Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan kan en mann bli mer Mann, og en kvinne mer Kvinne?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 13:07

En italiener som hadde bodd ei stund i Norge var ute på fest her, og så ei flott dame. Han smilte og så på henne, for så å fortelle henne hvor vakker hun var.
Damen sa ikke noe. Ventet. Så skeptisk på han. Og svarte: "men er ikke du gift da?!"
Han ble forfjamset. "Du blir da ikke noe mindre vakker selv om jeg er gift!?"

Spørsmålene mine er:
Er vi begge kjønn flinke nok til å vise at vi gleder oss over et kompliment, så det blir gøy å gi de, slik at vi får flere i hverdagen?
Ville ikke vi jenter følt oss mer som kvinner om vi kunne å ta i mot flere komplimenter?
Og ville ikke dere gutta følt dere mer som gentlemenn om dere fikk jenta til å lyse opp og bli stolt av komplimentene ?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 jan. 2013 13:10

Hvorfor skal en bli mer Mann, og en kvinne mer Kvinne?

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 13:22

Neh.. Flere komplimenter er ikke noe mål for meg. Dette går i sirkel for min del. Jeg er ikke flink til å ta imot komplimenter, og jeg synes som regel det er temmelig ubehagelig. Siden det er ubehagelig, er det nødvendigvis ikke noe jeg gleder meg over. Lyse opp gjør jeg ihvertfall ikke :/

- Men dette gjelder komplimenter som går på utseendet. (Forferdelig, forferdelig). Komplimenter som går på evner, ferdigheter og denslags er langt hyggeligere, og desto lettere å hanskes med.

Jeg skal begynne å respondere på utseenderelaterte komplimenter med noe ala "Vakker kan du være sjæl!"

:)

(mann 48 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 13:24 Privat melding

Begge kjønn kan bli bedre til å gi komplimenter, og det betyr ofte mer enn vi aner for mottakeren. En liten selvopplevd historie...

Etter bruddet med min forrige kjæreste var jeg ganske nedfor, sånt er lite moro, og selvfølelsen kan få seg en knekk av et brudd... Men, man kan jo ikke gå rundt og snakke med alle om det alltid, det blir slett ikke bra, så mange av mine kollegaer visste ikke noe om det...

Så, klippet jeg meg og stusset skjegget, og kom på jobb en dag og møtte en kollega, ei nydelig jente... Hun kommenterte, "Så fin du ble! Kjempekjekk! Ikke for det, du er jo altid kjekk da, men veldig flott ble det." Så fikk jeg et stort og flott smil.... Og det var slik lindring for en skadeskutt selvtillit.... Akkurat da var det akkurat det jeg trengte å høre.

Hun er nydelig, men hun er 20 år yngre enn meg, og vi har helt forskjellige interesser osv. Det lå ingenting flørtete eller seksuelt ladet i det, og ingen av oss har tenkt i de baner om hverandre, men hun tenkte det og hadde lyst til å si det og traff blink så det holdt.

Der og da klarte jeg ikke å si stort, det ble litt for mange følelser, men dagen etter fortalte jeg henne hvor mye det komplimentet betød for meg i den situasjonen jeg sto i, og hun ble veldig glad for å høre det.

Så gi komplimenter! Dere kan gjøre enorm forskjell i et menneskes liv med bare noen få gode ord.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 13:32

Folk gir så mange løgnaktige komplimenter at de har helt mistet sin funksjon. Om noen kommer med et kompliment er ofte min første tanke "hvilket motiv har du for å smiske nå?" Det er ikke en situasjon som skaper glede.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 13:41 Privat melding

Skremmende med en slik kynisme og dessillusjonert holding til noe som i utgangspunktet er positivt og godt. Kanskje er det lurt å huske at "What goes around comes around!"? Møter vi folk med skepsis så påvirker det også hvordan vi blir møtt, hva vi får tilbake. Er vi blide og åpne og hyggelige er sjansen langt større for at vi blir møtt med det samme fra menneskene rundt oss.

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 13:42

Enig med deg Tenker1914. :)
Jeg syns de fleste av oss har godt av å åpne øynene våre litt mer, og se mer på det som er bra med andre.
Gjerne passe på å si de positive tingene litt oftere. Men også la folk få lov til å si det til oss, og ikke ta det så kleint og tro de legger mer i det enn de gjør.

