Alle innlegg Sukkerforum

De berømmelige hjertene.....

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Akershus) on. 2 juli 2008 16:22 Privat melding

Dette temaet har vært diskutert før i ulike varianter, det er jeg klar over. Men jeg har behov for en liten oppfriskning ---- KUN fordi jeg UNDRER meg over enkelte ting når det gjelder disse berømmelige hjertene..

Jeg belyser IKKE temaet fordi jeg føler meg avvist (tvert i mot) og heller IKKE fordi jeg ønsker å klage.. Jeg ønsker kun å belyse temaet på nytt med konkrete spørsmål, og det er helt sikkert noen av de nyeste medlemmene som kan ha glede av hva mange erfarer, i tillegg til mine ønsker om svar..

Jeg opplever ofte at gutter setter hjerter --- både gule og røde --- (beskjed kommer til mailen min). Deretter er det svært sjelden noe mere skjer. Det er mange som sender brev, men de har i forkant som oftest ikke utført hjerte-prosedyren..

Nå er det IKKE slik at jeg sitter og venter på gjerdet på noe som helst (for de som kjenner meg så vet man at jeg er veldig laid back og tar det hele som det kommer), og jeg er forøvrig fullt i stand til å ta kontakt selv om jeg virkelig ønsker det.


….er det slik at vi jenter "konsekvent" bør ta hjerte-signalene på at dere ønsker å bli kontaktet, eller er det slik at dere på den måten ”lager dere en oversikt” på de jenter som er mest interessante, og at det ikke nødvendigvis er slik at dere ønsker kontakt sånn umiddelbart? En blanding av begge varianter kanskje? Eller annet?

Jeg har gjort to ”tester;

1) Fikk et rødt hjerte, det så ut som en hyggelig kar, god profiltekst osv. Jeg skrev en hilsen tilbake, og takket for hjertet, og formulerte meg videre IKKE på en slik måte at det kunne oppfattes som at jeg ikke ønsket kontakt videre. Men det var fortsatt helt taust. Og det har det vært siden. (helt i orden, men oppfattes på et vis noe underlig!)

2) Fikk et gult hjerte. Satte et gult hjerte tilbak fordi jeg fant profilteksten god og interessant. Ingen bilder i profilen eller i albumet. Sendte ingen hilsen ved siden av. Og vips! Et brev i innboksen fra vedkommende, hvorpå det ytterligere ble noe kommunikasjon frem og tilbake --- og det kuliminerte etter en stund til en kaffedate. Utover dette var det for meg ikke liv laget for noe mer, men det er en annen historie.

Disse to tilfellene er helt sikkert tilfeldige, og mange opplever helt sikkert alle disse tingene på mange forskjellige måter, og har også ulike erfaringer.

Hva er din hensikt med hjertene? Sender du hilsen sammen med hjertene? Hva er din erfaring i etterkant?

Her er både guttenes og jentenes synspunkter verdifulle!

Skjult ID med pseudonym Felix on. 2 juli 2008 16:34

Bruker hjertene av og til som oversikt.

Ellers har jeg opplevd det samme som deg.

Fått rødt hjerte og sendt en mail, men ingen svar tilbake *ler*

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 2 juli 2008 16:38

Jeg synes ærlig talt ikke noe om disse hjertene, og har ikke brukt dem selv, med unntak av sorte hjerter for å luke ut personer jeg har tatt kontakt med uten å få svar. Nå skal det tilføyes at jeg kun én gang har fått et hjerte, og hun som sendte det hadde en fullstendig uinteressant profil. Men hva i all verden betyr et hjerte? Er det noe noen setter på profiler som er interessante, eller er det for å få kontakt? Og i tilfelle det er det siste, hvorfor ikke skrive noen linjer i stedet? Det er i hvert fall det jeg tenker når jeg ser en profil som tilhører ei jeg kunne tenkt meg kontakt med.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 2 juli 2008 16:43

Jeg har satt uhyyyyyre få hjerter i løpet av min tid på sukker.

Når jeg har gjort det, har det vært til mennesker jeg har snakket mye med, og som jeg virkelig har likt.

