Alle innlegg Sukkerforum

Hvor lenge skal man date?

Vis siste innlegg
(kvinne 34 år fra Buskerud) to. 10 jan. 2013 00:08 Privat melding

Blir alltid så full av tanker sent på kvelden når jeg nyter noen glass i all ensomhet.

Ta for eksempel de to turtelduene i FARMEN. De fikk spørsmål om de var kjærester bla bla..og svarte (lenge etter programmet) "Vi dater, så får vi se".

Jeg leser også iblandt ellers, ofte blandt kjendiser o.l da, "Jeg har datet endel det siste året bla bla"...Eller Mike The Situation som datet ei dame i evig tid.

Så mitt spørsmål blir: Hvor lenge skal man date før man blir kjærester? Og hvorfor date så lenge? (Man kan jo bare slå opp).
Og når man dater i all evighet, betyr det da at man dater andre samtidig? På 49'ende date...hva finner man på da som ikke kjærester kan gjøre?

Jeg forventer faktisk litt mer effektivitet.

Skjult ID med pseudonym Calabria to. 10 jan. 2013 00:13

Tror ikke det finnes noe fasit på spørsmålet du spør om. Tror man finner ut av det så fort følelsene kommer og man føler trygge på hverandre.

Skjult ID med pseudonym coma to. 10 jan. 2013 00:25

Men det er vel ikke galt å titte iblant på sukker selv om man har truffet ei en gang? Og vi skal treffes igjen. Det er avtalen.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 00:28

Nei, men nå mener jeg naturligvis at man har truffet en person over tid, at man oppfører seg som om det var rimelig ekslusivt. Da blir spørsmålet hvor lenge man skal peise på med "dater" eller når man får shitten sin together og face the facts..liksom :P

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 00:28

Det skal nevnes at jeg ikke er vant til denne amerikaniseringen med 'dating', og jeg vet ikke om jeg liker det heller.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 10 jan. 2013 00:34 Privat melding

Er vel bare å ta opp temaet dersom man synes at man har datet lenge nok uten at det skjer noe "mer" :)
God kommunikasjon er jo viktig å ha i et forhold, så slik sett burde man aldri havne i en situasjon hvor man blir "frustrert" over noe slikt. For da er tydeligvis ikke kommunikasjonen god nok til å bygge et forhold på tenker jeg.

Og mange ganger så kan man ikke bare forvente effektivitet. Men ta grep og være den effektive selv ;)

Skjult ID med pseudonym -m- to. 10 jan. 2013 10:23

Jeg tror ikke det er noe klart svar på det der, kommer helt ann på hvem man dater. Lengste jeg har deita noen er 1 år men da kom vi og fram til at vi var intervall kjærester da til slutt :P hehe men nå er jeg ikke en person som blir fort klar for forhold heller men hadde jeg vært helt på tuppa forelska så hadde jeg nok hatt lyst til å vite " hvor vi var" vertfall etter et par 3 mnd med deiting. Men som regel kommer det der fram når andre spør "hva vi er". Det syns jeg foresten er superkleint hvis jeg er med en jeg dater på fest med hans venner etc og noen spør hvor lenge vi er sammen, om vi er sammen osv..gaaad det er kleint d! særlig hvis man ikke har snakket om det med den man deiter, også står begge der som spm og vet ikke hva man skal svare...hehe :P

Skjult ID med pseudonym Hoohoo to. 10 jan. 2013 14:25

For egen del bruker det gi seg sjøl etter 2-3 måneder, da vet i hvert fall jeg om det er noe å samle på :)

(mann 33 år fra Akershus) to. 10 jan. 2013 17:57 Privat melding

Det er på en måte ett fett hva man kaller det. Samtidig kan en definisjon gjøre at man føler det er mer seriøst enn man er klar for, selv om man i praksis oppfører seg som et offisielt par. Jeg tror dette gjør at noen holder på i veldig lang tid før de tør å definere seg som et par.

Skjult ID med pseudonym bønna to. 10 jan. 2013 19:16

Koraboros er inne på noe. Politikere, journalister og hvem som helst tar stadig tak i nye fyndord og bruker dem for det dem (ikke) er verd. Meen.. innholdet er oftest det samme!

