Alle innlegg Sukkerforum

skrivefeil

Vis siste innlegg
(kvinne 40 år fra Oppland) ti. 2 mai 2006 22:53 Privat melding

Skrivefeil er vanvittig lite tiltrekkende, det er jeg helt enig i.
Kan sikkert være synd å ekskludere noen på bakgrunn av det- og selvsagt kan det gå litt fort innimellom på dette tastaturet...men allikevel; for mange skrivefeil gjør at denne jenta ser en annen vei ihvertfall...

(mann 48 år fra Oslo) on. 3 mai 2006 00:08 Privat melding

Stakkars deg..
Tenk om du ikke skulle greie å lese alt fordi det er en liten skrivefeil der. *ss*

Tenk heller positivt!
Hvorfor henge seg opp i slikt?
Med slike debatter greier en bare å lage et "negativt miljø" her.
Ender kanskje med at en sitter her og krangler pga. slikt. ler

Skjønner guttene hvem disse jentene er som er så opptatt av slike "småfeil"
tror jeg man tenker seg litt om før en vil date.
Jenter ville nok ikke like menn som peker på feil hos kvinnen til stadighet!
(tror hvertfall ikke det).
Håper du er heldig å finner Prinsen din her inne! *ss*

(mann 48 år fra Troms) on. 3 mai 2006 00:19 Privat melding

Og hva er mange skrivefeil da? På dette lille avsnittet har du klart å presse inn tre skrivefeil, fortsetter du i samme tempo vil du ha femti skrivefeil på ei fullskrevet side. Du er neppe en norsklærers drøm! Ordtrykk som ”å feie for egen dør” og ”å kaste stein i glasshus” kan kanskje være passende for en som deg. Personlig så holder jeg meg for god til å dømme en person på et så tynt grunnlag, hadde det vært et formelt dokument ville jeg høflig innformert vedkommende om at det finnes programvare som utfører stavekontroll.

(mann 36 år fra Oslo) on. 3 mai 2006 09:45 Privat melding

hehe... du har rett. Hun har tre skrivefeil, pluss noen setningsfeil. Skarpt observert!

Skjult ID med pseudonym bravo on. 3 mai 2006 17:19

I tillegg klarer hun ikke å poste kommentarene sine i den diskusjonen de hører hjemme, men poster dem som en ny diskusjonstråd. Enda mer irriterende enn skrivefeil.

Tilgi meg, Tranquille, egentlig er jeg helt enig med deg når det gjelder skrivefeil. Det er ikke bagatellene som irriterer, men når det blir så mye at du rister på hodet tilslutt og lurer på hva slags person dette er.

Skjult ID med pseudonym smiley to. 4 mai 2006 17:15

Nå var det et ganske moderat innlegg hun gjorde da. Tror ikke hun mente et feilplassert komma var grunnlag for å ignorere noen. Jeg må innrømme at om ei jente uttrykker seg ekstremt dårlig gir det ikke noe godt inntrykk, men det er langtfra noen avgjørende faktor. Er hun søt og snill har hun kommet langt på vei med meg =)

(kvinne 40 år fra Oslo) to. 11 mai 2006 17:48 Privat melding

Det som er poenget med skrivefeil er ikke de du ser er tastefeil. Som Tranquille sier: "...kan det gå litt fort innimellom på dette tastaturet..." (Der ligger det for øvrig allerede en skrivefeil, men dette er et direkte sitat.)

Poenger er; Når man får en mail hvor du ser det er gjennomgående skrivefeil, som f.eks. "interesang", da begynner man å lure på hva slags utdannelse denne personen har. Det er som regel personer med en litt høyere utdannelse som legger vekt på skrivefeil. Disse personene, særlig jenter, vil ha en person som kan "matche" deres nivå. Mens gutter er mer opptatt av hvordan jenta ser ut, er vi mer opptatt av hvor guttene befinner seg i livet. En gutt som har gjennomgående skrivefeil forstår man at ikke er helt på samme stadie som en selv, da gitt at personen ikke har dysleksi. Jeg er rimelig sikker på at en jente som jobber fulltid på Narvesen ikke er like opphengt i skrivefeil i motsetning til en jente som sitter på den juridiske avdelingen til Statsministeren.

Skal vi heller ta diskusjonen om utdannelse, jobb og det å ha mål i livet er viktig på et tidlig stadie i en date situasjon?

Da venter jeg spent på korrekturen av dette innlegget.

(mann 43 år fra Rogaland) to. 11 mai 2006 18:44 Privat melding

*kremt* Det heter vel strengt tatt stadium. Stadiet i bestemt form.

