Alle innlegg Sukkerforum

Forsida på VG akkurat no

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Oslo) lø. 22 des. 2012 19:25 Privat melding

Engelen Olivia - som døydde i ein politimann sine armar... Det er så vondt, så vanvittig sårt, at det er umogleg å halde tårene tilbake.
Korleis kan vi klare å få ein slutt på slike vanvittige handlingar?

Skjult ID med pseudonym vitanova lø. 22 des. 2012 19:32

Det er forferdelig at noen mennesker ikke har større respekt for menneskeliv. Dessverre så kommer vi aldri til å få slutt på slike handlinger. Men en ytterst streng våpenlovgivning, med god kontroll, kan forhindre noe. Det har jo ikke USA som vi vet.

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 22 des. 2012 19:32

NRAs løsning var: stasjoner væpnet politi på alle skoler.

JEG trur at det nærmeste en kommer en løsning er å lukke øynene og ørene for nyhetsinnslag, f.eks dra til fjells og bli der.

(mann 56 år fra Oslo) lø. 22 des. 2012 19:34 Privat melding

@Bønna - eg vidareformidla Morgan Freeman sitt "opprop" i etterkant av denne tragedia. Og han har eit utruleg godt poeng. La vere å skrive om det. La vere å "plassere" desse desperadoane på "topp ti-lister". Men å kome DIT, gjer vi vel aldri...
Såg at NRA hadde løysinga klar, ja.
Alle kjempar for sitt (les: pengar og makt) - anna tyder lite og ingenting...

Skjult ID med pseudonym grimstad82 lø. 22 des. 2012 19:37

I følge NRA, det eneste som kan løse et våpen problem, er mer våpen til folket!

(mann 56 år fra Oslo) lø. 22 des. 2012 19:38 Privat melding

@ Grimstad - ja, logikken til NRA er fenomenal! Det tragiske - og burleske - er jo at dei faktisk MEINER det...

Skjult ID med pseudonym grimstad82 lø. 22 des. 2012 19:42

Ja er nettopp det som gjør at det ikke er moro en gang. Hadde de i det minste prøvd å ytre andre meninger, men det klarer de jo ikke.

"From my cold dead hands"
C. Heston.

Skjult ID med pseudonym _________ lø. 22 des. 2012 19:57

USA hadde nok hatt godt av strengere våpenlover (og nedlegging av en rekke organisasjoner), men så vidt jeg vet er det ganske liberalt i Canada også, uten at vi stadig hører om massakre der.

Politikerne og media må nok ta mye av skylden, de tvinger frykten på folk for å høste stemmer til valg. Mindre frykt, færre våpen.

Det går selvfølgelig i en del av det samme her i Norge, men her har jo ikke engang politifolk lov til å bære våpen.

Skjult ID med pseudonym dexterward lø. 22 des. 2012 20:27

Chicago har de strengeste våpenlovene i USA, men det hindrer ikke de kriminelle der i å bidra til den dårlige statistikken der.
I den verste skolemassakren i USA 1927 ble sprengstoff brukt.

I Köln 1964 ble en hjemmelaget flammekaster og lanse brukt.

I Kina blir stadig skolebarn angrepet med kniv, vil et forbud mot kniv hjelpe?

Lovforbud hjelper ikke mot folk som vil gjennomføre en massakre.
Det er utrolig naivt å tro at et forbud mot gjenstander vil hjelpe.

(Det kreves en blokade av hele samfunnet, og selv den israelske blokaden av Gaza klarer ikke å hindre rakettproduksjonen der...)

Skjult ID med pseudonym grimstad82 lø. 22 des. 2012 20:39

USA trenger en lov som forbyr salg av taktiske våpen. Når du kan handle M16/M4 over disk så er det noe galt.
Det er en grunn til at militærstyrker og taktiske politienheter bruker disse våpnene, fordi de er ikke lagd for felling av dyr. Når du har et våpen der du setter på taktisksikte, lommelykt, laser, og nattoptikk, så sier det seg selv hva du bruker det til.

Norge og Canada har ca like lover når det kommer til våpen, i disse landene så har man høy våpentetthet per innbygger, men ikke på langt nær de episodene som USA har.
Det virker som at våpenloven i USA stor like høyt som alkoholloven i Norge, ingen tør å gjøre noe med den.
Og det blir veldig med opptøyer dersom det er snakk om skjerping av denne loven.
Jeg håper at den sittende regjeringen i USA nå tør å ta opp en debatt og komme med en lovendring som gjør det vanskeligere/umulig å få tak i slike våpen over disk.

(mann 56 år fra Oslo) lø. 22 des. 2012 23:49 Privat melding

@dexterward -
du er flink å lese historikk om temaet på internett.
Og eg er også takksam for at du fortel oss - i klartekst - at vi er naive og kan intet gjere.

I rest my case.

Eit lite spørsmål, dog -
har DU våpen tilgjengeleg?
In that case - my address is unknown

(mann 56 år fra Oslo) sø. 23 des. 2012 01:24 Privat melding

berre nok eit eksempel på at dei aktuelle, dei seriøse, dei viktige - ultimate problemstillingane ikkje vinn fram blant den gemene hop.
:-)

Skjult ID med pseudonym Mjød sø. 23 des. 2012 01:43

Skal man ha helt slutt på ekstreme handlinger, må samfunnsstruktur og vestlig kultur bygges om.

Skjult ID med pseudonym qana sø. 23 des. 2012 02:33

@ts
Til info....det er 2 andre land i verden som har større våpentetthet en NORGE.
Kanskje overraskende for noen, men her hjemme er det store mengder våpen ute i samfunnet. Det er bare Sveits og Finland som har større våpentetthet.