Overdrevent sagt, så blir vi jo mer eller mindre fortalt godt med Janteloven i Norge, at vi ikke er gode nok til noe, noe jeg mener gjør oss jo sulteforet på å få vite de positive tingene om oss selv. Vel, i alle fall for alle oss som ikke er født med å tro vi er verdensmestere i alt. :)

Skjult ID med pseudonym Pater lø. 5 jan. 2013 13:43

@Tenker1914 er inne på noe vesentlig. Det er forskjell på et kompliment og en "pick-up line". Hensikten med et kompliment er ikke å sjekke opp damen (eller mannen). Det blir falskt, corny og blir gjennomskuet med en gang. Du kan godt gi et kompliment til noen du aldri har møtt før, det er OK. Men det må komme klart og tydelig fram at hensikten er å glede. DU kan også gi komplimenter til en du sjekker opp, men kun etter at kontakt og gjensidig tillit/nyssgjerrighet er etablert - og da må komplimentet være ekte (ikke et sjekketriks).

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 13:45

@pgmp
I grunnen enig i at vi Nordmenn bruker alt for ofte komplimenter kun når vi bruker hersketeknikker, og da i et ledd for å oppnå noe. Derfor mener jeg at vi bør bli veldig mye flinkere til å gi komplimenter UTEN grunn også.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 13:53

Det pgmp sa. Men jeg vet jo at jeg er kynisk.

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 13:54

Lusa og pgmp: men føler en seg som gentlemann eller lady om en føler seg kynisk?

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 13:57

Ah. Jeg er glad du spør, happydame. Jeg skal bare finne en pc...

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 13:58

Trodde man følte seg mer som en Diva enn en Lady om en var kynisk jeg.. :) Gleder meg til svar Lusa!

Skjult ID lø. 5 jan. 2013 14:01

Vi er mer og mer like. Kvinner er mer maskuline og menn er mer feminine. Ingen hemmelighet, vel. Jeg merker det spes. sterk her i Norge.
Derfor, synes jeg det er på tide at en mann bli mer Mann og en kvinne mer Kvinne. Forskjelle vil trekke oss mot hverandre.

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 14:28

til skjult ID. Enig i at vi bør gjøre noe, men spørsmålet er hvordan vi skal klare dette.

Jeg mener ett skritt er å lære seg å gi og ta i mot komplimenter som gjør oss stolte og glade. Optimisme er alltid smittsomt herlig og tiltrekkende for begge parter.

En annen ting jeg ser stor forskjellpå, på de jeg tipser om kroppsspråk, er når gutta lærer seg å stå mer rakt og "ta mer plass", og lager et mentalt rom foran seg ala som når en skal danse latinske danser. Da får jenta et rom til å være feminin og flørte i. Jenta klarer dessverre ikke å være feminin og få et underkastende(ofte kalt feminint) kroppspråk, uten at mannen er dominerende først. Så jeg mener dette er noe gutta må øve seg på først, så får vi jentene lære oss å følge opp kjapt etterpå. :)

Skjult ID med pseudonym kvinne lø. 5 jan. 2013 14:29

Det ikke komplimenter det går på. Ser ut at de fleste skjønner ikke hva det betyr å være Kvinne eller Mann i en skjekke sammenheng

(mann 48 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 14:34 Privat melding

@kvinne

Da foreslår jeg at du som skjønner det prøver å forklare det til oss fleste som ikke skjønner det. Så kan vi lære oss det vi også.

(mann 52 år fra Vestfold) lø. 5 jan. 2013 14:37 Privat melding

@(Skjult ID ) - lø. 5 jan. 14:01.

Bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 14:39

Morsomt tema du tar opp @happydame. Skal prøve å komme sterkere tilbake i tråden din når jeg får litt bedre tid, men hovedårsaken til dette er likestillingen (får sikkert litt pepper her nå men). Gjennom likestillingen har vi jo tilnærmet hverandre mer og mer i både oppførsel, holdninger og tankesett. Tror dette kommer til å endre seg når likestillingsdebatten har roet seg litt igjen :-)

Skjult ID lø. 5 jan. 2013 14:42

Problem ligger her, @happydame at alt det du skriver om har kvinner kjempet imot i mange år og klart å dreppe de naturlige instinktene hos menn. Menn er redde å være Menn i dag. Det er så lett å få feil stempel eller beskyldninger om å være det ene eller det andre.
Kanskje dumt eksempel men se bare på alle diskusjoner om rasisme. Vet vi egentlig hva vi snakker om?

