Alle innlegg Sukkerforum

Kvinners mannsyn.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 13:36

Jeg har vært på byen. Du har vært på byen. Jeg kjenner ikke deg. Du kjenner ikke meg. Jeg er på vei hjem til min egen seng, akkurat som du er på vei hjem til din egen seng. Hvorfor oppfører du deg som om jeg er ute etter å ta deg? Jeg er ikke det. Jeg vil deg ingenting vondt. Jeg vil bare hjem til min egen seng... Hvorfor går du fortere og begynner å småjogge? Jeg er lei av å bli mistenkeliggjort kun fordi jeg er en mann. Det er veldig ubehagelig å vite at jeg gjør andre redd, selv om roten til redselen er i den reddes hode, og ikke i at jeg har gjort noe galt. Ofrer du ubehaget din oppførsel gir meg en eneste tanke...? Jeg har ikke gjort deg noe som helst vondt, og heller ikke ønsker jeg å gjøre deg noe vondt. Jeg er på vei hjem til min egen seng...

Er det ikke på tide at mange kvinner gjør noe med sitt forkastelige mannssyn?

Hvor lenge skal kvinner gå rundt å føle redsel og ubehag, fordi det går en mann bak de?
Hvor lenge skal menn måtte føle seg mistenkeliggjort, og måtte gå omveier, ta andre siden av gata eller stoppe noen minutter for å prøve å vise hensyn til kvinner som er redde fordi de har et forkastelig mannssyn, og det eneste man får igjen for det er mer mistenkeliggjøring og redsel neste helg?
Det er da ingen, hverken kvinner eller menn, som er tjent med at det skal være sånn?
Når skal kvinner gå noen runder med seg selv og sine holdninger til menn?
Hvorfor er det ingen som tar opp dette offentlig? Er det ikke et problem at kvinner oppfører seg som om menn som ikke har gjort de noe som helst er voldtektsforbrytere som bare går å venter på en anledning til å overgripe seg på de...?

Kjære kvinne, vær så snill, både for din og min skyld, gå noen runder med deg selv og dine holdninger til menn, så det å bevege seg utendørs etter mørkets frembrudd ikke behøver å være en ubehagelig opplevelse for både deg og meg...

Jeg vil deg ingenting vondt, jeg er på vei hjem til min egen seng...

Skjult ID med pseudonym Denduvet fr. 21 des. 2012 13:48

Nå er det like før det smeller her....

Bare vent å se.... he he

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 13:57

Trådstarter ønsker at denne tråden skal være seriøs, uten småprat eller avsporinger.

Skjult ID fr. 21 des. 2012 14:11

Vanskelig å finne riktig balanse mellom å være forsiktig og redd...

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 21 des. 2012 14:16

Jeg er helt enig med den Glenn, det er noe seriøst galt når alle menn blir sett på som potensielle overgripere.

Skjult ID med pseudonym sta fr. 21 des. 2012 14:47

Kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen... dessverre...

Er utrolig ubehagelig å gå bak og du merker at hun blir skikkelig utilpass. Som regel går jeg enten fort forbi, eller andre siden av veien, evt bare går en annen vei. For å unngå å føle seg som en kriminell.

Man føler seg som en overgriper bare ved å oppleve denne redselen, bare fordi man er mann.

Skjult ID med pseudonym Flux fr. 21 des. 2012 15:03

Pass dine egne saker?

Beklager, men det er ikke MEDIA som sprer denne frykten blant folk, det er feministene som har bestemt at alle men er potensielle voldtektsforbrytere.

Skjult ID med pseudonym jente fr. 21 des. 2012 15:26

Kvinner må få ta forholdsregler. Det er mye mer smertefullt å bli voldtatt enn å oppleve mistanke noen få minutter.

Snakker om selvopptatthet.

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 15:33

@Flux og iKommode:

Dette er hverken media eller feministene sin skyld, og dere kan holde shift-knappen inne så mye dere bare vil. Dere får ikke noe mer rett av den grunn. Det hele begynner vel med at foreldre forteller døtrene sine at "du må passe deg for fremmede menn"... Og det er helt greit det. Barn burde passe seg for fremmede menn. At media skriver om voldtekter og overgrep er også helt greit. At voksne mennesker plasserer alt ansvar for egene holdninger på andre er derimot ikke greit! Det går an å tenke litt selv også, nå som man er blitt voksen, og spesiellt når man sitter på holdninger som utløser handlinger og følelser som går negativt utover ens egen og andres velvære i offentlig rom. Eller hva?

Mens det stod på som verst i sommer, hvor det var 10-20(?) gåturer i Oslo som endte i en overfallsvoldtekt... Hvor mange millioner gåturer var det hvor alle kom seg trygt hjem? Ja, nettopp. Men det skriver selvfølgelig ikke avisene noe om, men det går altså an å tenke seg frem til slikt selv...

Hva er det jeg driver med? Hvorfor gjør jeg dette? Hva oppnår jeg egentlig med dette? Har det egentlig noe for seg?

Det er jo også en vesentlig forskjell på det å ta noen forhåndregler (ikke gå drita full og halvnaken gjennom en mørklagt park midt i Oslo), og det å oppføre seg som om samtlige menn som går alene (eller i flokk) i nærheten vil en ille. Jeg går f.eks ikke gjennom Oslo på nattestid med tusenlapper hengende ut av baklomma. Jeg klarer fint å ikke gjøre det, samtidig som jeg ikke oppfører meg som om samtlige som er i nærheten er ute etter å rane meg, og det selv om jeg ikke vet om de kommer til å rane meg eller ikke. Det går helt fint!

Det er ikke et problem å ikke vite hva andre mennsker som oppholder seg rundt en vil foreta seg i fremtiden, så sant man ikke gjør det til et problem. Jeg vet jo heller ikke hva hun som går (nå småløper) forran meg kan finne på, men jeg løper da ikke å gjemmer meg av den grunn. Ei heller gjør jeg det samme når det går en gjeng høylytte testoteronbomber bak meg. Hvorfor skulle jeg gjøre det? Hva annet enn å fremstå som en paranoid tomsing vil jeg oppnå ved å oppføre meg sånn?

