Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym ung"naver" ma. 31 des. 2012 14:18

Jeg satt her og leste i en tråd hvor det blir spurt om menn blir skremt av en dame med høyere utdannelse og lønn.
Det jeg ser er at flere blir skremt av, ser ned på og blir kvalm av de som naver.
Jeg kjenner jeg blir provosert. Vet dere bakgrunnen og grunnen til de som naver som dere så fint kaller det?

Jeg kan kun snakke for meg selv, og det er også det jeg skal gjøre nå.

Jeg er i 30 årene og singel. Jeg har en god utdannelse med fagbrev, og mange års erfaring innen mitt felt. Jeg har i alle år kjempet i jobben min for å oppnå samme status som en mann i mitt yrke, fordi jeg er kvinne i et utradisjonelt yrke.
Ofte har jeg gjort jobben bedre enn mine mannlige kollegaer til tross for at de har hatt mer erfaring enn meg. Men det er ikke dette som er poenget.

For noen år tilbake fikk jeg en skade som gjorde at jeg ble sykemeldt. Etter flere år med prøving i forskjellige jobber innen min utdannelse, og innad i bedriften, med flere grader av arbeidstid, måtte jeg krype til korset og innse at jeg dessverre ikke kan fortsette i min jobb. Skaden gjør og at det er vanskelig for meg å kunne jobbe fullt i noen jobb. Jeg ble satt til arbeidsavklaring hos Nav, og begynte å nave som dere kaller det.

Hver dag sliter jeg med selvfølelsen fordi jeg mista på en måte identiteten, og noe jeg var stolt av og mestret. I dagliglivet kan du ikke se på meg at jeg er syk. De rundt meg blir ikke påvirket av min skade/sykdom. Jeg klarer meg selv, har eget hus og egen inntekt, som er bra til tross for at jeg ikke kan jobbe slik jeg ønsker lenger. Dette fordi jeg alltid har stått på, og valgt å jobbe, selv om jeg lett kunne valgt å ikke jobbe, og likevel ha grei inntekt til å klare meg i årene som har vært. (Dette av igjen andre grunner)

Tror dere virkelig at jeg ønsker å nave? Og ønsker å gå hjemme uten å ha en jobb å gå til? Tror dere at det er gøy å gå med smerter 24/7, og måtte leve med det sannsynligvis resten av livet?

Hva har jeg gjort som er så galt at dere blir kvalme og ser ned på meg fordi jeg ble skada og dessverre må nave?

Jeg bare lurer.

Skjult ID med pseudonym fyfy ma. 31 des. 2012 14:25

Helt enig, bra innlegg!

Jeg kjenner flere som er skademeldt og går hos nav. Er ikke deres feil i det hele tatt.

Så å henge ut alle som går til nav er lavmåls...

(mann 38 år fra Buskerud) ma. 31 des. 2012 14:33 Privat melding

De som omtaler alle som benytter seg av NAV som navere har misforstått betydningen av dette begrepet. Det har sin opprinnelse blant ungdom som tar seg et (ulegitimert) friår dekket av NAV.

Skjult ID med pseudonym ung"naver" ma. 31 des. 2012 14:36

De har kanskje misforstått begrepet, men det er ikke begrepet som er problemet. Det er holdningene til folk som reagerer som beskrevet, med en gang de skjønner/hører at du går på nav.
Da er man mindre verdt med en gang, og dermed utelukket

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 14:37

Bra innlegg!!

Skjult ID med pseudonym ung"naver" ma. 31 des. 2012 14:57

Robinsve, hvor mange tror du kjenner din definisjon på naving?
Jeg, og sikkert mange med meg har aldri hørt at det er den gruppen du nevner (og kun de) som er navere.
Jeg går på nav, og mottar ytelser derfra, og dermed er jeg jo en naver jeg og, med en annen grunn enn de som du nevner.

Jeg har heller ikke noe tilovers for de som snylter til seg ytelser fra nav, det er de som gjør det vanskelig, og til tider til et rent lite helvete for oss som faktisk er syke, å bli hørt på nav. Det er mange som ikke har helse og psyke nok til å klare å stå i det. Det er synd.

