Alle innlegg Sukkerforum

Største tabben

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Oslo) ti. 13 nov. 2012 14:05 Privat melding

Jeg vil begynne med å definere hva jeg tror de aller fleste her på Sukker er her for å oppnå.
Det er åpenlyst for meg at medlemmene her søker en partner. Dvs, en de ønsker å komme i kontakt med, flørte, date eller ha sex med. Altså på et tidspunkt, MØTE.

Flere bruker mye tid på å opprette en profil og skrive om seg selv for å gi et uttrykk for hvem de er. Det ikke alle tenker på er at måten du selv oppfatter deg på aldri er den samme som hvordan en annen ser deg.

Hvis vi tar utgangspunkt i at jeg har korrekt oppfatning av hvorfor man er medlem her, så er det relativt verdiløst å ha en lang forklaring på hvordan vi ser oss selv. Det er også verdiløst å sende masse meldinger til hverandre for å snakke om hvem vi er og hvordan vi er, hva vi ønsker i livet og alt vi verdsetter.

Jeg oppfatter det slik at grunnen til at så mange bruker internett til å komme i kontakt, rett og slett er at det lettere og mer oversiktlig enn noe annet sted. For meg er det ganske innlysende at hvis man møter en person som man har dannet seg et stort inntrykk av gjennom meldinger her på Sukker, møter opp og får et helt annet inntrykk på stedet under fire øyne, så kan det sette en ut.

Jeg er relativt sikker på at hundrevis har opplevd akkurat dette, og kanskje mistet en mulighet rett og slett på grunn av masken man hadde på.

Sum av summarum: Dere er her for å møtes, vær mennesker, kom dere ut og møt!!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 13 nov. 2012 14:12

Men å møte er skummelt! Tenk om hun liker meg... :S

Skjult ID med pseudonym MrMister ti. 13 nov. 2012 14:23

Har helt motsatt oppfattelse av nettdating enn det du skriver. De fleste jeg har tatt med tid til å skrive mye med har vært akkurat slik jeg oppfattet dem i virkeligheten. Hvordan noen oppfatter en person er helt opp til personen, det har du rett i, men man må da få lov til å gi utrykk for hvordan man oppfatter seg selv og la den andre personen ta resten av reisen.

Alle er forskjellige, derfor er dette en arena mange bruker forsiktig, ikke alle er som deg.

Skjult ID med pseudonym Eleni ti. 13 nov. 2012 14:32

Mener du at folk ikke er seg selv når de skriver til hverandre, men har en maske på?

Jeg har opplevd flere ganger at jeg ikke har følt noe stor match med daten min, selv om vi har hatt en god dialog på mail i forkant. Men jeg tror ikke personen har hatt en maske på når han skrev til meg, og jeg har ingen maske på når jeg skriver med noen. Jeg er meg selv fullt og helt både skriftlig og ved møter. At vi ikke matcher helt har andre årsaker, tror jeg.

Jeg er f.eks. mer nervøs jo bedre jeg liker mannen, og jo dårligere inntryk gjør jeg selvsagt. Hvis jeg ikke er altfor betatt på forhånd er jeg helt rolig og avslappet, og gjør et bedre inntrykk. Skulle vært motsatt så kanskje jeg hadde funnet mannen i mitt liv snart :-)

Men jeg er enig i at man bør møtes før det har gått altfor lang tid, nettopp fordi det er stor sjanse for at matchen ikke er like stor irl som på mail.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 13 nov. 2012 14:47

@Alekh
Du har sikkert rett ang dem det gjelder. Selv om "Største tabben" høres merkelig ut.

Men jeg har det, som MrMister, helt motsatt. Har feks truffet ei tidligere som var ganske lik det jeg følte etter å ha skrevet sammen. Men hun hadde funnet sin kjære (så vi møtte hverandre uten tanke på forhold).
Og jeg har et behov for å eksponere meg, og jeg søker andre som også gjør det.
Og jeg har tro på visse kollektive sider mennesker imellom som faktisk KAN føre til en slags forståelse
(til en viss grad) med ordene.

Skjult ID med pseudonym QQ ti. 13 nov. 2012 14:52

@Alekh: Det er forfriskende å høre en så ung mann være så rett på kornet. Jeg har inntrykk av at alle (meg selv inkludert) bruker dager og uker på å "pynte brura", og så faller vi på trynet når vi fysisk møter noen fra nettstedet, enten fordi vi selv har tegnet et overglorifisert bilde av oss selv - eller den vi møter har gjort det. Jeg er enig med deg. Kom dere ut, folkens, og møt hverandre istedet for å gå rundt grøten og kaste bort tiden.

