Alle innlegg Sukkerforum

Personlighet info.

Vis siste innlegg
Skjult ID lø. 21 juni 2008 00:50

Lurer litt på spørsmålet: "Antall år utdannelse inkl. vidregånde".
Har man 9 årig skole + 3 år på videregående blir det 12 år. Skalen går bare til 10. Hva er korrekt svar?

Skjult ID med pseudonym s lø. 21 juni 2008 00:53

Litt sunt bondevett skulle da tilsi at en kutter ut grunnskolen i beregningen.

Har en over 7 års utdanning etter vgs., og dermed sprenger skalaen, er det vel bare å sette en 10'er. Tror ikke folk bryr seg så veldig mye om en har 7 eller 12, når en først har så mye som 7 :)

Skjult ID med pseudonym charmy68 lø. 21 juni 2008 01:17

Grunnskolen er ikke inkludert i den beregningen, og den utdanningen er obligatorisk..:)

Da ville jo jeg hatt 17 år hvis jeg regnet med grunnskolen!

Skjult ID med pseudonym The Rock lø. 21 juni 2008 02:00

Auda "litt" flau her nå.... Gjett hvorfor.... Jeg som er bonde og alt ;)

Skjult ID med pseudonym sd92101 lø. 21 juni 2008 02:19

Hm, ikke egentlig lagt merke til det punktet før nå (pussig, jeg har jo fyllt det ut).

Det er spørsmål som du skriver om "Antall år utdannelse inkl. videregående", men 1 er "Ikke videregående" og 10 er "Har tatt, eller planlegger høy universitetsgrad eller tilsvarende". Dette gir ikke helt mening.

"Antall år" gir mening isolert sett, og "hvor viktig er utdannelse for deg" er kanskje et spørsmål som kan graderes noenlunde fornuftig fra 1-10 som de andre spørsmålene. Men hva er en "høy universitetsgrad"? Hvis det holder med å planlegge den så kan jeg krysse av for 10 hvis jeg planlegger en PhD? Eller holder det med Master? Hvis Master ikke er høyt nok, hva med de som har et 30-35 år gammel hovedfag? Vet ikke nøyaktig hvor grensen går, men min far jobber i skoleverket og har et lønnstrinn eller to ekstra fordi han har en så gammel grad at den vurderes som "mer verdt".

Jeg synes Sukker kunne formulert seg tydligere, men jeg er rimelig fornøyd med matchingen min så jeg tror jeg forsto dem riktig i gjerningsøyeblikket :-) Ikke sikkert alle er like heldig...

Skjult ID med pseudonym anejulie sø. 22 juni 2008 07:51

Hvis de tallene i skalaene skal stå for antall år utdannelse synes jeg det er rart de ikke bare har bedt oss fylle inn et tall. Jeg har ikke vært så nøyaktig at jeg har telt. Noe annet som har frustrert meg er spørsmålet om emosjonell intelligens. Jeg tenker at jeg har ganske høy, men når man skal svare må man velge at man liker sosiale spill for å score høyt. Må man like det for å ha høy sosial iq, liksom? Stønn. Man kan istedet sette svaret sitt på den andre siden av skalaen der det står at man liker enkle mennesker eller noe i den duren. Jeg vil egentlig svare det men gjør det ikke det når det regnes som å ha lav sosial iq. Eller tar jeg feil?