Skjult ID med pseudonym Anne fr. 21 des. 2012 15:39

Hva vet du om jentenes motiver? Kan ikke DU ta ansvar for egne holdninger? Kanskje hun skynder seg for å kunne komme hjem til barnevakten til avtalt tid? Kanskje hun går over veien fordi hun skal den veien? Osv....

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 15:51

@jente:

Menn må også ta forhåndsregler. Å ta forhåndsregler er ikke ensbetydende med å oppføre seg som om samtlige menn (eller kvinner) er ute etter å voldta deg, eller rane deg, eller noe som helst annet ille. Det er ikke snakk om noen få minutter heller. Hadde det vært noen få minutter så hadde jeg med glede holdt kjeft og bitt det i meg. Det er jo slik menn typisk gjør, fremfor å prate om det, eller hva? Dette skjer så og si hver eneste gang jeg er alene utendørs når det er mørkt, og det tilfeldigvis går en kvinne alene forran meg.

Dette er et holdningsproblem hos svært mange kvinner, det er derfor jeg tar det opp. Du får gjerne mene det ikke er et problem og gi faen i hele greia og be meg slutte å syte for du vet jo så inderlig godt hvordan det føles å bli mistenkeliggjort bare fordi du er mann og i tillegg våget å gå utenfor terskelen av din egen bolig...? Og dessuten er jeg jo bare selvopptatt tydeligvis, som ikke ser lenger enn min egen nese... Det er helt greit for meg. Jeg forventet egentlig ikke at de kvinnene som har disse holdningene skulle evne å skjønne dette heller, på samme måte som jeg ikke forventer at menn med forkastelig kvinnesyn ikke forrandrer sine holdninger som de har hatt hele livet kommer til å forrandre de av å lese noen paragrafer med tekst heller, selv om de tar aldri så feil. Jeg kommer uansett ikke til å la være å prøve å forbedre menneskers holdninger til hverandre, uavhengig av om de er menn eller kvinner.

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 16:06

@Anne:

Tar jeg ikke ansvar for mine egne holdninger?

Selvfølgelig kan det hende at hun forter seg for å rekke noe, men det er jo veldig rart at det tidspunktet hun må begynne å forte seg er akkurat når hun snur seg og legger merke til at det går en mann alene bak henne? Da fikk hun det mest sannsynlig travelt nettopp fordi det gikk en mann alene bak henne. Selvfølgelig kan det hende at hun krysser gaten fordi hun skal den veien, men da er det jo veldig rart at hun fortsetter i samme retning i flere kvartaler og/eller krysset gaten rett etter at hun snudde seg og så at det gikk en mann alene bak henne? Da gjorde hun det mest sannsynlig for å skape avstand mellom meg og henne.

Det er ikke spesiellt vanskelig å skille mellom når noen foretar seg slikt fordi de er redde, og når de gjør det fordi de faktisk skal den veien, eller faktisk fikk det travelt.

Skjult ID med pseudonym Møy fr. 21 des. 2012 16:25

Ta deg sammen nå Glenn og se litt lenger enn din egen nesetipp. Om du eller andre menn føler dere mistenkeliggjort er vel strengt tatt ikke noe vi damer bryr oss om. Man vet aldri. Hva slags perspektiver har du egentlig? Sykt.

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 16:46

@iKommode:

Jeg sier jo ikke at hun ikke burde løpe, punktum. Er man redd, så burde man løpe. Dette har jo ikke noe med å være feig eller ikke å gjøre heller. Man er jo ikke feig hvis man rasker på litt, eller tøff hvis man gir faen i at man er redd og fortsetter i det samme tempoet...

Det eneste jeg sier er at man kanskje burde gå noen runder med seg selv og se på HVORFOR man velger å løpe, og det er jo da helst noe man foretar seg på andre tidspunkt enn når man er midt oppi en slik situasjon. Mens det pågår så kopler jo hjernen mer eller mindre ut og man bare reagerer, og håper på det beste, med hjertet i halsen og pulsen i racing-giret...

Hadde det vært sånn at jeg valgte å løpe hver gang noen ikke etnisk norske gikk bak meg, så er vel alle enige i at jeg har et holdningsproblem mot nettopp den gruppen mennesker?
...men kvinner som velger å løpe fordi det går en mann bak, de har altså ikke et holdningsproblem mot menn? De løper ikke fra mannen? De løper fra uvitenheten om tenkte hypotetiske situasjoner som med overveiende stor sannsynlighet ikke vil inntreffe? ....som ikke hadde vært tenkt hvis mannen ikke var der, eller det var en kvinne? ...men det har fortsatt ingenting med dårlige holdninger til menn å gjøre altså? Er du sikker på det...? Denne "uvitenheten om tenkte hypotetiske situasjoner som med overveiende stor sannsynlighet ikke vil inntreffe" er ikke bare en dårlig holdning som er pent innpakket og høres mye koseligere og bedre ut enn hva det faktisk er?

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 17:07

@Møy:

"Om du eller andre menn føler dere mistenkeliggjort er vel strengt tatt ikke noe vi damer bryr oss om."

Ja............................... Hva slaga perspektiv har jeg? Sykt?

Hvorfor tror du jeg når jeg havner i slike situasjoner velger å gå saktere, ta en omvei, gå på andre siden av gaten, eller rett og slett stoppe og ringe opp en kompis for å slå av en kort prat så denne kvinnen som følte ubehag av mitt nærvær kun fordi jeg er en mann og hun forhåpentligvis kan ferdes resten av veien uten dette ubehaget jeg på ingen måte ønsker at hun skal føle eller har gjort noe som helst for at skal oppstå? Fordi jeg ikke ser lenger enn min egen nesetipp? Leser du i det hele tatt hva du selv skriver....?!

