Alle innlegg Sukkerforum

Gutter og krav

Vis siste innlegg
(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 21 juli 2007 23:49 Privat melding

Jeg er litt nysgjerrig.
Fikk jo beskjed av venner da jeg laget profil her at jeg ikke måtte finne på å skrive noen krav om hva jeg ønsker hos en drømmepartner. Jeg har jo skjønt etter å ha lest litt på forumet her at det var helt riktig. Det er mye snakk om urimelige krav fra jenter, og en del uthenging av folk som formulerer seg litt uheldig.

Kunne godt tenke meg en litt mer positiv debatt om emnet jeg. Hva liker dere da gutter? Hva er det dere ser etter hos ei jente? Alle har jo forskjellig smak og preferanser skulle jeg tro. Hvis ikke hadde dere vel ikke vært her? Her har dere jo også muligheten av å være anonyme slik at ingen kan bruke det mot dere senere ;-)
Jeg tror det er en myte at gutter er så enkle å forstå seg på. Så fortell, fortell. Hva er dere ute etter? Hvilke krav(ønsker) har dere som dere ikke tør å skrive på profilen deres?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 00:50 Privat melding

Jeg har ingen definert liste over hva en kvinnen skal ha, ingen er perfekte, og kvinnen i mitt liv har kanskje egenskaper som jeg ikke har tenkt på enda. Det er mer gi og ta. En liste ser ofte ut som en kopi av hva tidligere partnere hadde.

Men, det som får meg interessert i en kvinne er at hun har blikket som vipper meg av pinnen. Blikket som stopper meg, får meg til å tenke. Hvis hun så kan fylle på med tanker og ideer som jeg ikke har tenkt selv, så er jeg solgt.

Var ikke mye fysisk der, det er mer en hygienefaktor, jeg må selvsagt like det jeg ser.

(mann 49 år fra Østfold) sø. 22 juli 2007 01:07 Privat melding

Har mange ønsker om hvordan jeg ønsker at ei jente skal være. Pen, intelligent, snill, ha humor, osv. Det er vel egentlig mye en kan ønske seg. Mener nå at et forhold bør inneholde respekt og tillit. Har faktisk noen krav. Hun må være selvstendigå ha egne meninger. Vi må kunne stole fullt og helt på hverandre.

Skjult ID med pseudonym Zuppermann sø. 22 juli 2007 02:01

Nesten umulig å gi et svart/hvitt bilde av det du spør om Myte, men jeg kan prøve å forklare med noe som hendte meg en kveld i oktober 1997...

Jeg var på diskotek og så verdens vakreste jente, hun var på alle måter den nydeligste jenta jeg noen sinne hadde sett. Og grunnet heldige omstendigheter fikk jeg kontakt med henne den kvelden og da jeg danset med henne (husker fortsatt den siste sangen... ;) og småpratet så tenkte jeg: "dette er en jente jeg kunne tenke meg å våkne opp ved siden av hver dag resten av livet mitt!" Vi delte en kebab etter at diskoteket stengte og vi pratet om løst og fast og tiden forsvant...

Så hva var det jeg ble så betatt av ved henne? Hun hadde et vakkert utseende, hun hadde humor og var selvironisk, hun var høy, 184cm, hun var sjarmerende og sist men ikke minst, da vi snakket sammen var vi totalt på bølgelende, skjønte de små hintene og var rett i sonen med en gang. Hun kunne starte en setning og jeg kunne avslutte den og vi lo av de samme tingene.
Jeg traff henne ikke igjen etter den kvelden, men jeg sier som Wergeland: "Evig eies kun det tapte..." ;)

Poenget mitt er at man kan ikke ramse opp krav eller si hva man skal ha... Heldigvis! :)

Skjult ID med pseudonym Pluto sø. 22 juli 2007 02:12


Hei Myte!
Interessant tema du tar opp.
Hvis du har veldig klare syn på det som er at er "absolutter" hos deg bør du, slik jeg ser det, skrive det i feltet for krav til drømmepartner. Jeg tenker da spesielt på slikt som "minst 1,70 høy", "trene 3 ganger i uken slik som meg" og "være røykfri".

Om du derimot forlanger en rekke spesifikke personlige egenskaper hos den du leter etter blir det straks vanskeligere for oss å forholde seg til det. Særlig om listen er himla lang og omfattende.

