Alle innlegg Sukkerforum

Normal høflighet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 4 jan. 2013 09:16

Hei

Jeg ser svært mange klager på manglende respons her inne.
Selv opplever jeg selvsagt også at noen ikke svarer etter at jeg har sendt de en melding, selv om det ikke er i nærheten av slike tall som enkelte her prater om (80%++ ser jeg det prates om)

Etter mitt syn er det normal høflighet å svare, uavhengig av om man synes vedkommende virker interessant eller ei.

Hva tenker dere om det?

Jeg vil egentlig bare oppfordre alle, både menn og damer til å sende et kjapt svar tilbake dersom dere finner noen uinteressant, og heller si at man føler det er en dårlig match.

Selv gjør jeg det, og jeg tror fort det kan bli hyggeligere her inne dersom alle forsøker å opptre med normal høflighet.

PS: Dette er ikke en sutretråd, men altså en oppfordring til alle om å tenke en ekstra gang før man bare dropper å sende et svar.

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 4 jan. 2013 09:41

Hærligheten, Ærligheten.. Nå syter du igjen.

Skjult ID med pseudonym Oliver fr. 4 jan. 2013 10:12

Ren høflighet å svare, men det er vist mange av oss gutta som tar et nei litt tungt. Merker det selv. Kan tenke meg det blir slitsomt å snakke med 20 gutter ++ alle de som sender "HEI" Standardsvar er litt på kanten, men det er da en avslutning. @LUSA du klager å syter selv synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 4 jan. 2013 10:21

Jeg sender alltid et svar, og et avslag er alltid høflig formulert.

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 4 jan. 2013 10:26

Oliver (pseudonym) 4 jan. 10:12
Ohgid! Da skal jeg snarest slutte med det.

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 10:29

@lusa Det er litt merkelig, men jeg får ikke svar fra damer rundt 94+ match, så da er det ikke leneger basert
på match, eller hvor like man er basert på tema personlighet, dessverre.
Så jeg snur rundt på matchen å tar kontakt med de som jeg har dårligst match med, og ofte ender jeg opp
med en samtale som er en start her på sukker.
Jeg er helt enig i trådstarteren - det er utrolig mange useriøse damer her på sukker som ikke -
vet hva de vil/søker, eller hva som er målet med profilen sin.
Vanlig norsk høflighet er nemlig å gi lyd fra seg.

Så er man ikke høflig så må man skrive at man er uhøflig på profilen sin - svarer kun profiler av interesse, ignorer resten.
Det forteller også at slike damer er veldig selvopptatt, dvs. et stort ego hvor det er vanskelig å bli enige om
noe som helst i et forhold - så da er det vel bare å unngå de damene som ikke svarer.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 4 jan. 2013 10:40

myth: Så fordi de ikke svarer DEG, er damene useriøse og vet ikke hva de vil med profilen sin?

Feil. De er bare ikke interessert i DEG. Så enkelt er det. Og hvorfor skulle de være mer interessert i deg bare fordi dere har høy match? Det er bare ikke sånn det fungerer.

Nesten så sukker burde hatt et begynnerkurs for nye brukere der de gjør oppmerksom på at mange velger å la være å svare, og at dette strengt tatt ikke er noe et tenkende menneske bør bruke veldig mye energi på.

Skjult ID med pseudonym Lies fr. 4 jan. 2013 10:48

Det er også ganske uhøflig og selvopptatt å stemple alle som ikke svarer på enhver melding som egoister. Folk er forskjellige. Jeg har mange ubesvarte meldinger. For meg blir det for mye å forholde seg til. Hater å avvise, er vel altfor snill av natur, å ikke svare føles mer upersonlig og mindre krasst. Det er min mening, og jeg forbeholder meg retten til ikke å svare dersom det føles rett. Unnskyld til alle jeg plager ved å ikke svare...