Å bruke hjertene annerledes blir for meg litt meningsløst.. Da skriver jeg heller en mail og sier hva jeg liker i profilen, og hvorfor.

Skjult ID med pseudonym realisten on. 2 juli 2008 17:26

Om det skal være noen mening i at hjertene vises for andre enn den som setter dem, må det ligge noe merder enn en "intern sortering". Jeg oppfatter både de gule og de røde hjertene som en måte å vise forsiktig interesse på - en oppfordring om respons til den som får hjertet. Responsen kan være et hjerte tilbake, eller en melding.

Jeg kunne forøvrig ønske meg en sorteringsmekanisme á la hjertene som bare er synlig fo meg.....

(mann 52 år fra Østfold) on. 2 juli 2008 17:40 Privat melding

Tror mange bruker det som en måte å si ifra at en er interessert. Noen syns sikkert det er vanskelig å skrive den innledende meldingen. Syns selv det er hyggelig å få hjerter :-)
Får en et hjerte så er det vel naturlig å skrive en melding tilbake om er interessert eller ikke, eventuelt så kan en jo sette et svart hjerte tilbake (noe som betyr akkurat det samme som å si en ikke er interessert).

Men enig med Realisten her, hadde vært fint med en måte å sortere eller merke de som er mest interessante. Tror nok at Notat feltet inne på profilen er ment for dette. Men skulle ønske det var en mulighet for å legge inn kommentarer om profilen som jeg kan se uten å gå inn på profilen hver gang. Sikkert fler enn meg som ikke husker alt jeg leser hele tiden.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 2 juli 2008 17:42

Unnskyld min uvitenhet, men sort hjerte: Er det når man går for "ikke interessert" og profilen fjernes?
For man ser ikke noen sorte hjerter rent fysisk, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Expekt on. 2 juli 2008 17:45

Det stemmer Zitelle. Du kan se selv hvem du har disse sorte hjertene på men de andre ser ikke dette.

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 2 juli 2008 18:27

Jøss!

Da har jeg lært at sorte hjerter ikke bare er et innareidet og internt sukkerbegrep, men at det faktisk finnes! Takk, Expekt :-)

(mann 51 år fra Oslo) on. 2 juli 2008 18:38 Privat melding

Hjerter er vel den eneste måten 2 ikke-superbrukere kan tilkjennegi at den andres profil er interessant, så det er mulig de bruker hjerter aktivt. Selv foretrekker jeg å sende avgårde en melding hvis jeg finner profilen spennende.

Skjult ID med pseudonym Pappa1 on. 2 juli 2008 19:40

Stemmer kit001, For de uten Super er det jo supert! :-D
Da lokkes man jo egentlig til å kjøpe Superbruker da.....men jeg angrer ikke! :-)

Har selv opplevd å få hjerte av jenter som ikke svarer når jeg da skriver en melding. Rart syns jeg, men lar det som oftest ligge. De tar nok evt kontakt senere når det måtte passe de.

Og til sist......jeg bruker notatfeltet for å holde styr på de jeg liker men ikke vil ta kontakt med enda.
Har jeg en dialog med noen så vil jeg ikke innlede noe nytt før jeg evt har sortert henne ut. Men når det er gjort så går jeg videre i notatlista. :-)

Skjult ID med pseudonym bloomie on. 2 juli 2008 19:54

ps: Selv om jeg har fått mange hjerter, så har jeg bare satt hjerter fire ganger selv, hvorav to var i forb. med "testen".... :-)

Flott med så bra engasjement rundt temaet, det kommer sikkert enda flere synspunkter --- og det er bare bra!

Jeg skal gå inn å lese mere grundig senere, akkurat nå har jeg besøk av en venninne.. :-))))

Skjult ID med pseudonym s on. 2 juli 2008 20:52

Hjerter til bruk mellom ikkesuperbrukere er greit nok, for å hinte til at en er interesert. Men samtidig - er en interessert, kan en tross alt koste på seg et månedsmedlemskap i det minste.

