Alle innlegg Sukkerforum

Nevne sykdommen min eller ikke?

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Møre og Romsdal) sø. 30 des. 2012 00:32 Privat melding

Jeg har en medfødt muskelsykdom og er veldig åpen om det. Jeg sitter ikke i rullestol, men er svak i beina og skuldrene. Jeg vil være ærlig om det, men samtidig er det vanskelig å skrive om det og samtidig få frem at det ikke er så alvorlig at det vil påvirke en kjæreste i så veldig stor grad. Det vil for eksempel på INGEN måte være nødvendig å stelle meg noe noen som helst måte. Det er ikke mulig å se at jeg er syk før jeg forteller det eller jeg må gå opp en trapp eller løfte noe tungt.

Så hvordan være ærlig samtidig som det ikke skremmer vekk noen som ellers kunne blitt forelsket i meg "hvis de bare fikk sjangsen", for å si det på den måten?

Skjult ID sø. 30 des. 2012 00:39

Ikke skriv INGEN med store bokstaver for det virker litt desperat.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) sø. 30 des. 2012 00:39 Privat melding

Jeg er også syk :)
Vel og merke så feiler jeg noe annet, men jeg har valgt å være åpen og ærlig om det i profilen min :)
Tenker vel som så at jeg hverken har lyst til å kaste bort min egen eller andre sin tid dersom dette med sykdom er en uaktuell ting for noen.
For jeg både forstår og respekterer at det er en dealbreaker for mange :)

Vær ærlig på den måten du skriver her nå :)
Så får de vite det, samtidig som de får vite at begrensningene dine ikke er så store likevel :)

Skjult ID med pseudonym LS sø. 30 des. 2012 00:42

Jeg tenker nå at dette heller er info som passer å opplyse om på en av de første datene.

Skjult ID med pseudonym femmeninne sø. 30 des. 2012 00:42

Vær ærig, takk!!!! Det setter jeg stor pris på.

Skjult ID med pseudonym drua sø. 30 des. 2012 00:48

Jeg ville ikke latt det være førsteinntrykket folk får av deg. Du er sikkert en fantastisk person. Om dette ikke er noe folk vil legger særlig merke til er det ikke det første du burde si, synes jeg. De fleste pynter litt på profilen tror jeg, det er greit. :) men er du derrimot ute etter mye sympati, så kan du sikkert gjøre det, eller om det er viktig for deg at folk aksepterer disse sidene av deg..

Skjult ID med pseudonym drua sø. 30 des. 2012 00:51

...etter å ha lest profilen din, så synes jeg den i grunn er fin. så hvorfor ikke.. så lenge det ikke er det eneste du skriver om deg selv :)

(mann 48 år fra Akershus) sø. 30 des. 2012 00:53 Privat melding

Hei Robbie.
Du trekker frem noe vanskelig. For min egen del har jeg aldri hatt noen helseproblemer men faktisk tenkt over hvordan akkurat det må være for noen i din situasjon.

Du sier at det ikke vil påvirke en kjæreste i så veldig stor grad. Det er vel en sannhet med modifikasjoner. For en jente som er ute etter et langsiktig forhold er helsesituasjonen din en vesentlig faktor som hun må ta med i beregningen når hun vurderer om hun vil satse på et liv sammen med deg. På den andre siden tror jeg man i en slik nettdating-situasjon som denne (uten at jeg påberoper meg noen som helst ekspertise) i stor grad vil gjøre raske, overfladiske valg når man skal zoome inn på 'den rette'. Da kan det fort skje at en slik opplysning vil kunne føre til at du blir 'filtrert' bort tidlig, noe som kanskje ikke ville skjedd hvis vedkommende ble litt bedre kjent med deg til slutt.

Dette er vanskelig, men jeg ville vært avventende med å informere om slike potensielle diskvalifiserende opplysninger til f.eks. jeg hadde møtt vedkommende. Alle har sine plusser eller minuser heftet ved seg, enten det er helserelatert eller noe man har gjort/opplevd tidligere i livet. Men når man skal 'selge seg inn' i en slik setting som dette vil alle som regel fremstå fra sin beste side.

