Alle innlegg Sukkerforum

Selvtillit og nettdating

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Fenikkel ti. 1 jan. 2013 18:54

I ett år har jeg holdt på her inne, av flere 100 meldinger som har blitt sendt har jeg datet 5 stk ca. Av de 100 meldingene fikk jeg 10 svar. Ikke mye, men ca 10% (dette kombinert med andre nettsteder)

Før jeg registrerte meg her inne (og andre steder), hadde jeg utrolig god selvtillit, følte meg som en utrolig kjekk kar, trent og spiste sundt. Ren hud uten akne eller liknende. Rett og slett en allright fyr.

Jeg har flere lengre og kortere forhold /flørt bak meg, men siden jeg nærmer meg 30 år føler jeg tiden er inne for å finne en som elsker meg for den jeg er og vil ha ett fast forhold livet ut.

Men med tiden og nettdating så føler jeg at selvtilliten min har bare blitt degradert for hver uke. Alle meldingene jeg sendte var forskjellige, alle om selve personen og det ble ikke fulgt en fast mal hvor de samme spørsmålene og svarene ble benyttet.

Av de 10 hyggelige damene jeg fikk ordentlig svar ifra, var resten enten helt tause eller kom med ett negativt svar som «Du er stygg», «Liker ikke menn som deg» eller «Din høyde er ett problem for meg» osv osv.

Med andre ord, stygge svar som ødelegger en manns selvtillit.

Jeg har aldri hatt noen problem med å sjekke opp damer på byen o.l men siden jeg nå begynner å bli litt ferdig med festinga og det harde bylivet valgte jeg å prøve nettdating, siden alle snakket så varmt om det.

Pr.dags dato har denne opplevelsen vært destruktiv…

Er dette bare meg? Tar jeg nettdating alt for seriøst? Hvordan føler dere det?

Jeg håper år 2013 gir meg ett bedre år :-)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 1 jan. 2013 19:01

Jeg håper også at 2013 gir deg muligheten til å skape deg et virkelig godt år - akkurat som du ønsker det! :-)

Er du seriøs som type og menneske, vil du også ta nettdating seriøst. Om du føler at du mister selvtillit av nettdating, kan det være lurt å vurdere hvor riktig det er for deg å være på nettet. Jeg vet at det ikke er så riktig av meg alltid, likevel er jeg her. Jeg er også en som tar ting superseriøst og tar alt på alvor, slik jeg egentlig er.

Men det slår meg at det er forferdelig mange menn som klager på manglende eller elendige svar. Og det slår meg igjen at dere menn må kontakte alle andre enn meg - for jeg både svarer hyggelig og svarer nesten alle. Det sier kanskje noe om meg og mitt "liv" her på sukker også? ;-)

Uansett tror jeg ikke du er alene om å føle det sånn, selv om det ikke er noen trøst! Jeg tror faktisk at det sitter mange bak disse profilene og er både riktige og viktige for hverandre. Men å våge å velge inn fremfor å velge bort sitter kanskje litt lengre inne hos de fleste av oss? Den dagen vi bare velger bort, er nettdating spilt fallitt....
Og vet du hva? Jeg tror det kan skje. Jeg tror nettdating er i ferd med å dale nettopp pga kynismen!

Tvi tvi med å finne en seriøs, stabil og god jente da som svarer deg, oppmuntrer deg og som vil ha deg! :-)

Skjult ID med pseudonym Lowry ti. 1 jan. 2013 19:02

Det er kanskje ikke sunt, men forum er enda usunnere, man får bare bli immun...

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 1 jan. 2013 19:03

selv dater jeg mest gutter jeg møter rundtomkring på andre måter, min erfaring er at det er like sannsynlig å møte et bra menneske der ute på "gamlemåten" som det er når man møter dem fra nett. Det samme for de mindre bra desverre.. men synes det er ganske ille at noen skriver "du er stygg " til deg. Kan overhodet ikke være noe bra menneske uansett. Siden du lykkes på andre arenaer syns jeg ikke du må la det gå for mye innpå deg. Prøv å ta til deg det positive :)

Skjult ID med pseudonym Jenta33 ti. 1 jan. 2013 19:03

Uff, føler med deg. Selv om mange som tar kontakt med meg er uinteressant så svarer jeg høflig at jeg ikke er interessert. Lykke til.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 1 jan. 2013 19:07 Privat melding

ILLEGITIMUS NON CARBORUNDUM!

Det er "vulgærlatin" og betyr: Don't let the bastards grind you down!

(mann 52 år fra Vestfold) ti. 1 jan. 2013 19:08 Privat melding

Bra innlegg fenikkel. Et tips til deg og alle andre. Post deres innlegg med bilde og profil, fordi det er svært mange kvinner og menn som har det slik du beskriver det og de vil da identifisere seg med deg og sannsynligvis sende deg en hilsen.

God nytt år :)

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ti. 1 jan. 2013 19:14 Privat melding

Jeg opplevde det også slik selv når jeg først forsøkte dette for et par år siden (ja jeg er her ennå) - Det er viktig å vite at online dating og virkeligheten skiller seg på to forskjellige måter. 1. Online er betraktelig mer overfladisk, det er vanskelig å se livet i personen på et bilde. 2. Man blir "borskjemt" med stort utvalg. 3. Konkurransen er mye hardere her hvor damer (de du vil snakke med, og er vant til å snakke med "live) får mange henvendelser, mens om du snakker med ei på biblioteket eller butikken, så er du kanskje den første på flere måneder som har tatt kontakt med henne ;) - bare et tips, og det hjelper på selvtillitten også.