Skjult ID ti. 13 nov. 2012 15:30

Matchingsystemet er det støreste tullet med hele denne datingsiden,
rett og slett fordi folk velger ikke ut ifra slik dem selv er, men heller
utifra hva dem ser etter i en partner og/eller ønsket dem var!

Skjult ID med pseudonym askepott ti. 13 nov. 2012 16:29

Helt enig med skjult id,15.30.

tenk på alle de menneskene sukker luker unna for oss.. som vi aldri får sett..! Og særlig denne teite alders grupperingen.. irriterer meg...jeg har elendig match med en som er knappe 4 år yngre enn meg, og knall match med en som er 10 år eldre enn meg. Jeg får altså ikke bestemme alderen på de jeg søker selv!

Jeg er i dialog med en nå som er helt på grensa til å bli borte fra mine lister.. Vi har en fin tone, og hans profil sier meg mye mer enn det treet.. og vi skal på date .. :) Ilfg sukker er vi nesten dømt til å mislykkes ..!

Skjult ID med pseudonym storlav ti. 13 nov. 2012 16:36

Helt enig med TS, som er grunnen til at jeg har skrevet en profiltekst som ikke beskriver hvordan jeg er, men heller hvordan jeg oppfører meg og hva jeg kan tilby, så kan de som syntes det er interessant bli kjent med meg ;)

Skjult ID med pseudonym skjult ID2 ti. 13 nov. 2012 16:41

Jeg sverger ikke til treet, men begrunnelsen til skjult ID kl 15:30 holder ikke mål. Eller den er feil formulert fordi i såfall er det vi som fyller ut som er teite. (Og Sukker har overvurdert gjengs evne til å forstå systemet.)

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 13 nov. 2012 17:01

Stemmer, det beste er å komme seg ut og møte noen :-)

(mann 32 år fra Oslo) ti. 13 nov. 2012 17:04 Privat melding

@ Eleni

Det er ingen hemmelighet at måten man ser seg selv er speilet gjennom andre. (Speilnevroner)
Tekst gjemmer vekk flere av sansene våre, legger skjul på store deler av hvem vi faktisk er. Vi tiltrekkes hverandre gjennom sansene.
Jeg skriver ikke at man ikke skal kunne skrive noe til hverandre her, men det jeg vil frem til er at om man bruke for mye tid på det, vil man skape et bilde som ikke nødvendigvis er av deg.

@Svampebob1

Det du skriver er et eksempel på akkurat det som er problemet. Mange skriver hvordan de ønsker å være, få skriver hvordan de faktisk er. Det er ikke overlagt nødvendigvis, heller at vi faktisk ikke helt vet hvem vi er. Så når du går inn på en profil til et menneske som faktisk passer deg fantastisk bra, men har skrevet noe om seg selv som du ikke er tilfreds med, så går du videre. Muligheten blir borte.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 13 nov. 2012 17:31

Jeg har nå bare positive erfaringer på det der jeg da, folk jeg har hatt god skrivekjemi med her inne har jeg alltid hatt god kjemi med når vi har møttes. men jo er jo enig i det at det kansje ikke bør gå så lang tid før man møtes. I tilegg bør man ta hele greia litt med en klype salt, noen tar jo dette superseriøst den type person er nok ikke jeg. Da har man og et litt bedre utgangspunkt når man møtes tenker jeg, møter kun folk som jeg har et godt intrykk av og som virker like laid back som meg. Alltid hatt hyggelige dates :)

(kvinne 34 år fra Vestfold) ti. 13 nov. 2012 20:05 Privat melding

Ser ut til at enkelte tolker det som blir sagt på ulik måte, og det er nok hensikten med hele tråden. Det vi selv skriver om oss selv kan tolkes ulikt av en annen.. Det er alltid, og vil alltid være sånn..

(mann 32 år fra Oslo) ti. 13 nov. 2012 23:21 Privat melding

@ Svampebob1

Det handler ikke om dårlig selvinnsikt. Jeg skrev aldri at alle er på en eller annen måte, men heller at det er ganske stor sannsynlighet. Likevel i følge Speilnevroner ser man seg selv gjennom andre.
Jeg vil ikke frem til at det er galt å snakke litt med hverandre gjennom tekst før man møtes, men jeg leser og hører veldig ofte om tilfeller der den ene parten blir sjokkert over hvem h*n møter. Eneste måten jeg ser det kan skje på, er at det er blitt oppgitt informasjon som ikke er korrekt. Dette hadde man unngått om man utvekslet få ord og heller møttes med en gang.

De som gir faen hører ikke hjemme i noen teorier. Det forstår du vel selv?