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:00 Privat melding

gah... jeg hater det der anonymitetsskjiten.... må fylle inn pseudonym hver gang her fordi det faller ut, så da dropper jeg det heller.
Kan like godt stå for det jeg sier og mener. De som ikke kan ta meg på godt og på vondt, har jeg ingenting å gjøre med i det daglige likevel :P

Nilaya/ung"naver"

Skjult ID med pseudonym Belly ma. 31 des. 2012 15:00

Den dagen du robinsve er uheldig og blir en "naver" selv over tid. Og da uansett definisjon. Vil du se hvor sårende og idiotisk slike ting du skrev oppfattes. Du bør i det minste da utdype hva du er i mot, for der er nok de fleste enige med deg. Men det er jo umulig å vite slik du skrev det.

(mann 52 år fra Vestfold) ma. 31 des. 2012 15:03 Privat melding

@robinsve.
Det er svært uheldig at du må presisere hva du mener i oppfølgende innlegg. Skaden og brennmerkingen skjer først og fremst ved ubetenksomme impulsive handlinger slik du med flere gjorde i ditt første innlegg i den andre tråden. At du faktisk prøver å rette opp skaden ved å forklare hva du faktisk mente i et senere innlegg er bra, men husk på at den største skaden her er stigmatiseringen av en hel gruppe på grunnlag av det enkeltpersoner gjør.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 31 des. 2012 15:05

@ung"naver" - ma. 31 des. 14:57
Nja, jeg har alltid forbundet ordet naving med definisjonen robinsve legger til grunn.
Det er den samme definisjonen som ligger i ordet når det blir brukt i media.
Ordet har blitt brukt flittig i år, så det er litt rart du ikke har fått med deg hva det betyr.

http://www.sprakrad.no/nn-NO/Toppmeny/Aktuelt/Arets-ord-a-nave-naving/
Alternativ URL : http://tinyurl.com/a5gwf5g

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:05 Privat melding

det blir litt som å si at alle utlendinger er voldtektsmenn og kriminelle.... sånn satt på spissen

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 15:08

Problemet her er vel at de som er avhengig av NAV i ung eller gammel alder må forklare seg hele tiden for folk som feks robinsve, og først om de har en "legit" årsak så er de ålreite. De er skyldige i å være late inntil det motsatte er bevist. Det er hårreisende holdninger.

Nå har jeg tilgode å se robinsve skrive noe som helst positivt noe sted her da, så er vel ikke overrasket.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 31 des. 2012 15:08 Privat melding

Er det sånn Ts at du kan bli arbeidsdyktig på sikt eller er skaden permanent?
Siden du sier skaden ikke er synlig gjetter jeg på at det er psykisk, har slitt med det samme selv.
Er utenfor arbeidslivet for 6 året på rad nå, har fått mange henvendelser om at jeg er lat og ikke gidder.
Derfor er det svært gledelig at jeg begynner å bli bedre og snart tar fatt på utdanning.
Å komme tilbake i jobb skal bli min seier over de som trodde jeg snek meg unne og ikke tok ansvar.
Dette er energikilden min og den funker.....håper den kan være til hjelp for deg:)

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:10 Privat melding

@arneand
Mulig det er jeg som er treig da, som ikke har fått med meg definisjonen.

Men jeg ser at holdningene er mye de samme, enten det er kalt naving, eller at man sier at man går på nav/arbeidsavklaring/sykemeldt/ufør etc. Man blir sett ned på. Heldigvis har ikke alle de holdningene da, men skremmende mange.

Skjult ID med pseudonym Strings ma. 31 des. 2012 15:12

Men for å legge til, jeg blir nokså forferdet når jeg hører hvor lite friske forstår problemstillingen en står over når en blir syk. "En kan gjøre noe" er liksom slagordet. Mitt spørsmål er...hvem ansetter en som er syk og ustabil?
Det har etterhvert blitt sånn at enkelte uføretrygdes grunnet problemer med å finne jobb, ikke fordi en faktisk er for syk til å jobbe!

Skjult ID med pseudonym rexx ma. 31 des. 2012 15:15

for en som har fulgt med i media det siste året,burde ikke begrepet "nav`er " være ukjent. Dvs at en ikke gidder å jobbe for pengene,og heller melder seg hos nav. Utnytter systemet.

De som faktisk trenger hjelp fra nav, burde ikke under noen omstendighet måtte føle seg uglesett eller bli sett ned på pga det..

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) ma. 31 des. 2012 15:19 Privat melding

Problemet med fokuset på de få som utnytter systemet, er at de som har behov for støtte ofte først må gjennom en spissrotgang med skepsis og mistenkeliggjøring og andre urimeligheter. Til tider synes det som om det er mer viktig at de som ikke har krav på ikke får noe, enn at de som faktisk har behov får den nødvendige støtten når det trengs.

