Alle innlegg Sukkerforum

En Mann som kan sette meg litt på plass.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Adapter to. 10 jan. 2013 01:30

Det er et ønske jeg kommer over relativt ofte når jeg surfer rundt på profilene her inne. Selv er jeg i midten av 30årene, og dette med å ha en partner jeg må sette litt på plass var jeg lei før jeg var ferdig på videregående. Jeg har ingen problemer med å klare å sette noen på plass, men jeg ønsker ikke en slik partner. Jeg søker en likeverdig kvinne å dele livet mitt med, ikke en hormonell usikker tenåring i en voksen kvinnes kropp som jeg må oppdra.

De fleste av kvinnene jeg leser dette hos er selv i 30- og 40årene. Klarer de ikke sette seg selv på plass? Trenger de virkelig ekstern hjelp for å forstå når de får dramatiske anfall eller overreagerer?

Hva er det de egentlig søker, en partner, eller en pappa?

(kvinne 34 år fra Buskerud) to. 10 jan. 2013 01:37 Privat melding

Jeg TROR det bare er en måte å beskrive at de vil ha en fyr som kan "hive de litt rundt" seksuelt sett. Legg merke til tror. Jeg liker en fyr som kan sette meg på plass, og det er min definisjon. Aner ikke hva andre kvinns tenker, og det burde kanskje være en bedre beskrivelse for det jeg mener.

Skjult ID med pseudonym Adapter to. 10 jan. 2013 01:47

Hvis så er tilfelle, så burde de vel heller skrive det, enn noe som sterkt antyder at de tidvis oppfører seg som noen som behøver oppdragelse, og det i voksen alder? Det er ihvertfall hva jeg forbinder med å sette noen på plass. Det er noe man gjør når noen oppfører seg urimelig.

Hive de litt rundt; gjerne!
Oppdra; nei.

Skjult ID med pseudonym gurrl to. 10 jan. 2013 01:49

jeg tenker litt en som tør å si sin mening, stå imot når det gjelder, ikke en tafatt tøffelhelt....!

Skjult ID to. 10 jan. 2013 01:52

2 1/2 stk

Skjult ID med pseudonym Vima to. 10 jan. 2013 04:11

Det betyr at de ikke vil ha en naut av en mann! Som feks hvis man spør hva ønsker du til middag i dag? Så ikke svar: velg du, kjære. El skal vi dra på hyttetur i helga? Hva har du lyst til? Nei, jeg vet ikke.. Vi gjør d du har lyst til vi!! Og et eksempel til: Hva skal vi se på tv i kveld? ( man vet d går fotballkamper han vil se) men svarer: nei, samme for meg.. D du har lyst til å se!!! Grrr. Det er naut, mannfolk uten egene meninger fordi de liker deg sååå godt at alle deres interesser plutselig ikke var så viktig lenger...

Nei, jeg trenger ingen som setter meg på plass!! men en som TØR å si meg imot... Som har egene meninger og som ikke blir som en liten kosesyk valp når han er med meg!!

(mann 31 år fra Oslo) to. 10 jan. 2013 04:12 Privat melding

Ja det betyr bare at de ikke har noe imot å bli kasta litt rundt i senga :)

Skjult ID med pseudonym dame to. 10 jan. 2013 07:30

Det er kode for at de vil ha en seksuelt dominerende mann. Om du ikke forstår koden, er det ikke deg de vil ha.

Skjult ID med pseudonym Mia to. 10 jan. 2013 09:25

Enig med Vima her. Vil ikke ha en mann som er enig alt. Alle kan vel være både vrien og vrang i blant og da er det greit å få høre at det ikke er aksebtabel oppførsel og ikke en som blir helt fullstendig fra seg som dytter puter under armene dine. Eller oppfører seg som du skulle vært en bortskjemt unge. Noen syntes også det er greit at den ene er "den sterke" i et forhold som kan ta en besluttning når det trengs.
Ellers så kan det vel være også som dame sier en slags kode for at man ønsker en dominerende mann.

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 09:28

De søker en pappa. Billig adopsjon, heter det :)

Skjult ID med pseudonym bat to. 10 jan. 2013 10:27

Det å hive noen litt rundt kan da fort skje når man er litt lidenskapelige og aktive.
Det kan gå an å tolke sette på plass, stramme opp o.l. som bare seksuell dominans, men det er uklart uttrykt.
Det naturlige er kanskje å tolke det som mer, med disiplin, straff etc.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 10 jan. 2013 10:27

æææ nei sånn der "jammen hva vil DU da?" HELE tiden blir jeg og gal av...ha egne meninger og for søren! er jo litt søtt med en gutt som er helt valpete etter deg og da..men kan bli litt mye av det gode og gitt :P'

Jeg har ikke skrevet noe sånt i profilen min, men jeg liker både en som dominerer litt og som jeg og kan dominere så jeg vil ha en mellomting jeg.og trenger vertfall ingen pappa ;)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 10 jan. 2013 11:03 Privat melding

Nå ville jeg aldri ha brukt de ordene dersom jeg ønsket meg en fyr som kunne "sette meg litt på plass". For det siste jeg ønsker er en som skal fortelle meg hva jeg kan gjøre og ikke. Det hadde krasjet ved første forsøk for å si det slik :P

Men jeg tar gjerne en som tør si meg imot, som har egne meninger og står for dem :)
Og gjerne en som kan hive meg rundt i senga (og andre steder også :P )

Men kommer pekefingeren opp i ansiktet på meg, så er det svært stor sjans for at min egen pekefinger også blir rettet frem. Og den peker i så fall rett mot utgangsdøra.

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 12:37

Jeg ville bundet en stein til pekefingeren hans og tippet ham utfor Puddiken.

