Alle innlegg Sukkerforum

Alternativ eller ikke

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Usikker fr. 9 nov. 2012 18:27

Har vært mye om alternativ behandling i media den siste tiden. Tror du på alterativ behandling? Er det vanskelig å innrømme overfor andre at du har et forhold til alternativ behandling hvis du har det?

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 9 nov. 2012 18:35

Ja det hadde nok vært vanskelig...husker da jeg fødte så prøvde dem akupunktur på meg..eneste som skjedde var at jeg ble forbanna på de helsikes nålene :P

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 9 nov. 2012 18:49

Tror det er akkurat like effektivt som å gå til psykolog. Bare mye billigere

Skjult ID med pseudonym oo lø. 10 nov. 2012 00:05

kan du definere hva du tenker på som alternativ behandling?

Skjult ID lø. 10 nov. 2012 08:52

Er alternativ og går til ulike behandlere, men liten vits å dele dette med andre. Betyr bare at jeg må bruke tid på å forsvare fordommer.

Skjult ID lø. 10 nov. 2012 09:00

Jeg tror på alternativ behandling og har selv erfart at det virker. Jeg har heller ingen problemer med å være åpen til andre om det. Når det virker så slipper du jo å spise masse medisiner der du kan bli syk av diverse bivirkninger.

Skjult ID med pseudonym positiv lø. 10 nov. 2012 11:23

Alternativ behandling kan være et godt supplement til legemedisinen. Og heldigvis åpner også de lærde opp for noe av dette. For bare 25 år siden var/ble kiropraktorer sett på som svært alternativt av de lærde – og i dag kan kiropraktorer både henvise til vider utredning og sykemelde.

Selv har jeg hatt god nytte av hjelp både fra homeopat og ved har hatt god virkning av akupunktur.
Det handler vel om å bruke sunn fornuft. Jeg ville ikke latt meg behandle alternativt ved alvorlig sykdom – men hvorfor ikke bruke det beste fra to verdener?

Det er vel en sannhet med modifikasjoner å påstå at alternativ behandling er billigere enn å gå til psykolog.

(mann 32 år fra Buskerud) lø. 10 nov. 2012 11:39 Privat melding

Det spørs litt hva man mener med alternativ behandling, men på generelt grunnlag er min mening at det fort er timer hos en psykolog kombinert med placeboeffekt. Kroppen kan gjøre de merkeligste ting bare man tror på det selv, og det er fort litt den troen man kjøper seg til. Kombinerer man det med reduksjon av stress, så er det mye som kan kurreres fortere en "vanlig".

Det er generelt, og det finnes unntak fra det her. Skal ikke si det er negativt å kjøpe seg placebo heller. Fungerer det for enn, så fungerer det jo, men det finnes grenser for hva det kan fungere på også, og det er en grense det ikke er fornuftig å krysse sånn helt uten videre.