ham for det.

Apropos byen man ferdes i. Jeg spurte ei lekker dame i Oslo om hun ble mye sjekket opp på dagtid i Oslo. Joda, det skjedde ofte. Flere ganger daglig. Og 99,9% av gangene var det av en av våre mange innvandrere. Eller andre utlendinger. Kanskje dette er litt av grunnen til at damer generelt sett er mest positivt innstilt til høy innvandring?

(mann 40 år fra Oslo) on. 7 nov. 2012 00:14 Privat melding

@shallow
Det kan også godt henge sammen med de fleste bare avfeier det eller tror man vil oppnå noe. Da gir man opp å være hyggelig når mottaker stadig ser rart på deg eller blir mistenksom.

Skal sies at jenter ikke er så veldig mye bedre på å gi dem, så det gjelder nok nordmenn generelt.

Fikk falktisk ett for noen uker siden og dette husker man fordi det er så sjeldent å få. Litt synd men sånn er det :)

Er ikke verre enn å si takk, smile og gå videre om det ikke er noe mer. Så kanskje fler føler de får noe igjen for å være hyggelig også.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 24 nov. 2012 14:14

Jeg opplever fortsatt mye komplimenter, og misforstå meg rett - det er hyggelig å få høre at man er vakker, søt, sexy osv. Men det er kjipt å innse at de fleste kun er ute etter en ting. Den senere tid har jeg fått mange henvendelser fra opptatte menn som vil ha en elskerinne, meldinger fra tilsynelatende single menn som antyder at de vil møtes for å ha sex osv. Så jeg er nokså sikker på at komplimentene og forespørslene henger sammen. Fair enough. Men det finnes vel fortsatt seriøse menn her inne også, eller?

Jeg har gått gjennom profilen min flere ganger nå, både tekst og bilder, og kan ikke for mitt bare liv se at jeg oppfordrer til dette.

Skjult ID med pseudonym joy lø. 24 nov. 2012 14:24

For meg hjalp det faktisk å skrive helt tydelig at jeg ikke er interessert i kontakt med opptatte menn.
Får færre forespørsler av denne type nå. :-)
Får riktignok generelt færre meldinger nå. ;-)

Skjult ID med pseudonym camo lø. 24 nov. 2012 14:26

Hehe, det er nok cluet. Jeg tror jeg skal skrive ganske klart i profilen min at jeg ikke er interessert i opptatte menn eller serie-datere ;-) Da blir det nok stille gitt!

Skjult ID med pseudonym joy lø. 24 nov. 2012 14:27

Dette må du dessverre regne med, ja, ;-)

Skjult ID med pseudonym askepott lø. 24 nov. 2012 14:36

Utenlandske menn er generelt mye flinkere til å gi komplimenter, enkelt og greit..

Fulgte en godt voksen palestiner til lege en gang, pga av språkproblemer. Da han skulle betale sa han til den søte damen i skranken , oj du har vakre øyne. Hun ble helt satt ut, og sa ingenting. Han skjønte ikke helt hvorfor og spurte meg etterpå om han hadde sagt noe galt.. Jeg måtte forklare han at dette er ikke daglig dags kost for norske jenter. Han ble lei seg fordi han ville bare være hyggelig og det var en veldig spontan kommentar. Det var ingen baktanker bak hans ord.

Å være sammen med utenlandske fra tid til annet er virkelig en form for vitamin innsprøytning. De gir deg som regel alltid kompliment, av ulik karakter.. være seg pene øyne, fin på håret, fin kjole etc... uten at det ligger noe annet bak en å være hyggelig..

Skjult ID med pseudonym Klementin lø. 24 nov. 2012 16:02

Får ikke så mye komplimenter jeg. Får jo litt komplimenter av gutter som sjekker meg opp osv, men ellers får jeg mest komplimenter av venner av foreldrene mine. Er det normalt?

(mann 47 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2012 16:57 Privat melding

"Hvorfor får jeg da så sjelden høre det irl?"
Fordi man mye raskere blir oppfatta som slesk og irriterende innpåsliten irl, det er ihvertfall min erfaring. Dessuten ER dette tross alt en datingside, og da faller det seg med en gang mer naturlig. Ta det til deg og vær glad for det, det er sikkert fortjent.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 24 nov. 2012 17:48

:-) Du har jo skrevet med meg en gang, så kanskje jeg skulle be deg evaluere profilen min?

(mann 47 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2012 17:59 Privat melding

Ah, såpass? Spennende. Visst, gjerne. Og gjerne andre veien også.

Skjult ID med pseudonym camo lø. 24 nov. 2012 19:22

Takk for konstruktiv tilbakemelding HerrFekt! Det setter jeg stor pris på. Nå er det ut og se om jeg har noe bedre hell IRL enn på sukker. :-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2012 19:24 Privat melding

Selv takk, camo. Og lykke til der ute i den store, skumle verden. Selv har jeg ikke våga meg over dørstokken ennå.