Hjerter mellom to hvor minst den ene er superbruker passe tøyesete 1) For det første at det ikke er noen bestemt måte å bruke de på, så en lurer jo alltids på hva meningen til vedkommende som har satt hjertet er. 2) En som er interessert i meg, og som faktisk kan sende meg en melding bør rett og slett gjøre det. Jeg trenger ingen kort påminnelse hvor JEG faktisk må ta initiativet tilbake om det skal bli noe kommunikasjon. Hvis en ikke har noe å si, send meg så et kort "hei", og ikke mer enn det (nei, for meg betyr hva som står i den første meldingen svært lite for om jeg vil noe mer).

Det er mulig å plutselig (tilfeldig, ingen liste, men ved å se på enkeltprofiler) oppdage hvem som har satt sorte hjerter på en, ved å bruke "Vis alle" i Online -listen hvis en er inne på en profil med matchtall under 70 og denne tillater besøk av folk med matchtall under 70. Da ser en hva vedkommende synes om din profil, ala gule og røde hjerter.

Hvis den som får hjertene IKKE hadde fått vite om det, har plutselig hjertene en kjempefunksjon.

Skjult ID med pseudonym Lemen to. 3 juli 2008 16:30

Skjønner at hjerter kan brukes dersom ingen er superbrukere, men dersom man vil gjøre noe mer enn å sende hjerter til hverandre, så må jo uansett én bli det, og det koster da ikke mer enn et par-tre halvlitere i måneden...?

Skjult ID sø. 6 juli 2008 18:23

Jeg bruker hjertet for å vise at jeg er interessert, og om jeg får et hjerte tilbake, så sender jeg den innledende meldingen, med mindre vedkommende sender melding først.

Synd ikke alle jeg sender hjerter til skjønner det.

Skjult ID med pseudonym charmy68 sø. 6 juli 2008 18:30

Jeg tror nok at folk har forskjellige kriterier når de setter hjerter, og jeg har kun gitt noen få hjerter men da har de fått det fordi jeg har blitt bedre kjent med de. Hvis noen tror at det holder å sette et hjerte på meg for å få meg til å sende en melding, da kaster man bort både tid og det hjerte ettersom er man interessert så sender man en melding og ikke et hjerte.

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 6 juli 2008 18:46 Privat melding

Tydelig at vi bruker disse hjertene forskjellig. Det tolkes også på forskjellige måter og det blir misforståelser. Slik vil det vel alltid være, om ikke man skal innføre en fasit på bruk av hjerter. Men må man ta hjertene så alvorlig?

Da jeg begynte på Sukker ville jeg ikke "støte noen". Tror jeg var redd for å bruke hjerter "feil" og valgte å ikke bruke de sorte *ler av meg selv* Men de er til god hjelp, selv om jeg burde bruke dem mer :))
Men jeg sitter ikke på gjerdet og venter i evigheter om jeg hadde satt et gult hjerte. Jeg svarer heller alle mail, enn å returnere et hjerte. En mail er mer rett på sak og kan vel ikke misforstås?

Skjult ID med pseudonym s sø. 6 juli 2008 18:50

En ting er å sette et hjerte først, men å respondere på et hjerte ved å sette samme hjerte tilbake uten noe mer er passe noldus.

Så lenge ingen er superbrukere, kan det være et fint hit. Men i alle andre tilfeller burde hjertene fungere som egen sortering, ikke for å vise en eller annen form for interesse uten noe mer. Og som Female nevner - siden det ikke er noen bestemt måte å bruke dette på, blir det fort mye styr når enkelte grubler, overanalyserer, bryr og bekymrer seg så fryktelig mye for alt mulig som folk gjør her :)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 6 juli 2008 20:49

Sikkert mer fristende å bli superbruker hvis du har noen som har satt hjerter på deg.

Det beste er å ikke tolke alt for mye inn i hjertene. Bortsett fra det sorte da....

Skjult ID med pseudonym s sø. 6 juli 2008 21:11

Hvorfor skal en behandle de sorte spesielt?

Beskjeden de gir er klokkeklar, og fjerner samtidig vedkommende fra toppmatchlisten.

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 6 juli 2008 21:16 Privat melding

Spørsmål:

Hvordan får man laget notater?