Skjult ID med pseudonym Lowry fr. 4 jan. 2013 10:49

@Ærligheten, siden du har det pseudonymet, betyr det at du setter ærlighet høyest, hvordan ville du like å få mange ærlige svar der de sier rett ut at de er ute etter en mann med penger de kan bruke (og kaste hvis han ble fattig), eller en som de ville bruke for statusen sin skyld og bruke som utstillingsfigur (og kaste hvis han tapte statusen), og at du ikke holdt mål, hvordan tror du det ville påvirke deg, er det ikke bedre å være uvitende?

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 10:51

@Rosalita Det er noen som er skeptisk til nettdating i 2013..
Så hva er match - hvis det overhode ikke har rot i virkeligheten relatert til tema personlighet samt felles trekk?
Hvordan jeg tolker match er å lete etter likheter basert på vår personlighet som kan være kjekt i et forhold..
Nemlig sitat: Et menneske man ikke bør bruke veldig mye energi på - det er nettopp det jeg sier å være uhøflig.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 4 jan. 2013 10:52

Lowry: Ja, for det at de er ute etter en med penger eller status er nok den mest nærliggende årsaken til at de ikke er interessert i ham ..... eh .....

Utover dette håpløse kvinnesynet er jeg enig i budskapet.

Skjult ID med pseudonym Rosalita fr. 4 jan. 2013 10:54

myth: Jammen, da er jo problemet løst, så fint! Da har du funnet deg en super måte å sile ut dem du uansett ikke vil bruke tid på - nemlig de uhøflige, som du kaller dem, som er så sylfrekke at de ikke svarer på absolutt alle henvendelser.

Skulle ønske jeg hadde en like effektiv metode, slik det er nå må jeg nøye meg med høyde, religiøsitet, geografi og røykevaner;)

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 4 jan. 2013 10:56

myth (pseudonym) 4 jan. 10:29
Det morsomme er at...
1) Man MÅ ingenting (dette er helt uavhengig av hva du mener)
2) Dine synspunkter blir ikke mer allmenngyldige selv om du føler sterkt for dem, eller du uttrykker dem på nett. Dette vet du ;-)

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 11:09

Jeg pratet med en vakker dame, en model for noen år tilbake og hun var fra Russland.
Det er ingen hemmelighet at hun hadde barn, men hun hadde ikke råd til en iskrem til ungen sin på nasjonaldagen i Russland og det er trist.
Jeg har erfart at utlandske damer er høflige, samt legger mer vekt på familie. :)

Skjult ID med pseudonym Eleni fr. 4 jan. 2013 11:16

Ikke svare på melding er selvsagt ikke et kvinnefenomen.. Det er menn også som ikke svarer.

Og 1% av sukker.no sine brukere er på forumet, så om du mot formodning skulle nådd fram til alle som leser her, hadde det sannsynligvis ikke hatt noen innvirkning på svarprosenten din...

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 11:19

@lusa Verden er for kald budskapet mitt i 2013. (Vår planet jord.)
Altså, det går litt på venner/bekjente også - noen har man lyst til å tilbringe mer tid med, og andre mindre tid og det er helt naturlig, men det er lov å reflektere varme tanker, å ta seg litt tid selv om man har mindre interesse samt en travel hverdag. :)

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 11:41

@Eleni, mhm, det var ikke min hensikt å formulere et budskap til verden - ikke en gang 1% totalt av sukker sine brukere . Vel, jeg sier verden jeg, fordi jeg pratet nylig med en dame her på sukker som bor i Brasil som brukte google oversetter...
Skriv et spørsmål som: (Hva legger du vekt på i et forhold?) Og send de til 10 forskjellige mennesker og du får muligens 10 forskjellige svar tilbake - derfor er det vanskelig å finne kjemi.
Det damer ofte ikke tenker på er hvor lang tid noen menn bruker å formulere et høflig brev, og
den tiden til å formulere et personlige brev kan være nyttig. Selvfølgelig er det kjipt å ikke å få svar på de med litt høflighet, dvs. det er aldri moro å bli ignorert er det vel?
Da blir det for dumt å klage på mindre personlige brev som kunne vært copy/past metoden for å spare nettopp tid som vi ofte ytrer til verden.

