Alle innlegg Sukkerforum

Din beste matrett ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 19:51

Spiller ingen rolle om det er middag eller dessert. Men det må være det du liker best, ok?
Forbudt å velge pizza Grandiosa :)

Skjult ID med pseudonym pitsa on. 14 nov. 2012 19:53

BigOne

Skjult ID on. 14 nov. 2012 19:53

Kan man velge Grandiosa hvis med pepperoni?

Skjult ID med pseudonym pitsa on. 14 nov. 2012 19:55

Ja, men da må det være det du liker best, ok?

Skjult ID on. 14 nov. 2012 19:57

OK

Skjult ID on. 14 nov. 2012 19:57

Så du spør om det er det jeg liker best?

Skjult ID med pseudonym pitsa on. 14 nov. 2012 20:00

Det er ikke jeg som spør.

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:01

Åh-nei.

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 20:01

Ja, jeg liker best aspargesbønner med smørsaus. Slå den !

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:02

Jeg kan jo svare allikevel.

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:02

Nei Grandiosa er bedre.

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:03

rødvin !

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 20:05

20:03 - du leder i denne rankinga

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:07

Pepperonivin

Skjult ID med pseudonym pitsa on. 14 nov. 2012 20:08

Du kunne jo sagt fra at det skulle være en ranking, da.

Skjult ID on. 14 nov. 2012 20:08

Spiller ingen rolle om det er middag eller dessert. Men det må være det du liker best, ok?

OK....GRANDIOSA

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 20:09

SURPRISE, pitsa, SURPRISE :)

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 20:10

20:08 Forudt å velge pizza Grandiosa

Skjult ID med pseudonym presten on. 14 nov. 2012 20:18

Saklig.

Skjult ID med pseudonym Lillah on. 14 nov. 2012 20:37

Chicken tikka eller pakistansk pilau, og tiramisu til dessert. Mmmmm...

Skjult ID med pseudonym -m- on. 14 nov. 2012 20:50

Nei det klarer jeg ikke å velge altså, glad i å lage mat og glad i å spise den men å velge en ting...blir som å velge en favorittlåt det går ikke for mye bra å velge i :P :)

(mann 34 år fra Oslo) on. 14 nov. 2012 20:50 Privat melding

det må vel være Drunken Alaskan King Crab Legs

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 20:53

@hhcffsbf
Hva er den Alaskaen drunket i ?

Skjult ID med pseudonym kekemons on. 14 nov. 2012 20:58

ostekake

(kvinne 43 år fra Oslo) on. 14 nov. 2012 20:58 Privat melding

KÅL

"Namnet ”Kål” kjem av ”å gjera kål på” restane frå vinteren. Dette er ekte og god tradisjonsmat frå Gudbrandsdalen. Med ferskt og vellagra kjøtt, skanker, byggryn, gulrot, kålrot, gule erte og poteter.
Skikkelig god bondekost, og er best dag nr 2 , 3 og 4 ;)"

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 21:02

@Jeno, en slags suppe eller gryte?

(mann 34 år fra Oslo) on. 14 nov. 2012 21:23 Privat melding

@lurer: oppskriften sier Premium Ale, men kunne være spennende å prøve med andre med andre øltyper.

Skjult ID med pseudonym Jeno on. 14 nov. 2012 21:24

Koker suppe på restene av spekeskinka, så tar man ut kjøttet og koker poteter har det som egen middag, med suppe ved siden av. Aller best er det når en tar alt det der sammen og ruller det inn i en lefsebit :)

Skjult ID on. 14 nov. 2012 21:27

Pinnekjøtt, fersk torsk og taco.

Skjult ID med pseudonym oo on. 14 nov. 2012 21:30

koriander/hvitløk/ingefær woket scampi
nam

Skjult ID med pseudonym lurer on. 14 nov. 2012 21:30

Nå husker jeg at jeg har hørt om denne retten men glemte navnet, eller heter den kanskje noe annet på Hedemarken,@Juno?

@hhcffsbf
Juleøl, foreksempel?

Skjult ID med pseudonym Jeno on. 14 nov. 2012 21:38

Vet det er vanlig på Hedemarken også, noen kaller det Erter, kjøtt og flesk.
Men i Gudbrandsdalen er det kun KÅL som gjelder, gjett om folk ser rart på meg når jeg sier at kål er favorittretten min da ;P

Skjult ID med pseudonym lure on. 14 nov. 2012 21:46

@Juno,jeg snakket en gang med en bekjent fra Solør og hun fortalte meg da at hun skal servere denne retten i konfirmasjonsselskap. Det hørtes meget rart ut. Men så skjønte jeg at det er en tradisjonsrikk greie, ikke hva som helst. Flott å holde på tradisjoner på denne måten.

Skjult ID med pseudonym -m- on. 14 nov. 2012 21:47

Tradisjoner innen mat er ganske fint i grunn syns jeg :) Fint å lære ting av de som har vært før oss.

Skjult ID med pseudonym Jeno on. 14 nov. 2012 21:49

Mye brukt i bryllup også, men ikke spis det før håndballtrening.. ;)
Snakker av erfaring nå ...hehe

Skjult ID med pseudonym -m- on. 14 nov. 2012 21:52

Å nå kom jeg på en sånn tradisjonsting : peppernøtter har en oppskrift som tippoldemor opprinnelig hadde som har gått i arv gjennom oss kvinnen i familien. Jeg fikk ikke den før jeg selv fikk barn. Så gøy med sånne ting, og så koslig i sånne juletider med tradisjoner :)

Skjult ID med pseudonym Lowry on. 14 nov. 2012 22:06

Byttedyr.
Har en kokebok byttedyr på 1001 vis.

Skjult ID to. 15 nov. 2012 00:31

idiot,Lowry

Skjult ID to. 15 nov. 2012 01:03

mattradisjoner er en del av vår kulturhistorie...

(mann 68 år fra Vest-Agder) to. 15 nov. 2012 07:56 Privat melding

How about a plate of lightly steamed fresh spinach with a sprinkling of Basalmico vinegar.

As for Grandiosa, the only thing you could say about that is that you can have double for your money, take the Grandiosa and place on a baking tray, then take the box it came in , tear it up and soak it in water, place it on the tray next to the "pizza" , cook both, they both taste the same.

(kvinne 39 år fra Hordaland) to. 15 nov. 2012 12:00 Privat melding

Mamma`s hjemmelagde kjøttkaker, svineribbe, pinnekjøtt, innbakt scampi/kyllingfilet med sweet sour saus...
Ostekake, gulrotkake, sjokoladekake....

Umulig å bare velge en rett som favoritt :)))))

Skjult ID med pseudonym Riaakhan to. 15 nov. 2012 12:12

- Tako Pizza fra Yonas Pizzeria & Catering i Tromsø.
- Inside Burger fra Inside Rock Cafe i Bergen.

Skjult ID med pseudonym Mia to. 15 nov. 2012 13:49

Årets gilde av lammelår, marinert i krydder og hvitløk, langtidstekt. Hjemmelaget fløtegratinerte poteter, litt grønnsaker og en god hjemmelaget saus, med sjy fra steken. Med en god rødvin til..... Dessert, uten tvil hjemmelaget karamellpudding med krem.

Skjult ID med pseudonym stuck! to. 15 nov. 2012 18:20

en pizza fra en pizza restaurant i Borås i Sveige. Spist der en gang. Jeg var 10år. :)

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 16 nov. 2012 10:29

Ja, @stuck!,svensk pizza er ikke som ale andre pizza :)