Det der var nok ingen tasteleif fra din side, men heller et signal om at du ligger på et nivå lavere enn meg.

Orddelingsfeilen kan dog være forårsaket av en tasteleif.

Men jeg er mann, og du var søt, så jeg bryr meg nok ikke.

(kvinne 40 år fra Oslo) to. 11 mai 2006 18:59 Privat melding

Da var vi ferdig med korrekturen. Kan vi gå over til diskusjonsforslaget?

(mann 43 år fra Rogaland) to. 11 mai 2006 19:27 Privat melding

Hvorvidt folk har mål i livet er jeg klar over før jeg i det hele tatt tar en date med dem. Jeg liker å omgås folk med visjoner. Kanskje heller visjoner enn konkrete petimeter mål. De sistnevnte blir fort endimensjonale og forutsigbare: kjedelige, med andre ord. Du kjenner dem sikkert igjen: de som plutselig finner seg selv når de er førti, og starter med akvarellmaling og blir forelsket i afrikansk kultur. Jeezez, du har jo vært der hele tiden, og så finner du deg ikke selv før nå?

Men ja, hva folk gjør med livet sitt, og tankene deres rundt deres plass i andres liv er viktig. Utdanning er vel også viktig, men huff, jeg føler det finnes så utrolig mange der ute med høyere utdanning som bekrefter stereotypene (oi, du er siv.ing OG du kjører telemark og liker å gå i fjellet...det kunne jeg ikke tenke meg. Og du følger litt med på Irak-krigen fordi du er interessert i hvordan oljeprisen vil utvikle seg, ja.. Jøsses, det kunne jeg ikke ha tenkt meg). Men du treffer da alltids på lyspunkt og folk som overrasker deg.

(mann 41 år fra Finnmark) fr. 12 mai 2006 00:43 Privat melding

Litt ironisk så er nok kombinasjonen (Siv.ing+friluftsliv veldig vanlig). men hva gjør vel det når det er en veldig bra kombinasjon.. Jeg kjenner mange som lever opp til denne sterotypen. Men hva gjør vel det da..

Stereotyper finnes i alle bransjer..
Ingeniører liker gjerne å snakke litt teknologi selv på fest, men gjerne mye annet også.. Telemark og friluftsliv, ja hvorfor ikke.

Men de virkelige partyløvene finnes vel blant kvinnelige sykepleiere og hjelpepleiere. Min erfaring da i allefall.

En undersøkelse jeg leste, viste også at folk som jobbet med inkasso var de dårligste i senga... Man blir vel mest fristet til å tro at hvis man har en kjedelig jobb, så er man kjedelig i senga..

Hver sin bransje har vel sin sjarm...

På konferanse jeg var på en gang så ble jeg faktisk spurt om jeg jobbet innen Bank & Finans. Mulig jeg så ut som en stereotyp finansmann. Men jeg tviler litt på det da... Man kan jo lese DN hver dag uten å jobbe med økonomi da.

Dessuten så synes jeg at Moak kommer med veldig mange gode tanker i sine innlegg ja. TomKrus kommer jo med noen gullkorn også da..

Skjult ID med pseudonym K32 fr. 12 mai 2006 09:01

Har dere noen gang hørt at språk er makt? Hvor mye "makt" har man om man ikke klarer å skrive rett, selv i et forum som dette.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 12 mai 2006 12:39 Privat melding

TomKrus: Så du sier altså at du ikke ville truffet en jente om hun ikke hadde mål i livet? I tillegg sier du at utdanning er viktig. Der har du essensen i det hele. Folk med skrivefeil er som regel de personene som ikke har de tingene man setter som kriterier. Det er bare det at noen forstår det før enn andre. Jeg syntes du skal finne den jenta med flest skrivefeil her inne (i diskusjonsforumet). Date henne. Så kan du fortelle meg om jeg tar helt feil. Mulig jeg gjør det, men jeg tviler.

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 12 mai 2006 13:46 Privat melding

Alle mennesker har mål med sine liv. Det er bare ikke alle som lever etter tipunktslister for å oppnå disse målene (heldigvis), eller har satt seg ned for å artikulere disse målene. Likevel har de nok en følelse av hva som er viktig for dem og hva de ønsker å oppnå. På så måte er det for meg fullstendig uinteressant å jakte på en jente med mål i livet, for det er jo ikke annet enn å jakte på en dame fordi hun har pupper. Det er sammenfallende mål (med meg) som er viktig, og hvordan folk ordlegger seg og skriver sier lite om det.