Skjult ID med pseudonym myth fr. 4 jan. 2013 11:54

Uansett, jeg skal prøve noe nytt jeg - så min tid i sukker er nok historie.
Jeg ønsker dere lykke til videre og ha et flott år i 2013.

Skjult ID med pseudonym Lies fr. 4 jan. 2013 12:14

Å formulere et personlig brev tar nok litt mer tid, men om det resulterer i et avslag eller manglende svar, går ut på det samme. Er vel enda mer bortkastet tid å ha en lengre korrespondanse når man ikke har troen. Hvis det er tid og innsats som skal måles.

(mann 51 år fra Buskerud) fr. 4 jan. 2013 12:47 Privat melding

Oppdra folk er ikke så lett, men hva med å ta en titt på dine holdninger.

Jeg svare alle som skriver en høflig mail, som sier meg at de har lest profilen min. Men da ikke med et personlig svar til de jeg ikke finner interessante.

Under hver mail boks ligger det en rullgardin som det står – Velg standardsvar. Der ligger det bla et ferdig skrevet Høflig avslag. Så om det hadde vært slik at jeg hadde mottatt 20 mail fra jenter jeg ikke finner interessante, så ville det tatt meg under et halvt minutt å vise alle disse 20 damene at jeg faktisk ikke har ignorert den.. Men vist dem at jeg har sett dem, men beklager… Folk har faktisk et behov for å føle at de er blitt sett, selv om de har blitt veid og funnet for lett.

Så hva er problemet? De av dere som er så tilhenger her av at man ikke trenger å gi en tilbake meld av ett eller annet slag, om man har mottatt en høflig mail fra en man ikke finner interesse.

Er det slik at dere selv syns det er så ubehagelig å sende et høflig avslag, eller for den saks skyld, syns det er så grusomt å få et høflig avslag, at dere er livredd for å kjenne på deres egen fobi for dette? Om det er slik, kanskje dere heller burde finne dere et annet sted å være.

Sender du ut mange jobb søknader, uten at du aldri mottar noen tilbake meld, så blir du over tid faktisk demoralisert… Så hvorfor tror dere at her inne får man ikke den samme opplevelsen.. Til slutt så kapitulerer man og ikke gidder mer… Er det slik vi vil ha det her?

Og ser ikke dere frontkjempere for dette, at denne gjentatte negative stemningen det blir pga at folk ikke evner og utøve et minstemål av folkeskikk og oppdragelse. Begynn heller å ta det litt mer alvorlig! Det er mennesker vi har med å gjøre her inne, og ikke kalde maskiner.

Og vi nordmenn som ble ute i den store verden definert som et av verdens mest varmt og inkluderende folkeferd, etter Utøya saken ... Ja verden vil bedras....

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 4 jan. 2013 13:03

Uansett hvordan en snur og vender på dette, tror jeg til syvende og sist det er ens egen oppfatning av hva som er "Normal høflighet" som vil avgjøre hva man opplever som "normal høflighet" eller ikke.
Kunsten er kanskje å se ting med andres blikk, og innse at vi har forskjellige modeller av verden?
Og ut fra det ta våre valg om hvordan vi ønsker å respondere...
Jeg KAN velge å la meg frustrere, irritere, gremmes, bli såret, føle meg avvist osv av manglende svar/kontakt.
Jeg KAN også velge å slippe tanken, og tenke på noe jeg har større glede av...fokusere på noe som gir meg en bedre følelse. :-)

*Og hva JEG tenker om det? Jeg tenker at folk gjør som dem gjør, sier som dem sier og er som dem er. Jeg kan kun styre hva jeg SELV gjør, sier og føler. Nuff said. ;-)*