Jeg tror du da kan miste "prinsen", fordi han ser han ikke matcher et eller flere av kravene dine, og velger å holde deg unna.
Min "teori" er at vi - både jenter og gutter - har størst sjans for å finne den vi leter etter om vi er mer åpne og ikke har alle detaljene i en spesifkasjon på forhånd. Selv om vi har et "indre bilde" av drømmeprinsen / -prisessen, har jeg erfart at hun kan være en helt annen person enn hva jeg forventet.. (at det ikke ble oss to i denne omgang, hadde ingenting med profilene våre å gjøre..)

Men her er det sikkert mange som har meninger og erfaringer og dele.
Skal bli spennende å høre hva andre mener.

P :-)

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 03:54 Privat melding

Takk for de hyggelige og seriøse svarene =)

En av grunnene til at jeg tar opp temaet er at jeg tror mange av de listene med krav som blir krittisert på forumet hadde vært helt greie hvis de hadde blitt formulert anderledes. Jeg tror ikke alle er like flinke til å skrive. Er man i tvil tolk ting i positiv retning. Det kan ikke skade. Har noen krav som at de helst vil treffe noen som har den samme livsstilen som de f.eks trening, alder, reiser, hobbyer osv så er det jo bare positivt om det blir nevnt er det ikke? Det sparer jo tid for de som ikke passer.

Jeg for min del har tenkt en del det siste året (dvs så lenge jeg har vært singel) på hva det er jeg ser etter. Det er utrolig vanskelig å definere tom for seg selv. Veldig fint at dere gutter tenker det samme. Zuppermann sin historie sier mye. Litt trist at det ikke ble noe mer egentlig ;-)

Men siden jeg maser så mye om de kravene bør jeg kanskje prøve å beskrive hva jeg ser etter? Jeg fikk nemlig et lite aha for noen måneder siden ;-) Men det å beskrive hva jeg ser i mitt eget hode er vanskelig.

Så her er min filiosofi(forsøk på iallefall);
Jeg ønsker meg et forhold hvor vi er likeverdige. Med det mener jeg at man kan støtte hverandre i vanskelige situasjoner uten at den ene mister respekten for den andre. Jeg vil hverken være reservemor eller ha en reservepappa. Jeg vil gjerne at vi skal finne løsninger på livets mysterier sammen, slik at ikke den ene alltid ender opp med å lede den andre.
Viktige ingridienser i dette er respekt og kjærlighet.
Jeg vil gjerne ha en mann som er snill mot meg fordi han har lyst til det og det ligger i hans natur. Snill fordi han har lært at sånn og sånn skal det være eller for å oppnå noe blir veldig feil.
Da jeg var yngre trodde jeg at det var sånn kjærlighetsforhold alltid fungerte. Jeg var nok litt naiv ;-) Men jeg har ikke gitt opp drømmen enda.

For morro skyld kan jeg komme med en liten liste også, si ifra hvis jeg er urimelig ;-)

1. Han må ikke være for perfekt. Da får jeg prestasjonsangst he,he

2. At han synes mine feil er sjarmerende og ikke irriterende noe av tiden iallefall kan være en fordel. Bare for å utlevere meg selv helt her kan jeg kanskje nevne de mest synlige ;-) Jeg kan være litt for intens og impulsiv til tider. Det hender også at jeg tramper litt mer i salaten en de fleste. Formidlende omstendigheter er vel at jeg altid er blid, kan ta kritikk på en god måte og er flink til å si unnskyld.

Mer på neste ->

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 04:05 Privat melding

3. En mann jeg kan diskutere alt mellom himmel og jord med. Samtidig som at begge tør si sin mening, og at vi respektere hverandres meninger uten å starte en krangel ut av det. Stoppe tidsnok hvis det blir litt varmt er noe av trikset tror jeg.

4. Sist men ikke minst kjemi, og lidenskap. Har vi ikke det er vi bare gode venner.

Hva synes dere? Høres dette fornuftig ut eller er jeg helt på jordet?

Jeg har forsåvidt møtt mange slike menn. Men enten så har punkt 4. manglet eller så har de vært opptatt.