Ønsker deg lykke til videre i jakten på den rette og håper virkelig det ordner seg med hjertet ditt!

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) sø. 30 des. 2012 00:57 Privat melding

> "Ikke skriv INGEN med store bokstaver for det virker litt desperat."

Ingen fare, det var bare for å understreke det her på forumet. Det er kanskje lettere om dere får et spesifikt eksempel. Det jeg har skrevet i profilen ang. sykedommen er følgende:

"Jeg har en medfødt muskelsykdom som gjør at jeg er svakere i beinmuskulaturen og skuldrene. Det gjør at jeg har vanskeligheter for å gå i trapper og å løfte opp ting. Jeg skal også bytte hjerte og det kan skje når som helst nå, jeg venter bare på telefon."

Synes det virker greit og jeg har ikke underdrevet noe, men med tanke på hvor kynisk en kan bli etter å ha prøvd nettdating en stund så lurer jeg jo litt på hvordan dette kan bli tolket.

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) sø. 30 des. 2012 01:27 Privat melding

Etter å ha lest svarene deres, sett på profilen til Minney og tenkt litt, så vil jeg beholde det slik det er. Jeg vil heller miste noen potensielle fordi de var litt kjapp og muligens overfladisk, enn noen som ser de andre kvalitetene mine og liker meg for dèt. Jeg trives jo også godt slik jeg har det og Sukker.no er ikke min eneste arèna, Jeg vil også tro at å vise ærlighet i profilen min sier litt om hvordan jeg er som person og hvilke verdier jeg setter pris på.

Takk for tilbakemelding, alle som svarte :-)

Skjult ID med pseudonym xxx sø. 30 des. 2012 01:33

@ts- synes det er flott det du skriver i profilen din :) og lykke til med organtransplantasjon..:) går selv og venter på telefon :)

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 30 des. 2012 01:40

Er ikke det å bytte hjerte LITT risikabelt? Litt kjipt å forelske seg i noen som kan dø i en operasjon sånn satt på spissen?

Skjult ID med pseudonym Hugo sø. 30 des. 2012 02:06

TS:
Greit å være åpen, det jeg derimot ville endret på i profilen din er at du burde ha flere bilder... av DEG!
Du har bilde av bikkjer, katter, utsikt og fandens oldemor. Guess what, folk vil vite hvem DU er, ikke hvordan utsikten din er, eller kattene dine.

Finn bilder du er kjekk på, be noen venninner eller tilfeldige jenter hjelpe deg og for guds skyld fjern alt annet. Sikker på at de fleste jenter vil være enige i at det er deg de vil se.

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) sø. 30 des. 2012 02:19 Privat melding

Godt poeng, Hugo. Skal fikse det.

MrMister: Sjangsen for det er nesten ikke-eksisterende, men spørsmålet er da hvor mange andre som tror det. Men uansett, det er ikke lenge igjen nå så er det ikke et spørsmål lenger :-)

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) sø. 30 des. 2012 02:21 Privat melding

PS. Det jeg mener med "nesten ikke-eksisterende" er at dem i min aldersgruppe som er i såpass god form har ikke blitt tapt for Rikshospitalet, og de gjennomfører hundrevis av slike operasjoner i året. Så lenge jeg er flink å ta vare på det nye hjertet så kommer det til å gå bra.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 30 des. 2012 02:24

Hmmm ok høres sikkert mer alvorlig ut enn det er .... lykke til. Jeg tror ikke jeg ville hatt det i profilteksten, heller nevne det når noen har fått litt bekjentskap til deg pluss at det er lettere å forklare over enn samtale enn tekst på en profil.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 30 des. 2012 02:26

Jeg har selv psoriasis men det står ikke i profilen min, tar det heller opp når tiden er passe og det har heller aldri vært noe problem å si det på et senere tidspunkt heller...så vidt jeg vet hvertfall.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 30 des. 2012 03:25

Hvis jeg hadde lest en profil hvor det sto at en person ville trenge hjertetransplantasjon ville jeg ikke tatt kontakt. Men jeg ville heller ikke avvist henne pga det om hun tok kontakt.