(mann 52 år fra Vestfold) to. 10 jan. 2013 13:21 Privat melding

@Vima og Mia.
Dere kaller en mann som vegrer seg for et naut, men selv så har dere jo i utgangspunktet et usikkert standpunkt all den tid dere ønsker selv spørre om hva mannen mener? Er ikke det litt god dag mann økseskaft? Vi menn er vant med å styre oss selv men blir enten prygelknaber når en kvinne tar over styringa eller så bruser vi litt med fjæra og ender opp med å lede en kvinne til applaus fra enkelte kvinner som kaller oss mandige og til forargelse for andre kvinner som kaller oss sjåvenistiske. Nordiske kvinner er meget selvstendige og selvgående, men slik jeg oppfatter dere vil dere ha menn med to polariserende egenskaper som både skal være egenrådige og individualistiske men også lydige som en hund. Spør du meg er som kjent og nevnt dette oppskriften på kaos og bekrefter bare at mange kvinner har en identitetskrise hvor de ønsker litt av alt og har problemer med å lande på ett enkelt standpunkt. Er det dumt for meg å sitte her og diskutere dette? Ja..garantert hvis jeg ønsker frred og ro, men jeg vet så inderlig vel at kvinnen er slik at hvis ikke en mann står i mot det jeg kaller en kvinnes behov for å ta kontroll og styring over eget liv som jo også innbefatter mannen i hennes liv så ender vi opp som nettopp naut og prygelknaber og da er vi like langt hva gjelder interessen fra kvinner. Nada, njet og null. Jeg skulle ønske dere kvinner kunne ha såpass trygghet til egen og mannens egenskaper og og la en mann få ta ansvar for ikke minst egne ting men også la han få ta ansvar for felles interesser uten at dere trenger å miste selvrespekt eller tiltro til mannens respekt for dere som kvinner. En mann som elsker dere og barna deres vil gå rett i døden for dere om han må, så prøv i det minste å la han få spille ut sine naturlige egenskaper og gjøre nettopp det en mann er født til å gjøre som er å være mann for sin familie hele livet og så til slutt si at han levde og døde som en mann.

Skjult ID med pseudonym The One to. 10 jan. 2013 14:17

Dette er jo såre enkelt. De damene som skriver det i profilen har kommet litt lenger i evulosjsonen. De har selv skjønt at det trengs en mann som kan holde orden på dem. Hva skjer når man slipper en flokk høner ut i hønsegården uten en hane. Det blir bare bråk og spetakel av det. Slik er det i heimen også selvfølgelig

Mihi..elller jeg mente ......paaaapapapaaaaaaaaaa.......... selvfølgelig.

Fra spøk til revolver. Jeg tror ikke det har noe med dominans å gjøre som nevnt over. De som søker det, skriver det rett ut. Det har med at de søker en mann som kan gi dem en mental motstand og ikke minst impuls. En mann som sier ja og tar til takke med alt blir jo dørgenes kjedelig tilslutt, selvom det er behagelig i starten.

Skjult ID med pseudonym camo to. 10 jan. 2013 17:34

The One: u rock!!! Dette er akkurat det jeg mener når jeg sier det selv. :-)

Skjult ID med pseudonym FK to. 10 jan. 2013 18:57

The one: Du er definitivt inne på noe i følge slik jeg leser dette.

Å bli satt på plass har vel ikke noe med sengen å gjøre ,om ikke det menes spesfikt akkurat dette.?

Slik jeg tolker det ,er det
En å vokse med.
En å utvikle/fornye horisonten litt sammen med.
En som tørr å Gi beskjed om når man tar feil eller har trangt gangsyn.
En som har litt sterke meninger å ikke er en tøffelhelt.
å en som ikke har vansker for å si ifra.

Det kan vel også bety at personen som skriver dette ønsker seg en god gammeldags mann.
Ikke en metroseksuell mann av en vinglepetter , som verken har meninger eller vet hva han vil...

Bare mine femti øre...

Skjult ID med pseudonym lusa to. 10 jan. 2013 19:00

Jeg ville ikke betalt ett øre for de femti..

Skjult ID med pseudonym ebbinghaus to. 10 jan. 2013 19:13

Evt bare spør om hva det betyr...
Fremfor å diskutere i timesvis på forum.

Skjult ID med pseudonym Flora to. 10 jan. 2013 19:15

Jeg kunne aldri i livet tenke meg å bli satt på plass av en partner, like lite som jeg kunne tenke meg å sette en partner på plass. Det er noe nedlatende i det uttrykket. Eller kanskje som nevnt over: "oppdragende".

Men ja, jeg vil selvfølgelig ha en partner som har meninger, og som kan uttrykke disse og ta en diskusjon hvis vi er uenige. Og da skal formålet med diskusjonen være å få forklart seg og sine meninger, samtidig som man forhåpentligvis får større forståelse og innblikk i hva den andre tenker og hvorfor. Formålet er altså ikke nødvendigvis å ha rett : )

Skjult ID med pseudonym FK to. 10 jan. 2013 19:24

Er enig med å sette på plass. Det er dårlig valg av ord.

Man setter en hund på plass ikke en partner. Derav min tolkning...

Men ble så satt ut av at det skulle ha en seksuell vinkling at jeg måtte skrive hvordan jeg tolker det..
Man skal være sammen om alt, å dra hverandre opp. Men igjen.. kun en tolkning...
FK ut og avgårde..

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 10 jan. 2013 19:27

Jeg ANER ikke hva det betyr.
Jeg vil ikke ha en mann til å sette meg hverken her eller der eller noen plass, jeg.
Sånn er det med den saken.
:-)

Skjult ID med pseudonym 123 to. 10 jan. 2013 23:17

he he he , jeg har vært samme med ei som ønsket en som kunne sette henne på plas , innen jeg forsto hva det betydde stakk hun av men en som likte å banke henne hvergang hu var slem ......hun fikk som fortjent , kansje ?