Hva slags perspektiv har jeg? Hva slags perspektiv har DU.....? Du ser jo tydeligvis ikke lenger enn din egen nesetipp, noe du også sier, sort på hvitt:

"Om du eller andre menn føler dere mistenkeliggjort er vel strengt tatt ikke noe vi damer bryr oss om."

Vær glad for at jeg faktisk bryr meg nok til å ta hensyn til hva du føler når situasjoner som dette oppstår.

...eller bryr du deg kanskje ikke om det heller?

Hva burde forresten perspektivet mitt være? Kan du rette på det, er du snill?

Skjult ID med pseudonym Denduvet fr. 21 des. 2012 17:15

@Møy

Det er vel kanskje det som er noe av problemet, når du står for holdninger at dere damen strengt tatt ikke trenger bryr dere om hva menn føler... Hvorfor skal jeg bry meg om dine følelser, når du ikke bryr deg om mine... Vi er to parter her, og burde heller prøve å samarbeide med hverandre...

Man vet aldri, skriver du. Man vet aldri om en mann kan voldta deg, er det det du mener?
I så fall er du atter en ny kvinne som går rundt og mener at alle menn er en potensiell voldtekt forbryter...
Det er sykt. Ikke det ts prøver å formidle her...

Skjult ID med pseudonym Møy fr. 21 des. 2012 17:15

Tenkte nok du ville bli irritert. Vil heller ikke utdype mer enn nettopp det jeg skrev, synes ikke det trengs. Ellers god jul.

Skjult ID med pseudonym Denduvet fr. 21 des. 2012 17:23

En kvinnes fortreffelighet viser seg her på sitt beste…

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 17:30

@iKommode:

Det aller viktigste er at alle kommer seg trygt hjem. c",)

Reell trygghet sorteres selvsagt høyere enn holdningsproblemer og grunnløs mistenkeliggjøring, men nå dreier jo dette med denne type oppførsel og situasjoner seg langt oftere om graden av innbilt trygghet (som igjen er påvirket av nettopp holdningene), enn av graden av reell trygghet.

Hun hadde kommet seg nøyaktig like trygt hjem om hun følte seg trygg og gikk i stabilt tempo og planlagt retning selv om jeg (en mann) gikk bak henne, som hun hadde gjort om hun følte seg utrygg fordi jeg (en mann) gikk bak henne, og hun begynte å småjogge eller foreta andre manøvre fordi hun ble redd...

For meg holder det ikke å vite at jeg ikke ville gjort henne noe. Jeg har (dessverre?) en greie i meg som gjør at når jeg merker at noen har dårlige holdninger, det være seg mot innvandrere, kvinner, barn, menn, dyr, eller hva som helst omtrent, så tar jeg det opp med de, og prøver å gjøre noe med disse holdningene. (Jeg tar det selvsagt ikke opp med disse redde kvinnene mens det foregår, det har jo ikke noe for seg at jeg skal begynne å jogge etter de for å prøve å overtale de om at jeg ikke vil de noe vondt... Det hadde nok ført til full panikk :p Så ja. Derfor ble denne tråden til.)

God jul og godt nytt år til deg også :)

Skjult ID med pseudonym camo fr. 21 des. 2012 17:35

Litt usikker på om jeg burde svare på dette egentlig, ettersom jeg føler meg veldig truffet. Selv går jeg aldri noen steder alene, og tar konsekvent taxi om det er sent. I snart 15 år har jeg levd med frykten for at det skal skje igjen. Er det virkelig slik at det er jeg som skal føle skyld? Skal jeg nå ha skyldfølelse for menn som føler seg mistenkeliggjort? I snart 15 år har jeg forsøkt å legge frykten bak meg, og det blir bedre. Jeg tør å stole på folk igjen, ikke alle, men mange. Men frykten sitter hardt i, kanskje den aldri slipper.

Unner deg ikke å oppleve dette selv TS, men faan om du skal gi meg dårlig samvittighet.

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 17:35

@Møy:

Ja, jeg blir irritert av slike fiendtlige og hensynsløse holdninger, men du må gjerne utdype de mer. Jeg klarer fint å føre en saklig diskusjon selv om jeg syns det du sier er provoserende.

God jul til deg også :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 21 des. 2012 17:54

Jeg er nok en av disse kvinnene som merker at jeg er litt på vakt når jeg går ute nattestider. Stort sett føler jeg meg veldig trygg og uredd. Men plutselig kan jeg føle meg litt utrygg. Jeg vet ikke hvorfor så jeg kan ikke forklare hvorfor, men det kan plutselig skje! Det føles som om "stemningen" forandrer seg inni meg. Da blir det litt enkelt for meg å si "kutt ut redd" - tenk på mannen som kan føler seg kriminell. Kan man skru av redsel/engstelse?

For ett minutt siden tenkte jeg å skrive at jeg ikke aner hvorfor jeg kan bli engstelig og at det bare skjer, men så tenkte jeg meg litt om. Jeg har bodd i Oslo noen år. Og jeg har aldri vært ute for noe som tilsier at jeg burde gå rundt å være engstelig. Likevel, jeg har blitt truet med kniv midt på åpen gate der folk hastet forbi. Jeg har hamret igjen døra til hjemmet mitt akkurat i tide til at "vedkommende" som gikk bak meg ikke kom seg inn. Jeg har blitt forfulgt av mann i bil to ganger og her om dagen tok jeg en taxi med en sjåfør som var så i ubalanse at jeg til slutt spurte ham hvordan han hadde det. Da fikk jeg en ti minutters historie med meget høy stemme over hvordan han ble behandlet på en bensinstasjon, hvor han tok spylervesker og kastet rundt i butikken i vrede. Flere ganger har jeg blitt snakket til av menn som går bak meg og forbi meg med tilbud om å bli med ham hjem. Det finnes flere historier. Ingen av disse er store nok til å skremme meg, men summen gjør at jeg er litt på vakt. Og jeg er ikke alene. Mange av mine venninner har opplevd ubehagelige ting etter mørkets frembrudd. Og for ordens skyld: Jeg går ikke gjennom parker alene, full med miniskjørt.