Men ja, hvis det er slik at tipunktsliste-måloppnående selvrealiserende mennesker har få skrivefeil så kan jeg jo bare droppe å date folk som ikke har skrivefeil, men jeg tror jeg fort da går glipp av veldig mange bra mennesker ved å gjøre det. På samme måte vil jeg kunne gå glipp av veldig mange bra mennesker hvis jeg velger å ignorere dem utelukkende på grunn av (tilsynelatende) skriveferdigheter.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 12 mai 2006 14:04 Privat melding

Men test det jeg sa. Gjerne flere. Da kan du fortelle meg etterpå hvor fryktelig feil jeg tok.

Har det ikke noe å si hvordan en person ordlegger seg?

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 12 mai 2006 14:16 Privat melding

For øvrig, det siste avsnittet ditt har ingenting med hva jeg skrev isted å gjøre. Må ikke tillegge meg utsagn som jeg aldri har vært i nærheten av å si.

Det jeg sier, det er at de som legger vekt på skrivefeil, og jeg sier ikke du MÅ gjøre det, er at dette som regel er mennesker som vil at den fremtidige partner skal ha en viss utdannelse og en korrekt måte å ordlegge seg på. Får de lov til det? Eller er du den store beskytter av alle som ikke klarte å følge med i norsktimene på skolen?

(mann 43 år fra Rogaland) fr. 12 mai 2006 15:22 Privat melding

Jeg skrev bare hva som var viktig for meg. Hva som er viktig for andre bryr jeg meg ikke så mye om. Det er nå bare bra at folk er forskjellige.

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 18 aug. 2013 09:15

Ja, feil bruk av bindestrek er total turn-off

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 18 aug. 2013 10:38

Det er en interessant diskusjon du drar opp her, TS. Men "skrivefeil" er flere forskjellige ting, og må - for å rettferdiggjøre produsenten - vurderes ut fra flere faktorer. Jeg synes at det i perioder her inne har vært noen litt destruktive angrep på skrivefeil. Noen tråder med godt innhold er "ødelagt" av at trådskaperen er nærmest hysterisk angrepet for det språklige. Sånt er urettferdig. De fleste med godt grep på språket bør kunne "senke" seg til det nivået å se et innhold som positivt, uten å bruke anledningen til personangrep for det språklige. Jeg blir bare trist når jeg ser skrivefeil-angrep på åpenbart dyslektikere eller nyere innvandreres tekster. Det føler jeg som et angrep på yttringsfriheten. Vi skulle prøve oss på å skrive portugisisk etter å ha lest det et par års tid...

Det synes veldig godt på de fleste tekster, hvorvidt skrivefeilene er "kunnskapsfeil", slurvefeil, dysleksi eller tastefeil. Innlegg her er ingen eksamen. Og jeg syns det er å gå for langt når noen her har "ambisjon" om å påpeke skrivefeil i alle sammenhenger. En tankemessig vurdering i forhold til skrivefeil bør vel først og fremst gå på vår vurdering av personer som vi finner potensielt interessante for oss personlig. Ut over de som er interessante for meg personlig, er det for meg tilstrekkelig å konstatere andre personers skriveferdigheter, uten at jeg trenger å lage noen offentlig sak ut av det.

Men i utgangspunktet har du rett TS; skrivefeil er en faktor man gjør seg sine tanker ut fra. Men det er nok sånn at skrivefeil ikke nødvendigvis sier noe om nivået på utdannelse. Jeg kjenner flere dyslektikere med akademisk doktorgrad, som du antakelig ville "avfeie" dersom de skrev noe her inne. Og jeg kjenner personer som nesten aldri tør skrive den minst tekst - men som er fabelaktig dyktige til å få igang bilen min når jeg selv har gitt opp. På denne siden er det kanskje nettopp en mulighet for slike også til å yttre seg - bak forhenget av anonymitet. Det kan være bra trening av språk og selvtillit.

Skjult ID med pseudonym wtf? sø. 18 aug. 2013 10:49

@tranq 13:

Tenker du på at skrivefeil er synonymt med "dum/evneveik" etc??? Er ikke sånn det fungerer i denne verden må vite!
Uansett...helt supert for oss virkelige damer at du tenker sånn og står frem med profil. Da får de menn som ønsker seg ei skikkelig dame luka bort og/eller blokkert deg.
Menn som er her inne og er ute etter en ting kommer til å kontakte deg! Bildet ditt sier ene og alene at favoritten din er å bli tatt oppover veggen!
Hadde jeg vært deg hadde jeg valgt å snu fjeset mitt i tillegg,det står "FEIL" i panna di!