Tror ikke ho forsto helt hva det innebar .....ler godt den dag i dag

Skjult ID med pseudonym bat fr. 11 jan. 2013 08:16

En kvinne er sammensatt av to deler.
I den ene delen er den frie følgesvennen, stolt og vakker, verdig og nobel.
Denne delen av henne søker en følgesvenn.
I den andre delen, en slavejente.
Slavejenten venter på at han skal binde henne og bære henne bort, avgårde til hans festning.

(:

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 11 jan. 2013 09:25

Jeg vil ha en mann som setter meg på en pidestall.... tihi :D :D :P .................. eller no

Skjult ID med pseudonym joy fr. 11 jan. 2013 12:57

bat har skjønt det. :)

(mann 35 år fra Akershus) fr. 11 jan. 2013 14:04 Privat melding

Who you gonna call? Cap'n Pimp!

Skjult ID med pseudonym trollfar fr. 11 jan. 2013 17:38

Trenger jeg sette dere på plass så vil jeg ikke ha dere, har barn fra før av. Been there, done that, never doing it again.

Om det ikke er snakk om å sette dere på plass i sengen då, da kan jeg være behjelpelig. Mot frukost, egg og bacon takk.

Skjult ID med pseudonym kvinne 40 fr. 11 jan. 2013 17:57

Det er nok av menn som søker noen som kan holde dem i ørene også.

Skjult ID med pseudonym trollfar fr. 11 jan. 2013 18:01

Njah, jeg søker ikke damer som skal holde meg i øret. Har noe helt annet de kan få holde i :p

(mann 35 år fra Akershus) fr. 11 jan. 2013 18:25 Privat melding

Skaff dere en hallik, da blir dere satt på plass... Skikkelig... :P

(mann 52 år fra Vestfold) fr. 11 jan. 2013 19:45 Privat melding

Her var det jo mest kjefting...er det ikke meningen at vi skal snuske og tafse litt her da?

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 11 jan. 2013 19:52

..så er det de som vil ha en mann som kan vise dem hvor skapet skal stå... under de mange oppussingsprosjektene, heee heh heh eh eh h

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 11 jan. 2013 20:01

Om den som vet hvor skapet skal stå, og sette ting på plass :-b

(Sakset fra Lars`blogg):

Tradisjonelt sett er det kvinner som vet hvor skapet skal stå, og det skyldes generelt sett at menn tar rennafart og driter i møblering og innredning. Så lenge TVen og sofaen er stilt opp på en nogenlunde hensiktsmessig måte, så sier vi oss fornøyde. Ulempen er at vår tilkomne såkalte bedre halvdel sjelden er fornøyd før kåken er møblert med millimeterpresisjon. Og hvem tror du må flytte tingene rundt til alt gjenspeiler de syke idéene inne i hodene deres? Dem selv? Hah.

Det er her mannens rolle i hjemmet kommer inn. Den går stort sett ut på å gjøre akkurat som man blir bedt om, slik at man får lov til å se på tippekampen på lørdagen og leke litt med verktøyet i garasjen en kveld i uka. Nå tenker du kanskje at det ikke er så galt å ommøblere litt innimellom. Da er du enten kvinne, eller så har du vært singel veldig lenge. Tunge løft er jo ikke noe problem. Problemet oppstår når man for syttende gang skal flytte skapet eller skjenken eller hva det måtte være, fordi den kanskje ikke passet så godt akkurat der. Til å vite akkurat hvordan man vil ha det, er kvinner ganske ubesluttsomme. Det er derfor menn var hærførere. Ingen så noensinne Cæsar stå og flytte phalanxer fordi de kanskje gjorde seg bedre borte ved elva der, det ville matchet fargene på skjoldene bedre. Man så aldri Rommel omrokkere tanksbataljonene sine fordi de grønneste tanksene ikke gjorde seg så godt sammen med de grå.

Det er også derfor menn er fredsmeklere. Vi vet at kvinner, på tross av det de selv tror, ikke har snøring på hvor skapet skal stå. Allikevel gjør vi en hederlig innsats for at de skal få beholde den selvtilliten. Vi liker nemlig husfred når det er tippekamp.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) fr. 11 jan. 2013 22:33 Privat melding

@Vima
"Det betyr at de ikke vil ha en naut av en mann! Som feks hvis man spør hva ønsker du til middag i dag? Så ikke svar: velg du, kjære. El skal vi dra på hyttetur i helga? Hva har du lyst til? Nei, jeg vet ikke.."

Hvorfor må du stille slike spørsmål til å begynne med? Klarer du ikke å kvinne deg opp til å bestemme hva dere skal ha til middag? Du høres i all ærlighet veldig tannløs ut.

(mann 35 år fra Akershus) fr. 11 jan. 2013 22:35 Privat melding

Spot on

Skjult ID med pseudonym snaksy fr. 11 jan. 2013 22:48

..@ vima og bisken: da er man sammen med feil mann i utgp.. Ja, skal ikke være nødvendig med sånne spm fra dama, men dama hadde heller ikke spurt hadde manne hatt litt ryggrad.

jeg hører heller ..." du, vi stikker på hytta i helga da!" eller -"medium eller god stekt, mekker biff idag"

Skjult ID med pseudonym Ellan fr. 11 jan. 2013 23:00

Alt en skal lure på, du. Du og du!