Når jeg går inn i menyen (hjerter/notater) og velger "dine notater" så kommer intet opp. Kanskje ikke så rart, siden jeg ikke har skrevet noen notater før... *ler! Men jeg ser heller ikke hvor jeg skal få laget notater?

:-)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 6 juli 2008 21:16

Riktig s, det er ikke noe tolkningsrom på de sorte, det er det på de røde og gule. Se diskusjonen over.

*rettet typo*

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 6 juli 2008 21:21 Privat melding

Har ikke lest hele tråden her, men fikk lyst å kommentere dette med hjerter. Kommer det ingen mail i løpet av kort tid fra de som gir hjerter, gir jeg de et svart hjerte så de forsvinner... :-). Mest fordi jeg ikke vil ha profiler liggende i "disse er interessert i deg"...
Noen har fått hjerte tilbake, men da også uten ytterligere respons, og bort med de.. :-).

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 6 juli 2008 21:22

Verre trenger det ikke være, nei :))

Skjult ID med pseudonym bloomie sø. 6 juli 2008 21:30

Da operer vi nokså likt, løve69!

Ang. sorte hjerter, så setter jeg også det på de som er på besøk særdeles ofte uten at det skjer noe mer. Det er helt i orden at de ikke tar kontakt, det lever jeg godt med ----- men da er jeg rett og slett så kategorisk at jeg ikke lenger er interessert i å gi de tilgang til profilen min også..

Er det flere som gjør/tenker det samme?

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 6 juli 2008 21:38

Jeg har gjort det samme som du, Bloomie. :-)

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 6 juli 2008 21:41

Bloomie:

Det kan være mange grunner til at folk ikke tar kontakt selv om de er innom profilen. Selv har jeg en liste over mange interessante profiler (i en txt-fil på PCen min, vel å merke), men jeg tar ikke kontakt med mer enn én av gangen. Likevel tar jeg nok turen innom disse profilene både tre og fire ganger.

Men jeg vet ikke om dette er "særdeles ofte".

Skjult ID med pseudonym :) sø. 6 juli 2008 21:51

Har satt nen gule hjerter på profiler/personer jeg liker. prøvd å komme i kontakt med di fleste av dem. ikke mye respons. så tok jeg bort hjerter. å dæven, da ble det respons, hihi. fikk mail ,hvor på dem lurte ,hvorfor hjertet ble fjernet. fikk en fin tone med dem i etterkant. ok, mulig det er missbruk av hjerter. men det var jo en ny vri for å få kontakt:)

Skjult ID med pseudonym bloomie sø. 6 juli 2008 22:13

Å få besøk av samme person 3-4 ganger er ikke grunnlag for sort hjerte hos meg...

..men når jeg ser de igjen både to og tre ganger i uka over en viss tid, så er det sort hjerte....

Forøvrig: jeg stilte et spørsmål i sted om noen kunne fortelle meg hvordan jeg laget notater inne her?
(jeg har gått inn på "dine notater" men finner ikke ut hvordan jeg skal lage notater...)

:-))

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 6 juli 2008 22:15

bloomie, det er en fane på profilen, bortenfor "mail"

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 6 juli 2008 22:17

Jeg testa nå...på Kit, seff. *ler*
Skrev noe på notat, på hans profil - venter på at det skal dukke opp under hjerter & notater. Jeg tror det er slik det funker, da...*s*

Og nå er Kit nysgjerrig...hehe
;ø)

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 6 juli 2008 22:20

However...du må inn på profilen hver gang du skal se på notater du har lagt på en profil. :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 6 juli 2008 22:24

Ikke rart noen får ofte svarte hjerter, når en ikke kan sjekke sine egne notater uten å risikere utestengelse...

*sprekker snart av nysjerrighet*

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 6 juli 2008 22:33

Hahaha, er kanskje noen "tittere" som har fått sort hjerte og ikke har skjønt bæra. Men de kan uansett ha det så godt. Enten gir man lyd fra seg og viser interesse, eller så lar man være å bare smugtitte! (Kaster vel kanskje litt stein i glasshus der..)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 6 juli 2008 22:39

Er det ikke vindushopping vi holder på med her? *ler*

Skjult ID med pseudonym v.s.o.p. sø. 6 juli 2008 22:42

Det hadde vært så utrolig hyggelig om en fin fyr satte et hjerte på min profil for så å følge opp med å stjele hjertet mitt litt senere...

