Alle innlegg Sukkerforum

Utdanning

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Uneducated sø. 2 des. 2012 17:39

Hvor viktig er utdanning for dere jenter når dere ser etter en eventuell partner?
Selv kommer jeg fra et møblert hjem, men har av ulike årsaker ikke noe høyere utdanning å vise til.
Jenter anser dette som viktig med tanke på evne til å forsørge barn osv..
Dette var ikke ment som type klaging, men mer av nysgjerrighet.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 2 des. 2012 17:52 Privat melding

Det betyr ingenting. Like barn leker ofte best. Men det er ikke antall år på skole som avgjør hvor like man er. Ofte vil de med lik bakgrunn treffe noen av de samme valgene, også når det gjelder utdanning. Men slett ikke alltid. Derfor ser jeg ikke på det bladet i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 2 des. 2012 18:25

Nei det er ikke viktig, men han bør i det minste ha en eller annen utdannelse men om det er videregående, høyskole, universitet osv har ikke noe å si, Enig med lilleulv erfaringsmessig leker like barn best derfor passer nok en snekker bedre til meg enn en professor feks :P

Skjult ID med pseudonym camo sø. 2 des. 2012 18:34

Leter ikke etter en forsørger, så for meg spiller utdannelse lite. Men jeg syns det betyr litt at man jobber med noe man trives med og liker, ikke bare ha en jobb for lønna's skyld. Det er nok fordi jeg føler en viss lidenskap for mitt eget yrke, og da er vi tilbake til det Lilleulv skriver; like barn leker best....

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 2 des. 2012 18:39 Privat melding

..ser mere etter dannelse enn utdanning )

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 2 des. 2012 18:57 Privat melding

Mine to exer hadde ikke utdanning utover VGS.. Er ikke noe must at det må være mye skolegang, men er et must at det er greit at jeg er glad i å studere og utvikle meg:)) Og han bør like å utvikle seg og ... men det kan han jo like gjerne gjøre gjennom andre verktøy enn høskole eller universistet...

Skjult ID med pseudonym flytsone sø. 2 des. 2012 19:06

Jeg liker at menn er høyt utdannet, men det er aldri de jeg faller for. Merkelig..
Det viktigste er at han er i jobb, og at han trives med den jobben han har. Gidder ikke høre på sutring om jobb, da må han faktisk gjøre noe aktivt med situasjonen.

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax sø. 2 des. 2012 19:32

Hvorfor menn tror det er så viktig at dere kan forsørge barn eller ikke er et mysterium for meg, er ikke det veldig avleggs? Det viktige er at partneren er over gjennomsnittet intellligent og oppegående, kan diskutere annet enn om vi har gule eller hvitmalte midtstriper på veiene, og holder seg oppdatert på hva som skjer i verden / kan en del slik at jeg slipper å kjede meg i selskapet hans. Fordommene kommer når man bare har videregående og er 'selvstendig næringsdrivende', og vi begynner allerede å snakke om juleøl eller den nye bilen til naboen i andre melding..

Skjult ID med pseudonym femmeninne sø. 2 des. 2012 20:17

Utdannelse er mindre viktig hvis IQ og dannelse er på plass.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 2 des. 2012 20:39

Ann Thrax: En trenger ikke dra lengre enn til Danmark før damene er (iallefall noe) opptatt av om en er i stand til å forsørge. Ellers kan en jo ha ei høg inntekt selv om en ikke har akademisk tittel.

Skjult ID med pseudonym Hvemvet sø. 2 des. 2012 22:27

Hva vet man generelt om folk med høyere utdannelse? De har hatt økonomisk mulighet til å ta utdannelse, de har evne til å lære og til å underordne seg et system og finne sin plass i et hierarki - særlig de med doktorgrad.

Kvinner tiltrekkes i stor grad av sosial status, og høyere utdannelse gir sådant. Det gir også en viss troverdighet i forhold til fremtidig yrkesmuigheter. Jeg kjenner kvinner med høyere utdannelse, som ikke ville være kjent for å date en ustudert røver, så helt uten betydning er det ikke.