Skjult ID med pseudonym Belly ma. 31 des. 2012 15:20

At du velger å bruke et medieskapt uttrykk, og mene dette er en viden kjent definisjon som da alle burde skjønne er i beste fall lite gjennomtenkt. Du ser jo på reaksjonene at folk tar seg nær av det, og da har du uansett ikke fått frem poenget ditt godt nok om det ikke var det du ville oppnå.

Jeg har hatt med nav å gjøre, og jeg har kjempet meg tilbake i arbeid. Å bli frisk var ingenting mot kampen om å overbevise arbeidsgivere at de skulle ansette meg etter de hørte jeg hadde vært syk. Ikke alle som går på nav og som kan arbeide får jobb enkelt. Om da vi ikke skal shippe alle langtidsykemeldte som skal ut i arbeid inn i telefonsalg bransjen.

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 15:20

Har jeg misforstått noe, eller er det ikke NAV man har med å gjøre i forbindelse med svangerskapspermisjon, pappaperm, sykemeldinger osv, og ikke "bare" når man er ufør? Det kvalifisererer vel de fleste av oss som fremtidige brukere. Kanskje greit å ikke være så bastante? :-)

Jeg har en kamerat som ble arbeidsufør for noen år siden, han kunne ikke fortsette i sitt yrke, han fikk omskolering av det som da het Trygdekontoret (og nå heter NAV) og har hatt stor suksess i sitt nye yrke helt siden. Det er ikke bare djevelskap og helvete altså, selv om mange heller vil fokusere kun på det negative.

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:20 Privat melding

@strings

Jeg fikk en prolaps for en del år tilbake. Den gikk over, men kom tilbake gang på gang, og verre for hver gang. Legene valgte å ikke gjøre noe med det, og det resulterte i at en nerve i ryggen, som går ned i beina mine er skada. Dette er permanent og kan ikke gjøres noe med.
Det jeg mente med at du ikke kan se på meg at jeg er syk, er at du ser det ikke fysisk før jeg går f.eks. Jeg er litt halt, og det blir verre om jeg har en dårlig dag. Enkelte dager (heldigvis sjelden), klarer jeg ikke gå, og blir liggende med smerter verre enn vanlig. Jeg går på medisiner som virker på sentralnervesystemet for å redusere nervesmertene noe. Det funker egentlig greit, og gjør at jeg fint klarer å leve med det. Problemet er at dersom jeg ikke tenker meg om før jeg gjør litt for mye, så kan jeg bli sengeliggende i en dag og to etterpå.
Jeg har problemer med å stå/sitte/gå for lenge av gangen, men hvis jeg får variert det ettersom jeg kjenner på kroppen, så går det greit.
Konklusjonen er, at så lenge jeg tar medisinen min, og tenker meg litt om før jeg løper rundt, eller finner på noen krumspring, og planlegger litt, så går det veldig greit, og ingen vil merke noe før jeg eventuelt får en dårlig dag, eller forteller dem det.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 31 des. 2012 15:24 Privat melding

Nilaya:Isåfall skal du ikke ha noe annet enn god samvittighet. Hva du kan eller ikke kan vet du best selv:)

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 15:26

Nilaya & Strings; tøft gjort av dere begge å skrive det dere gjør! 100% kred!

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 31 des. 2012 15:26

@nilaya - ma. 31 des. 15:10
Næh :p
Likevel er ordet nave/naving definert som:
"Ungdom som ikke gidder å jobbe etter endt utdanning, og tar seg ett friår dekket av nav."
Slett ikke positivt ladet.

Det er forskjell på å skrive at du "drekker mye og ofte", eller "kan ta en fest i godt lag" på profilen også vøtt :p

De andre ordene du nevner: nav/arbeidsavklaring/sykemeldt/ufør har ikke den (garantert) negative effekten nave/naving frembringer.

At enkelte uansett ser ned på noen som benytter seg av de ordningene vi har får være deres problem.
Knips dem på nesa, det funker alltid ((((^.^)

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:32 Privat melding

@arneand
Jeg ser at du skriver det, men erfaringen min tilsier noe annet dessverre. Mtp nav/arbeidsavklaring/sykemeldt/ufør etc

Skjult ID med pseudonym Strings ma. 31 des. 2012 15:32

Takk for det Camo:)

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 15:32

Ordets betydning er din definisjon, ikke min. NAV er NAV åkkesom.

