Alle innlegg Sukkerforum

hvor feirer du jul

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lillemeg to. 8 nov. 2012 11:32

Hva er planene deres i julehøytiden. Jeg har barn annenhver jul. Så i år skal jeg være alene. Men min famile og venner syns jeg er helt teit som feirer alene. Er det flere som meg:-) som vil ikke feire jul uten barna sine.?

(mann 39 år fra Vestfold) to. 8 nov. 2012 12:07 Privat melding

En ting jeg lærte en jul jeg hadde valp som måte ut midt i julemiddagen var at det finnes ingen deiligere kvelder å være ute enn akkurat julekvelden. Den eneste kvelden i året det faktisk er stille. Etter den oppdagelsen har jeg ikke feiret jul.

Skjult ID to. 8 nov. 2012 12:07

Så lenge en er alene etter eget ønske, bør venner og familie respektere det. Jeg feirer jul sammen med min eks , barna og familien hans. Det er alltid full dramatikk før jul, søstrene hannes krangler som bare det. Den ene tåler ikke den andre sin nye kjæreste, den andre vil ha med sin eks han stjal noe av svigermors sølvtøy.
Det er utrolig, min eks må megle, men julefeiring blir det. Så nå er jeg spendt på om det blir like dramatisk i år, som i fjor. Om det blir tante niese krangling i år som i fjord....

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 8 nov. 2012 12:25

Blir sammen med gamlingene i år. Kommer til ferdig middag, drikker og koser oss, også er det hjem dagen etter på.

(mann 32 år fra Hedmark) to. 8 nov. 2012 12:33 Privat melding

Hjem til foreldrene på middag før jeg drar til noen kompiser på fest.

Skjult ID to. 8 nov. 2012 12:45

er så heldig å jobbe i helsevesenet slik at jeg kan melde meg for å jobbe på kvelden julaften hvis ungene skal til faren...på den måten slipper jeg å ha for mye tid til å savne ungene...og andre får fri til å være sammen med sine :))

Skjult ID med pseudonym stuck! to. 8 nov. 2012 12:48

i år er det egentlig min jul uten barn, men det ser ut som det blir med barna og eksen og min familie. Vi må vise barna at vi kan ha det fint sammen selv om vi ikke er sammen. Skulle det bli forandringer her så kommer jeg selvsagt til å feire jul med mine foreldre og mine to søstre og en svoger uansett. Jeg har tross alt et ansvar som onkel nå :) :) Min eldste søster har fått barn og jeg gleder meg til å treffe min nevø igjen :)

Skjult ID med pseudonym -m- to. 8 nov. 2012 16:05

Jeg er akkurat som deg TS jeg har ikke sønnen min denne jula, og da boikotter jeg omtrent jula. Mine planer er å glemme at det er jul men dra på nyttårsfesten som jeg er invitert hos venner..siden det da blir mer fylla ting og ikke julefokus...jeg og jr har "liksom jul" 22des thats it...ikke gidder jeg å dra til mamma som og er aleine å sitte der å sture og bli dritlei meg heller flere som har reagert på det at jeg ikke har planer for julaften og jula men jeg skal kose meg for meg selv her hjemme..sikkert noen som drar meg med ut på fylla i romjula og tenker jeg så man får glemt hele greia..tenkte tanken på å dra på byen å drikke meg skitings 24 og for å glemme hvem dag det er..men det er vell enklere hvis man er hjemme og later som det er en vanlig dag kansje :P

(mann 32 år fra Oslo) to. 8 nov. 2012 16:13 Privat melding

Julen skal feires i Fr.stad i år med familie der. Jeg kan skjønne dere med barn som ikke vil feire når dere ikke har barna deres. Bare tenk at det er jul og det er en fin dag :) Tenk at sønnen og datteren deres åpner pakker og koser seg, da fortjener dere også å kose dere masse! :) I fjor hadde jeg selv en rar jul, foreldrene mine var i India og jeg var alene hjemme med broren min. Vi gjorde det beste ut av det og koste oss :)

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 16:33 Privat melding

Eks som har jentene..men julaften feirer vi sammen...:) Vanskelig å tenke seg en jul uten barna, så lenge det er mulig feirer vi denne dagen sammen på tross av hvem barna er hos..:)

(mann 44 år fra Oslo) to. 8 nov. 2012 16:47 Privat melding

Hos familien. Gleder meg til all den gode maten!!! mmmm...