(mann 52 år fra Vestfold) fr. 11 jan. 2013 23:54 Privat melding

Steike.
Her fikk jeg et hyggelig svar på en melding og før jeg fikk svart igjen så var jeg blokkert.
Føler meg litt..satt på plass
:)

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 20:30 Privat melding

Jeg er skyldig. Enhver kan bare snakke på vegne av seg selv. Men jeg tror mange, meg inkludert, mener med «å bli satt på plass» at man, ja, vil ha en mann som kan slenge en litt rundt både her og der (begge kan vel slenge den andre litt rundt omkring??:) Men poenget er ikke først og fremst seksuelt. For min del mener jeg at jeg ikke ønsker en tøffel som er enig i alt jeg sier, gjør, tenker og mener. Jeg mener ikke man skal krangle for å krangle, men det må vel være lov å ha egne meninger? Selvsagt ønsker jeg ikke en oppdrager, en som skal være meg overlegen, og iallefall ikke en pappa (what???). Dessuten tror jeg de to går litt som hånd i hanske. Har vanskelig for å tro at en person som såvidt tør å ytre hva han vil ha til middag, skal bli til en løve på soverommet..

Men, kremt, jeg var ikke klar over jeg var så lite original, og at dette var vanlig for damer å skrive. Hvorfor er det det?

Jeg tror det er en hel del kjønnsrolle-forvirring ute å går, som en konsekvens av likestillingen, som fremdeles er ny og ikke «gått til enda».

De fleste damer har blitt mye mer selvstendige. Vi kan plutselig være ute i verden, ha karrierer OG være mødre og hustruer. Plutselig har vi begreper som «flink-pike syndrom», som beskriver kvinnen som sliter seg ut på å være perfekt som kone, mor, ansatt, sjef, venninne, vertinne, bidragsyter i samfunnet osv. Men hva skjer med mannens rolle, nå som damer er i ferd med å trø inn på alle områder som menn tidligere hadde for seg selv? Mange av de maskuline egenskapene ble plutselig utdaterte (være sjefen i huset osv).

Jeg tror ikke alle, men endel menn idag utvikler seg til å bli veldig «følsomme» og lite "mandige" (i mangel på bedre ord), derav nye uttrykk som f.eks. metroseksualitet. Det er i dag nokså klart hva som forventes av en ung jente. Vi får beskjed at vi kan/bør klare alt. Mitt inntrykk er at det er mer uklart, hva som forventes av en ung mann, og hvordan egentlig en mann i dag skal være. Hvordan definerer vi en mann i dag?

Jeg tror det blir kræsj når vi damer, med relativt nyvunnet selvstendighet, treffer på menn som rett og slett er usikre på sin egen rolle som menn. I frykt for å trå feil, og fremstå som en macho mannegris, «bikker» mange (tror jeg) i andre retning, og blir av alle disse selvstendige damene, sett på, dessverre, som er tøffel.

Jeg tror at innen likestillingen får «satt» seg, må vi som samfunn, finne ut hvor menns rolle er. For alles velbefinnende og balanse. Eller tar jeg helt feil?

Skjult ID med pseudonym frøken lø. 12 jan. 2013 20:38

l4l, du sier definitivt noe der!

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 20:44 Privat melding

Da må dere slutte å være så pirkete.. Dere forventer at vi skal fortsette å oppføre oss som prinsen i et disney eventyr, og varte opp prinsessen. Som faktisk ikk er en prinsesse lenger, men en selvstendig kvinne. Men du har helt rett, og da er det litt opp til dere å legge fordommene deres litt til side...

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 20:50 Privat melding

Hmmm, følte det var endel ubegrunnede utsagn der. Og da er det vanskelig å svare :)

Har jeg sagt noe om at jeg har fordommer? Isåfall hvilke?

Og hvorfor ikke bli behandlet som en prinsesse? Jeg behandler jo mannen min som en konge:)

Pirkete? Jeg forstår ikke helt hva du mener, hvordan definerer du det? Og i hvilken sammenheng? Men ja, jeg tror nok at mange kvinner har høyere krav i dag enn før, nettopp fordi vi er mer selvstendige. Selv om de fleste av oss drømmer om vår egen konge;), så trenger vi ikke en mann for å ha tak over hodet og mat på bordet, som før liksom....

Litt usikker om du egentlig tok poenget mitt:)

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 21:01 Privat melding

Fordommer mot den ettergivende usikre mannen som er en populært kalt "tøffel".. Det virket litt sånn, ettersom du startet svaret med "skyldig"..

Ja det er akkurat dette med kravene jeg mente med pirkete, jeg har lest noen drøye krav rundtom her inne..
Jo, jeg tok poenget ditt. Og er forsåvidt enig. Balansen slik den var før i henhold til samliv, er en helt annen. Og det er jo opp til begge parter å innse det.
For der var vel det du mente?

Skjult ID med pseudonym frøken lø. 12 jan. 2013 21:10

ktb, det er greit å være sill, men man trenger ikke bli en dørmatte, sånn generelt sett i livet egentlig. og når folk skriver ting som TS mener så er jo det bare DEMS preferanser, man trenger ikke bli fornærma, alle ser etter forskjellige ting i en partner.

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 21:17 Privat melding

Javisst.. :)

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 21:17 Privat melding

Jeg mente jeg var skyldig i å ha på profilen noe om å søke en mann som kan sette meg på plass. Trodde altså at dette var en genial måte å uttrykke meg på, og så viser det seg at det er drøssevis med damer som nesten ordrett har skrevet det samme...?? Det fikk meg bare til å tenke på hvorfor det er sånn.

Jeg er ikke enig med deg i at damer "bare må se å sette ned kravene" liksom. Hvorfor det? Og hvem vil være sammen med en dame som tenker at de er sammen med deg fordi hun har senket kravene nok til å være sammen med deg? Jeg ville iallefall ikke vært sammen med en mann som tenkte sånn om meg :( tror nok at mange menn har like drøye krav dessverre..