Husker ikke navnet på mannen, men på 80-tallet var det en nordmann (forsker) som prøvde å finne ut hva som kunne være årsaken til den store forskjellen i ulovlig bruk av våpen i USA kontra Norge. Det eneste han egentlig kunne sette fingeren på til slutt, er at vi har (den gang da) verneplikt. Ergo den gjennomsnitlige norske mann får opplæring i hvordan man skal bruke OG respektere et våpen.
Om dette er korrekt konklusjon, er ikke opp til meg å avgjøre.

@grimstad
For øvrig kan man erverve tilsvarende type våpen i Norge også....men det er Armalite (AR15) hvis man f.eks driver med praktisk skyting gjennom NROF. Hvis man har tillatelse til å samle på våpen, er det mye rart man kan erverve jfr. "Valen"-saken for noen år siden.....
Militær utgave av M16A1/M16A2/M4 foretar jeg en kvalifisert gjetning på at man ikke får handlet over disk i USA (hvis så er tilfelle, vil jeg tro at muligheten for flerskudd er fjernet)....men man vet jo aldri, Barret .50 er jo godkjent for jakt i enkelte stater i USA (men dette er et halvautomatisk våpen). For øvrig kan man jo lure på hva man skal jakte på med denne type rifle...i Norge bruker Forsvaret denne riflen (12,7 MØR) til å ødelegge materiell (kjøretøy o.l) Får IKKE lov å skyte på personell (med MP3-ammo, eksplosiv ammunisjon).....blir svært "grisete"....

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 23 des. 2012 03:30 Privat melding

Problemet ligger ikke nødvendigvis i at man KAN skaffe seg det og det våpenet over disk, det handler mer om bakgrunnssjekk, muligheten for at hvermannsen kan skaffe seg hva som helst av våpen og hvor begrensningene der i gården ligger.

I Norge har vi en svært høy våpentetthet, uten at dette medfører mengder av massedrap hvert eneste år. Noe som helt utvilsomt skyldes at om man ønsker å skaffe seg et våpen i Norge, kan man ikke simpelthen gå inn på en butikk og peke på en assaultrifle og si at ja, den vil jeg ha, betale og gå ut døra slik man kan i mange amerikanske stater. Det er strenge regler for salg og distribusjon av våpen, samt at både skytterlag og pistolklubber har en tradisjon som strekker seg over langt over 100 år på å lære opp og utdanne folk i riktig bruk, behandling og forhold til våpen.

Personlig mener jeg en svært stor del av problemet kan knyttes til en blanding av den absurd enkle tilgangen til våpen, samt den "amerikanske folkesjelsoppfatningen" av at enhver person har en grunnleggende rett til å bevæpne seg med hva faen man måtte ønske, uten å ha et organ som kan regulere og/eller utdanne disse SAMTLIGE amerikanske borgerne i generell våpenkunnskap og inngi den nødvendige respekt for våpenet - i Norge anses et skytevåpen av de aller fleste som en svært farlig gjenstand, som skal behandles med maksimal respekt og man skal beviselig være i stand til å eie, oppbevare og håndtere dette før man i det hele tatt gis tillatelse til å anskaffe seg slikt. Derunder ligger det enorme kulturelle forskjeller mellom Norge og Amerika. Eller, resten av verden og amerika for den del.

Skjult ID med pseudonym Gremlin sø. 23 des. 2012 03:37

Og siden når brydde en gærning seg om han har "lov" til å bruke den og den ammoen til å plaffe ned folk med? oO

Dessuten tror jeg de driter en lang marsj i om det er flerskudd på M16'en de bruker til å skyte unger med eller om det kun er semi action, de klarer helt sikkert å pøse ut nok skudd i et klasserom til å lage et helvete uansett. Ikke drit deg ut.

Skjult ID med pseudonym seanbanan sø. 23 des. 2012 05:06

Hvem med forstand leser da VG?

Skjult ID med pseudonym dexterward sø. 23 des. 2012 14:04

@panegyrisk

Ja, jeg har tilgang, og det har vel også jegere som statsminister Stoltenberg og forhenv. justisminister Storberget.
Så nå tør du vel ikke komme tilbake til Norge.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 23 des. 2012 14:13

@panegyrisk - sø. 23 des. 01:24
Gemene hop? Really? Jeeez dude...

Skjult ID med pseudonym fyr84 sø. 23 des. 2012 20:19

Jeg mener at NRA dessverre har et poeng, siden våpenloven har vært så liberal der lenge. Vi kan ikke hindre disse drapsmennene lenger, vi må ha muligheten for å avslutte massakrene raskt nok. Men en skjerping av våpenloven er selvfølgelig også nødvendig, selv om de som vil ha disse våpnene allerede har dem.

En kan undre seg om våpenopplæring og sikkerhetsrutiner bør printes inn i barn fra dem er små. Jeg har jaktet siden jeg var ung, og fått våpenopplæring av pappa. Jeg gremmes ved å rette selv et plastikkvåpen mot noen i lek. Våpen er ikke leketøy, uansett.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 23 des. 2012 20:32

02:33 jfr. verneplikt og våpenopplæring...

Husker godt befalet som skulle gi oss våpenopplæring på Skjold, som stod med ladd ag3 og pekte på oss menige. Det var et par fjols der for å si det sånn. Hadde det vært i dag skulle jeg gjort mitt til å få stjerna vekk fra den skuldra.

Jo mer tilgjengelig noe er, jo lettere tas det i bruk, det er en kjensgjerning. Øyeblikkets galskap (som "vi alle" opplever en gang i blant, ikke minst i fylla) kan i noen grad forhindres dersom våpen er vriene å få tak i på kort tid. Terrorhandlinger er noe annet.