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 14:45

@happydame lø. 5 jan. 13:54
Er det noe mål å føle seg som en gentleman?

Tenk situasjonen hvor du treffer en bekjent. Det første hun sier er "Hei! Så fin du er!"
Hva svarer du? Antagelig ville du kommet med et kompliment om hennes utseende. Hun har tydelig staset seg opp. Sminken viser tegn til renning, og bekledningen kan hinte om at hun varmer opp til en fritidssyssel i Kvadraturen. Antagelig er hun på jakt etter en bekreftelse på eget utseende. Likevel ville du dratt et løgnaktig kompliment nettopp om hennes utseende. For hva hadde vært alternativene? Noen forslag:
A) Hei på deg også
B) Hei og takk. Skulle ønske jeg kunne sagt det samme om deg.
C) Hei og takk. Var speilet ditt defekt i dag?
D) Hei og takk. Tøft at du tør å gå slik ute blant folk. Skal du på jobb?
...

Poenget er at folk har så lett for å kaste av seg komplimenter de ikke mener av frykt for ærligheten. Dermed har komplimentene mistet sin funksjon. De eneste som kan gi et troverdig kompliment er de som også ville sagt det motsatte om det var på sin plass. Det er ikke mange som tør å være ærlige om slikt. De fleste komplimenter gis bare for å være høflige.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 14:53

happydame) - lø. 5 jan. 13:54

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være et mål å føle seg som en lady (ordet i seg selv gir meg assosiasjoner til en hund, i tillegg til landstrykeren (les: uteliggere)), eller som _mer_ kvinne? (_mer_ mann/gentlemann, hva menn angår).

Det å strebe etter et idealisert bilde på hva en kvinne (eller en mann) er, gjør ikke noe som helst for meg personlig. Jeg ønsker å være min egen person i lys av mine egne verdier og holdninger, og om det innebærer trekk som tradisjonelt blir sett på som maskuline/mindre feminine så er det helt greit for meg.
Det er jo også sånn at man kan ha ulike bilder på hva som er det ypperste, mest kvinnelige. Kanskje tenker du at det er noe ala den typiske spanske fyrrige og sensuelle kvinnen en ser på film, mens jeg tenker det er 50-årenes engelske rikmannsfruer som satt til pynt med sine tekopper og puffkjoler. Du kan banne på at noen ser på Rihanna som kvinneidealet også.

Jeg ser (Skjult ID ) - lø. 5 jan. 14:01nevner forskjellene mellom land og kulturer. Og jeg skjønner godt at mange kan like de tradisjonelle kontrastene som man kan finne i mange andre land. Men alvorlig talt, vi er jo i Norge. Da forholder vi oss til norsk kultur, norsk likestilling og hele pakken. For den del er det jo verd å nevne at det ikke er vits i å romantisere kjønnsforskjellene heller. Det er ikke bare vakkert og romantisk slik dere opplever det på film eller på utenlandsreise som turister, nemlig. Dette vet vi jo.

Nei takk, jeg er meg selv jeg. Og jeg liker ikke komplimenter på utseendet, jeg liker å kunne fikse ting selv, jeg liker å gå i jeans - eller kjoler. I tillegg til en drøss med andre ting.

Og vet dere hva? Jeg er hverken mer eller mindre kvinne enn noen andre. For ja, jeg _er_ kvinne (jeg har fødselsattest på det), og det gjør mine holdninger, min atferd og min fremtoning til kvinnelige. Uten graderinger.

Så klart er det noe som heter sosialt kjønn, men det er vel ikke poeng i å blåse det opp og ut av proposisjoner. Det enkle er ofte det beste.

:)

Skjult ID med pseudonym kvinne lø. 5 jan. 2013 15:04

@1914, ikke mye å forklare. Les hva TS skriver om han der italieneren. Vi må rett og slett se på hverandre som det motsatte kjønn og oppføre oss deretter. En norsk mann i forhold gir ikke komplimenter til en fremmed kvinne med mindre det er utroskap i bildet. Hvorfor en italiener kan det men ikke en nordmann?