Jeg har ikke svaret på denne utfordringen vi står ovenfor, men jeg tror årsaken og effekten er det jeg skrev.., men løsningen har jeg altså ikke:) Men jeg tror ikke det nytter så mye at det dessverre er mange "kvinnehatere" der ute som er frustrerte, tikkende bomber. Jeg tror dessverre at det er blitt et ganske stort gap mellom kjønnene, men jeg tror og som sagt at likestillingen er ganske fersk, og at vi ikke har funnet ett nytt balansepunkt, for å kalle det det. Lenge var kvinner undertrykte (hadde ikke stemmerett, var prisgitt mannens nåde osv), og sånn jeg ser det er det kanskje naturlig at det derfor de siste årene har vært mye fokus på hva jenter vil, hva jenter kan osv. Men det er nok mulig at gutter har blitt ignorerte i kjølvannet av dette. Men at det er sånn fordi det var en ubalanse som ble presset endring på. Jeg tror altså at vi har tilgode å finne en balanse hvor begge kjønn kommer like godt ut av det på, og som er optimal i samfunnet vårt..
:)

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 21:29 Privat melding

Jeg synes det du har skrevet er veldig reflektert, og godt formulert. Og langt.. :P Jeg er enig, men fikk ikke frem poenget mitt. Det jeg mente var at dere vil ha en Mann, med stor m.. Og da er spørsmålet; definér en Mann..
Men kanskje jeg bare er litt ute å kjøre nå.. :)

Skjult ID med pseudonym frøken lø. 12 jan. 2013 21:39

jeg mener at kjønnsroller generelt begynner å bli litt utdatert. Så klart er man forskjellige, men at man skal fylle sine "roller" begynner å bli mindre viktig enn før. men folk ser jo etter foraskellige ting. det viktigste for meg er at kjemien stemmer, og gjerne at han gjerne og kan ta litt iniativ.

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 21:45 Privat melding

Jepp, nå er det samarbeid som gjelder. Kjemien som avgjør for meg og.. :)

Skjult ID med pseudonym Mann lø. 12 jan. 2013 21:46

JA til frøken. Samme sier jeg.

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 21:52 Privat melding

Nei nei, det synes jeg ikke. Er jo det jeg og skriver.. Hvordan definerer vi som samfunn en mann i dag? Jeg lurer like mye som deg.

Kvinnerollen har blitt kraftig modifisert, fra å (setter det litt på spissen her) kun være brukendes på soverommet og kjøkkenet, som peppermø, eller lærer eller sykepleier. Til nå å kunne gjøre det meste... Jeg interesserer meg ikke for det, men jeg KAN lære meg å skifte dekk, jeg kan tjene penger nok til å betale noen til å pusse opp huset mitt, eller gjøre det selv, jeg kan bli statsminister, lege, astronaut om jeg vil.

Mens mannen derimot. Før var han enerådende på mye, på de fleste arenaer faktisk så var damer utestengt. De var prisgitt å ha en mann. Damer var nødt til å finne seg i mye dritt, for alternativet, å være uten en mann; samfunnet var bare bygd opp slik at det gikk rett og slett ikke.

Slik jeg ser det ble likestillingen presset frem fordi damer ikke lenger fant seg i å være underlagt det andre kjønn, bare fordi de er fysisk sterkere.. Det var mao. en ubalanse i samfunnet. Jeg håper og tror vi kan finne en balanse mellom kjønnene, men jeg mener vi ikke er der enda. Dels fordi det enda er noen gamle stereotyper igjen ang. kjønnsroller og at kvinner er det svake kjønn, men og dels fordi denne ubalansen presset frem en ny ubalanse, hvor gutter gjerne blir litt ignorert ifht. jenter..?

Jeg vil ikke ha en femiklatt, som ikke tør å si hva han vil, i frykt for å gjøre meg sint/sur/lei. Jeg vil ha en sterk mannemann som kan ta lille meg inn i armene sine og få meg til å føle meg som beskyttet og trygg. Men stakkar mann, har må og være trygg nok i seg selv til å motta kos og si ifra hvis han er lei seg. Være mann nok til å støtte meg. Men og være mann nok til å la meg støtte han. Og jeg vil definitivt ikke ha en gammeldags mann, med et kvinnesyn ala Saudi Arabia grøss og gru.

Gjerne vi leter etter en utopi? Jeg velger å tro nei:) Jeg har møtt slike menn, så jeg vet de finnes:)

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 21:53 Privat melding

enig med frøken:)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 12 jan. 2013 22:01

Det er mye natur i det hele, selv om vi i samfunn skaper våre egne sosiale koder og normer og det til tider synes som om verden forandres over natta. Hankjønn oppviser større variasjon en kvinner, vi er bærere av et "forkrøplet" y-kromosom. Omtrent som hos laks, de aller største og alle de små individene er hannlaks.

Vi har svært få matriarkalske samfunn på jorda, alt overveiende patriarkier. Konrad Lorenz mente å se at kjærlighet var et produkt av aggresjon, som igjen hang ihop med det å beskytte sitt eget. (Intraspesifikk aggresjon)

Biologisk sett spiller vi menn med lav innsats, vi har millioner av frø vi kan så, kvinner en håndfull i sammenligning. Dertil kan vi så i øst og vest, mens avkommet i mye større grad er avhengig av mora.

Farsfigurens rolle i biologien og psykologien kan imidlertid ikke overses, hos mennesker og sosiale dyr som elefanter (observert i Idi Amins Uganda) finner vi at fraværet av en faderlig leder fører til sosiale problemer. Der far er fysisk eller psykologisk fraværende får vi (ofte) macho og/eller usikre gutter. Gutter med en god og givende far har et vinnerlodd.

Kvinner som flokker seg rundt lederskikkelser er ikke uvanlig å se. De vil gjerne ha en mann som andre kvinner vil ha. (spør Mick Hucknall) En gjenkjenner den triumferende tiur på leken.

Ellers har jo "kjønnsmarkedet" vært debattert opp og ned på forum, tanker som Mads Larsen m.fl. har frembåret i bokform, et spill som de få behersker og de mange taper i.