Min første samboer fikk en dobbel lungetransplantasjon. Det tar på, også for pårørende. Jeg vil helst slippe å være pårørende i en slik situasjon igjen. Hun fikk 5 ekstra leveår av transplantasjonen. Skal jeg bli sammen med noen igjen er hensikten å bli gamle sammen. Jeg orker bare ikke å miste enda en jeg er glad i. Det er vanskelig nok å tørre å bli glad i noen igjen, selv om de ikke er i risikogruppen for et kort liv.

Ønsker deg et godt og langt liv, ts

(mann 33 år fra Akershus) sø. 30 des. 2012 12:00 Privat melding

Ikke skriv det i profilen, og ikke gjør noe stort nummer av å fortelle om det. Når sykdommen gjør seg synlig på en date kan du fortelle om den uten at det kommer ut av det blå.

Skjult ID med pseudonym klio sø. 30 des. 2012 15:52

Jeg ser ingen grunn til å eksplisitt nevne det på profilen. Mer naturlig å gå inn på det om man oppnår en god kontakt :)

Man gir ikke tillit, man bygger det opp :)

Skjult ID med pseudonym kjelbendik sø. 30 des. 2012 21:37

Du bør holde kjeft om alle sykdommer for ingen tiltrekkes svakheter, så la folk bli kjent med deg før du forteller dem noe....

Jeg har også en sykdom som ikke påvirker meg, men den påvirker andre...
Når jeg forteller det tror ikke jeg har denne sykdommen å da driter de i det :)

men ingen leter i utgangspunktet etter noen med defekter, men treffer de blir kjent med å liker er det ikke så farlig :)

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) ma. 31 des. 2012 01:54 Privat melding

Jeg har tenkt på en del på det og jeg er langt mer sikker på at jeg vil ha det i proflen min nå enn når jeg laget denne tråden.

Jeg selv ser ikke på en person med en funksjonshemning som en svakhet ved dem, jeg merker det gjør at jeg er mer interessert. Det kommer kanskje av at jeg selv har gått gjennom livet med utfordringer som andre ikke har hatt og ser en styrke i slike personer jeg sjelden finner i dem som har hatt et lettere liv. Jeg ser etter noen som deler det utgangspunktet. Poenget er ikke å få kontakt med så mange jenter som mulig, men den rette.

Den tøffeste delen av livet mitt er sannsynligvis over, nå begynner en ny periode der jeg kan nyte livet med et friskt hjerte. Jeg er klar for å dele den delen av livet mitt med noen, men det blir ikke hvem som helst.

Skjult ID med pseudonym Alexis ma. 31 des. 2012 02:23

Synes det er tøft av deg å stå fram og skrive det i profilen din jeg!
Ønsker deg lykke til både med nytt friskt hjerte og i søken på kjærligheten! :)

Skjult ID med pseudonym donk ma. 31 des. 2012 13:06

@reynir

Jeg er uenig, du gir ikke en person muligheten til å være ekte ved å dytte dette frem med en gang. Tror dette kan slå helt feil tilbake, enten ved at mange snur eller at noen kjører på fordi de ikke helt begriper / forstår hva som egentlig fortelles (altså, hva vil det si i lengden / hverdagen).

Det er ikke naturlig at det er noe man dundrer frem først. Skal du ha noe ekte, så må det komme frem som en del av den naturlige prosessen med å lære hverandre å kjenne. Det å legge frem slikt først tror jeg oppnår motsatt effekt. Som Kilo sa over, bygg opp tilliten. Alt annet har bare en falsk grunnmur.