Skjult ID med pseudonym nilaya ma. 31 des. 2012 15:33

Takk, Camo :)

Skjult ID med pseudonym camo ma. 31 des. 2012 15:37

Robinsve: jeg siterer deg her "Jeg håper ALDRI at jeg noensinne vil bli nødt til å ha noe med NAV å gjøre."

Det er du som roter med navn og begreper her, ikke jeg!

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 31 des. 2012 15:41 Privat melding

tråden handler hverken om nav som foretak eller om "naving" (i den rette betydningen som du lærte meg), men om holdninger til de som ikke har noe valg, og har havna der ufrivillig.

Skjult ID med pseudonym Hoohoo ma. 31 des. 2012 15:42

Seriøst, har man fysiske eller psykiske hindringer som gjør at man ikke kan jobbe så foreligger det en sykemelding eller annen dokumenstasjon till grunn for at man mottar trygdepenger.

Det som Robinsve med flere (meg inkludert) irriterer seg over er disse parasitene som ikke gidder jobbe. I dagens Norge finnes det jobb til alle som vil ha det, uten unntak. Det er vel heller snakk om at man ikke vil ha en jobb fordi det er for dårlig betalt, ikke status nok eller vad det nå er.

Jeg betaler skatt med glede for å bidra til velferden og sikkerhetsnett for de som er uheldige, skoler, sykehus, eldreomsorg, politi, brannvern og annen samfunnsberedskap mm. Men blir provosert av at mine skattepenger skal gå til latsabber som ikke gidder jobbe og de er det mange av. Fikk jeg bestemme skulle disse få koste gatene eller plukke søppel langs veier og bidra til det samfunnet som føder de til de gidder og ta en skikkelig jobb.

Alle dere herover går IKKE inn under den kategorien.

Så, case closed.

Skjult ID ma. 31 des. 2012 16:35

De som arresterer robinsve for å bruke ordet "naving" feil, har ikke fulgt med verken i timen eller i media. Dette er da en, etter hvert, velbrukt måte å bruke dette nye ordet. Den eneste måten når sant skal sies. Følg med, eller la være å kritisere.

Skjult ID med pseudonym Pater ma. 31 des. 2012 17:01

Tenk på NAV som et forsikringsselskap. Alle betaler forsikring mot f.eks. å miste inntekten hvis en blir syk, på samme måte som at alle betaler forsikring mot å miste huset sitt i en brann. Statistisk sett vil noen dessverre bli rammet og da trenger de at forsikringen blir utbetalt. Det er ikke noe de ønsker selv.

Men på samme måte som at det finnes forsikringssvindel, så finnes også NAVsvindel. Og man må på en eller annen måte skille svindlerne fra dem som er legitime ofre. Det er bedre at vi betaler for en svindler for mye, enn for et legitimt offer for lite.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 31 des. 2012 17:10 Privat melding

Signerer Paters siste setning fullt ut.

Skjult ID med pseudonym Hoohoo ma. 31 des. 2012 17:44

Er enig med Pater, men man kan vel få bli forbannet på de som snylter likevel ;)

(mann 37 år fra Vestfold) ma. 31 des. 2012 17:51 Privat melding

Kommunikasjon er vanskelig, det er det som er problemet! Her bruker man forskjellige ord på forskjellige ting uten at man vet hva avsender og mottaker legger i de forskjellige ordene man bruker!

Naving = Svindlere = dårlig (korrekt bruk av ordet Naving)
Naving = rettmessig grunnlag = bra (feil bruk av ordet Naving)

Svindlere er prisen man må betale for å ha et velferd samfunn, man må selvsagt prøve å begrense det mest mulig men det vil nok alltid forekomme desverre. Selv om det er mye fokus på de som utnytter systemene så betyr det ikke at alle som benytter seg av dem misbruker dem. Det blir akkurat som nevnt tidlegere her at man tenker kriminell når man begynner å snakke om innvandrere. Det er med på å ødelegge for de fleste av dem, og mest for de som ikke har gjort noe galt...