De siste tiårene er det målt mindre testosteron hos menn. Undres på om nivået er økende hos kvinner (?) Har sett beskrevet "sterke veltrente bærumsjenter" og motpolen - de metroseksuelle sminkede mennene.

Men, summa summarum: Mann og kvinne er forskjellige, ofte er mannen dominerende. Men naturen deler ut gode og dårlige kort, og ofte er det menn som sitter igjen med både taperhånden og RSF. Men, en kan seff. spille godt eller dårlig med de kortene en har.

Sukker er som det øvrige liv også et lotteri og en kamparena, der de attraktive (pene og selvsikre) får flest.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 12 jan. 2013 22:03

Såklart damer skal ha krav til oss menn. Jo høyere krav dere stiller jo bedre partnere blir vi. At menn ikke helt har funnet sin rolle i likestillingsamfunnet stemmer sikkert, men det har ikke kvinnene helt heller. Jeg føler ofte at de skal inn å "konkurrere" på mannens arena fremfor å skape sin egen noen ganger.Dersom mannen og kvinnen blir for lik hverandre blir det jo et helt kjønnsløst samfunn. Hvor spennende er det da?

(mann 35 år fra Akershus) lø. 12 jan. 2013 22:11 Privat melding

Go figure..

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 22:18 Privat melding

Usikker om jeg ser ett overordnet poeng her Bønna?

Men må si meg enig i det du skriver.

Jeg vet ikke om det stemmer at "fraværet av en faderlig leder fører til sosiale problemer. Der far er fysisk eller psykologisk fraværende får vi (ofte) macho og/eller usikre gutter. Gutter med en god og givende far har et vinnerlodd". (hvor har du fått det fra?) Men synes det høres logisk ut. Mon tro hvorfor det er sånn? Er det fordi det er flere alenemødre? Hva skjer med jenter som blir oppdratt uten far?

Spør man Breivik og hans likesinnede (som vi vet det er endel av der ute...), så er jo svaret på dette å gå mer tilbake til tiden før likestillingen. Jeg mener det er helt fjernt. Det kan være en ønsketenkning for noen, men som jeg ser det er eneste måten å oppnå det på, er å starte et type kollektiv, som hippiene hadde, hvor man kan leve etter ett sett valgte verdier. Og det må de jo få lov til om de vil. Men å gjeninnføre det i storsamfunnet, mener jeg blir som å si at "internet fører så mye drit med seg, vi avskaffer det".

Det er og nyere forskning som viser at de "beste" mennene blir av mange kvinner plukket ut til å få "kull nr. 2" med, enn mange menn som ikke har fått noen barn. Hva er det som gjør at disse mennene faller så utenfor?

Du sier menn ofte sitter igjen med både taperhånden og RSF. Hva er RSF?

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 22:20 Privat melding

Helt enig The One... vi må nok finne en balanse (som vi ikke har funnet enda. Helst bør vi finne den før for mange av de tikkende bombene omkring går av....)

Likestilling skal vel ikke bety at alle skal bli tvekjønnede ;)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 12 jan. 2013 22:24

Royal Straight Flush.

Poenget sett i forhold til tråden er mannens historiske (biologiske) rolle som leder for flokken, dvs. den sterke mannen. Han kan dominere andre menn, og også sette kvinnen på plass.

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 22:31 Privat melding

Hmm, og så mannen kan både sitt med taper og- vinnerhånden? Og han kan spille den både godt og dårlig? Hehe, med den type helgardering er det klart man har rett ;)

Enig i at det er mye natur i bildet, og sikkert mer enn vi tror. Men mtp hvor få matrialske samfunn det faktisk finnes/har fantes, er det faktisk ikke til å stikke under en stein at noe er i ferd med å snu nå.

Det virker som om halvparten av damene her inne, meg inkludert tydeligvis hehehe, klager over tøffelhelter.. Men vi vil jo heller ikke ha en undertrykkende, gammeldags, macho..

Ikke vet jeg... men jeg håper og tror for fremtidige generasjoner at begge kjønn snart finner ut av sine nye roller, hvordan det nå enn blir!:)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 12 jan. 2013 22:46

Usikre menn blir fort macho. Og eller tøffel. Men, det blir feil å si at bare menn blir usikre i vårt stadig foranderlige sosiale univers, det skrives mye om jakten på nye identiteter, om psykisk press, selvskading og spiseforstyrrelser. Selvfølgelig like mange usikre jenter/kvinner.

Men: i forhold til det historisk/biologiske parforholdsregimet der mannen skal være sjef, blir den usikre mannen imidlertid mest skadelidende.

Norske menn kan sukke over dette på Sukker, mon tro hvordan den kinesiske unge mannen opplever det, der er det 25 millioner menn i overtall på kjønnsmarkedet.

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 22:47 Privat melding

Bra poeng (er).

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 22:47 Privat melding

Bra poeng (er).

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 12 jan. 2013 22:51

141: Du er jo sjøl inne på det, menn med fødselskull fra før blir valgt på ny. Som jeg var inne på: taperhånda (en får slett ikke formert seg) og vinnerhånda (en får flere kull) - er oftest mennene til del. I det sosiale spillet :-)