Skjult ID med pseudonym Sofus to. 8 nov. 2012 16:50

Jeg har ikke barna denne julen, ikke noen å feire julen med i år utenom heller tror jeg.. Og da blir jo hele denne førjulstiden og julen bare et melankolsk lite mareritt :). Men man får drømme om at man har noe godt i vente :)

(mann 48 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 17:01 Privat melding

Når jeg ikke har barna pleier jeg å ta en tur en eller annen plass i verlden, eksen er fra vestlandet og er der med barna så det er en fin anledning og ta en timeout fra hverdag og stress.

Just i år så skal jeg ikke noen plass, tar vel en kjappis hjem til Sverige og spiser lite julmat og ser på Disney men så drar jeg hjem igjen og bare koser meg foran peisen noen dager ;).

Skjult ID med pseudonym Klementin to. 8 nov. 2012 19:12

Synes dere som har barn er rare som lar være å feire jul det året dere ikke har barna. Høres jo ut som dere at familie å feile med likevel, så da virker det litt spesielt å bare melde seg ut. Jeg har ikke barn ennå, men håper jeg får en dag. Likevel setter jeg utrolig stor pris på at jeg har foreldrene mine, søstern min og barna henne så feire med. Jeg er aldri midtpunktet i jula, da mye handler om barna og jeg altså ikke har noen, men julen er jo like mye for de voksne som for barna. Julemiddag er jo kjempegodt, og vi pleier ofte å sitte å kose oss også etter pakkene er åpnet, noen ganger til litt utpå natta.

Skjult ID to. 8 nov. 2012 19:25

Jobber selv med barn, og har liten forståelse for at foreldre som ikke har barna i julen koser seg også uten barn. Merkelig at dere ikke tenker på at selv små barn plages ved tanken på at mamma eller pappa sitter alene en sånn dag som er så stor for dem. Dette skaper dårlig samvittighet hos barn svært tidlig. Det hadde vært vesentlig enklere for mange unge om de visste at den andre forelderen hadde en fin jul sammen med venner og familie. Virker noe selvmedlidende og offeraktig å melde seg totalt ut kun fordi man ikke har barna hos seg. Barna har det bra hos en av dere annen hvert år. Bli voksen.

(mann 45 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 19:39 Privat melding

I år har jeg unga på julaften, da feires det jul sammen med barna og slekta. Uten barna, fortsatt sammen med slekta. Og: Mine barn har det bra uansett hvem de er hos, de. Men tror de begynner å bli litt lei av at pappan surfer på Sukker... ;-)

Men når det er sagt: Barnefri nyttårsaften i år... :D

Skjult ID med pseudonym Klementin to. 8 nov. 2012 20:44

Veldig enig med (Skjult ID ) - to. 8 nov. 19:25. Tror barna får en mye bedre juleopplevelse hvis de vet at den forelderen de ikke skal feire med gleder seg til jul selv om det ikke er med dem. Å legge hele gleden over en høytid over på et barn er et stort ansvar for et lite barn, og selv om dere sier til ungene at dere er fornøyd med på jobbe/sitte hjemme alene så kan det godt hende barna oppfatter mer enn dere tror. Jeg setter julen høyt selv, så hvis jeg møter en fyr med barn og får høre at han ikke feirer de årene han ikke har barna kommer jeg nok til å skygge banen.