Jeg forstår følelsen deres, karer! Men jeg håper at dere også forstår min. Dere er større og sterkere enn meg. Jeg føler meg ubeskyttet alene til tider. Og det er mange i vår verden som sliter med ting som kan "blomstre" i sene nattetimer. I 98% av tilfellene er jeg ikke redd dere. Men når det skjer, kan jeg ikke hjelpe for det! Ha litt omsorg for meg og mine medkvinner om ikke annet enn i tanken. Vit at dere ikke er en av disse som føles skremmende, og send meg gjerne et vennlig "jeg er ikke farlig smil" på veien. Sammen kan vi muligens fikse dette - men om vi skal sitte i hver vår skyttergrav uten snev av forståelse for hverandre, blir alt bare tull og runddansen fortsetter...

Takk til dere edle herrer som tåler at kvinner tidvis er litt på tuppa der vi vandrer gjennom gatene nattestider! :-)

(mann 42 år fra Telemark) fr. 21 des. 2012 17:56 Privat melding

At kvinner er redde skjønner jeg veldig godt, og jeg føler meg ikke mistenkeligjort fordi ho som går foran meg kikker bak seg for så å gå fortere!
Jeg tror det er lettere å akseptere dette Ts, vær glad du ikke er en av de som blr beskyldt for voldtekt men er uskyldig.

Skjult ID med pseudonym mmmMartin fr. 21 des. 2012 18:00

Tenker slik jeg...

Forstår at jenter slik det er i dag raskt kan føle angst og redsel når man ferdes hjem alene.
Dette er en frykt skapt av noen få.. men av menn...
Dette må vi andre som IKKE er slik ta prisen for og da vise litt forståelse og motbevise at alle er slik.

Oppdager man at noen blir nervøse koster det ialle fall MEG lite å slakke av litt, vente litt, gå på andre siden av veien eller på annen måte vise litt hensyn slik at vedkommende forstår at jeg ikke ønsker nærkontakt.
Ja.. jeg kan bli lei meg for at noen får slike tanker/misstanker - men hvordan man velger å motbevise det er for meg det som sterkest viser holdningen til problemstillingen.
Ved å vise hensyn, eller ved å bli sinte over at noen blir redd...

Skulle jeg bli sint over de som av en eller annen idiotisk grunn har høydeskrekk og stanser og hindrer meg når jeg skal frem over ei bru... Er jo INGENTING å være redd for !!! :)
Nei.. vis heller hensyn for andres frykt.

I hvertfall om du har ønske om at deres "holdning" skal endres.. frykten forsvinner ikke med makt !

Bare min personlige mening :)
Håper at du da heller tar Taxi hjem neste gang slik at du slipper å oppleve slike traumatiske hendelser på veien hjem :)

God jul :)

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 18:00

@camo:

At du føler skyld når noe slikt blir gjort mot deg er en naturlig reaksjon, men det ER ikke din skyld.

Du sier jo selv at du jobber med frykten din, og det er bra. Veldig bra! ...men selvsagt er det en svært langsom og strevsom prosess.

Jeg ønsker selvsagt ikke å gi deg dårlig samvittighet for noe som helst, og håper heller ikke at denne tråden gjorde at du følte skyld for at menn føler seg mistenkeliggjort. Utifra hva du skriver så er det ganske tydelig for meg at du ikke bidrar til at menn føler seg mistenkeliggjort. Ditt handlingsmønster gjør at du unngår det.

Du sier jo at du aldri går alene og tar konsekvent taxi når det er sent... Du havner altså ikke i de situasjonene jeg her beskriver som tydeliggjør mistenkeliggjøringen, og således gjør du heller ikke at menn føler seg mistenkeliggjort. Det er en passe laber trøst midt oppi det hele, og alt dette her er egentlig bare trist og unødvendig. Uff...

Skjult ID med pseudonym sta fr. 21 des. 2012 18:05

Har full forståelse for det @Z :) og ja det er lov å ha to tanker i hode samtidig.
Klart man gir dem ett smil, og egentlig lyst til å spørre om man skal følge dem ett stykke på veien, men merker at frykten for å skremme dem enda mer er større, så man lar det heller være.

Det føles nok like ille for begge parter, en litt ond sirkel.

@camo
Man skal ikke behøve å ha dårlig samvittighet for egne følelser, og de er jo helt forståelige. De er helt og holdent dine, selv om noen av oss menn også føler oss som mistenkte. Her er det ingen som har rett.

Men som noen av kvinnene over, så gir man ikke mannen en gang lov til å ha egne følelser, noe som blir helt feil. Problemet er vel heller at følelsen menn har her blir satt til side og omtalt som tullete, idiotisk osv, men man har dem fortsatt.

Skjult ID med pseudonym Anne fr. 21 des. 2012 18:11

Dette blir litt som å bruke bilbelte, mener jeg. Man regner ikke med at det er nødvendig, men sånn i tilfelle...

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 18:17

@Z:

Tusen takk for ditt svar. Det var veldig godt, balansert og informativt. :) Noe litt annet enn denne "Vi damer driter i hvordan dere har det", jeg ble servert litt lenger opp her :p

Som jeg har sagt lenger opp i tråden, jeg har mye omsorg for kvinner, viser hensyn osv. Samtidig ser jeg jo at det også (potensiellt) kan være dumt. Det at jeg, som da ikke er ute etter å gjøre hun som går forran meg noe vondt, velger å ta en annen vei, eller stå rolig til hun forsvinner trygt ut i natten... Hvem vet hvem som står bak neste sving å lusker? Og kanskje det at jeg var i nærheten DA hadde avverget en uønsket hendelse, men siden hun da var alene, fordi jeg valgte å være vise hensyn, så........

Det blir veldig mange om og men og tanker som svirrer.

Jeg støtter fult og helt ditt forslag om at menn og kvinner SAMMEN må fikse dette, og det gjøres ikke sånn vi holder på nå, hvor menn går på andre siden av gaten eller tar omveier hjem, og kvinner begynner å småjogge.

