Alle innlegg Sukkerforum

Skremmer høy utdannelse menn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym utdannet ma. 31 des. 2012 11:24

Det lurer jeg på! Jeg har høy utdannelse, ser helt ok ut, er veldig snill...
Skremmer det dere menn om dama har høyere utdannelse og mer "statusjobb" enn dere?

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ma. 31 des. 2012 11:28 Privat melding

Nei! Tvert om. :)

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 31 des. 2012 11:41

@ts
Eh, nei, skulle det være skummelt?
Om noe kunne det tyde på at du er litt geek ^^

+2 Charm
-1 Awareness? ;p

Skjult ID ma. 31 des. 2012 11:42

Dumme menn er det eneste som skremmer meg i denne sammenhengen!

Skjult ID med pseudonym hmm ma. 31 des. 2012 11:52

@ hmm og karvinen
Dessverre er vel ikke høy utdannelse og statusjobb noen tegn på hverken geekyness eller interesse for norsk wrestling ;) Men ingen tvil om at det hadde vært sjarmerende ;)

Nei, høy utdannelse skremmer ikke, men "karrierekvinner" som ikke har andre interessser enn jobben sin, og prioriterer bort det meste annet til fordel for jobb og karriere ville jeg styrt unna .

Skjult ID med pseudonym hmm ma. 31 des. 2012 11:53

@arneand og karvinen skule det vært....

Skjult ID med pseudonym utdannet ma. 31 des. 2012 11:57

@ Karvinen. Jeg er 163 cm, det sies at jeg er søt, mye humor, veeeedig snill, men likevel singel :( Men jeg er 40 år da...

(mann 48 år fra Akershus) ma. 31 des. 2012 12:20 Privat melding

@utdannet, nei utdanning og statusjobb skremmer ikke meg. Det er snarere en forutsetting at hun er utdannet eller i hvert har alle hester i stallen og andre interesser enn å se på Paradise hotell :). Forutsatt at du har tid til å ha ett forhold då, som noen sa her oppe så ligger i hvert fall jeg unna damer som kun prioriterer jobben.

40 er vel ingen alder?

Fast det beror ju på det med barn og sånt og, de fleste i den alderen er ferdig med barn så om det er ett tema så kan utbudet av potensielle partners i samme alderskategori være begrenset. Men det er bare å kjøre på :).

Lykke til

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 31 des. 2012 12:25

@Karvinen - ma. 31 des. 12:09
Jepp jepp ^^

Vi husker alt for godt hva som skjedde med Thomas Giertsen i 2002...

"- Hun var bitteliten, men hadde hemmelige mega-krefter, sier Giertsen fra sykesenga i Kristiansand etter at han fredag kveld fikk brukket armen under håndbak med en kvinne fra Mandal."

x)

Skjult ID ma. 31 des. 2012 12:29

Spørsmålet du skal stille deg er ikke om menn blir skremt av kvinner med høy utdannelse,
men om du kan ta deg til takke med en mann med mindre utdannelse enn deg selv.

De mest ambisiøse yrkene i verden kan man ikke ta på skolebenken, så liten utdannelse
betyr ikke det samme som at man ikke har amibsjoner og brenner for noe i livet.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 31 des. 2012 12:31 Privat melding

nei, så absolutt ikke. Det samme gjelder lønn o.l også. Om min framtidige partner har høyere utdannelse eller tjener betydelig mer enn meg, så har det absolutt ingen betydning for meg. Er bare glad på hennes vegne.

Skjult ID med pseudonym utdannet ma. 31 des. 2012 12:32

Jeg vil jo ha en reflektert, snill mann.., menn formell utdannelse betyr ikke noe..

Skjult ID med pseudonym yes man ma. 31 des. 2012 12:44

Ønsker du at en av oss reflekterte og snille menn kontakter deg så må du først si oss hvem du er..... Vil anta at din profil drukner sammen med alle de andre søte/velutdannede/snille her inne......

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 12:48

Jeg har statusjobb, og har fått signaler på at dette er vanskelig å godta for enkelte menn. Ikke nødvendigvis selve jobben min, men inntekten min. Men det største problemet nå, er at jeg selv har blitt snobbete på yrke... og det plager meg :(

(mann 48 år fra Akershus) ma. 31 des. 2012 12:53 Privat melding

@camo, like barn leker best ;)

Skjult ID ma. 31 des. 2012 12:54

@ Exil

Barn forandrer seg, like barn ikke like barn lengre.