Skjult ID med pseudonym to. 8 nov. 2012 20:56

Det blir jeg og julenissen i år :-))

Skjult ID med pseudonym arneand to. 8 nov. 2012 21:00

@ts
I en stol foran ovnen med en haug bøker lett tilgjengelig ^^
Og nei, jeg skal ikke brenne bøkene, jeg skal lese dem...
Ikke nekt, jeg vet noen av dere tenkte det...
Enkelte folk ass!
-.-

Skjult ID med pseudonym lillemeg to. 8 nov. 2012 21:06

Hm jeg er engi at ungene kan få samvittighet problemer. Hvis de trur den ene av foreldrene ikke har det godt på julaften.
Men for meg og feire jul med andres barn. Og se hvor glade og lykkelig de er . Blir for mye for meg.
Men jeg hoder fasaden overfor ungene mine og steller istand til jul.men julaften forblir alene!!!!!!

(mann 48 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 21:17 Privat melding

Altså seriøst, at noen folk (jeg tipper på damer) har åsikter om hvordan andre feirer julen sin når de ikke har barna er bare litt magstarkt.

Personlig er jeg beinhard ateist og å feire at Jesus hadde bursdag for 2000 år siden er i grunn helt poengløst for meg. Nå var vel ikke de innleggen rettet til meg før jeg koser meg som bare den i jula fordi jeg er fri fra jobb og kan treffe venner&familje eller ta en tur dit jeg har lyst.

Ikke putt nesen deres hvor den ikke hører hjemme, tråden handlet om hvor folk feirer jul i år så gå och spis en sokk eller noe.

Skjult ID med pseudonym TheGee to. 8 nov. 2012 21:57

Feire Jeezuz? Neida... feirer at det går mot lysere tider. Feirer en feit gammal gubbe med skjegg. Feirer at det drysser av grana i stua... Feirer osv...

Bare de kristne som har misforstått jula vet du vel. :-)

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 22:41 Privat melding

Selv om jeg syntes det hadde vært vanskelig uten barna mine i jula..hadde jeg aldri sagt det til dem da vettdu...men så lenge det lar seg gjøre at vi alle feirer julen sammen,,tror jeg alle parter har det best sånn...

(mann 48 år fra Akershus) to. 8 nov. 2012 23:16 Privat melding

Så om vi blir ett par (rent hypotetiskt) så feirer vi jul sammen med våres ekser, deres nye partners, mine barn, dine barn og våres eksers nye partners barn.

...og familjen så klart ;)

Trur jeg må kjøpe meg ett småbruk å sett opp ett sirkustelt :)

Litt fleip her då, men ser ikke poengen i å feire jul sammen med eksen til tross for at vi er venner. Å skape en unatulig situasjon før at på liv å død gi skinn av att alt er frid og frøjd. Vi har prøvd det ett par ganger og for oss blir det bare kleint.

Men det er nå meg og alle kan jo gjøre som de vil, det er det fine :)

(mann 50 år fra Oslo) to. 8 nov. 2012 23:44 Privat melding

Barnløs jul her også.
Da blir det vel alu-kylling og boksøl i år igjen..

Skjult ID med pseudonym fersk fr. 9 nov. 2012 00:01

Når ungene blir voksne blir det ny omgang med annehver julaften for da skal ungene til svigerforeldrene. Sånn blir det alltid uansett alder på ungene. Fordelen er jo at vi feirer 1st eller 2dre dag jul å ikke må vente til neste jul. Iår skal 2 av de voksne ungene til svigers julaften å jeg får tilbake en av dem 2rd dag jul. Men julaften bir kjedelig uten småbarn å kun 6 voksne . Ifjor fikk jeg et barnebarn til, så julaften ble rar. Meg min yngste sønn og ett barnebarn på 10 år.. for da var et av barna og svigerbarn på barsel i jule. Får ta igjen neste jul.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 9 nov. 2012 18:28