Det er mye grumsete holdinger der ute, begge veier, og det må gjøres noe med. Det hadde vært ufattelig deilig å kunne snakke, hilse eller smile til en kvinne, uten at hun tror jeg er ute etter å ligge med henne eller noe annet grisete, samt bevege meg alene utendørs når det er mørkt, uten at kvinner skal føle frykt og jeg skal føle mistenkeliggjøring.

Hva med å bare ta følge og holde hverandre med selskap på veien, frem til våre veier skilles ad. Det hadde vært fint det!

Skjult ID med pseudonym Denduvet fr. 21 des. 2012 18:18

@Z

Stående applaus for deg Z!

En Lady som viser en forståelse av at vi må samarbeide og ikke motarbeide hverandre, for å få en best mulig harmoni og forståelse mellom kvinner og menn i slike vanskelige saker..

Skjult ID med pseudonym josi fr. 21 des. 2012 18:20

Det er jo ikke bare voldtekt det handler om heller. Det er ikke få slibrige, ufine meldinger ei dame ofte får av menn på slike tider av døgnet vi snakker om her. Noen menn kan være ganske vanskelige å bli kvitt, og selv om de ikke nødvendigvis er farlige, vil man som kvinne ikke at de skal følge etter en hjem.

Skjult ID med pseudonym 90-10 fr. 21 des. 2012 18:22

@ Glenn

Jenta er redd deg og setter opp farta, og du føler at det er DU som har et problem?

Støtter "iKommode1", "jente" og andre her fullt ut. Jenter må dessverre ta noen forholdsregler, slik er bare verden. Selv om ikke du er en voldtektsmann, og selv om ikke mer enn 99 prosent av andre menn som trasker hjem fra byen og tilfeldigvis finner seg selv gående bak en enslig jente heller ikke er det, og det vet nok de fleste jenter, så holder det også for henne å vite at du KAN være det. Og hun har ingen mulighet til å skille den ene fra den andre før det eventuelt er for sent. Det handler bare om å ta sine forholdsregler. Hvis konsekvensene er helt enorme av at noe inntreffer, så gjør du lurt i å forsøke å unngå at det skjer selv om sjansen for at det faktisk skal skje er veldig liten. Du forsikrer huset ditt mot brann selv gjør du ikke? Selv om den statistiske risikoen for at boligen din skal ta fyr er godt under 1 prosent hvert år?

Forøvrig ser jeg jo at du skjønner jentas frykt og handler deretter ut i fra ditt innlegg kl.17:07, så har vel ikke mer å tilføre. Skjønner bare ikke at du skal behøve å stille spørsmål med hvorfor det er slik. Kanskje du heller bør stille spørsmål ved hvorfor det har blitt slik? Burde ikke jenter egentlig kunne gå hjem alene på natta uten slik frykt, og uten å måtte ta slike forholdsregler?

@ camo
Jeg synes ikke du skal ha det minste dårlig samvittighet om noen menn skulle føle seg mistenkeliggjort. En kvinnes tillitt, også når hun er sårbar og alene, er noe en mann må gjøre seg fortjent til. Slik er verden. Og en fremmed mann som kommer gående bak deg i en mørk bakgate har overhode ikke krav på en slik tillitt fra din side. Hvis en mann ikke forstår det er det han som har et problem, ikke du.

Skjult ID med pseudonym Glenn fr. 21 des. 2012 18:58

@90-10:

"Jenta er redd deg og setter opp farta, og du føler at det er DU som har et problem?"

Nei. Eller, det er jo et problem for meg å bli mistenkeliggjort uten å ha gjort noe som helst for å fortjene det, men det er jo bare en bivirkning av det reelle problemet, og dét er ikke mitt.

Som du selv sier, menn har ikke krav på tillit, men det burde da heller ikke være en selvfølge med mistillit og mistenkeliggjøring. Det finnes noe mellom de to ytterpunktene...

"Burde ikke jenter egentlig kunne gå hjem alene på natta uten slik frykt, og uten å måtte ta slike forholdsregler?"

Jo, selvsagt burde de kunne gjøre det. Det hadde vært veldig fint. Det er jo det som er løsningen på hele denne tragiske floken.

Jeg ønsker ikke at kvinner skal frykte meg, eller andre menn, kun fordi vi er menn. Det er ingen som er tjent med at det er sånn, hverken kvinner eller menn.

Skjult ID fr. 21 des. 2012 19:24

Så lenge jenter/damer blir voldtatt på vei hjem fra byen, vil vel denne frykten finnes..

Det hjelper jo ikke at det skjer forholdsvis sjelden. Det skjer..

Skjult ID med pseudonym a fr. 21 des. 2012 19:40

"Samtlige 41 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo de siste tre årene er ifølge politiet begått av ikke-vestlige innvandrere.

- Gjerningspersonene er relativt unge menn som kommer fra andre land. De er ofte asylsøkere og kommer ofte fra traumatiserte land eller land med et helt annet kvinnesyn enn vi har i Norge, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon til NRK.

Hun sier gjerningsmennene enten er traumatiserte eller psykisk skadde, eller at de kommer fra et land der vold mot kvinner er vanlig.

- Vi ser at flere av dem har et kvinnesyn som tilsier at de når som helst kan ta kontroll over andre personer, da helst kvinner, sier Rohde."

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939

Skjult ID med pseudonym dr fr. 21 des. 2012 19:56

@ a

Fantomtegningen av han som har voldtatt flere kvinner i Oslo og en 6-åring i skedsmo viser en norsk utseende mann

Skjult ID med pseudonym Slåsskamp fr. 21 des. 2012 20:28

Herregud, så introverte og selvopptatte dere menn er som skylder på at det er MEDIA og Feministene sin skremselspropaganda som er skyld i at noen kvinner er på vakt i byen om natta. Det er andre menn som er skyld i dette, de som overfaller, voldtar og trakasserer kvinner på byen og på vei hjem. Alle tilfellene som ikke blir anmeldt fordi en slåsskamp eller annen hjelp fører til at han ikke fikk det som han ville, de hører dere aldri om. Før turen hjem begynner, er det tilrop og skuffing og trakassering før man i det hele tatt kommer så langt at man er halvveis hjem. Og der kommer du traskende bak, og blir sur og snurten fordi jeg begynner å løpe eller går over i en annen gate? Klag på MENN som gjør overgrep, ikke på kvinners mannssyn.