Skjult ID ma. 31 des. 2012 12:57

Damer med høy intekt er vel ikke noe å klage på, det er værre med disse damene som alltid er blakk.

(mann 38 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 13:38 Privat melding

Kjempebra med høy utdanning, er det noe som skremmer er det lav utdanning, naving og de som søker en forsørger

Skjult ID med pseudonym Elregn ma. 31 des. 2012 13:42

Nei!
Tvert imot , det er bra i mine øyne.
Selv om jeg ikke har noen høy utdanning.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 31 des. 2012 13:43 Privat melding

Nei, høy utdannelse skremmer ikke. Men det er likevel en ulempe for kvinner og en fordel for menn. Det er fordi menn generelt bryr seg mindre om kvinner er høyt utdannede eller ikke, mens høyt utdannede kvinner generelt ønsker seg høyt utdannede menn. Du skriver at du ikke bryr deg om utdannelse, men du vil likevel ha en som er reflektert. Da får du sannsynligvis utdannelsen hans på kjøpet.

(mann 52 år fra Vestfold) ma. 31 des. 2012 14:09 Privat melding

Her var det mye rart. For det første så ønsker jeg alle som liker å mobbe de som "naver" en tur på NAV for selv å undersøke hvordan dette er i virkeligheten. Vi starter og slutter livet på NAV så jeg anser alle som har uttalt seg kritisk til denne institusjonen virkelig lykke til i fremtiden. Den største fattigdom må være å mangle empati for de som ikke er like heldige som en selv. Så til TS. Menn har alltid og vil alltid ønske å være "Helten" for kvinner og sier de her inne at din posisjon ikke gjør dem tankefulle er de ikke interessert i deg eller prøver å skjule sine naturgitte drifter og gener eller faktisk inntar en "underdog" posisjon for å øke sjansen for din gunst. Det er ikke din utdannelse som i utgangspunktet er truende for menn, men hvordan du bruker din posisjon. Menn har i 30-40 år blitt propppet fulle av antimacho propaganda av selvforherligende feminister og mange menn har rett og slett gått ut på dato og er er som nikkedukker på autopilot. De vet at skal de ha noen sjans på kjønnsmarkedet så nytter det ikke å sitte slik jeg gjør her og nå. De vet at de øker sjansen sin for litt kos ved å blende sine egne naturgitte drifter og preferanser og faktisk innta den hykleriske innstilling det er å sitte her på diskusjonsbloggen og nekte for at det å miste sin heltestaus ikke betyr noe. Banner jeg i kirken nå? Ja selvfølgelig og jeg forventer ikke noe annet enn masse bråk tilbake men den mann som sitter her og sier at en kvinne i "forsørgerrollen" ikke er noe nytt og til dels truende snakker mot bedre vitende og dobbeltkommuniserer et budsap til deg. Tl slutt. For meg som mann er det viktigste at en kvinne er i stand til å ta vare på seg selv og event våre barn i lag med meg, og utdannelse er i så måte akkurat like viktig som naturgitte egenskaper og sånn sett er begge deler et viktig kriterie for å lykkes i dette.

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ma. 31 des. 2012 14:13 Privat melding

Altså utdanning er ikke viktig i seg selv. Kjenner høyt utdannede personer som jobber i "lavere" yrker på grunn av manglende tiltro til egne kvaliteter - og motsatt, de med lav utdanning som overgår sine kollegaer.
Hvilken utdanning du har spiller for meg ingen rolle, det er viktigere at du er reflektert som person, og at du er et lærende vesen. En av de mest reflekterte og interessante samtalepartnerene jeg har opplevd har ingen formell utdannelse i det hele tatt, men har stor bokhylle og er alternativ i tankegangen. Jeg vil heller ha ei uten utdanning som tørster etter kunnskap enn ei med høy utdanning som ikke vet å bruke den. Hva du jobber med spiller heller ingen rolle, men for meg er det fordel om det er en jobb som du kan finne her :P - Det er helt andre kvaliteter enn din CV som avgjør om jeg blir interessert, du skal ikke ansettes uansett. Trives du med ditt yrkesvalg så er det herlig for deg og de rundt deg. Er du villig til å ofre jobben for meg? Eller vil du ofre meg for jobben? Så er du ekstremt karriereoppslukt så kan jo det skape problemer. Men tror de fleste klarer å tilpasse seg et liv med den de måtte falle for om det er lege, artist, forsker, frisør, butikkansatt, bibliotekar osv...
Men kom jo et spennende spørsmål lenger opp her også: Er du villig til å være sammen med en mann med lavere utdannelse?
Folk er forskjellige, noen trives med å være den dominante forsørgeren, og trives med noen som innbefinner seg, andre vil matches og utfordres og ser etter en person som kan føre en dialog og utfylle seg. Og av og til får man perfekt kjemi med noen man ikke forventet det fra i det hele tatt. Så lenge vedkommende er villig til å ha en eller annen form for jobb, så skiller ikke jeg personlig på arbeid, jobb er jobb, og om du trives med det du gjør lavt eller høyt på skalaen så er det, det viktigste. Men svaret kan jo ikke kategorisk besvares med ja eller nei, noen blir skremt, andre blir ikke det, noen blir tiltrukket. Men det kan nok være en del som synes det er skummelt ja og kanskje liker det tradisjonelle mønsteret hvor mannen er forsørgeren? Menn det positive er jo at det er mange menn som slettes ikke bryr seg om, eller blir skremt av en akademisk bakgrunn eller karrierejobb - de andre er vel ikke aktuelle uansett?