En litt snodig ting er at de som har mest bruk for NAV sin hjelp er de som minst vil ha den! Sannsynligheten for at jeg ender opp hos NAV selv er nok relativt stor, men bank i bordet jeg jobber fortsatt 100%+ og håper jeg holder ut en god stund til. Folk jeg treffer regner med og tar litt for gitt at jeg er uføretrygded og det har lenge irritert meg men burde det? Det er ingen skam å gå på trygd. Det er et gode vi har her i landet og hvis man har bruk for det bør det ikke være noe skam å benytte seg av det. Den dagen jeg må ta det skrittet og uføretrygde meg vet jeg at jeg har gjort mitt. Jeg har vært heldig og kunne ha arbeidet, andre har desverre ikke det men de fleste har prøvd. Så lenge man har prøvd og gjort så godt man kan bør det være lov.

Jeg tror neppe Nilaya ønsker å benytte seg av NAV sitt tilbud, men desverre så må hun det og sånn er det. Da gjelder det å gjøre det beste av det! Det siste hun trenger er at folk tenker negativt når man hører at hun er sykemeldt osv.

Skjult ID med pseudonym Pater ma. 31 des. 2012 19:15

@robinsve: Jeg vet ikke om jeg helt forstår dilemmaet ditt. Er der noen gode grunner for at du ikke kan ta studielån slik alle andre studenter gjør?

Skjult ID med pseudonym MrMister ma. 31 des. 2012 19:24

@Pater
Stor transisjon å gå fra å være i jobb og studere VED SIDEN AV til å ta studielån som gir snøve 6000 i mnd (vil anta at jobben hans betaler mye mer enn det).

Om du bruker argumentet med at "men han kan jo bare flytte inn i en studentbolig eller bo med venner"....han er 30...ikke 20.

Skjult ID med pseudonym Pater ma. 31 des. 2012 20:40

@MrMister: Ja, men er det et samfunnsansvar da - å gi full lønn til voksne studenter? Ærlig talt?

Skjult ID ma. 31 des. 2012 21:11

Har ikke mye til overs for de som naver.

Skjult ID ti. 1 jan. 2013 02:02

Jeg ser ingenting galt med å nekte å jobbe under narsissistiske NHH tapere som kaller seg selv ledere.

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 1 jan. 2013 04:17

Driver dere på enda? Jeez, dette er bare sååå last year ass ;p

Skjult ID med pseudonym exnaver ti. 1 jan. 2013 04:33

jeg har selv vert på nav, etter å ha blitt syk. opplevd å ikke bli trodd på osv. det er på ingen måte gøy å være på nav, hvertfall om man virkelig trenger det. hadde vert fint om man kunne behandla disse menneskene med litt respekt, både fra nav sin side og fra samfunnet ellers.

selv om jeg ble friskere var det vanskelig å komme seg ut av nav ordningen, de hadde rett og slett tatt fra meg en hel del selvtillitt for å komme meg videre. jeg valgte å kaste vekk nav før jeg begynte studier igjen. jeg er glad jeg hadde den muligheten! nav er bra om man treger det, men ikke noe man ønsker å gå på, tro meg!

ønsker deg alt det beste nilaya, om du kan komme deg ut av det så grip gjerne sjansen, men inntill da, vit at du fortjener all støtten du får. nav er til for de som trenger det, det er ikke noe man burde trenge å konstant unnskylde seg for.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 1 jan. 2013 18:26

Syns selv ikke det er noe hyggelig å si at jeg "går på nav" nå har jeg ventet i 3mnd på avklaringspenger og slitt som faen. legen vil helst gjøre meg uføretrygda men jeg vil ikke gi opp. 1 års behandling så håper og tror lege og psykologspesialist at jeg kan kunne jobbe igjen men at jeg kan jobbe 100% er ikke sannsynlig. Enkleste for meg hadde vært bli ufør, økonomisk sett men jeg har jo et håp om å kunne fungere igjen. så å "gå på nav" er et rent helvete syns jeg og man skammer seg over at man ikke fungerer. Med meg så har det både med fysiske og psykiske ting å gjøre og er ganske komplisert..noe man ikke akkurat vil legge ut om når folk spør hva man gjør :/ så det er nok de som utnytter systemet som ødelegger for de som virkelig trenger det, men hvordan de får d til skjønner ikke jeg i så fall..for dette systemet er sykt vanskelig å forstå seg på..jeg trenger å ha stabilitet og trygghet rundt meg for at behandlingen skal funke og sånn som d er nå fungerer d jo ikke. så ikke døm oss er et slit uten like, mye utrygghet og de fleste vil jeg tro ser på nav som en siste løsning og noe de MÅ gjøre ikke VIL...hilsen ung jente som slåss med nav,

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 1 jan. 2013 19:10 Privat melding

-m-: ja, du er inne på et interessant poeng. Hvorfor gidder man å nave frivilig for det finnes jo ikke noe mer tungvint byråkrati enn nav systemet. Desverre så er det nok ekstra tungt system for de av oss som faktisk trenger å forholde oss til dem for det er jo grunn til at man må kontakte dem. De som har minst krefter og overskudd til å kjempe får minst og det er kanskje de som trenger det mest. Et velkjent problem...

