Alle innlegg Sukkerforum

Å si jeg elsker deg

Vis siste innlegg
Skjult ID lø. 21 juni 2008 11:13

Hei, hva mener dere gutter når dere sier Jeg elsker deg til en jente?
Det bør ha ha betydning og ikke bare noe tilfeldig man sier, som hvilket som helst annet ord man slenger ut seg..

Skjult ID med pseudonym mei lø. 21 juni 2008 11:23

hva mener DU når du sier det?

Skjult ID lø. 21 juni 2008 11:30

jeg sier ikke jeg elsker deg sånn uten videre. når jeg sier det betyr det at jeg har masse,masse følelser, og at det ligger langt over det å si jeg er glad i deg, å si jeg elsker deg betyr at jeg vil ha dette forholdet, at jeg vil satse på han. at jeg har funnet at jeg virkelig vil ha han. jeg synes man skal vente med å si det til man mener det.

Skjult ID med pseudonym mei lø. 21 juni 2008 11:32

Jeg sier det hvis dama vil at jeg skal si det, slik at dama skal bli fornøyd og vi kan fortsette med det vi liker å gjøre ;-)

(mann 35 år fra Vestfold) lø. 21 juni 2008 11:40 Privat melding

For å svare på spørsmålet... Jeg har aldri sagt det, men om jeg skal si det, så skal jeg jaggu meg være meget forelska.

Skjult ID lø. 21 juni 2008 11:46

bra det sangofe, det er sånn det skal være, jeg har sagt det og ment det,men ikke alltid gutta mener det, han over her som sier han sier det når dama vil han skal si det så de kan fortsette med det de liker å gjøre, han er kanskje ikke som deg, eller han liker å provosere litt.

Skjult ID med pseudonym Dingo lø. 21 juni 2008 11:49

Tror nok det varierer fra gutt til gutt hva som legges i det - vi er jo ikke klin like bare pga at vi har utovertiss.

Skjult ID lø. 21 juni 2008 12:00

jada, det varierer sikkert hva gutta legger i det. men er man ikke fjortiss, så bør man tenke mere over det før man sier det, det burde jo være en bekreftelse på at man man satse på forholdet, at ting går den rette veien, man ser jo alltid etter tegn på at det kan være noe bra å satse på, å si jeg esker deg burde være et av tegnene.

Skjult ID med pseudonym alex lø. 21 juni 2008 12:10

Synes jentene ofte krever å høre det oftere enn jeg føler for å si det. Foretrekker heller å vise det gjennom handling enn gjennom ord.

Skjult ID lø. 21 juni 2008 12:19

jeg er enig i at handling ofte kan si mere enn ord. men har man sagt ordene bør man vise at man mener det. jeg trenger ikke høre det hele tiden hvis jeg føler meg trygg på forholdet.

Skjult ID med pseudonym mia lø. 21 juni 2008 12:25

Jeg har brukt de ordene kun til en person som jeg var samboer med, og trur det tok ett år før vi begge brukte ordene til hverandre. Før det: jeg er glad i deg..... Så tok kjærligheten gradvis slutt...

Skjult ID med pseudonym Dingo lø. 21 juni 2008 12:31

Det å elske noen, er ikke en statisk tilstand. Hvis jeg sier at jeg elsker noen der og da fordi jeg føler det slik der og da, så betyr ikke det at dette nødvendigvis stemmer en måned senere, eller et år senere etc.

Det har blitt sagt om nordmenn at vi er tilbakeholdne når det kommer til å vise følelser. Jeg tror dette kan skyldes at vi har en ide om at det må kjennes riktig og sant i alle krinker og kroker av vår sjel før vi ytrer noe - det er også en måte å ikke leve på.

Hvis det er slik at man risikerer å bli stilt til ansvar for den minste lille kjærlighetserklæring, så er det ikke rart at slike ytringer sitter ganske langt inne hos mange.

Jeg mener at man må kunne si til noen at man elsker han/henne, uten å måtte ta høyde for hvorvidt man kjenner det slik om en måned - det kan man nemlig aldri være helt sikker på.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 21 juni 2008 12:52

Dingo
Jeg er enig i mye av det du skriver. Følelser er ikke en statisk tilstand, heller ikke følelsen av å elske et menneske.

Men når/hvis/om jeg bruker disse ordene har akkurat disse ordene en viss eksklusivietet i seg slik jeg føler det.
Jeg vet med meg selv at jeg aldri kunne sagt "Jeg elsker deg" til et menneske og ikke ment dette så kort som en mnd. senere.
Mine følelser av å elske ligger mye dypere i meg enn som så.