Skjult ID fr. 21 des. 2012 21:00

Jeg var på vel sted til feil tid og ble brutalt slått ned og skjært opp med glass .
Dette brutale overtale har dessverre preget mitt liv.
Og ja jeg er ikke overhysterisk men passer godt på barna mine og meg selv. Du vet aldri hva den dama foran deg har opplevd.

Skjult ID fr. 21 des. 2012 21:02

Ser det ble flere skrivefeil , men tror dere klarer å lese det riktig.

Skjult ID med pseudonym Dagens fr. 21 des. 2012 21:37

Jeg føler meg bare utrygg dersom mannen ser skummel ut...

(mann 56 år fra Oslo) fr. 21 des. 2012 21:53 Privat melding

@ Ts - eg har skrive om dette emnet offentleg; kjenner igjen fleire av argumenta som blir brukt. Likevel - det eg tykkjer er tristast/mest forstemmande, er at det i slike saker er den eine (av la oss seie hundre tusen) som set dagsorden for oss alle.

Og DET skal ikkje den eine få lov til å gjere!!

På denne måten vert vi alle slavar av tyrannen, av terroristen, av psykopaten som er ute etter å lure ungane vore inn i eit skogholt, vil bryte seg inn og drepe ein geriatrisk pasient, er ute etter å valdta ei kvinne eller finn tilfeldige offer på trikken.

Eg seier sjølvsagt ikkje at vi ikkje skal ta førehaldsreglar (fri og bevare; kvar gong eg høyrer om ei voldtekt i Oslo, går tankane mine umiddelbart til dei to "potensielle" EG har etter meg), men dette er også eit aspekt eg tykkjer det er nyttig - og VIKTIG - å fremje.

Diktaturets tyranni... Psykopatens grenselause makt...

Skjult ID med pseudonym Brillefin fr. 21 des. 2012 22:02

At kvinner passer på seg selv på kveldstid/nattestid, må du bare finne deg i. Regelen er at du ikke skal gå rett bak en kvinne på denne tiden av døgnet, men enten gå forbi eller gå på den andre siden av gaten.

Bruk tiden på annet enn å syte over at kvinner passer på seg selv. Dette har ikke noe med holdninger overfor menn og gjøre, dette er ren og skjær logikk. På samme måte som man ikke beveger seg i belasta strøk på visse tider av døgnet eller kanskje ikke i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym grimstad82 fr. 21 des. 2012 22:07

"Regelen er at du ikke skal gå rett bak en kvinne på denne tiden av døgnet"

Hvor står denne regelen?

Skjult ID med pseudonym Brillefin fr. 21 des. 2012 22:14

Hørt om uskrevne regler?

Skjult ID med pseudonym Safe fr. 21 des. 2012 22:24

@ts og alle dere menn som synes det er ubehagelig å gå hjem bak en kvinne: hold dere hjemme eller ta taxi! Dette er patetisk!

Skjult ID med pseudonym Gerimax fr. 21 des. 2012 22:34

Ts

Persolig merker jeg stor forskjell etter å ha vært i sydeurope på ferie holdningen man blir møtt på her i Norge
Jeg har kjent hva du kjenner og enig i at et er ubehagelig

Haedd det bare vært når du går bak en kvinne i en mørk gate . Det er på kafe , trikken , butiken synes det begyner å bli overalt , og ikke bare i mørketiden , det er f... meg midt på lyse dagen også

Skulle det tilsi at det er mindre voldtekter ute i verden enn her i vårt lille rike ? Eller er det en slags felleshysteri som har spred seg blandt norske kvinner .

Kvinner har all rett til å beskytte seg selv men for all del hvis det går over tl hysteri er det til syvende og sist DE som taper på dette .

Jeg har bestemt meg for at jeg skal ikke gå over gata eller ta hensyn til noens urasjonele adferd i mine øyner , kan ikke ta all verdens problemer over meg...

Skjult ID med pseudonym Denduvet fr. 21 des. 2012 22:38

@Brillefin

Er det til og med skrevene regler for hvordan en mann skal forholde seg om han møter en kvinne på veien hjem en aften.....
Hvordan er reglen skrevet om det også skulle gå en kvinne på det andre fortauet av veien? Og han føler at sitt tempo er helt passe... Må han da løpe fort forbi henne, velge en annen vei, stoppe opp, i fare for at hun kunne føle et ubehag... Det vil vel da bli nokså tungvint for en mann å spasere hjem en aften, når han ikke lenger kan ta sin vante og korteste vei hjem, i fare for at en kvinne på hans vei hjem skulle føle at han vil henne ille....

Hvis dette er ren skjære logikk for deg, så er det ikke for meg. Prøv heller å få litt tillitt til mennene dere har rundt dere i samfunnet, så kunne det vært en god start. Jeg har troen på at dere får det til, hvis dere vil...

Skjult ID med pseudonym Miss Piggy fr. 21 des. 2012 22:42

Dette må være noe av det merkeligste jeg har lest på dette forumet.

Jeg har snakket med flere kompiser om fenomenet. De kan merke at en jente blir redd når han går bak, og tenker da at det er hensynsfullt å sakke ned. På den annen side er det et dilemma, for han vet jo at hun er tryggere med ham bak seg! Ingen har gitt uttrykk for at de tar frykten personlig. Selvfølgelig, ettersom det her dreier seg om fornuftige menn med normal selvtillit.

Det må vel være flere menn her inn som føler at dette er helt absurd? TS snakker om kvinners syn på menn. For meg virker det som han har et noe bittert syn på kvinners respons til ham, og jeg velger å tro at han er i et klart mindretall.