Skjult ID med pseudonym 4 u on. 2 jan. 2013 06:44

Tenker det er viktig å huske at det er fryktelig mange sykdommer man ikke ser....

Skjult ID on. 2 jan. 2013 14:42

@Pater
Godt sagt!

(Men kanskje robinsve har noe å tilføye.)

@robinsve
Fortell oss mer om NAV. Vi trenger mer kunnskap.

Skjult ID med pseudonym 69 on. 2 jan. 2013 14:56

Robinsve.
Sutrer du får at du ikke skal få ledighetstrygd om du studerer heltid. (med visse begrensninger ville du hatt rett til sykepenger om du ble syk og hadde en regelmessig inntekt de siste årene men)

Grunnregel nr 1 om man skal søke ledighetstrygd er et man skal stille sin arbedskraft 100% til disposisjon.

Hva skal dusvare om du blir tilbudt turnus. "Det passer ikke med studiene mine, det var bare pengene jeg var ute etter da men "

Blir nesten som å ikke stille på jobb om din aldrende mor skal kjøres på butikken av gammel vane, får ikke lønn da heller vet du...At det kan føles trangt økonomisk å betjene leilighet og et middels liv under studier er det ingen tvil om.. Viktig å sette seg litt inn i sammenhengen muligens. !!

Skjult ID med pseudonym 69 on. 2 jan. 2013 20:39

robinsve.
Nå er du ikke så ille voksen ennå men noen grunnleggende prinsipper bør vel ha seget inn i din alder, om ikke..

Bare huske å kjøpe terrengsko og hold deg utenfor asfalterte veger og for all del andre offentlige tjeneter,
og gi det offentlige fritak for å følge deg opp medisinsk, (gjelder selvfølgelig om du skulle være så uheldig å få barn også) eller pensjon når den tid kommer eller flagg ut..

Så kanskje "den dumme stat" (du stller vel ikke til valg forhåpentlig) gjør unntak og gir deg skattelette også ;-))

Skjult ID med pseudonym anti-naver on. 2 jan. 2013 20:45

Navere = latsabber :-)

Skjult ID med pseudonym 69 on. 2 jan. 2013 20:51

DU kritiserer "staten" eller de som sitter i skranken i ditt tilfelle da.....Om du er istand til å se perspektivet:

Vi har noen regler rundt rettigheter de folkevalgte har bestemt, og du er ikke direkte fornøyd med regeler flertallet har valgt og sogar aksepterer tydeligvis.. ikke verre..

(mann 52 år fra Vestfold) on. 2 jan. 2013 21:14 Privat melding

@Robinsve.
Hvis du ikke ønsker å fremstå som selvsentrert og narsisistisk bør du prøve å snakke om noe annet enn din egen fortreffelige situasjon og "arbeidsgivere som ønsker dine kvalifikasjoner" og ikke bruke "jeg" ordet i annen hver settning. Du har holdt på her i flere dager nå og fremstår som svært sneversynt og selvopptatt og ikke et fnugg opptatt av problemene NAV og folk som bruker institusjoen sliter med.

Skjult ID med pseudonym xxx on. 2 jan. 2013 21:33

@Håkon_44: TOMMEL OPP!!! :)

Skjult ID on. 2 jan. 2013 21:36

Håkon er nok inne på noe.

Enkelte har tydeligvis noe til felles med selvhøydelige uoppnåelige kvinner og andre selvhøytidelige elementer på sukker og passer best på en forblåst øy for å unngå å belaste oss litt mer avslappede skattebetalere en krone.