(mann 52 år fra Vestfold) lø. 12 jan. 2013 22:55 Privat melding

Bra skrevet alle sammen kvinner og menn.
Vi er kommet dit hvor det sterke kjønn ikke lengre er sterk sett i lys av kvinner kan underholde seg selv på de aller fleste områder og skal kvinner som ønsker seg mannemenn i fremtiden føle at de kan få være det svake kjønn i noen øyeblikk som jo ofte er en av triggerene i lidenskapen (jeger og bytte) så må man skille mellom de forskjelige arenaene og ikke koke alt ned til en organisatorisk planlegging av parforholdet. Akk og ve meg for mine ord for det er lett å misforstå her, og misforstå meg i så fall rett for ikke ønsker jeg urettferdighet, ikke ønsker jeg å bestemme eller dominere en kvinne men jeg ser stor mangel på forståelse for de mekanismer som forårsaker lidenskap, "bonding" og pardannelse i vårt samfunn i dag. Velferd mer enn likestilling har gitt en far eller mor muligher til å oppdra våre barn uten et parforhold noe som før i tiden var nettopp et kriterie for å klare å få opp avkom. Denne mangelen på nød har gjort at vi er lengre fra hverandre enn vi har vært noen gang i mulighetene til å etablere langvarige forhold med lidenskap innad i ett parforhold. Mange av oss innser at vi forblir bare par i den tiden vi lager barn og så får vi oss venner, kjeledyr eller hobbier og jobb som blir vår erstatning for parforholdet. Noen tilpasser seg selvsagt og andre velger nye områder og kulturer for å finne sitt behov mens noen resignerer samtidig som vi alle sitter å lurer på hva det egentlig var som skjedde. Er det noe jeg skulle ønske som mann er nettopp det The One skriver om konkurranse på mannens arena. Jeg finner det svært vanskelig å konkurrere mot en kvinne, men jeg ser at mange kvinner opptrer på arenaen til det som hvertfall tidligere tilhørte menn og nettopp utkonkurrerer mannen. Jeg skal bruke et svært simpelt men likevel veldig enkelt og for meg helt soleklart eksempel. Går noe i stykker, må repareres eller monteres så elsker kvinner i dag å skru opp og fikse ting selv men glemmer, for i mtt tilfelle, at jeg er født sånn og lært opp til å ta i et tak for å fikse ting. Det er ikke noe som får det til å klø i brysthårene som når en kvinne ser på meg med sine uskyldige blå og ber meg med sine "sjarmerende femine manipulerende" egenskaper om å fikse ditt eller datt. For ordens skyld. Å bruke ordet manipulerende faller aldri god jord men i dette tilfelle er det godt ment da er der den réelle makta ligger i nettopp å få det "sterke kjønn" til å ta vare på det "svake kjønn".

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 23:10 Privat melding

Veldig enig med det du skriver. For min egen del er det nok nettopp derfor jeg ønsker en såkalt "mannemann". Jeg TRENGER strengt tatt ingen mann.. Jeg tjener godt nok til å klare meg selv. Få barn kan jeg og gjøre på egen hånd.. Men akk så lyst man har på en mann allikevel:) Men det er klart at kravene blir jo andre når det er det som er utgangspunktet...

Det du skriver om at kvinner ønsker seg mannemenn for å kunne føle seg som det svake kjønn i noen øyenblikk, der treffer du nok spikeren på hodet for mange damer, vil jeg tro.

Jeg håper og tror menn alltid vil klø i brysthårene som du sier at å kunne hjelpe en kvinne " i nød", men er redd det ikke lenger er så enkelt. Endel karer i dag tror jeg ville tenkt "hallo, du vil ha likestilling? Fiks det sjøl". Og for all del, tenker man sånn, er det jo fair enough det liksom...:/

Jeg forstår de som tenker sånn, men jeg tror og at det kommer av at vi er i en ny ubalanse,som igjen kommer av at vi ganske "nettopp" har begynt å bli likestilte. Forhåpentligvis klarer vi å lande på en plass hvor menn er menn og kvinner er kvinner. Men at vi samtidig har like muligheter og frihet og at alle blir sett på som ikke like (grøss og gru), men likeVERDIGE.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 12 jan. 2013 23:34

Den dag i dag er fortsatt kvinner (og barn, og noen andre - eldre, utviklingshemmede m.fl) de mest utsatte grupper i resten av verden. Så, det vi opplever i Norge og Vesten, er ikke representativt. De faktorer som nevnes i denne tråden er kun spennende utfordringer, ikke problemer

(kvinne 37 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 2013 23:43 Privat melding

Er vel strengt tatt ingen som har sagt det heller:) Og du har rett i det. Men det forandrer ikke det faktum at vårt samfunn har våre egne utfordringer.

Følger man din tankegang (og det kan man godt gjøre), har vi ingen problemer i Norge. Sykehuskøer og hva verre er fremstår ikke så gale når man vet at i mange land koster det en fot og en arm bare det å få føde på et sykehus, og at man til og med etter å ha betalt i dyre dommer, må ha med saks, gasbind, alt annet av utstyr som skulle måtte trengs. Trenger man noe annet og ikke har det med/råd til å betale for det, er det ingen bønn.

Skolene viser gjerne ikke til bra nok resultater. I mange land må barn jobbe istedenfor å gå på skole. Evnt gå 3t hver vei til skolen.

Fattigdom her måles oftere mot hva naboen har, enn den fattigdom man ser i andre land.

Betyr det at alle våre problemer her egentlig bare er luksusproblemer/interessante utfordringer? Ja, det synes jeg man egentlig kan si.. Betyr det at de ikke er verdt å diskutere? Nei, det synes jeg ikke.

:)

Skjult ID lø. 12 jan. 2013 23:43

DER SA DU DET !

Skjult ID lø. 12 jan. 2013 23:44

Ellan

Skjult ID med pseudonym Mann lø. 12 jan. 2013 23:50

Spennende utfordringer, ikke problemer. Gogt sagt, Ellan.

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 12 jan. 2013 23:56

Neida, selvsagt kan (bør) man diskutere, - følte bare en akutt trang til å nevne det (eller spore av, heter det visst også) P

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 12 jan. 2013 23:58

Denne tråden gjaldt vel hva en synes om at kvinnen ønsker "å bli satt på plass" av mannen i forholdet... eller? Skal en løse verdensproblemene får vi ta det i riktig tråd :-D

Skjult ID sø. 13 jan. 2013 00:00

ja og nei bønna.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) sø. 13 jan. 2013 00:00 Privat melding

Konklusjonen blir: Slutt å skriv at du vil bli satt på plass..for det er ingen som vet hva du mener uansett.