(mann 52 år fra Vestfold) lø. 5 jan. 2013 15:26 Privat melding

@kvinne.
Vet du hva men jeg må bare si det og heller ta skyllebøtta etterpå.
Jeg opplever det å gi komplimenter som svært vanskelig. Noen kvinner elsker det og da har jeg tydligvis "made her day" uten at det var ment som noe annet enn en oppmuntring, mens andre kvinner igjen økser ikke bare meg ned men tar alle menn under en kam og beskylder oss for maktmisbruk og sjåvenisme. Jeg ser flere og flere menn oppføre seg som lydige pudler helt uten evne til å være litt leken guttevalp og småflørte og smigre jenter på sin vei. Jeg ber om forståelse for at vi menn på ene siden skal være Mann og ta ansvar og selvfølgelig oppføre oss mens på andre siden skal vi vise frem den naturlige " ulydige valpen" som logrer med halen men som kansje provoserer litt den harde kjærnen av kvinnebefolkningen. Mange kvinner er nådeløse mot menn som ikke er lydige og er det noe godt oppdradde menn ikke vet hvordan de skal takle så er det konflikter med kvinner. Noen drittsekker slår, mens majoriteten av menn trekker seg inn i seg selv og blir disse lydige puddlene som jo kvinner går lei av før frokost. Dette er ikke ment som noen kritikk av hverken det ene eller andre, det er bare et hjertesukk over hvor lett vi misforstår hverandre og dermed i motsatt fall hvor lett det kunne vært å øke trivselen med litt hverdagskomplimenter.

Skjult ID med pseudonym kvinne lø. 5 jan. 2013 15:37

@Håkon, ja, det er omtrent som du sier. Pudler blir man fort lei. Bad boys blir, ironisk nok, mer populære.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 17:12

Vel skrevet frk. Lus!
*smiske*

(mann 34 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 17:23 Privat melding

Selvfølgelig kan man gi en dame kompliment selv om man er i ett forhold. Det betyr ikke at man er utro eller at man flørter med personen. Jeg gir komplimenter stadig vekk til kvinner jeg syntes er utrolig vakre. Det betyr ikke at jeg prøver meg på personen eller flørter.

Komplimenter er en ting, flørting / utroskap er noe helt annet.

Vi gjør det stadig i Italia, og ser ikke problemet. Men, har man en sjalu kjæreste kan man selvfølgelig droppe det.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 17:25

pgmp (pseudonym) 5 jan. 17:12

Æhm. C) Hei og takk. Var speilet ditt defekt i dag?

:)

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 17:35

Det kommer en tid hvor speil har av/på-knapp og diverse filter. Da er det vel ikke utenkelig at speilet kan få visse problemer på en uheldig dag!

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 17:37

Filter? Du mener når du blir seende ut som en alv heller enn en prinsesse? Det plager meg også veldig. Ødelegger hele dagen.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 17:42 Privat melding

Jeg tror mange av en eller annen grunn er dårlige til å motta en kompliment fordi de mistenker at det finnes en skjult agenda, ihvertfall når det gjelder den evige mann-kvinne-problematikken. "Hei, liker

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 17:44 Privat melding

...smilet ditt"
"Hmpf, slasken vil bare pule".
Litt synd egentlig.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 17:47

Hei, HerrFekt!

Liker smilet ditt.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 17:48

Når man ser smilet ditt, Fekten, er det ikke mye tvil

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 17:51

Det er akkurat slikt som er problemet med moderne speil, Lusa. I denne sammenhengen var problemstillingen at det viste heks som prinsesse, men feil filter kan fort blande alver inn i speilbildet også.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 17:51 Privat melding

Ikke rart pgmp blir sur og avvisende hver gang jeg sier noe yndig og vakkert til ham på forumet.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 17:53

Nei, du smiler jo likedan til alle de andre også!

(mann 47 år fra Oslo) lø. 5 jan. 2013 17:54 Privat melding

Nettopp derfor.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 18:41

pgmp) - lø. 5 jan. 17:51

Hupsi! Merker at hele mitt fundament for synet på hva som er virkelig brister. Dette betyr at jeg potensielt kan være en heks, selv om speilet mitt som regel viser en prinsesse (og en sjelden gang en alv)? Eller vent litt. Jeg vil gjerne være heksen. Spesielt på forumet, min eventyrverden.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 18:53

Ja. Veldig synd at bildene av deg er tatt i speilet. Du får trøste deg med at mange andre også tyr til speil når de lager profil her.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 19:01

Psj. Toppet med en flatterende trutmunn som er på flukt fra kinnene, er det lite som er kulere enn et speilbilde.