Skjult ID med pseudonym Lies fr. 4 jan. 2013 13:10

@robinsve, du burde ikke henge deg sånn opp i pseudonymet mitt. Det har ikke noe med det engelske ordet å gjøre, det er helt tilfeldig. Jeg er ikke enig med at det er uærlig å ikke svare.
Slemt? ...kan sikkert diskuteres, men som sagt er det altfor mange å forholde seg til. Jeg syns det er vanskelig å avvise noen på grunnlag av noen ord i en profil. Det går på magefølelse og vibb. Samtidig har jeg ikke lyst til å gå inn i lange samtaler, jeg er temmelig spesifikk i hvordan jeg er og hvem jeg søker i min profil. Hvis jeg ikke svarer, er det fordi jeg ut fra den andres profil og melding ikke kan se noen tegn på at vi skulle passe sammen. Har fått veldig mange meldinger. Tviler på at jeg er drømmedama til alle de, tror mange av dem knapt har lest teksten. Les bedre og vær mer bevisst, er mitt råd til dem som ikke får svar.

Skjult ID med pseudonym dexterward fr. 4 jan. 2013 13:34

Ja, det er en selv og sitt eget reaksjonsmønster en har full kontroll med.

Og det finnes mange som har veldig rare reaksjonsmønstre og veldig lite kontroll over dem...

Skjult ID med pseudonym Dag fr. 4 jan. 2013 18:23

@Hvamedmeg

Det er sånn det er innen nettdating, og har vært det i mange år. Hovedgrunnen til at det er sånn er at vi menn sender så utrolig mange meldinger. Lykke til med og endre på det.
Eventuelt kan man akseptere spillereglene.
Som robinsve skriver her, så oser det bitterhet. Man kan ikke si ei jente er overlegen etc når man ikke kjenner henne. Kanskje hun får 50 meldinger om dagen i snitt. Eller mer. For det er det noen som får.

Å ikke få svar er også et svar. Og det holder for meg. Har som regel glemt hvem jeg sendte melding til en time etter jeg sendte de uansett.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 4 jan. 2013 18:36

myth:
Jeg har ikke sagt at det er mange useriøse damer her!
Jeg har bare poengtert at høflighet er en døende egenskap.

Lowry:
Om ei dame mener hun ikke liker meg er det helt kurant, og jeg tar gjerne en ærlig tilbakemelding om det.
Nå er det jo sånn at jeg også mener man skal være god og raus mot andre, og som en naturlig følge av dette gir jeg ikke slaktende kritikker til damer jeg ikke liker.. Jeg avviser på en høflig måte, det er nemlig god folkeskikk.
Hvis de er ute etter en fyr med penger bør jo jeg være et catch, jeg har en svært uanstrengt økonomi og er relativt raus.
Men klart, jeg gir ikke uttrykk for dette i profilen min, der sier jeg hva jeg jobber med, og det er egentlig alt jeg gir av informasjon om min økonomi.

Til slutt registrerer jeg at enkelte dessverre må syte også i denne tråden, det er ikke derfor tråden ble startet.

Skjult ID med pseudonym V fr. 4 jan. 2013 19:26

I zvarte granskauen....hvorfor kan vi ikke alle bare innse at man ikke får gjort noe med denne mentaliteten hvor mye vi enn maser/sutrer/oppfordrer til det, og bare slutter og bry oss? Heh?

Og dette sier jeg, jente og veteran på sukker, som er såpass laidback at jeg aldri har giddet å bry meg om en jeg har skrevet til ikke evner å forfatte et par velvalgte ord. Da er han bare ikke verdt det. Jeg vet i det minste at jeg gjør det til alle som tar av tiden sin å skrive til meg.
Husk: De som er noe å samle på, svarer. Tenk SÅNN i stedet, så blir hverdagen her inne litt lettere :-)

Godt nytt år! :-))

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 4 jan. 2013 20:17

V:
Hvor kommer egentlig sånt som ditt innlegg fra?
Jeg forsøker bare å oppmuntre mennesker rundt meg til å vise medmenneskelighet og normal høflighet.