Jeg er også en seriøs kar, og de få gangene jeg skriver til noen så er det en seriøs henvendelse... en stor andel svarer ikke, noen får du hyggelige svar fra. Slemme svar har jeg ikke opplevd ennå. Men jeg har også fått møtt noen fantastisk flott mennesker, selv om det ikke har vært full klaff ennå. Man har høye forventninger til nettdating, og tror fort at man er "alene" når man skriver til dama, for man er ikke på en pub og ser konkurransen i øynene.

Det er viktig å ikke la seg knekke av manglende svar eller besøk, men rett og slett fokusere på det positive man opplever på sikt. Jeg kommer lett i kontakt med nye mennesker i virkeligheten, både på butikken og på byen om jeg ser noen jeg vil snakke med så frykter jeg ikke å si hei. Man må tørre å blottlegge seg litt, men vite at "spillet" har sine "regler" - Det at svar uteblir betyr ikke at man er et dårlig menneske, det betyr bare at man ikke har skrevet til den rette ennå. Det er ikke ditt tap, men deres ;) - Men det er jo kjipt når man føler at man kommer over en helt spesiell profil og ikke engang når frem.

Ta nettdating som et supplement til livet utenfor døra, er kroken her lenge nok, så får du napp til slutt, enten her eller der ute. Lykke til.

(kvinne 45 år fra Hordaland) ti. 1 jan. 2013 19:17 Privat melding

Jeg tenker at det ikke er sikkert at opplevelsen hadde blitt så annerledes om du gikk bort til 100 damer på en kveld. Folk er forskjellige. Mange du har kontaktet her, ville du sikkert aldri gått bort til irl. Du har neppe prøvd å sjekke opp 100 damer på et år tidligere heller, antar jeg... Jeg tror det med nettdating kan bli litt overveldende fordi det er så mange. Mange å kontakte og mange å bli kontaktet av. Mange å vurdere og mange å bli vurdert av. Det er sikkert en god ide å ikke ta det hverken personlig eller altfor alvorlig. Syns heller du skal tenke på de 10 hyggelige damene, jeg... Positiv oppmerksomhet fra ti kvinner du syns er interessante i løpet av et år, er jo ikke så galt;) Du burde ikke la det knekke selvtilliten din i hvert fall:)

(mann 47 år fra Oslo) ti. 1 jan. 2013 19:50 Privat melding

Jeg tilhører den 0,0000001 prosenten som faktisk har fått BEDRE selvtillit av nettdating. Men det kan muligens skyldes at jeg ikke hadde klart å få kontakt med damer på fem år før jeg begynte med det. :-P
Greia er etter min mening å ta nettdating serløst nok til å vise at man er noe å satse på, og useriøst nok til å ikke la seg knekke av dårlige erfaringer.

Skjult ID med pseudonym MoiNoir ti. 1 jan. 2013 20:08

Synes det er vanskelig å formidle hvem man er på samme måte som man ville gjort i det virkelige liv. Her blir man redusert til et bilde, er man heldig ser man ikke helt utenomjordisk ut og kan stave en setning rett fram uten å glemme. (poenget). Hvis man måtte være så uheldig og ikke kunne delta i så mange sosiale sammenheng blir det fort jævlig trist å sitte her og se på alle man kunne elsket så høyt, hadde man bare blitt sett.

For min del så har nett dating, og jeg har enda ikke vært på en eneste date så kanskje ikke hør på meg, vist at jeg sannsynligvis er ikke kynisk nok til å la kritikken perle av uten videre ("Skjønner godt at du er single for å si det sånn").

Men jeg lærer. Hvis man som oppriktig interessert i det minste får et 'takk men nei takk' tilbake, er det helt greit. Får jeg det ikke, er det også greit, da sletter jeg meldingen etter en ukes tid og går videre. Men hvorfor noen gidder å svare stygt kan jeg ikke forstå. De har da bare diskvalifisert seg selv, og aner ikke hva de går glipp av.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 1 jan. 2013 21:34

Jeg mistenkte at åpningsinnlegget var fake. Da jeg leste sitatene på mottatte svar ble den mistanken bekreftet.

Svar på 10% av sendte meldinger (i følge åpningsinnlegget er 10 svar på "flere 100" meldinger = 10%), og date på halvparten av disse, altså 5% av sendte meldinger noe de fleste menn her ville misunnet.

Skjult ID ti. 1 jan. 2013 21:35

Selvtillit er ikke alt, det er en ting som er viktigere. Nemmelig boldness.

Om du ikke tørr å date en dame som ikke har bilde da mangler du rett og slett boldness.
Min erfaring er at de peneste damene på nettet ikke har bilde fordi mange menn skriver så
mye tull til dem at dem blir helt oppgitt, og har lyst å være usynlig for å ikke bli dømt etter
utsendet, men heller etter personligheten sin. Men disse profilene kan også være fake,
eller være stygge damer. Er du mann nok til å ta den sjangsen, eller er du en mus? ;)

Skjult ID ti. 1 jan. 2013 21:40

He, he, he, "mus" er bra pseudonym på en man som ikke tør