Jeg la faktisk til et nytt bilde i dag. Jeg og det _store_ speilet. Det er bare bakhodet som vises, men for ordens skyld: trutmunnen er på plass.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 19:10

Hmm, ja det var stort og fint speil! På bildet av lus i solnedgang, ser man tydelig hva som skjer uten speil.

Skjult ID med pseudonym skuffet lø. 5 jan. 2013 19:54

Har lest trådens budskap og fikk lyst å kommentere, men.... tråden er ødelagt igjen :(

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 19:58

skuffet) - lø. 5 jan. 19:54
Jeg ser ikke problemet. Tråden er ikke merket grønn/seriøs.

Forhold deg til det som er skrevet til 17:24, og kommenter ut ifra det. Uten at jeg vet; jeg tipper du er voksen, dette klarer du!

(mann 52 år fra Vestfold) lø. 5 jan. 2013 20:03 Privat melding

Forumtroll..hmz

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 5 jan. 2013 20:04

Ja huff, det blir så vanskelig når en samtale bytter tema. Det skjer aldri på LAN og sånn!

Skjult ID med pseudonym skuffet lø. 5 jan. 2013 20:11

Nei takk, lusa. Jeg velger noe helt annet.

Skjult ID lø. 5 jan. 2013 20:21

Det meste ligger og faller på mannen i utgangspunktet når det gjelder forhold.

En mann må lære seg å lede og ikke forvente å bli ledet, om mannen ikke leder så kan heller ikke kvinnen følge etter og være feminin. Det å være feminin er å gjøre seg selv sårbar.. I metaforisk betydning betyr det å være feminin at hun løper etter sommerfugler og er i transe så hun legger ikke merke til hindringene på veien siden hun har fokuset på sommerfuglene og ikke hvor hun går. Så en manns jobb er å lede henne hvor hun skal og flytte hindringene på veien. Om hun snubler mister hun all respekt for mannen sin, og har du først mistet respekt fra en kvinne er det nermest umulig å få den tilbake. Om mannen ikke leder så må hun ta over den rollen noe som gjør at forholdet er dømt til å misslykkes. 2 like polariteter frastøter hverandre, og selv om polariteten fungerer om en mann leker den kvinnelige kjønnsrollen og kvinnen leker den mannlige kjønnsrollen. Så fungerer det ikke på sikt fordi det går imot drømmer, følelser og logikk.

Når en mann leder, så kan en kvinne ta den feminine rollen som empatisør. Hun føler det du føler,
så er du sur, blir hun sur, noe som gjør at du blir enda surere fordi hun er sur. Er du glad, så blir hun glad,
noe som gjør deg enda gladere fordi hun er glad. Det er slik kvinner fungerer, og grunnen til at dem styrker
forholdet og gjør en manns gode liv bedre. Men alt forutsetter at man først har et mål med livet som er større
enn en selv, og det å finne seg en kvinne.. Vit hvor du skal først, så kan du finne en kvinne etterpå.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 20:28

@(Skjult ID ) - lø. 5 jan. 20:21

Ehh, den verdensbeskrivelsen der kjenner jeg meg absolutt ikke igjen i!

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 21:53

(Skjult ID ) - lø. 5 jan. 20:21

Hva i effen...? Jeg vil drikke det du har drukket!

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 22:01

@lusa

Det vil du ikke det! Eller jo kanskje du burde det så blir det noe greie på deg også?

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 22:06

Æhm. Så blir det noe "greie" på meg? Vil du hjelpe meg til å forstå hva vi snakker om nå, The One?

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 22:09

Hehe som at du skjønner at når du bare blir femenin nok så skjønner du at mannen er ditt orakel og din ledetråd. Bare drikk du vakre ;-)

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 5 jan. 2013 22:12

*Bikker femlitersflasken opp/ned over munnen, kobler ut svelgerefleksen og venter på opplysningsens tid*

<3

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 22:16

Sånnja :-))......det er håp for deg også ;-)

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 5 jan. 2013 22:38

Jeg syns det er bra at menn er menn og kvinner er kvinner. Er jo der tiltrekningen mellom oss ligger så litt enig med noen lenger opp her om at likestillingen ikke er bare bra. Man vil jo ikke ha en tøffel heller som jatter med i alt :)

Skjult ID lø. 5 jan. 2013 22:45

Det beste som har hendt kvinner er mannsjåvenisme. Det verste som har skjedd begge kjønn er feminisme.
Likestilling er en ting og den har kommet for å bli. Men når noen drar det så langt at dem begynner å oppføre seg som det motsatte kjønn da burde nok være nok.