Så da er jeg her. Jeg håper ikke alle ble fryktelig skremt ;-)

(mann 37 år fra Aust-Agder) sø. 22 juli 2007 05:36 Privat melding

Du skal ikke slå alle gutter under en kam... Det gjør ikke vi gutter heller når det gjelder jenter altså...
Får å si det sånn så er vi mennesker laget med et syn og derfor spiller det ytre en rolle. I andre omgang er det personlighet som kommer til spille og hos oss gutta er det mange av oss hvor seksuallivet kommer i tredje rekke. Man kan ikke forvente å få alt i pose og sekk, men jeg tror at vi mennesker bruker lengre og lengre tid på å finne en partner for å komme i nærheten av disse kriteriene.
Kravene som stilles her er nok i overkant av hva som hadde vært tilfelle hvis man levde for 20 år siden, men jeg tror ikke nødvendigvis at alle er så kresne som det framstår her. Det er nok bare det at de har muligheten til å ønska det de vil for å se hvor mange som er innenfor det området og hvis de ikke får svar så kan de sette ned kravet litt og plutselig havne i den mest vanlige målgruppen.
Men det er lov å prøve seg som "kresen" først og ha mange krav....som man kan file litt på og endre etterhvert.
Til slutt for min del: Så er det en umiddelbar reaksjon på det ytre også kommer innholdet etterpå. Derfor mener jeg at på en side som det her så er det viktig med bilde på profilen. Det tar tid å bli kjent uansett og man må som regel file litt på kravene for å omgås en person!

Skjult ID med pseudonym Zuppermann sø. 22 juli 2007 11:33

Ikke noe galt i å gi ledetråder på hva du ønsker Myte og det du nevner her er vel ting jeg tror de fleste gutter/menn også setter høyt.

Det største problemet for oss som har passert 30 er at ditt punkt 4 blir stadig vanskeligere å finne. Har vært på dater da jeg har tenkt: "Hun her er skikkelig ålreit, men det er ingen tenning..." Og når man sitter med en sånn følelse er det raskt at den man er sammen med plukker opp signalene og da dør det ut. Jeg får også det lidenskaps-kicket av enkelte damer men som regel er de også opptatt, og det er kanskje grunnen? At det er "ulovlig"? Forbuden frukt smaker best osv... ;)

I min forrige jobb hadde jeg svært mange kvinnelige kollegaer, og det er litt rart men i løpet av 5-6 år var det flere av dem det var en tenning med fra min side, men det skjedde ofte etter å ha kjent dem i over et år, eller så fikk de tenning på meg og da var jeg ikke interessert, dog ble jeg interessert etter en stund, men da var de ikke lenger interessert... Rart egentlig... ;)

Ja, skjebnen ville vel ikke at det skulle bli noe der og da mellom meg og henne for 10 år siden, men i den neste verden møtes vi igjen, for hun er min soulmate :D

Skjult ID med pseudonym ladden sø. 22 juli 2007 18:08

Ærlighet er sterkt ønskelig, vær nøktern, ikke skryt, negative ting kan være vel så viktige å vite, bruk nye bilder (ikke fra konfirmasjonen), svar høflig på alle henvendelser, ta kontakt med mer enn bare et "hei" (husk likestillingen).

(Spurte ei som hadde 2 kilo for mye om hva som mentes, fikk til svar at hun personlig veide 100 kg, - altså 50 for mye.)

Lykke til.

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 18:28 Privat melding

Jeg glemte forresten et par punkter. Nå begynner jeg å bli ekstra kresen her he,he.

5. Forstå hverandres humor. Man trenger ikke nødvendigvis alltid le av de samme tingene men det å skjønne den andres humor kan være greit. Har forresten opplevd å finne personer hvor vi forstår hverandres humor lenge før vi møtes i virkeligheten.

6. Ikke vær kranglete. Noen liker å krangle nesten daglig om filleting. Jeg tror de får et lite kick av det, noe som resulterer i masse følelser. Noen trenger det for å beholde spenningen i hverdagen. Jeg er ikke sånn. Jeg har erfaring med at jeg ikke kan gi en person som trenger det kicket det de vil ha. Jeg blir for snill rett og slett. Men det finnes jo mange menn som vil ha det og ;-)
Det finnes mange andre måter å få fram lidenskapen og spenningen.

7. Utseendemessig har jeg vel ikke så spesielle krav. Så lenge han ikke lukter alt for vondt og har kledd på seg selv så går det stort sett greit he,he. Jeg faller selvfølgelig for utseende jeg og men det er ofte et eller annet udefinerbart. Et spesielt glimt i øya når han smiler, pene hender, måten han beveger seg på. Alle har et eller annet som kan være tiltrekkende. For at det skal fungere må det jo være en slags kjemi der. F.eks humor, gode samtaler, felles glede av musikk eller noe sånt. Noe som fører oss sammen.
Men jeg har en litt sær preferanse. Store muskuløse menn skremmer meg litt, får en litt sånn klaustrofobisk følelse. Har nok noe med en dårlig erfaring for noen år tilbake hvor styrken ble brukt imot meg. Men jeg har gjort unntak fra den regelen før så det er ingen absolutter ;-)

