Alle innlegg Sukkerforum

Hvor lenge prater dere før dere går på date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Flux ti. 15 jan. 2013 18:31

Jeg er som sikkert mange andre mannfolk her inne av den sjenerte typen, så jeg vil gjerne bli godt kjent men ei jente før jeg går på date. Jeg har vært her nå i et par måneder, og har min første date på fredag :)

Jeg vil gjerne høre fra dere andre hvor kjapt dere prøver å sette opp en date etter den første meldingen :)

Skjult ID med pseudonym TomBola ti. 15 jan. 2013 18:39

Jeg forsøker å prioritere å få til en date så fort som mulig.... Mye er mulig å skrive i forhold til seg selv, men det blir ofte noe annet når man møtes - enten i positiv eller negativ retning.....
Spennende og flott at du har en date - lykke til med den !

(mann 48 år fra Oslo) ti. 15 jan. 2013 18:49 Privat melding

Jeg har skrevet med enkelte jenter et par uker, men jeg foretrekker at vi har en date rimelig raskt, man blir lettere ordentlig kjent på den måten, og ser jo først da om det er noen tiltrekning og noe å bygge på. Og, det er jo mye lettere og morsommere å sitte og prate sammen enn å skrive metervis med meldinger. Men, hva folk foretrekker varierer veldig, og man må ha litt fintfølelse, det blir absolutt ikke suksess av å mase og presse på om du skriver med ei som vil ha tid til å bli trygg på deg først.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 15 jan. 2013 18:50 Privat melding

Det er vel smak og behag, samt personlighetsavhengig.
Jeg er ikke sjenert, og synes egentlig det er greit å møtes ganske så tidlig.
Sender man meldinger i flere uker, så tror jeg man bygger opp ureallistiske forventninger, og dermed fort blir skuffet. Dessuten er det strengt tatt bortkastet tid, dersom man etter 5 minutter finner ut at det er null kjemi eller fysisk attraksjon når man først møtes.

Det spørs jo også hva man legger i å møte noen. Ser man på det som et møte med sin fremtidige ektefelle, eller ser man på det som en avslappet og hyggelig samtale i en times tid. Om man ser på det som en avslappet samtale i en times tid, typ en gåtur, så klarer jeg ikke å se hvorfor det skulle være så skummelt. Dessverre, så tror jeg nok at veldig mange legger veldig mye i det å gå på date, og derfor sitter det kanskje lenger inne å gå på date med noen.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 15 jan. 2013 18:58

Det varierer. Det lengste jeg har skrevet med en jente før vi møttes var i rundt tre måneder, skjønt det var ikke så intenst og det kunne gå noen dager mellom hver melding. Hun bodde forøvrig også i en annen by og var en periode på langferie i utlandet. Det korteste var ca tre timer fra første melding til vi møttes samme kveld. Ganske spontant egentlig, og det møtet var faktisk mye mer vellykket en det første jeg nevnte, uten at de går an å trekke noen generell konkusjon ut av bare to eksempler av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 15 jan. 2013 19:01

Jeg kunne aldri ha gått på en date første kvelden, men jeg er enig i at forventningene fort kan bli skrudd litt høyt når man prater lenge før første date, og da blir det en desto større nedtur hvis det ikke blir klaff.

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 15 jan. 2013 19:06 Privat melding

Skravler helst mye og lenge. Går ikke ut blandt folk for å henge med hvemsomhelst :P

Ok, det hørtes veldig feil ut. Tenk så mye bortkastet tid det er å treffe villt fremmede man ikke vet en skit om. Bare for å snu det litt fra de andre som mener det er bortkastet tid å treffe noen de praktisk talt kjenner godt selv om det ikke blir stormende jubel i hjertet.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 15 jan. 2013 19:30 Privat melding

@Bene,

"Tenk så mye bortkastet tid det er å treffe villt fremmede man ikke vet en skit om."

Du får høre med utelivsbransjen, men jeg tror det stort sett går ganske så bra:)

(kvinne 34 år fra Buskerud) ti. 15 jan. 2013 19:31 Privat melding

Blåser i om utelivsbransjen tjener seg en øl eller femti. JEG tillater meg å være selektiv med hvem jeg velger å treffe i RL, for jeg er ikke interessert i x antall tafatte kaffekopper med folk jeg ikke har tatt meg tid til å snakke med litt mer på nett i forkant. Da tar jeg heller x antall øl med en jeg har snakket mer med herfra og vet vi har NOE å snakke om.