Kvinner har ikke en plass på kjøkkenet i 2013. Bokstavlig talt kan jo ikke kvinner i dag lage mat engang,
er du heldig så klarer dem å varme opp en fjordland i mikrobølge ovnen.

Skjult ID med pseudonym Lowry lø. 5 jan. 2013 22:52

Skal matlaging gjøres ordentlig, så er det mannlige mesterkokker som står for det også.

Skjult ID med pseudonym happydame lø. 5 jan. 2013 22:56

så ergo ja til flere menn på kjøkkenet ;)

Skjult ID med pseudonym The One lø. 5 jan. 2013 22:58

Hysj @happydame

Skjult ID med pseudonym bat sø. 6 jan. 2013 12:09

I enhver kvinne er det både en fri følgesvenn og en slavejente.
Den frie følgesvennen søker etter en følgesvenn, mens slavejenten søker etter en herre.
En mann som binder henne og bærer henne vekk, og som tar henne med til hans festning.

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 12:13

bat) - sø. 6 jan. 12:09

Tror festningen til menn som gjør slikt vanligvis er en kommunalbolig eller en hytte i skogen.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 6 jan. 2013 14:32

Kunne tenkt meg en hytte i skogen. Eller et hus. Kanskje t.o.m med kjeller

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 14:42

Grrrr. Jeg kjenner slavejenten i meg vokse frem. (Fritt etter bat)

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 14:43

Vent.

Jeg mente "Åh, iiik, min herre vær nådig" eller noe i den duren. Stryk "Grrrr"

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 14:49

@bat
I enhvert menneske finnes det litt av hvert.

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 jan. 2013 15:03

Bare vent! Når vi gutta begynner å bli dritt lei det gnålet til dere damer angående likestilling og plasserer dere i løpestreng mellom kjøkken og soverom, der dere hører hjemme, da er ikke trådens tema aktuell lenger.

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 15:04

Nå ryker Jesus-stempelet ditt, The One.

Skjult ID med pseudonym bat sø. 6 jan. 2013 15:15

@lusa

Bra.
Det gjør ikke noe.
Slavejenter trenger som regel endel disiplin, straff etc (:

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 jan. 2013 15:17

Jammen @lusa da, TS spurte om hvordan menn kunne bli mer menn og kvinner bli mer kvinner! Stemmer ikke svaret mitt da?

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 15:22

På ingen måte, The One. Du synker i gradene ;)

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 15:28

@lusa

Du har ingen problem med å bruke den skriftelige måte å utrykke deg. Kan du beskrive dræmmemannen din da? Så vi vet hva du ønsker deg.

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 jan. 2013 15:28

Hehe @lusa, når man er på topp (altså The One) kan man jo ikke stige mer i gradene så da er det bare en mulighet igjen ;-)

Men fra vås til rør, tror du ikke det er vanskligere å få den tydlige mannen og kvinnen frem i oss ettersom vi blir mer likestilt da?

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 15:34

@The1
Vi kan ikke risikere å bli enda mer likestilt. Da blir kvinner menn og menn blir kvinner ;)

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 15:46

(Skjult ID ) - sø. 6 jan. 15:28

Jeg tror jeg går for en sånn der Ola Nordmann jeg. Ikke det at han behøver å være etnisk norsk eller noe, men en helt vanlig strait fyr med holdninger og verdier som henger på grep i tråd med normene her til lands. Litt aktiv, litt sosial, litt sær... litt av mye, men helst ikke overfanatisk på noe. Det er lov å være litt nerd, og å ha vedvarende interesser man virkelig brenner for, men likevel: alt med måte.

Så i bunn og grunn så ser jeg etter en "hvem som helst". Bare en vanlig fyr. Halvkriminelle "jeg er på bedringens vei-typer" utgår forresten. Det gjør også de der såkalte badboysa. Jeg tror kanskje de egentlig mangler et kromosom...

Mistet jeg fokuset nå? Vel, det er nok fordi jeg mener det er litt meningsløst å beskrive en drømmemann. Jeg vil ikke lage en mal som jeg må slite for å presse en mann inn i, selv om han ikke helt passer.

Jeg vil bare ha en skikkelig fyr. En som også min mor vil like! (Ja, eller nei... ikke at det er det viktigste, men billedlig talt ihvertfall..)