Uff nå føler jeg at jeg har skremt bort de fleste gutter her. Men jeg har snakket med flere bra gutter på sukker og det ser ut som om det er mange flere. Så ikke vær skremt ;-)

(kvinne 36 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 18:44 Privat melding

Er usikker på om jeg er for kravstor i profilen min.. Prøver å ikke være det men er ikke så lett, hvert fall ikke når det står "beskriv drømmepartner"... Gidder noen å ta en titt og komme med feedback? :)

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 19:08 Privat melding

Jeg synes ikke du er for kravstor, men det var vel ikke meg du egentlig ville ha svar fra ;-) Så ikke noen spesifike detaljerte ønsker som jo gutta her har kicka mest på.
Har faktisk fått sett på en del jenteprofiler siden jeg startet denne diskusjonen. Det er en del merkelige lister der. 20 punkter med detaljer om hva slags mat han bør lage og litt sånne ting. Men man må vel kanskje heller lese mellom linjene og se på det som en liste over hva hun liker og ikke hvilke krav gutta må oppfylle.

(kvinne 36 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 19:55 Privat melding

Syns ikke det er å bli hengt ut Zuppermannn (i så fall ba jeg vel om det selv? ;) ). Takk for all feedback som dukket opp i innboksen min bare i løpet av den timen som har gått siden innlegget mitt :)

Vel Zuppermann, jeg får allerede ganske mye mail hver dag og syns det er greit å kunne si sånn noenlunde hva jeg er ute etter, så slipper folk å være helt "på bomtur". Tilbakemeldingene jeg har fått nå siste timen viser meg heldigvis at jeg har greie krav. Så det syns jeg er bra :)

Har bilde av meg selv uten briller i fotoalbumet så for den som er interessert nok til å klikke seg inn på profilen vil finne det der ;) Og syns vel uansett at profilbildet mitt signaliserer at jeg er avslappet/blid/sender ut signaler om at jeg har det temmelig bra? Det hadde jeg hvertfall :)

Skjult ID med pseudonym Zuppermann sø. 22 juli 2007 20:11

Har bilde av meg selv med solbriller på profilen jeg også... Hehe! :D

(mann 51 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 21:25 Privat melding

Observerer at myte har fått usedvanlig god reklame for seg selv gjennom denne tråden ;-) (og sikkert godt med respons...hehe)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 22 juli 2007 22:05 Privat melding

Vel, hun har jo ikke akkurat kuppet tråden heller, da... Den som sår, skal høste ;-)

Skjult ID med pseudonym Pluto sø. 22 juli 2007 22:15Til LøveOslo:
Selv om jeg heller ikke er i din alders-/ målgruppe og ser at du er en aktiv jente med krav til deg selv, blir jeg slett ikke skremt av hva du skriver i profilen din når det gjelder "krav til drømmemannen".
At han skal bry seg om deg og kunne vise det, må vel være et "krav" som er helt ok...

P :-)

Skjult ID med pseudonym Zuppermann sø. 22 juli 2007 22:49

Kudos til Myte! :D

(mann 49 år fra Østfold) sø. 22 juli 2007 23:00 Privat melding

Hei Myte! Det ser ut til at du har gjort dine erfaringer. Tillit og respekt er virkelig noe en må ha i tillegg til kjemien. Synes vurderingene er fornuftige og håper og tror at du finner noen som vil gi deg like stor tillit som du gir ham. :-)

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 23 juli 2007 02:24 Privat melding

Jeg har faktisk ikke fått så mye respons. Har fått melding av tre personer som kommenterer saken. Det har vært litt flere innom profilen enn vanlig men ingen hjerter eller meldinger. Men jeg er jo ikke helt A4 da så jeg forventer egentlig ikke noe mer ;-) De få jeg har vært i kontakt med her på sukker har vært veldig hyggelige. Kvalitet forran kvantitet er vel noe jeg for prøve å gå for ;-) Og ja, jeg tar kontakt jeg og. Flesteparten av de jeg prater med har jeg tatt kontakt med selv. Det er veldig fint at dere gutter vil at vi skal gjøre det.

Så flott at dere har giddet å engasjere dere =)

Den rette ramler nok ned fra månen når jeg minst venter det. Det pleier jeg å si til meg selv iallefall. Kanskje har jeg allerede truffet ham. Hvem vet?