(mann 52 år fra Vestfold) on. 2 jan. 2013 21:37 Privat melding

@Robinsve.
Dette minner mer om at du ønsker å diskutere enn at noen ønsker å diskutere med deg. Jeg skal gi deg et godt tips. Hadde jeg vært arbeidsgiver, noe jeg ikke er akkurat nå, og jeg hadde sett et menneske som generaliserer så mye som du gjør, bruker så sterke ord om en gruppe som er sammensatt og med forskjellige årsaker, og viser så lite empati for medmennesker så hadde jeg bedt den som kalte deg inn til intervju om å skjerpe seg og gjøre jobben sin. Husk også at arbeidsgivere i stor grad bruker sosiale medier til å "vaske" kandidater og det er ikke få som angrer på det de har lagt ut og skrevet på nettet når de blir konfrontert med personlige meninger og yttringer på nettet. Du begrenser i høy grad dine såkalte etterspurte kvalifikasjoner slik du holder på. Det er noe som heter Damagecontrol vet du unge mann.

(mann 52 år fra Vestfold) on. 2 jan. 2013 21:45 Privat melding

@Robinsve.
Det er det at du har sagt det så mange ganger som gjør at du mistenkes for å ha en dobbeltagenda og ikke et budskap. Det er lov å forsvare seg, men også klokt å la være noen ganger.

Skjult ID med pseudonym -m- on. 2 jan. 2013 21:52

Tommel opp til håkon !

Skjult ID med pseudonym 69 on. 2 jan. 2013 22:05

Robinsve, vi kan spole litt tilbake.

En Studerer medisin på et forskningsstadie og det er viktig at han bruker all sin energi for å komme nær et resultat, det ville være litt irrasjonellt kortsiktig og nesten uforsvarlig å ta lett på studiene.

En annen student studerer til lærer og har et grunnlag som gjør at dette går lekende lett.

Hvordan skulle NAV sette standarden for å finne ut hvem som skulle få unntak og hva skulle du legge til grunn.

Jeg heter Robnsve, jeg er et unntak, jeg får rikgnok studielån men lærer så lett så jeg kan jobbe.. kom med gryna

(mann 52 år fra Vestfold) on. 2 jan. 2013 22:08 Privat melding

@Robinsve.
Jeg har sagt at du fremstår narsisistisk, selvsentrert, sneversynt, selvopptatt og selvforherligende. Jeg nevnte også Damagecontrol og nå ber du om at jeg legger ytterligere sten til byrden din her inne. Be my guest. Prøv å fremstå som en mann som ønsker å finne en kjæreste her inne og ikke en som støter vekk alle untatt den ene prosenten av kvinnelige brukere som også klassifiseres i.h.t overnente karakteristikker. Ønsker du å forklare og fortelle om dine egne fortreffeligheter og kvalifikasjoner på bekostning av "navere" og på toppen stille spm om hva jeg mener så skal jeg legge til en karakteristikk til. Du er noe slow og tar ikke poenger fra hverken meg eller andre her inne og kverrulerer mot alt og alle i din optimistiske tro på egne talegaver. Jeg skal unskylde deg for en ting og det er at mange unge menn i din alder ofte er snytt ut av nesa til "fordi jeg fortjener det generasjonen" og i så måte gjør du bare det du tror er rett. Husk på en siste ting og nå er det det siste jeg sier til deg. Det å finne en svak gruppe og argumentere mot ved å fremheve sine egne gode egenskaper er også underlagt en karakteristikk men tilhører gruppen medisinske diagnoser men dette overlater jeg til deg og dine kvalifikasjoner å finne ut av.

Skjult ID on. 2 jan. 2013 22:10

robinsve:

Sånn jeg tolker innlegget til TS, handler tråden om folks holdning til de som må få sitt månedlige bidrag fra NAV. Hun bruker ordet "nave", men mener altså utifra hva hun forklarer hovedsaklig de som er syke/har skader som gjør at de ikke klarer å jobbe.

I den diskusjonen gir kanskje ikke dine innlegg så mye mening...?

(kvinne 38 år fra Oslo) on. 2 jan. 2013 23:09 Privat melding

Haakon_44: Du får nu sagt det, high five!

robinsve: Du glömmer att det här är en dejtingsajt, inte Debatt i Dagbladet.
Tror att dina chanser för att träffa någon här på Sukker bli mindre och mindre, och et litet råd på vägen- tagga ner lite och sluta skryt om hur fantastisk du är. Det är inga tjejer som tänder på sånt!

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 3 jan. 2013 00:34 Privat melding

Skal man da late som om man er noe annet enn hva man er, man vil vel helst finne noen som liker en nettopp slik?