The One) - sø. 6 jan. 15:28
Det kommer helt an på hvilken definisjon av kvinnen og mannen du legger til grunn. Er det steinaldervarianten, så ja (vanskeligere), men er det dagens mann og kvinne i dagens samfunn, så nei. Du må rett og slett bare fornye synet ditt på hva som er en mann og hva som er en kvinne.

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 jan. 2013 16:08

@lusa

Jo lenger likestillingen kommer jo nærere kommer vi hverandre i likheter. Kvinner drikker og banner som menn. Menn blir metrofile, pynter seg og tilogmed sminker seg. Altså forskjellen utvaskes. Det er det ingen tvil om. Samtidig ber TS om å få den sterotype mannen og kvinnen frem i oss. Hvordan er det mulig? Det er som å be om mer snø, sol og varme på samme tiden.

For ordens skyld jeg har ikke snakket noe om hva jeg syns om dagens mann kontra steinalderens, men vi må nok innfinne oss med at dersom vi ønsker forskjeller så er ikke 100% likestilling veien å gå. Likeverd derimot er noe helt annet!

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 6 jan. 2013 16:24

Hvorfor er drikking og banning mannesysler? Det er de jo åpenbart ikke, hvis kvinner også bedriver dem. Jeg klarer ikke å se hvordan en mann som liker å pynte seg blir noe mindre mann av den grunn heller.

Forøvrig får jeg nevne at jeg i utgangspunktet ikke skjønner hva du snakker om. Jeg banner ikke selv, men det har ikke noe med kjønn å gjøre - men en form for oppdragelse eller verdier som er gitt meg i barndommen. Mine brødre banner nemlig heller ikke. Det gjør dem ikke til noe mindre menn av den grunn. Når jeg tenker meg om er det utrolig få rundt meg som banner - også nå uavhengig av kjønn. Det har sikkert mer med den sosiale kretsen jeg har...

Jeg merket meg Linn19xx(to tall jeg ikke husker) sa noe til en type i Karvinens altmuligtråd. Omtrentlig "Det må til å gjøre noen manneting iblant" (ikke noe galt i denne kommentaren altså), og det var snakk om å fikse gamle tv-er og symaskiner.
Tingen er bare at det ikke er vanlig å fikse tv-er og symaskiner lengre. Det er vanlig å kjøpe nytt. Eller å sende det til en reparatør. Faktisk så kjenner jeg en kvinne som har fikset en symaskin, men ingen menn. Poenget er at dette er sysler som er bransjebestemt, ikke kjønnsbestemt. Det er ikke mannesysler, det er elektikersysler (eller hvem søren som gjør det...)

Moralen er: Du er utdatert, og det er på tide å tenke nytt.

Uansett.. Du får ta diskusjonen med ts heller. Jeg må gjøre litt andre ting nå :)

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:42

Unnskyld, @17:40, hva sa du?

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:47

Kjønnsrollene har endret seg, det må vi bare akseptere... Men man må nesten også akseptere at relasjoner mellom kjønnene ikke er logiske prosesser, og at det må være polaritet for at ting skal fungere.

Om man ser på urbefolkningen så har dem fortsatt ritualer gutter må igjennom for å bli menn, og når dem er
stemplet som mann så er dem mann. Gutter søker å bli verdsatt og bare høre fra en annen mann at dem er
god nok, og når ingen mann noensinne sier det så søker dem det hos en kvinne.

Det eneste stedet menn hadde igjenn for dette var forsvaret, desverre måtte kvinnene komme der også,
og menn kan ikke bli menn så lenge dem omgås rundt kvinner, så det er egentlig samfunnet sin feil at
menn er femidotter og ikke barske menn.

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:51

Man er menn og kvinne er kvinner Er det verre?

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:52

HÆ?

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:52

ja det er det, for menn er ikke menn og kvinner er ikke kvinner.

Vi har jenter i kvinnekropper og gutter i mannekropper med modenhet som ikke tilsvarer alderen.

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:54

skal en mann i norge bli mann i dag er vel siste håp å melde seg i fremmedlegionen.

Skjult ID sø. 6 jan. 2013 17:54

Kvinner har også hår på kroppen. Det er noen som nekter for det men det hjelper ikke dem selv.

Skjult ID med pseudonym Broom... sø. 6 jan. 2013 17:56

Sett damer med bart og kinnskjegg jeg. Pent ? Absolutt IKKE! Men de finnes :-)