(kvinne 40 år fra Akershus) sø. 2 des. 2012 23:14 Privat melding

Det er faktisk en av de tingene jeg bryr meg minst om. Det viktigste er evnen til å få meg til å le, at han SER meg, at han gir meg sommerfugler i magen. Og dét, det kommer an på personen, ikke utdannelsen :-)

Skjult ID med pseudonym Ann Thrax ma. 3 des. 2012 21:03

@ Hvemvet, hvorfor antar du at man må ha ressurser og økonomi for å ta utdannelse? Det provoserer meg som aldri hadde en krone hjemmefra men tok opp lån og fikk to mastergrader, nedbetalte gjelden og gjør det bra. Jeg har aldri underlagt meg et hierarki, men gjør det villig hvis ledelsen er god og institusjonen står for noe jeg kan identifisere meg med.

En ulempe med alt dette, jobb og inntekt, er kanskje at menn blir redd fordi min sosiale status er høyere enn deres. Fuck that, hvem vil ha en mann som allerede føler seg utilpass blant kvinner som gjør det bra. Takk og pris er du et gammeldags unntak.

Skjult ID ma. 3 des. 2012 21:22

Jeg er selv høyt utdannet og føler meg mest vel med menn med høy utdanning.
Det er vel dette med "like barn.." fenomenet.

Skjult ID med pseudonym forundret ti. 4 des. 2012 20:21

Jepp, utdanning teller!

Skjult ID med pseudonym Elenor33 ti. 4 des. 2012 20:45

Man tenker at det ikke er pent å avvise noen fordi de ikke har høyere utdannelse. Jeg har datet både menn med lav og høy utdannelse, og jeg finner meg mer til rette og mer å snakke om ting som også interesserer med de med høy utdannelse. Derav like barn leker best. Forskning sier også dette, og slik kan vi finne den rette...

Skjult ID ti. 4 des. 2012 20:53

Det handler ikke om hva du driver med, det handler om hvor mye du liker å gjøre det du gjør.

(mann 56 år fra Oslo) ti. 4 des. 2012 21:45 Privat melding

Oui, biensure - utdanning er viktig; men som fleire seier her: Å vere danna er (minst) like viktig!
All verdas doktorgrader kan likevel ikkje gjere ein frosk til ein prins - eller omvendt :-)

For mange er høgre utdanning likevel eit kriterie. Og det må vere like greit som alle andre preferansar. Til sjuande og sist handlar det om høgst subjektive og personlege val. Naturlegvis.

Skjult ID med pseudonym lusa to. 6 des. 2012 16:09

Når en selv er uten utdanning, så blir mannens utdanning viktig. Jeg vil jo bli forsørget, må vite. Og ikke bare jeg, men de barna jeg har fra før av - i tillegg til evt nye felles barn. Det er jo ikke sånn at utdanning nødvendigvis reflekterer inntekt, du kan jo være en Røkke. Da vil jeg vurdere deg likevel.

:)

Skjult ID med pseudonym The One to. 6 des. 2012 17:24

Damer som ikke har høøøy utdannelse er helt uaktuelt. Hvis hun ikke kan snakke klingon elller skjønner hva jeg snakker om når jeg sier arbitrasje, hva skal vi liksom da gjøre eller snakke om......

Skjult ID med pseudonym lusa to. 6 des. 2012 17:42

Hm.

Hvis du selv har høy utdannelse (les:skyhøy inntekt som jeg kan kontrollere), @The One så tror jeg at også jeg fyller kravene dine. Klingon studerte jeg foran tv-skjermen på nittitallet, og økonomibegrepene ble jeg påprakket med morsmelken. Praktisk talt.
Det fordrer at vi holder oss til de temaene, nødvendigvis. Du får ikke begynne å skeie ut med noe krig og fred og politikk og sånt. Eller kultur, gud forby. Hotell Cæsar kan gå altså.

Skjult ID med pseudonym The One to. 6 des. 2012 18:50

Se der ja @lusa, kanskje du skal låne de røde buksene mine så blir det folk av deg også...

Skjult ID med pseudonym lusa to. 6 des. 2012 18:58

Forskjellen mellom meg og deg, @The One, er at jeg ikke behøver slike symboler for at jeg selv - eller andre for den del - skal anse meg for "folk".

Så, nei takk ;-)

Mihi.