Det handler ikke om å bli stilt til ansvar for. Og for meg er "jeg elsker deg" en stor kjærlighetserklæring, inne blant "den minste lille".

Utover dette synes jeg det er helt flott å være raus med kjærligheten på alle mulige, tenkelige måter for å sette pris på og glede! :-)

Skjult ID lø. 21 juni 2008 13:14

jeg elsker deg er jo en stor kjærlighetsærklæring, å si jeg er glad i deg, kjempeglad i deg, forelsket i deg, det er ting man gjerne sier, det er også kjempefint å få høre, men å si jeg elsker deg bør være noe enda dypere. man burde elske en persn på grunn av slik personen er, og hvis ikke noe skjer i forholdet, så tror jeg ikke på at man etter bare noen uker plutselig ikke føler det samme. det må skje noe feks at man blir forelsket i en annen eller at man ikke har det like fint sammen lenger, når man har sagt jeg elsker deg og forholdet tilsynelatende iallefall er bra, sex er kjempebra feks, ting virker bra osv.

hvis det ikke er sånn at man bare leker med den andres følelser, spiller et spill og LATER som man elsker en. det er isåfall helt råttent.

Skjult ID med pseudonym alex lø. 21 juni 2008 13:28

Er det mulig at det er kjønnsmessige forskjeller her?

Skjult ID lø. 21 juni 2008 13:35

hvorfor er det forskjell mellom jenter og gutter? gutter blir også forelsket, selv om noen leker bare.

Skjult ID med pseudonym alex lø. 21 juni 2008 13:41

Selvsagt. Men min erfaring med de jentene jeg har vært sammen med er at de legger mye mer i ordbruk og erklæringer enn jeg har gjort. Det virker som jentene "trenger" å høre det mer enn meg.

Skjult ID lø. 21 juni 2008 13:59

jeg syns det er viktig å være ærlig, det er et bra utgangspunkt,man må ha tillit for å bygge opp et forhold.
jeg har datet en gutt som viste mye med handlinger, han sa ikke så mye, men jeg tok det positivt til meg, han gjorde handlinger som jeg vil kalle "kjærestehandlinger". men han var ikke den jeg trodde, så jeg vet ikke om han noengang mente noe,han sa han elsket meg først også,sa det flere ganger.

det er bedre å ikke si jeg elsker deg hvis man ikke er sikker,da har man isåfall ikke lovet noe på en måte, og man vil kanskje ikke føle seg lurt, siden det ikke var blitt sagt.

Skjult ID med pseudonym alex lø. 21 juni 2008 14:22

Du spør: Hvorfor si "jeg elsker deg" hvis du ikke mener det?
Jeg spør: Hvorfor er det så viktig å si/høre det i det hele tatt? I mange kulturer sier man det aldri. Man elsker hverandre så mye at det bare blir oppramsing av selvfølgeligheter...

Skjult ID lø. 21 juni 2008 14:46

Hvis man er trygg på forholdet, trenger man kanskje ikke å høre det like ofte. Kanskje andre kulturer er flinkere å vise det.

Skjult ID med pseudonym alex lø. 21 juni 2008 15:05

Dersom erklæringene er de eneste tingene som trygger forholdet, er det kanskje andre essensielle ting som ikke er helt på plass?

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 21 juni 2008 15:27

har sagt det to ganger,første gang til min samboer og kjæreste i over 5 år,andre gang etter 5-6 uker når man var ganske så forelsket...(en del år siden). men det tok slutt kort tid etter he he,skal nok være mer forsiktig med slike ord heretter

Skjult ID lø. 21 juni 2008 15:38

Man bør mene noe ja, så sant man ikke er fjortiss og ikke har blitt voksen ennå.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 21 juni 2008 23:52 Privat melding

Alle mener jo noe med å si "jeg elsker deg". Problemet er vel at en ikke nødvendigvis legger det samme i ordet. Noen mener at det bør følges opp med ett frieri i løpet av kort tid, andre at en setter pris på å være sammen nå.

Hva jeg legger i ordet er mellom de to ytterpunktene, for å svare på TS sitt spørsmål.

Skjult ID med pseudonym Organ sø. 22 juni 2008 08:01

Jeg er såpass naiv at jeg ikke tror det er faste kjønnsmessige forskjeller, ( blant den yngre generasjon i hvertfall ), på dette området. Av den grunn mener jeg utgangspunktet for diskusjonen blir feil, selv ville jeg spurt om hva andre mennesker legger i ordene.

Jeg elsker deg er en setning som ikke kommer fra meg i første omgang, erfaringsmessig kan det ta opptil et år før jeg er trygg nok på en relasjon til å si noe sånt.