Det er common sense å være forsiktig (og redd faktisk)i nattemørket. Ingen, absolutt ingen, velger å være redde for å fornærme ukjente menn.

Skjult ID med pseudonym Miss Piggy fr. 21 des. 2012 22:47

Min siste setning er dårlig formulert, ser jeg. Det jeg mener er at ingen velger å være redde i den hensikt å fornærme noen.

Skjult ID med pseudonym Sui lø. 22 des. 2012 00:50

Hvorfor skal kvinner at sjansen på at *du* er ufarlig? De har fullstendig rett til å gjøre hva som helst for å slippe å komme i nærheten av deg. Dette fremstår som veldig naivt fra trådstarters synspunkt.

Hvis du synes det er galt, så skyldes det din mangelfulle innsikt i kvinners liv.

Du får skifte til andre siden av gaten, stoppe, ta taxi, omvei eller annet hvis du synes det er så galt.

Skjult ID med pseudonym Logikern lø. 22 des. 2012 02:18

Enkelt:
- A har ansvar for at egne handlinger ikke skader B
- A har ikke ansvar for hva B føler etter A sine ellers rimelige handlinger
Her kan A og B være Glenn og dama eller omvendt.

Mer konkret:
Glenn har ikke ansvar for at dama er redd. Om Glenn føler ansvar for redselen kan ikke dama klandres. Glenn burde heller ta en skitur eller meditere litt for å kontrollere egne følelser.

Dama har ikke ansvar for at Glenn føler seg mistenkeliggjort. Om dama føler ansvar for dette kan ikke Glenn klandres. Men dama har i motsetning til Glenn en følelse av en reell fare, og det er rimelig av henne å ta forhåndsregler for å redusere risikoen. Meditasjon eller skitur reduserer ikke risikoen for voldtekt, men muligens frykten for det.

Glenn har rett i at han ikke skal føle seg skyldig for tilfeldige damers frykt, men de skal tilsvarende ikke føle seg skyldige i hans følelse av mistenkeliggjøring.

Her er det fare for mindre skriveleifer og logiske brister enn i en gjennomsnittlig sukkerprofil, men så er jeg også smådritings, så shit happens.

God jul og sånn.

(kvinne 35 år fra Rogaland) lø. 22 des. 2012 02:23 Privat melding

Slå følge med ei venninne hjem fra byen, eller ta en taxi (gjelder forøvrig både glenn og den skremte dama)
Problem solved

Skjult ID med pseudonym jente 34 lø. 22 des. 2012 09:45

forkastelig mannssyn??? du er ikke snau!!
det virker heller som om du har lite sympati med kvinner?

det er jo ikke kvinners feil at vi står i fare for å bli voldtatt????
sympatiske menn, som er glad i kvinner, reagerer ikke på denne måten.

dersom du har svitsja innom nyhetene i løpet av de siste årene........ så hadde du kanskje syns litt synd på kvinner, som må leve i sånn frykt når man skal fra A til B en kveld. - og ikke klart å VRI det til at det er deg det er synd på!!!

Skjult ID med pseudonym sjokkert. lø. 22 des. 2012 10:10

du VET at damer står i en viss fare for å bli overfalt ikke sant?

det er jo en skam i seg selv og en tragedie for de det går ut over.
kanskje du ikke helt evner å skjønne hva sånn kan gjøre med et menneske?
for i så fall hadde du vel ikke fokuserert på deg selv i dette bildet.

så hvordan kommer du på å starte en tråd der spm. er kvinners mannssyn???? når du lever i en verden der kvinner fortsatt står i fare for å bli overfalt.
burde du ikke heller legge kreftene dine i å jobbe mot VISSE menn's damesyn?

(at du i det hele tatt trekker frem korte skjørt sier jo bare litt om deg... trist....)

spm: er det synd på DEG? når en kvinne foran deg er redd?
holdningene dine er skremmende.

Skjult ID lø. 22 des. 2012 10:18

Enig med @sjokkert.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 22 des. 2012 10:20

Altså..nå er jeg naturlig alltid på vakt, som jente blir du jo litt skremt når det stadig er voldtekter akkurat der du har vært på fest osv..heldigvis var det ikke meg osv tenker man...nå har jeg hatt flaks da og bare blitt slått ned 1 gang til tross for at jeg har festa masse i oslo og rusla rundt på nattestid. Men dette var faktisk en mann som var ute med dama si, prøvde seg på meg hele kvelden hvor jeg sa at jeg ikke var intresert og ba han bruke oppmerksomheten på dama si..som stakkars satt rett ved siden av..når jeg går fra utestedet og faller et par meter bak gjengen jeg var ute med kommer han løpende og slår meg rett ned i bakken..såe hvor var logikken her? Ja er mye rart vi jenter kan bli utsatt for og stort sett går det helt fint, men det å naturlig være litt årvåken når man er ute på byen er en absolutt nødvendighet.

Skjult ID med pseudonym kvinnesyn! lø. 22 des. 2012 10:32

Glenn kaller denne tråden "kvinners mannssyn"

inlegget hans beskriver egentlig hans kvinnesyn...... han oppfordrer kvinner til å gå noen runder med seg selv med tanke på hvorfor de løper.....
det er vel nettopp det de har gjort! og funnet ut at jeg tror ikke jeg tar sjansen på å bli voldtatt i kveld!

Glenn ser ikke ut som han tar kritikk så godt,......han nekter å innse kvinners reelle problemstilling.

men håper andre leser dette.
og oppfordrer herved andre menn til å ikke be damer gå i seg selv ,når det er de som er den tapende part.

hilsen jente, som er glad i menn <3 men Glenn... not so much...

Skjult ID med pseudonym Glenn lø. 22 des. 2012 10:32

"burde du ikke heller legge kreftene dine i å jobbe mot VISSE menn's damesyn?"

Kan jeg ikke gjøre begge deler?