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 14:34

@Haakon_44: tror du traff spikeren på hodet!

Selv har jeg ingen formell utdannelse innen mitt yrke, men har jobbet meg opp og frem og har fått meg en fantastisk karriere jeg er STOLT av. Og jeg har en svært bra inntekt som lønn for strevet. Jeg forteller aldri hva jeg tjener, men folk ser jo hva jeg eier og har, og hva slags jobb jeg har. Min erfaring er at mange menn syns dette er problematisk, fordi jeg ofte tjener mer enn dem. Derfor har jeg nok også blitt snobbete på yrker og inntekt.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 31 des. 2012 14:35 Privat melding

Vil påpeke at det er en stor forskjell på frivillig og (høyst) ufrivllig naving. Høy utdannelse skremmer ikke meg, men mangel på omtanke, derimot, gjør det!

Skjult ID ma. 31 des. 2012 14:43

Ung, blond og lite mellom øra, er det ikke det de fleste menn vil ha da?

Skjult ID med pseudonym Pater ma. 31 des. 2012 14:48

Jeg tror at det absolutt kan skremme mange menn. Skremme er kanskje ikke det helt rette ordet kanskje, men de kan oppleve det som en trussel mot deres rolle og status. Helt klart.

Skjult ID med pseudonym Pater ma. 31 des. 2012 14:51

@utdannet: Men høy utdannelse er et relativt begrep da. En av samme kaliber som deg vil ikke føle seg truet.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 31 des. 2012 14:54 Privat melding

Jeg veit av erfaring at siden jeg selv jobber i innenfor et yrke som i høy grad er frilansbasert (til tross for mange års høyere utdanning) og dermed ganske usikkert når det gjelder inntekt, så har jeg automatisk blitt valgt bort som kjæresteemne. Så det med å velge bort noen pga yrkesvalg og utdanning gjelder nok begge kjønn.
For min del spiller det ingen rolle om hun tjener mer enn meg eller har mer utdanning. Andre kriterier teller mer.

Skjult ID med pseudonym Lazarus75 ti. 1 jan. 2013 02:30

Jeg tror det er svært få som blir skremt av høy utdannelse, tror heller det er andre ting som f.eks. personlighet, arrogansenivå og særhet som kan slå feil ut.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 1 jan. 2013 02:37

Jeg ser ingen grunn til å bli skremt over det.

Men klart, dersom det på sikt er aktuelt med unger må hun være forberedt på å ta mesteparten av permisjonen, 14 uker pappakvote er mer enn nok.

Skjult ID med pseudonym Machiaveli fr. 4 jan. 2013 01:42

Nei, hvorfor skulle en det? En blir jo glad i jenta, ikke hvilken jobb eller status.
Jeg klarer ikke å bestemme meg for å bli forelsket i noen.
Kanskje du skulle snu litt på "problemet". Det er vel ikke noe kontroversielt at det er omvent. Damer vil ikke være sammen med menn som ha en "lavere status" Å gud som jeg hater denne floskelen) en de selv. Ja en må generalisere av og til. Er det et ønske om å bli forsørget? Rike menn og kjendiser får jo de damene de vil ha stort sett. På den annen side så vil jo menn med såkalt høy status ofte finne seg en kvinne som gir han enda høyere status. Er det så kynisk? I såfall er jeg helt spilt ut over sidelinjen når det gjelder å få det motsatte kjønn interessert. Men så har da aldri verden vært rettferdig, så det får jeg infinne meg med.