Alle innlegg Sukkerforum

oslo + snø= kaos

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Buskerud) on. 26 des. 2012 21:33 Privat melding

ny rekord på tauing av fastkjørte biler i dag. 7 stykker på 14 timer.

Skjult ID med pseudonym arneand on. 26 des. 2012 22:01

@ts
Sjekk denne :

http://tinyurl.com/7jg7eqp

^^

(kvinne 45 år fra Oslo) on. 26 des. 2012 22:25 Privat melding

Sykt glatt var det også på julaften oppover ved Lillehammer! Satt fast x antall ganger og snurra litt rundt oppi der med bakhjulstrekk og dårlige vinterdekk....gikk bra da:)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 26 des. 2012 23:17

Var kjempeglatt pånatt til julaften fra gardermoen og inn til Oslo... Sporete og snøføyk.. var litt sjokk etter nydlige 23 grader i utlandet...

(mann 43 år fra Møre og Romsdal) to. 27 des. 2012 00:44 Privat melding

Sitter ofte å funderrer over disse hendelsene. Og at det er så glatt når det kommer snø etc...

Er det ikke normalt at det kan være litt glatt på vinterveier da? Det er det jo iallefall der jeg kommer ifra. Mye tror mye blir værre fram stillt enn hva det egentlig er. Eller kan enkelte rett å slett ikke å kjøre på snødekkte veier?

Hva med å senke farten litt, hold større avstand til bilen forran?

På enkelte veier her jeg bor er kan jeg regne med å kjøre i opptil 15 cm dyp snø før det brøytes.. Lengre sør ropes det kaos før snøen kommer..

(mann 32 år fra Buskerud) to. 27 des. 2012 15:45 Privat melding

Snø i Oslo er noe helt annet enn hva det er på bygda! Traktoren hjemme bruker jeg ikke kjettinger på for der er det skikkelig vinterføre. Traktoren jeg har i Oslo går med kjettinger forann og pigdekk bak og det er glatt for meg og. Trodde selv og art det er bare oslofolk som ikke kann kjøre bil

Skjult ID med pseudonym Lady to. 27 des. 2012 16:57

@ Jim

Ta deg en tur over Saltfjellet ved juletider så får vi se om du er like eplekjekk:)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 27 des. 2012 17:10

Problemet er kombinasjonen. Oslobilister kan ikke kjøre bil, og de jobber hardt med å lage snøen glattest mulig.

Når nok barn har akt i en bakke blir den glatt. Samme prinsipp i oslo, når nok folk har sklidd litt, blir det glatt. Så er befolkningen selvsagt behjelpelige med å varme opp og smelte snøen enkelte steder, slik at det kan renne vann som fryser til is litt bortenfor.
Bilistene har blitt fortalt at de må kjøre rolig når det er snø, derfor kjører de i sneglefart så fort det kommer litt regn - selv midt på sommeren. Men uansett hvor glatt de mener det kan være, beregner de ikke lenger bremsestrekning. Dermed tar de sin del av veiglattinga.

Det er noe elementært galt med kjøreopplæringen når folk, ute av stand til å tenke selv, får beskjed om å tilpasse farten etter forholdene. Det er bremsestrekningen det er viktig å tilpasse!
Og på glattkjøringen lærer man kun å ikke skli. Ingen der får noen opplæring i å redde situasjonen hvis man først har kommet over grensen. (Undertegnede ble truet med å utkastelse fra kurset da jeg sladdet litt med buss på glattkjøringsbanen.)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 27 des. 2012 17:13

@Karvinen
Varm sand er glimrende. Men salt er billigere.
For å kompensere for de reduserte kostnadene strør de først salt, så kommer brøytebilen en time etterpå og dytter saltet ut av veien slik at de kan salte igjen noen dager senere.

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 27 des. 2012 18:10

Sanda koster å varme opp og holde varm under utlegging. Det hjelper lite at den var varm da de bestilte den fra Costa del Sol i februar, og ikke lenger var varm da de skulle legge den ut i desember. (Det kunne blitt en fin sak på budsjettet for reklamasjoner på offentlige anskaffelser.)

(mann 32 år fra Buskerud) to. 27 des. 2012 20:46 Privat melding

sand kann glatt varmes opp med bio varme og det er det alt for mye av og ikke avsetinng på flisa. så burde bli en vinn vinn situasjon og bruke varm sand i stedet. helhets kostnaden må jo bli mye mindre med sand en salt nor du tar med allt rust skadene denn drar med seg. snø med salt blir jo en slags merkelig konsistens på og noe faens glatt. ulempen er vell att det blir noe mer feing på våren menn tror ikke det blir store merkostnaden

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 27 des. 2012 23:26

Biobrensel går på et annet budsjett. Det er politisk ukorrekt å oppfordre byråkrater til å blande to helt forskjellige saker.

(mann 32 år fra Buskerud) fr. 28 des. 2012 00:37 Privat melding

så politisk er ikke jeg att jeg bryr meg om sånt som jeg ikke skjønner.
skjønner meg stort sett på praktiske ting og norge er jo ett uland nor det kommer til og utnytte di resurser vi har uten om strømm og olje

(mann 36 år fra Oslo) fr. 28 des. 2012 00:45 Privat melding

Kjetting på traktorhjul = vaskebrett, BMW'en min sliter ikke med remkommelighet, mn det rister fælt. Nå står den vinterlagret og slipper salt

(mann 32 år fra Buskerud) fr. 28 des. 2012 00:51 Privat melding

denn ristinga i bilen du snakker om er det stort sett lastebiler som lager for di har bare tværlekka kjetting menn på traktor må vi kjøre med rutemønster i kjettinga for og få di gode og kjøre på. så di lager ikke sånne vaskebrett.
glad i kjærra di du da som har gjemt denn bort for vinteren =)

(mann 36 år fra Oslo) fr. 28 des. 2012 01:13 Privat melding

Hehe, ja, er det godbilen, det.. Men har sin noe ufrivillige grunn, uansett, da.. Selvom det er praktisk å slippe julestress og salt. Salt er til mat. ;)