Alle innlegg Sukkerforum

Hjemmefødsel eller ikke

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ansatt lø. 10 nov. 2012 08:57

Ville du valgt hjemmefødsel eller ikke? Forstår at det er behagelig å være hjemme for moren, og mindre stress med å komme seg til sykehuset. Men risikoen er stor, derfor ville jeg ALDRI født hjemme. Skjer det noe med barn eller mor kan det bety døden fremfor å da være på sykehus med nødvendig utstyr. Hva er deres holdning?

Skjult ID lø. 10 nov. 2012 09:03

Det må være opp til hver enkelt, men jeg selv synes det er trygt å komme til sykehus. Har nesten født hjemme selv og fødte på veien. Gikk bra det også:)

Skjult ID med pseudonym ansatt lø. 10 nov. 2012 09:05

Synes det grenser til uansvarlig å føde hjemme. Som mor har man ansvar for et liv, og å tenke på at det skal være behagelig for en selv fremfor at dette lille livet skal leve og ikke potensielt dø på grunn av at man ikke har nødvendig utstyr og eksepertise tilgjengelig er dramatisk. Tror ansatte på operasjonsavdelinger som redder liv hver dag vil være enig med meg! Egoistisk å føde hjemme, men om man tar sjansen til å miste, så værsågod! Selv mener jeg det burde være forbudt.

(kvinne 52 år fra Akershus) lø. 10 nov. 2012 09:54 Privat melding

Selv om et sykehus ikke er verdens hyggeligste sted å være, er det trygt der. Jeg ville aldri valgt å føde hjemme.
Men er jeg blitt så voksen og fått de barna jeg skal ha, så jeg trenger ikke tenke på fødsler :-)

Skjult ID med pseudonym positiv lø. 10 nov. 2012 11:10

Det er jo slik at de aller, aller fleste fødsler skjer uten dramatikk.
Planlagte hjemmefødsler er det helt uten problemer og gir et bedre klima og større ro både for mor, far og det lille barnet!

Jeg har selv født to barn hjemme noe som har vært fantastiske opplevelser.

http://www.babyverden.no/Nyheter/Hekta-pa-hjemmefodsel/

Skjult ID med pseudonym sugardaddy lø. 10 nov. 2012 11:12

hjemmefødsel?? vel, jeg vil finne meg en kjæreste før dette blir noen tema ;)

Skjult ID med pseudonym sans lø. 10 nov. 2012 21:46

Det var da voldsomt, da, ansatt... Håper ikke du er ansatt ved noe helseforetak... ;) Hvis kvinnen er frisk og svangerskapet forløper normalt og greit, så er det da ingenting i veien for at hun kan ha hjemmefødsel med en fødselshjelper til stede, og føde sitt barn i ro og fred. Mange kvinner har født hjemme uten problemer, og dersom man har noen sykdommer eller det er risiko for komplikasjoner og at det kan være fare for mor og/eller barn, blir man såklart rådet til å føde på et sykehus. Men at det liksom skulle være FORBUD mot å føde hjemme, eller at man er EGOISTISK når man gjør det som er helt naturlig og normalt, det var da voldsomme ord her, synes jeg...

Enhver får velge det som gir HENNE trygghet, når hun har fått klarsignal fra jordmor/lege til å velge mellom hjemme/sykehus - mange føler seg jo tryggere og mer rolig ved å føde hjemme uten stress, ukjent miljø og løpende hvitfrakker, andre føler mer trygghet i å være på et sykehus med diverse bedøvende medikamenter lett tilgjengelig.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 11 nov. 2012 02:07

Med den hastigheten man legger ned og sentraliserer helsetilbud blir vel hjemmefødsel normalen igjen i nær fremtid?

Det er prøveprosjekter med *Jordmor der du bor* som erstatning i distriktene.
Konklusjonen etter evaluering ble : (trommevirvel) ....
Prosjektene i «Jordmor der mor bor» i Tinn og «Jordmortjenesten i Vest-Telemark» har
bidratt til å skape en bedre helhet og sammenheng i svangerskaps-, fødsels- og barselom-
sorgen. Det er åpenbare fordeler ved å ha en vaktberedskap som kan skape trygghet og
medisinsk forsvarlighet for gravide, fødende og familier i barseltid ute i distriktene. På
bakgrunn av dette anbefaler vi at prosjektene går over i faste ordninger.

ref: http://www.tmforsk.no/publikasjoner/filer/fil.asp?fil=2127
( alternativ url : http://preview.tinyurl.com/apwbkjo )

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 11 nov. 2012 21:28

Er glad jeg lever i et århundre og i et land der "normalen" er å få føde på sykehus. Hverken jeg eller barna mine ville overlevd uten hjelp fra leger og operasjonssykepleiere på et moderne sykehus.

De fleste fødsler går bra, men man har ingen garanti for at det skal gjøre det, selv om både mor og barn er friske og sterke. Uventede komplikasjoner kan oppstå og da kan det stå om minutter.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 13 nov. 2012 01:20

Min holdning er :sykehus! Det kan skje mye med både mor og barn under fødsel og etter selv å ha født et barn så er ikke hjemmefødsel noe alternativ ever for min del..har dog hørt om noen som har hatt hjemmefødsel men da av typen kvinne som har 5 barn fra før av og kan greia. Men klart alltid en stor risiko for komplikasjoner det er en grunn for at så mange barn og mødre døde i barsel før i tiden. Klart sykehus er mere sterilt og upersonlig men på den annen side er det mere trygt og mindre risiko.

Skjult ID ti. 13 nov. 2012 09:21

Etter å ha sett en venninne nesten miste barnet sitt nylig, ville jeg aldri turt å velge hjemmefødsel. Hun ble hentet av ambulanse hjemme og kom seg heldigvis raskt til sykehus fordi dette var like i nærheten. Hadde hun bodd en mil til unna eller hadde ikke dette skjedd sent på kvelden eller i rushtiden, ville dette gått riktig galt. Det har gitt perspektiver. Hjemmefødsel er nok koselig, men bærer med seg en stor risiko.