Skjult ID ti. 15 jan. 2013 20:02

Alt fra et par mnd med meldinger til veldig kort tid. Rekorden er 15 min på chat og date 2 timer etterpå.

(kvinne 51 år fra Akershus) ti. 15 jan. 2013 21:18 Privat melding

Maks en uke med skriving før date,har kastet bort mye tid på noe som oppdages etter 1 minutt på date:)

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 15 jan. 2013 21:27

Jeg synes det er rart at man kan bli så skuffet på en date med noen som man har pratet med lenge. Jeg kan forstå hvis den man skal møte har vist gamle bilder, og ikke ser slik ut lenger.

Hva er det som gjør at man oppdager at det er helt feil når man møtes? Er det utseendet, manerer, renslighet, etc? Hva er det som vanligvis feiler?

Skjult ID med pseudonym flix ti. 15 jan. 2013 23:16

Kansje flux burde hatt en date med flix? :)

Skjult ID med pseudonym flix ti. 15 jan. 2013 23:27

Man kan snakke med noen i ukesvis, månedsvis uten å kjenne dem.

For det første ser man for seg hvordan personen er, snakker, oppfører seg og fører seg når man skriver med en. Når man da har dette bildet over lang tid blir det sterkere, noe som vil føre til en større mismatch mellom oppfattet og faktisk personlighet når man først treffer dem.

For det andre vil man alltid være en annen person når man skriver. Når man skriver er man alltid mer ærlig, mer vittig, tøffere eller bedre enn i virkeligheten uten at man selv merker at det skjer. Når man treffes vil man være mer forsiktig. Derfor vil det alltid også være en mismatch med oppfattet og faktisk personlighet. Noen ganger positivt og andre ganger til det negative.

Prøv derfor å treffes så fort som mulig. Men mener selv det er for tidlig første kvelden.
Uansett, møt alltid daten ute blandt folk. Det er mitt råd.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 16 jan. 2013 00:37

Har vært på hjemmehos-date 4 timer (inkl 2 timer reisevei) etter første melding.
Har også skrevet med ei som bodde 3km unna i nærmere et år før vi møttes.
Alt imellom kan sikkert betegnes som normalt. Det avgjørende er interesse, avstand og ledig tid i begges kalender.

Skjult ID med pseudonym Vima on. 16 jan. 2013 01:41

Det er veldig forskjellig hva folk velger å gjøre... slik som med alt annet, ingen fasit svar her heller ;)

Jeg har møtt noen etter bare noen få meldinger her, men det var i begynnelsen av min sukker tid. Etterhvert har det tatt lengre tid, blitt mer skeptisk og møtte vel noen som ikke falt i smak da. Så siste daten chattet jeg med i et halvt år før jeg møtte :p Selv om han selvfølgelig spurte om å møte meg veldig mange ganger før det.. Men jeg liker også å bli kjent med noen før jeg møter de. Men det var kanskje vel lenge å vente ;) Nylig la jeg til en på fb profilen min etter kun noen få meldinger her inne, så spurte han om å treffes til helgen :D

Jeg tenker også at det er situasjonsavhengig: det vil si alle omstendigheter rundt dere. Slik som avstand, barn, tid til å treffes, hvor attraktiv du synes personen er og hvor interessert den andre er til å møtes. Er det stor interesse fra begge parter møtes man kanskje raskere. Så kommer det vel ann på hvor lyst du har til å møte noen akkurat nå/ følelsen av å være klar for en date... vet det er mange her som sitter på gjerdet å venter, som er her å kikker for å se om noen dukker opp men er kanskje ikke helt kommet over eksen el andre livshendelser som kan påvirke om det blir en date eller ikke.

Lykke til på fredag @Flux :)

Skjult ID med pseudonym :) on. 16 jan. 2013 19:17

Jeg har prata med en i et par uker nå. På fredag skal vi på kaffedate :) Gleder meg kjempemasse!
Prata i telefonen idag for første gang. Litt skummelt, men kjempehyggelig, og meget positivt overrasket over kjemien som ble enda bedre over telefonen kontra når vi har chattet.
Det eneste negative er at han bor egentlig alt for langt unna. -Sånn cirka på andre kanten av landet.