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 18 aug. 2013 11:03

Det eneste jeg kan tenke over i en sånn sammenheng som skrivefeil er hvis det er så mange feil at jeg overhodet ikke forstår hva personen skriver. Ellers så tenker jeg ikke på det i det hele tatt. Aldri vært en pirkete person og som flere skriver inlegg på forum eller meldinger her inne skal man ikke se på samme måte som en norskstil. Blir heller mere negativt hvis en person faktisk er pirkete og har en ovenfra og ned holdning til andre mennesker. Det er mye mere turn off.

Skjult ID med pseudonym old Joe sø. 18 aug. 2013 13:44

Er det mulig @Mockis?

sitat. Det jeg sier, det er at de som legger vekt på skrivefeil, og jeg sier ikke du MÅ gjøre det, er at dette som regel er mennesker som vil at den fremtidige partner skal ha en viss utdannelse og en korrekt måte å ordlegge seg på. Får de lov til det? Eller er du den store beskytter av alle som ikke klarte å følge med i norsktimene på skolen? sitat slutt.

Mye av det du ytrer er direkte ufint mot de menneskene som prioriterer helt andre ting i livet,
og legger vekt på ulike ting enn utdannelse.
Poenget mitt er at en person har flere muligheter på jobb markedet, enn en som ikke har en høyre utdanning, og det burde være åpenbart og logisk.

Ja, vi kan diskutere ambisjoner, men det er ulike form for ambisjoner; en Messi trenger for helvete ikke en 6'er i norsk timene for å sette det på spissen.
Hvis du er så høyt utdannet @Mockis - burde du vært god nok til mye av det du ytrer her på forumet, samt forstå at mennesker er forskjellige. Dessuten har de fleste egne mål og meninger med livet, og det er lov samt et viktig budskap, og det skal man respektere.
Hvis du velger å utelukke folk som sliter med skrivefeil, eller unngå en partner relatert til utdannelse -
så er det 'heldigvis' din greie.

Skjult ID med pseudonym Mr sø. 18 aug. 2013 13:45

Tragisk tema! Hva om vedkommende med skrivefeil ikke likte norksklæreren?

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) sø. 18 aug. 2013 13:53 Privat melding

Er det rart vi er single visst vi skal sile ut de som har skrivefeil i profilen sin.
Herregud, det var da noe å henge seg opp i, så lenge en forstår hva personen skriver så er vel det de viktigste.
Men dere får ha lykke til med å finne en partner, dere som bryr dere om sånne bagateller!!

Skjult ID med pseudonym reg sø. 18 aug. 2013 14:01

Folk på forum har stort sett bare en tilværelse på forum, og forum er deres partner.
Da teller skrivefeil mye.

Skjult ID med pseudonym durrr sø. 18 aug. 2013 14:03

@Mockis
En av de hyggeligste damene jeg har møtt her inne, hadde masse skrivefeil. Men jeg vil påstå at hun var en dritbra catch til tross for det :)

Det handler ikke alltid om å vite hva man vil her i livet. De fleste interessante personene jeg kjenner, vet ikke dette.

Skjult ID med pseudonym skrujern sø. 18 aug. 2013 14:05

Hva er poenget med å heise en gammel tråd hvor flere av deltagerene ikke lenger er medlemmer?

Skjult ID med pseudonym Caramello sø. 18 aug. 2013 14:08

For en utrolig diskusjon. Lurer på om TS ber om skrivetest når ho møter noen på byen????

Skjult ID med pseudonym Mr sø. 18 aug. 2013 14:44

Haha, så ikke at den første meldingen var fra mai ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 18 aug. 2013 16:21

Det ær bare bra. Stå på krava! Ville vært for dumt åm du tokk til takke med va som helst liksom.
Tror ikke du taper noe på å ha litt årntlige krav til din fremtidje partner. :)

Skjult ID med pseudonym Tips sø. 18 aug. 2013 16:27

Snur på flisa jeg. Damer som skriver godt og for det meste riktig er positivt. Ellers er det bare en av mange egenskaper som utgjør helheten, og er ikke noen showstopper om det ligger en kløktig hjerne bak skrivefeilene :)

Skjult ID med pseudonym Ikke sø. 18 aug. 2013 17:15

Med dagens små tastatur på mobil o.l, samt pølsefingre... er d rart d blir skrivefeil? Bryr det dere? Seriøst? legg til 1-9 øl, disaster. Jaja rart folk forblir single?