@ ronbinsve; "Så lenge jeg har jobb, er jeg fri som fuglen. For meg vil NAV være som å bli satt i bur." Nettopp, og slik er det for de fleste. Og jeg tenker at du kan prise deg lykkelig for at du har klart deg uten. Dog synes jeg at å være stolt over det, blir noe overdrevet. Og slapp av, dersom du kommer i uføret, vil også du få de gylne kr 5000 i mnd. Altså, du betaler ikke skatt for å kunne ta ut pengene hos NAV etterpå. NAV er der for å hjelpe de som trenger støtte, og det blir helt feil dersom vi skal gjøre det enda mer vrient for de som trenger det bare fordi slike blå som du helst ikke vil betale og bidra med så mye til velferdssamfunnet vi har.

(kvinne 26 år fra Oslo) to. 3 jan. 2013 02:29 Privat melding

Kjenner meg igjen, men nå har jeg ingen utdannelse på baken ( enda ) men har vært langtidssykemeldt i 2 år, og "naver" som det så pent kalles? Går på arbeidsavklaringspenger. Og merker at folk kan se litt dumt på meg eller bli litt snurt når dem hører hva jeg får. Blir litt sånn ; så du tjener penger ved og sitte på ræva hjemme? Men hallo i luken, jeg går jo ikke hjemme fordi jeg syntes det er morsomt. Og jeg har jo mine utgifter som alle andre. Men jeg er nok mer flau over å være langtidssykemeldt og ingen utdannelse enn det med "navingen".

Skjult ID med pseudonym Tiny Tim to. 3 jan. 2013 02:45

@robinsve

Tiny Tim tipper robinsve var en mobber på skolen...

Skjult ID med pseudonym xxx to. 3 jan. 2013 08:07

og an betaler faktisk skatt av arbeisavklaringspenger!

Skjult ID med pseudonym Z to. 3 jan. 2013 09:29

Jo, nav er der faktisk også for noen av de som IKKE trenger hjelp, men som utnytter systemet.
Det er jo det som egentlig diskuteres i denne tråden. Uten disse hadde ikke begrepet "nave" eksistert.
"Naving" handler om de som ikke trenger hjelp, men som likevel får penger fra NAV.

De som mener det er korrekt at disse får penger, rekk opp en hånd.
Alle andre i denne tråden er, slik jeg leser den, enige i at de som trenger hjelp skal få hjelp.

Så hva diskuteres egentlig?

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 3 jan. 2013 10:08 Privat melding

Greia er vel at vi burde snu det til å fokusere på å jobbe for at alle for nok, mer enn å fokusere på at noen ikke får for mye. Ikke la de som utnytter systemet ødelegge for de som trenger det.

Skjult ID med pseudonym Z to. 3 jan. 2013 10:19

Får nok....

Kan du utdype, Perle?
Hvem er det som ikke får nok, og av hva er det de ikke får nok av? Hva trenger de? Hvem skal bidra?

Personlig mener jeg at den store jobben ligger i å fjerne navere og med det få dem i jobb eller på skole!

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) fr. 4 jan. 2013 00:31 Privat melding

Det jeg sier, er at jeg mener fokuset er feil. Det største problemet er ikke at noen får for mye. Det største problemet er at folk med behov møter for mye motstand, for mye mistenkeliggjøring osv. Og at det avhenger av hva for saksbehandler du møter, om denne er løsningsorientert eller mest opptatt av at ingen skal få for mye. Der finnes system i systemet som skal fange opp de som får noe urettmessig. Og uansett er det ingen som blir rike av å leve på NAV.

Skjult ID med pseudonym AAP fr. 4 jan. 2013 06:57

-"Naving" har ingenting med sykdom, tradisjonell AAP eller barsels/mamma/pappapermisjoner å gjøre.. som noen nevnte tidligere, er " naving" ett NYTT ord bruk for de som feks akkurat er ferdig med vgs og rett og slett ikke gidder å finne seg arbeid...Problemet der er arbeidsformidlingen.. mulig det er vanskelig å få jobb uten erfaring.. så hadde vært greit om disse "naverne" å kunne noe gjort noe for samfunnet som det kan nytte godt av.. å gjøre "frivillig" arbeid ihh til arbeidgiver for å få penger fra nav hadde vel ikke skadet noen...!
Er selv under aap og omskolering, og det er ett forbanna hærk... det gjør noe med en å være borte fra arbeid så lenge:(