Og forresten til ladden, et par kilo for mye er vel ikke direkte oversatt til 2 kg for mye. Jeg ville vel ikke akkurat ha sagt om ei jente at ho har et par kilo for mye hvis ho veide 52 ikke 62 heller for den saks skyld. Det har jo også litt med høyde, muskler, og hvordan vekta er plassert. Sånt vet man jo ikke før man har sett personen. Men jeg synes det er fint at de har et system som kan gi et inntrykk av størrelsen på folk. For mange er det viktig og det må de jo få lov til å synes. Det er jo faktisk noe av poenget med denne diskusjonen. At det er lov å ha krav =)
Men hvis du tror at ei gjennomsnittlig jente veier 50 kg så bør du nok holde deg unna de hvor det står et par kg for mye på profilen eller gjennomsnittlig for den delen. Hold deg til slank og kryss fingrene, veltrent blir vel for tungt det og. Ei jente på 170 som veier 50 kg er faktisk farlig undervektig. Min lillesøster på 15 år er 167 høy og veier 55 kg, og ho er fryktelig tynn. Sliter med å finne klær.
Og bare for å nevne det, jeg har jo også skrevet at jeg har et par kilo for mye. Jeg er nok ikke så stor som jenta du pratet med ;-) men jeg ligger nok litt i øvre sjikt av normalen.
Du burde forresten ikke spørre om vekt i tall. Tall kan juge og det kan jenter og, noen ganger uten å være klar over det selv ;-)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 23 juli 2007 05:23 Privat melding

Nå er vel ikke kvinner noe verre enn menn til å pynte på sannheten.

Når det gjelder kvinner og vekt, er dagens ideal ikke spesielt sunt. Idealet er for tynt, se link.
http://www.nature.com/ijo/journal/v25/n4/full/0801571a.html

Skjult ID med pseudonym Mira ma. 23 juli 2007 12:21

hei ladden :) jeg veier 55 kg og i fht min høyde har jeg BMI på 20. Men er vel fremdeles for stor for deg siden jeg ikke veier 50 kg? ;) hehe.. kan hende du bare slengte et tall ut i lufta der. Men husk at vi kvinner oppdras til å være misfornøyde med kroppen vår, dere gutter oppdras til å være stolte av kroppen deres. Slenger rundt dere med "snurrebassen", har gjerne egne navn på den og alt... Vi kvinner oppdras av et samfunn hvor medier forteller oss at alt skal skjules, gjemmes, barberes, sminkes, slankes, man skal ikke lukte, osv.. Får jo til og med truseinnlegg med duft for christ's sake.. Så vi kvinner tenner fort når det blir snakk om kropp. Trå forsiktig! :)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 23 juli 2007 13:05 Privat melding

Ja, mira det er 5 kg over laddens maksimalt aksepterte vekt på kvinner... :)

Skjult ID med pseudonym Mira ma. 23 juli 2007 13:51

Hvis jeg sluttet å trene hadde jeg sikkert minket ned noen kg.. Evt kan jeg gjøre som kona til Beckham og leve på 500 kcal om dagen :) nei hvem som helst kan la vær å spise, krever mye mer disiplin å orke å trene 3 ganger i uka. Skulle gjerne sett kroppen til ladden som faktisk tillater seg å ha slike krav til damer.. :)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 23 juli 2007 14:23 Privat melding

Hey, ladden må gjerne ha sånne krav. Mindre konkurranse...

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 23 juli 2007 21:57 Privat melding

Jaja, ladden hadde andre mer fornuftige ting og si og da. Jeg er veldig enig i at skal man sende en melding bør man si mer enn hei. Da kan man jo like greit bare gi et hjerte istedet ;-)
Men jeg bryter en av de andre tingene som han nevner som å svare alle høflig. Jeg er selvfølgelig høflig hvis jeg svarer. Hvis noen sender meg et hei og ikke noe mer og i tillegg nesten ikke har noe i profilen, da gidder jeg ikke svare enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym Bare meg ti. 24 juli 2007 11:03

Jeg har ikke lest hele tråden og responderer derfor på det opprinnelige spørsmålet:

Menn har jo i årtider klaget på at kvinner ikke vet hva de ønsker seg. Da synes jeg man skal være forsiktig med å klage på de kvinnene som våger å gi uttrykk for slike ønsker. Men på den annen side, kvinner som har en lang liste over ønskede egenskaper, og som ikke samtidig gir uttrykk for at man er åpen for å bli overrasket, blir gjerne sortert litt ut - også selv om jeg tilfeldigvis har alle tingene hun møtte ønske.