"er det synd på DEG? når en kvinne foran deg er redd?"

Nei, selvfølgelig ikke. Det er ubehagelig for meg å bli mistenkliggjort på den måten, kan jeg ikke få lov til å si det uten at det skal komme en bøling med folk her som skal vri dette til noe det ikke er? Jeg sier ikke dette fordi jeg ønsker at kvinner skal slutte å være redd så JEG ikke slippe å føle denne mistenkliggjøringen. Det er ikke meg det er synd på. Det er ikke jeg som er redd.

Skjult ID lø. 22 des. 2012 10:37

Har du aldri tenkt på at dette gjerne ikke er kvinners mannesyn, men heller ditt eget kvinnesyn?

Skjult ID med pseudonym Glenn lø. 22 des. 2012 10:43

På hvilken måte?

Skjult ID med pseudonym gutt86 lø. 22 des. 2012 11:05

Gud bedre da. Jeg er gutt, og jeg tar mine forhåndsregler når jeg går hjem. Jeg har også hatt et ublidt møte med en guttegjeng som bare var ute etter bråk, så jeg vet inderlig godt at jeg ikke bare er paranoid. Selvsagt må jenter kunne ta forhåndsregler når jeg kan det.

Skjult ID med pseudonym Kjakan lø. 22 des. 2012 11:13

@Glenn akkurat som du kan ha to tanker i hodet så kan damene både tenke på egen sikkerhet og være glad i menn generelt når de treffes under tryggere omstendigheter. Det nytter ikke å ta innover seg at andre tar enkle forholdsregler, de kjenner jo ikke deg.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 22 des. 2012 12:11

@TS

Jeg forstår tankegangen din, men problemstillingen eller spørsmålet burde vært hvordan kan/bør menn oppføre/opptre for at kvinner ikke skal være redd oss? Er det måter vi bør oppføre oss på? Er det ting vi kan si? Er vår adferd truende eller hvordan unngå det osv osv...

Det er jo en grunn for at damer blir redd og det er rimelig fånyttes å anklage den som blir redd!

Skjult ID med pseudonym Glenn lø. 22 des. 2012 12:23

@The One:

Det å oppføre seg på en måte som tydelig signaliserer at "jeg vil deg ingenting vondt", løser det noe, altså annet enn akkurat der og da? Selv om jeg velger å gå på andre siden av gata, slakke av tempoet eller ta en annen vei, så vil jo fremdeles den kvinnen bli like redd neste gang hun havner i samme situasjon? Jeg gjør det jo allikevel, og har gjort det så lenge jeg kan huske, og det er vel også mange andre som gjør det, men det er ingen løsning på problemet?

Skjult ID lø. 22 des. 2012 12:25

Jeg har hørt noe sånt som at over 75% av alle kvinner har i løpet av oppveksten vært utsatt for en form for sexuelt overgrep. Så jeg skjønner godt at kvinner generelt er redd for fremmede menn.. Alle er en voldtektsmann til det motsatte er bevist er et bedre mindset enn at ingen er voldtektsmenn til det motsatte er bevist.

En mann kan ikke endre seg heller om han fortsatt har planer om å være mann, det er maskuliniteten som skaper frykten, og denne maskuliniteten er det som gjør menn til menn. Den er alerede overfemininsert til tusen. Det er av en manns natur å drepe, beseire, voldta og ta det det man vil ha, ingen har vært bedre på dette en våre forfedre, nemmelig vikingene. Det er også denne maskuliniteten som tiltrekker seg kvinner sexuelt.

Maskulin mann:
a woman walks up and pets a lion who purrs. That’s sexy! That’s electric! You can’t take your eyes away! Why? Because the lion is still powerful and capable of untold, unstoppable force. It is only in the context of that power,
that the purring becomes something extraordinary, magnetic, intriguing and emotionally gripping. It evokes gratitude.

Femininisert mann:
a woman walks up to a sick, limp, starving, toothless, clawless cat. Do you feel any sexual charge there? Of course not. A woman will pity the cat in this picture, but there is no energy, no contrast, no thrilling possibilities, no potential explosiveness to this scenario. There is nothing to draw her or our attention. There is no hope that the experience will be thrilling beyond anything she has ever expected.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 22 des. 2012 12:31

@Glenn

Nei, ved å oppføre seg eller opptre slik at det er den svake part, i dette tilfelle damene, som kan kontrollere situasjonen gjør at personen blir tryggere . Dersom du som mann i stedenfor å gå rett bak damen går over på den andre siden av gaten begynner å snakke vennlig om tykt og tynt vil damen etterhvert bli trygg på deg og heller invitere seg til å gå sammen med henne. Dette er ren psykologi.

Skjult ID med pseudonym Glenn lø. 22 des. 2012 14:00

@The One:

Ja, men hun vil fremdeles bli redd neste gang en tilsvarende situasjon oppstår? Målet her burde vel heller være kvinner faktisk kan gå utendørs når det er mørkt ute med en fremmed mann bak seg, uten å føle frykt.

Det at jeg og andre menn som ikke vil kvinner noe vondt gjør slike grep som å slakke av tempoet, gå på andre siden av gaten etc, det løser egentlig ingenting annet enn redsel som allerede har oppstått. Spørsmålet er jo, hvordan hindre at denne redselen i det hele tatt oppstår...?

(kvinne 35 år fra Rogaland) lø. 22 des. 2012 14:02 Privat melding

@Glenn
da tror jeg nesten du må snu deg mot de som voldtar. Ikke mot de redde kvinnene

Skjult ID med pseudonym Glenn lø. 22 des. 2012 14:11

@nilaya:

Jeg gjør det også. Som jeg skrev lenger opp i tråden:

"Jeg kommer uansett ikke til å la være å prøve å forbedre menneskers holdninger til hverandre, uavhengig av om de er menn eller kvinner."

Skjult ID lø. 22 des. 2012 16:56

Ansvaret for at kvinnene er redde ligger ikke hos kvinnene. Det må du prøve å forstå, Glenn.