Enig med Exil her å feire jul med xn og sånn kommer ikke på tale han er på hytta med familien sin og jeg er glad for at jeg nå endelig slipper juledramaet som alltid følger med den familien der:P Er det slutt så er det slutt jeg ville og følt det falskt hvis jeg og han skulle leke familie :P
Men til de som tror vi ikke vil feire jul hvis vi har en ny partner, klart det! Da kunne jeg krøpet opp i armekroken hans når jeg syns det ble litt trist med tanke på jr. Men nå har jeg ikke det da, kan ikke helt se for meg det scenarioet heller med "voksen" jul for det har jeg aldri opplevd:P All min famile er spredd over hele landet og jeg har dyr som ikke kan sitte på bussen, ikke har jeg økonomi til å legge ut et par tusenlapper på å oppsøke dem heller..og for min del jeg hadde følt meg mye mere trist da! Hadde det vært litt fler enn bare meg+ mormor feks eller jeg+ mamma eller jeg + søstern og dama hennes feks alle på et sted hadde tanken vært en annen. Men sånn er ikke min familie vi er einstøinger hele hopen og fattigluser så det jomer etter så de har heller ikke råd til å komme hit, ikke er det lov å ha dyr her heller og alle utenom mormor har dyr :P Nei man får heller gjøre sitt beste for å feire "mini julen" som jeg må ha den 22. des med jr og late som det er juleaften da skal vi pynte tre, åpne gaver og spise julegrøt etter jr ønske. Laste ned noen julefilmer på pcen og finne fram juleånden for den dagen :)

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 10 nov. 2012 06:35 Privat melding

Siden ungene skal til pappa`n i juledagene skal jeg jobbe 24,25 og 26 des.
Meldte meg frivillig til å jobbe, istedenfor å sitte hjemme. Så kan de som har familie få fri å feire med sine familier.
Blir for langt å dra over 100 mil for å feire sammen med den nærmeste familien, så da valgte jeg å jobbe.
Men i romjula kommer ungene hjem igjen og da blir det kos :)

(kvinne 47 år fra Østfold) lø. 10 nov. 2012 09:12 Privat melding

Mine barn begynner å bli store og de skal være hos faren sin på juleaften. Jeg feirer da sammen med mine foreldre og synes det er kjempekoselig. Da blir det lutefisk og øl:) Selv har jeg aldri feira jul med ex,siden han har ny familie. Synes bare det blir veldig kunstig og jeg vet at barna har det bra uansett.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 10 nov. 2012 18:18 Privat melding

Julen skal feires mye nærmere ekvator enn det Norge er!

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 10 nov. 2012 18:31 Privat melding

Jeg skal ikke ha ungene denne julen.
Hvordan jeg skal feire vet jeg ikke enda, men regner med det blir sammen med mamma og evt søstrene mine :)
Hvis ikke så har jeg ingen problemer med å sitte hjemme alene på julaften :)
Leie meg en film eller to, spise noe god mat og kose meg helt uten å ha dårlig samvittighet fordi jeg ikke føler meg ensom eller alene :)

Har en følelse av at mange tror at dersom man feirer jul alene så må man føle seg ensom, savne barna, osv.
Barna kommer jo til meg uansett en annen dag i jula for å feire "julaften", så om julaften er på selve julaften eller en annen dag handler jo egentlig bare om dato :)
Man kan da være like fleksibel på det som man er mange ganger mht å feire en bursdag. Ikke alltid det passer å feire den dagen man har bursdag :)

(mann 46 år fra Akershus) lø. 10 nov. 2012 18:32 Privat melding

Har de årene jeg har vært singel, alltid reist hjem til foreldrene mine og "feiret" julen der. Som regel sammen med noen av søstrene mine og deres familie, jentene jeg er onkel til osv.. Er vel ikke så opptatt av denne feiringa akkurat, så lenge jeg får pinnekjøttmiddagen er jeg fornøyd :)