Hvis du vil ha en fysisk og psykisk sterk mann, så skriv heller det.

Skjult ID med pseudonym Bisken sø. 13 jan. 2013 00:02

Gutta fra Jersey Shore er ivrige med å sette kvinnene på plass... Ikke rart de har draget.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 13 jan. 2013 00:02

Skriv heller at du ønsker å få vite hvor skapet skal stå! Da kan handymannen kjenne sin besøkelsestid.

Skjult ID sø. 13 jan. 2013 00:02

Det var den endelige konk.

Skjult ID med pseudonym Ellan sø. 13 jan. 2013 00:12

Det var den endelige runk

Skjult ID sø. 13 jan. 2013 00:14

Faen

(mann 36 år fra Vest-Agder) sø. 13 jan. 2013 00:32 Privat melding

Sitt!!! Ligg!! Dekk!! Nei!! Sitt!!

Skjult ID med pseudonym frøken sø. 13 jan. 2013 09:01

jeg ser at det her kan bli forvirrende for menn :p jeg tror ikke påenget var at jentene vil "vite hvor skapet skal stå" eller bli snakka ned til som det svakere kjønn.

jeg jobber i et mannsdominert yrke der jenter virkelig må kjempe seg fram for å oppnå noe. Jeg trenger en mann som tar meg seriøst, har tro på meg, og ikke tror han vet bedre fordi han er "mann".
man vil likevel ikke ha en tøffel som setter deg på pedistol heller. man er vikeverdige i et forhold. jeg er enig i at samarbeid er viktig, og at en mann ikke føler seg trua av å ha ei dame som kan ha en bra karriere. hun vil likevel ha det samme som alle andre jenter på hjemmebasis.

Skjult ID med pseudonym Artigkar sø. 13 jan. 2013 10:28

Det er godt vi har brukt en stor del av evolusjonen til å lære oss å snakke. For å lykkes i et samliv så må dere kutte ut ord som likestilling og heller føre inn et ord som heter "likeverd" - alle har like muligheter, alle er individer og samtidig en del av en gruppe. Om begge har respekt for hverandre og snakker sammen så er det ikke viktig om man gjør alt lik, eller deler nøyaktig 50/50 - det viktigste i et forhold er at begge ønsker det beste for partneren. Hvis dama gjør sitt for at mannen skal ha det bra, og mannen gjør sitt for at dama skal ha det bra så finner vi den rette balansen, problemene dukker jo opp når en vil ha det bra og forventer at den andre skal bidra til dette. Så finner man sine egne roller hjemme - ved å snakke sammen. Det er helt opplagt at menn og kvinner har forskjellige forventninger til et forhold - for det er ikke noe "mønster" lenger på hva en familie er eller skal være - og for å finne "vårt" mønster må man snakke sammen og ha et ønske om at den andre skal ha det bra. Og ja jeg kommer til å sette min "utkårede" på en pidestall, hun kommer til å være en av de viktigste personene i mitt liv, og jeg kommer til å forgude henne. Jeg bryr meg ikke om vi skal gå tur i skogen eller fjellet, for meg er ikke "hvor" viktig, men "hvem" jeg går tur sammen med. Derfor svarer jeg: "det kan du bestemme" når du spør "Hvor vi skal gå på tur" men kaster du en kopp i veggen så den knuser kommer du til å føle deg som en småjente som har fått kjeft av pappa etterpå - for det synes jeg er barnslig og unødvendig oppførsel. Men jeg har lært meg at dere jenter ikke liker å få: "samma det" til svar. Og med det linker det opp mot at jeg egentlig ikke er interessert - når alt jeg vil er å tilbringe tid med deg. Så jeg svarer alltid alternativ 1 - og det tar som regel et par år før dere oppdager det. Kjolevalg? Alltid den til venstre. For menn er svært mye "uviktig" - detaljer er ofte "uviktig" - de store linjene kan variere - men jeg vet godt hvor mine grenser går. Og de ble tråkket over kanskje 3 ganger i løpet av 10 år i mitt forrige forhold - så har man normal folkeskikk og god oppdragelse så klarer man å holde seg innom. Og så vet jeg at dere jenter spør en mann om meningene hans for at dere vil at han skal være involvert. Så der dere får "mannen" til å fremstå som tafatt, uten ryggrad, er det egentlig deres egen usikkerhet og evne til å ta en liten ubetydelig avgjørelse som får han opp i denne situasjonen. Forstå forskjellene og snakk sammen....

Skjult ID med pseudonym Artigkar sø. 13 jan. 2013 10:36

og forresten tror jeg l4l har alle muligheter for å lykkes i et forhold - hun er reflektert og balansert og kan tydeligvis ordlegge seg. Men jeg tror ikke du skal ha en "gammeldags" mannemann - du må ha en som har fokus på likeverd og kan ordlegge sine behov like godt som du. (var ikke plass til å skrive mer i det forrige) så jeg måtte legge på litt til.. :P

Skjult ID med pseudonym Hoohoo sø. 13 jan. 2013 10:38

@artigkar, veldig bra innspill.

Jeg har allti sett på ett forhold som ett partnerskap der man samarbeider om å ha ett godt liv, så må man av og til kompromisse før å få det til :)

(kvinne 37 år fra Rogaland) sø. 13 jan. 2013 11:04 Privat melding

Hehe, takk for fine ord ;)

Er helt enig i alt du sa (for en tøffel jeg er;)

Og spesielt enig i at likestilling er et ord som er på god vei til å bli utdatert. Det var det det var, for 50 år siden. Nå handler det om likeverd ja :)

I dag holder vi sammen mye mer av ønske enn nødvendighet, og da blir det vel sånn som det er blitt.., på godt og vondt? :)