Å si, OG MENE, at du elsker noen er i mine øyne et så sterkt utsagn at det ikke bør brukes i tid og utide.

Skjult ID med pseudonym lei meg sø. 22 juni 2008 12:53

Det er jo det jeg mente med innlegget mitt. å spørre folk hva de mener når de sier jeg elsker deg. altså hva de legger i det.

(kvinne 36 år fra Østfold) ma. 23 juni 2008 17:11 Privat melding

Jeg legger ingen ting i å si det. Som oftest sier jeg det bare for å få sjarmert meg ned i buksene på mannen!

Skjult ID med pseudonym mystisk ma. 23 juni 2008 18:26

Jeg er så kåt hele dagen

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 23 juni 2008 19:15

Om du skal ned i buksene på mannen sier du at du elsker dem?

Hmm.....trodde det fikk dem til å ta beina fatt fort som faen jeg, Margarita? :-)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 23 juni 2008 19:19

Selv har jeg aldri sagt det før mannen har sagt det... jeg er skikkelig gnien sånn sett ;-) (gnien er lik veldig usikker og å ikke tørre å være den første som sier det)

Skjult ID med pseudonym Amourine ma. 23 juni 2008 19:21

Jeg elsker deg - er noe jeg sier til de jeg elsker. :o) Veldig enkelt for meg.
Og med de...mener jeg også mine beste venner, familie.
Jeg er veldig bevisst på det, og mener det...men det er ikke noe jeg "slenger rundt meg"
<3

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 23 juni 2008 19:22

Jeg sier det KUN om jeg virkelig føler at jeg elsker et menneske. Virkelig elsker. Og det er pokker meg ikke ofte! (les "aldri")
Men hvis jeg elsker ser jeg ikke noen grunn til å være gjerrig verken på ord eller handlinger som viser at jeg elsker ham :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 23 juni 2008 19:24

Amourine. Vi legger nok ulike ting i de ordene. Jeg kunne aldri sagt til min beste venninne at jeg elsker henne.
Venner og familie er jeg glad i på en helt annen måte enn jeg har når jeg bruker ordet elske. For meg er elske et STORT ord.

Skjult ID med pseudonym juni ma. 23 juni 2008 19:40

Jeg elsker mine nære venninner som har vist seg å være til stede over veldig mange år, og jeg tror de vil være der for resten av livet, og jeg elsker mine brødre som jeg har vokst opp sammen med og som har vist seg å være der for meg hele tiden. Siden det å elske er noe mer enn å være forelsket så har jeg vanskeligheter for å sette det ordet i bås... Elsker man bare den ene man er i forhold til? For de som har barn: elsker man ikke sine sønner og døtre, da?

Elsker man virkelig ikke sine nærmeste? Er det bare en eneste man kan elske?
Jeg kan jo provosere litt og si at man som menneske er innmari fattig dersom man lukker seg til å kunn elske en person... ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 23 juni 2008 19:44

Vi har nok samme følelse for våre nærmeste venner og familie, men ordene vi bruker er ulike.

Ord gjør oss ikke fattige. Mangel på følelser for våre medmennesker gjør oss fattige. Så nei, du provoserer ikke meg i alle fall :-)

Skjult ID med pseudonym juni ma. 23 juni 2008 19:48

Zitelle: :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 23 juni 2008 19:49

;-)

Skjult ID med pseudonym Ærlighet ma. 23 juni 2008 20:32

Før jeg sier noe sånt mener jeg at jeg faktisk elsker dama.. Det har hendt kun en gang, og hvem vet om det faktisk skjer igjen?

Skjult ID med pseudonym lyset ma. 23 juni 2008 20:36

bra Ærlighet!!!

(kvinne 36 år fra Østfold) ma. 23 juni 2008 23:32 Privat melding

Haha, jo det er kanskje derfor jeg fortsatt er singel??!

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 25 juni 2008 20:23

@ Zitelle
Jeg har rom i hjertet mitt for mange, og alle har en spesiell plass. Mine nærmeste venner elsker jeg...virkelig. Jeg kan ikke tenke meg en grunn i verden til å ikke bruke de ordene for å fortelle dem hvor dyrebare de er for meg. :-) Det gjelder også min nærmeste familie...mine nevøer - som er gullet mitt her på jord. Å få oppleve ubetinget kjærlighet, og slippe noen helt inn i hjertet er fantastisk godt. Jeg vil ikke rangere eller gradere slike følelser pga av hvordan ord tolkes. Min betydning av de er viktigere, for meg...:-)
Og for meg også er E L S K E et vanvittig stort ord. Jeg sier det aldri bare for å si det...:-) Og noen ganger føles det ikke stort nok engang...:o)