Denne "datingen" er kanskje mye godt et nyer ord for det som folk alltid har gjort :-)

Dog, for en generasjon sia var det jo vanligere å binde seg i uttalte parforhold, ihvertfall et :-b - nå for tida skal jo folk være "single" til krampa tar dem:-)

Skjult ID med pseudonym bønna to. 10 jan. 2013 19:17

ts... så du blir tankefull og ikke bare en tanke full (?)

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 19:19

bønna) - to. 10 jan. 19:17

Tipper det kommer an på om hun tanker opp fullt :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 10 jan. 2013 19:22

"Hvor lenge skal man date?"

As long as it takes.
For min del vil datinga STARTE den dagen jeg finner meg en kjæreste.
Og jeg dater gjerne resten av livet. :o))

*Æsj. Nå svarte jeg sikkert ikke på spørsmålet heller, jeg? Menneh....hvorfor slutte å date en som man absolutt vil date så mye som mulig? :p*

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 19:22

Er godt igang med tankinga jeg altså :)

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 19:24

Ah, det kommer snø på taket igjen..

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 jan. 2013 19:27

Tja....

Jeg gikk på en date. Neste dag hadde han slettet profilen sin. Jeg lurte på hvorfor. Han svarte enkelt og greit:
Jeg har jo truffet deg, da har jeg da ingenting på sukker å gjøre lenger.

Og sånn ble det. Med andre ord: Alt fra noen få timer til noen få......år, for de med beslutningsvegring :-)

Skjult ID med pseudonym iPodagra to. 10 jan. 2013 19:29

Jeg lurer og tenker egentlig på det samme som -Bene- , og er veldig enig med Tingeling. Uttrykket 'dating' oppfatter jeg bare som noe saus og svadabegrep. Virker så lettvindt. At man liksom bare har noen å finne på ting med i påvente av noe bedre liksom..? Det framstår som et løst begrep for meg. Jeg skjønner jo greia litt, men jeg skjønner det ikke på samme tid. Eller så foretrekker jeg kanskje rett og slett personlig å få avklart ting før det går for lang tid...? Hvis det gjør det, mister jeg bare interessen. Nesten alltid. Funker ikke for meg. Møkkaopplegg ass! Haha.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 19:31

haha..BRA formulert. Heia, ipodragra :D

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 19:34

Jeg dater ikke.

Men man må jo ha noe å ta seg til når man er "mellom forhold".

Vente... eh... vaffel! :P

Skjult ID med pseudonym iPodagra to. 10 jan. 2013 19:45

Jeg er en mester i opplysende forklaringer, det innser jeg nå, etter å ha lest hva jeg skrev for litt siden, haha. Måtte klø meg meg i hodet (med hodet på skakke, med høy albue og mysing på det ene øyet) når jeg prøvde å forstå det selv. Gratulerer til meg!

Sier seg selv at jeg er forvirret av emnet..

Skjult ID med pseudonym stuck! to. 10 jan. 2013 20:35

tror vel man vet ganske kjapt om man passer sammen eller ikke jeg da. Og man finner ikke ut om det stemmer før man har blitt kjærester eller samboer. Så hva i huleste er poenget med å date mer enn et par tre måneder. Tatt i betraktning at man har datet en del på denne tiden. Eller er det sånn at man først kan bli kjærester når man er klar for å dele kjæresten med venner familie? Og hvis man trenger mange måneder på å finne ut av det, ja da hadde takket for meg.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 10 jan. 2013 20:47

Jeg synes dating er noget fis. Det er en undskyldning for at kunne gøre hvad man vil uden at stå til ansvar for noget.
I min verden er man kærester når man begynder at kysse.

Og nej, hvis man møder en kvinde på byen og kysser hende så er man ikke nødvendigvis kærester. Men hvis man mødes efter det, ædru og kysser, så er man kærester :)

Skjult ID med pseudonym Z to. 10 jan. 2013 20:48

Hihi banditten :-)

(mann 38 år fra Oslo) to. 10 jan. 2013 21:01 Privat melding

Enig til en viss grad med banditten. Dersom man virkelig liker noen, så ønsker man strengt tatt ikke å møte andre. Er man derimot usikker, så er dating over lengre tid (4-10 måneder), en unnskyldning for å også være åpen for andre. Hva som er akseptabelt for hver enkel person, er individuelt. Jeg personlig hadde ikke akseptert å "datet" i 1 år, 1-2 måneder mener jeg burde holde.

Av og til tar det også tid før man blir sammen fordi det tar tid å grow some balls for noen mennesker. Man er sårbar når man forteller noen at man liker de og ønsker å bli kjærester å ikke bare date. Men innerst inne, så føler man som regel hva ståa er, og om man føler at det går bra med datingen, så er som regel ihvertfall dama veldig klar for å bli sammen. Men det er ingenting som står i veien for at dama også kan ta ansvar ved å fortelle gutten at hun ønsker et forhold.

Ingen burde uansett finne seg i noe de ikke ønsker, så ønsker man et forhold så sier man ifra. Dersom den andre personen ikke ønsker det, så kan man enten finne seg i det og fortsette å date, eller så dumper man personen å går videre. It's all up to you.

Skjult ID med pseudonym kvinne 40 to. 10 jan. 2013 21:38

Jeg datet en mann i 8 mnd. Da jeg sa til ham hvor lenge vi hadde datet fikk han sjokk og sa at vi kanskje ikke skulle møtes mer....

Tror ikke det handlet om å skulle kunne treffe andre. Men om å kun få den behagelige biten av et forhold. Den som ikke handler om å ringe rørlegger eller skru møbler eller ta andres barn til legevakta, men kun om vinflasker, kino og sengekos.

Skjult ID med pseudonym banditten to. 10 jan. 2013 21:58

Nu skal det så også lige siges, jeg kysser kun med folk jeg er rigtig interesseret i/glad for.
At 'date' i flere måneder er komplet uaktuelt for mig.

Desuden, at man er kærester og det ikke fungerer efter 1-2 måneder eller om man "dater" og det ikke fungerer efter 1-2 måneder er da det samme?

Skjult ID med pseudonym kvinne 40 to. 10 jan. 2013 22:00

Jeg er helt enig med deg jeg banditten. De fleste menn jeg møter, vil bare date. Hva forskjellen er?
At det er lettere å si etter to måneder at: Jeg tror kanskje vi ikke kommer til å bli sammen, enn å slå opp.

Er man kjærester, har man også gjerne introdusert venner, familie og eventuelle barn. Det gjør man vanligvis sjelden med den man dater.

Skjult ID med pseudonym The One to. 10 jan. 2013 23:26

@bene

Her er skalaen

-Man dater frem til ca 3. gangen man har sex

-Så har man elsker/elskerinneforhold frem til man har tannbørste hos hverandre

-Da er man kjærester helt til man begynner å overnatte mer en halvparten av uken hos hverandre

-Da nærmer mann seg samboerer...

-Helt til man går i kirken

-Da er man gift....

-Helt til man begynner å ha sex med andre......

-Da blir man skilt----også på'n igjen

Enkelt å forholde seg til :-)

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 23:29

The One (pseudonym) 10 jan. 23:26
Ikke dumt. Jeg liker det. Kontinuerlig fremgang liksom :-D

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 23:30

Hvis man en fuktig helg har seg en gang om kvelden, en om natta og en om morra'n,og tilfeldigvis hadde tannbørsten i veska.. er man good to go da? :)

Skjult ID med pseudonym The One to. 10 jan. 2013 23:40

Hehe i prinsippet JA @Bene, men har en sterk følelse av at noen vil føle seg bergtatt da. Uansett et smart triks hvis du liker han godt ;-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 10 jan. 2013 23:42

Sweet. Jeg er forøvrig nogenlunde enig i stigen din.

Skjult ID med pseudonym The One to. 10 jan. 2013 23:50

Herlig! Hold oss informert om hvor du er på stigen da ;-)

Skalaen er selvfølgelig litt fleksibel etter eget ønske, men det viktigste. Ikke snakk med han om hvor du er på stigen og vips så har du han der du ønsker. Vi menn skjønner oss ikke på slikt (ehh sa jeg det!)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 11 jan. 2013 02:40

Kjendisene er bare fulle av bullshit. De pynter på det og sier at de datet. Det de egentlig mener er at de drev å hadde sex med en fyr/dame, så fant dem ut at de passet så bra sammen at de like så godt kunne være kjærester. :P