Skjult ID med pseudonym bloomie sø. 6 juli 2008 22:47

hm.....man må altså inn på vedkommendes profil for å se de notater man selv har gjort på personen?

Mulig jeg er for rask i avtrekker'n nå, men det synes jeg sånn rent umiddelbart er rimelig klønete? Eller?

:-)

(kvinne 41 år fra Troms) sø. 6 juli 2008 22:48 Privat melding

@kit vindushopping ha ha ha:-)

Skjult ID med pseudonym bloomie sø. 6 juli 2008 22:50

kit001

Jo'a -- det er kanskje vindusshopping vi holder på med.......men sånn sett så bør jo utstillingen skiftes ut innimellom kanskje?

*ler!

Skjult ID med pseudonym Mango sø. 6 juli 2008 22:56

Hei folkens!
Skjønner ikke helt hvorfor man skal bli svartelista (svarte-hjerta?) bare fordi man har satt et hjerte på en profil eller besøkt den mye uten å skrive mail, men det er mange folk jeg ikke forstår her i verden :-). De som mottar hjertene eller besøkene får naturligvis gjøre som de vil.
Vil bare si at jeg ikke er halvhjerta (åh-hahahahah...Tok du den?) selv om jeg setter fra meg et hjerte uten å skrive . Har rota fælt med hjerter iblant og dette må ikke tolkes som at jeg ikke verdiger de jentene det er snakk om et brev. Noe av poenget med internet er jo at man kan ta seg god tid og gjøre saker i sitt eget tempo, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Amourine sø. 6 juli 2008 23:01

@ Bloomie
Enig i at det blir litt klønete, faktisk. :-)
Hadde vært kjekt om selve notatet man har skrevet lå under notater - og ikke på den andres profil.
:-)

Skjult ID med pseudonym bloomie sø. 6 juli 2008 23:04

Notatene burde absolutt ha vært tilgjengelige uten at man må gå inn på vedkommendes profil.... Regner med at de aller fleste skjønner hvorfor går jeg utifra... *smiler*

Skjult ID med pseudonym s sø. 6 juli 2008 23:05

@Mango

Sorte hjerter er et fint "hjelpemiddel", det.

Ulempen med hjertene generelt er at de tolkes og brukes så forskjellig, slik at en aldri helt vet hva de som setter og får hjertene mener med det.

Er 12-15 stk. som har satt gult / rødt hjerte på meg nå, men ikke mange av de som har sendt en melding i samme slengen da hjertet ble satt. Men hjertene forblir der de, merkelig nok.

Skjult ID med pseudonym Mango sø. 6 juli 2008 23:24

@s
Hei! Det er greitt å vite at sorte hjerter ikke allment oppfattes som "a slap in the face". Har vært litt redd for å bruke dem. Vil jo ikke såre folk. Fint å vite dersom jeg får dem selv også :-)
Det jeg synes var litt merkelig var at folk mener det er grunnlag nok for å "avskrive" av en person dersom vedkommende f.eks. besøker profilen deres flere ganger uten å skrive mail. Det sier jo strengt tatt ingenting annet enn at vedkommende er litt nysgjerrig, eller hva?

Skjult ID med pseudonym s sø. 6 juli 2008 23:29

@Mango

Jeg har sluttet å tolke og analysere folks atferd på nettet (som det ikke finnes konkrete fakta om) i det vide og brede, da tror jeg bare at jeg sitter igjen som et stort spørsmålstegn.

Noen hårsåre sjeler vil vel alltids føle et sort hjerte som et realt dask i fjeset, men de om det, for å si det slik.

Jeg har argumentert før for at det burde være mulig å gå inn på profiler uten at vedkommende får vite om det, men ble da nedstemt :) Men igjen - om noen synes det er kjedelig at en gjenganger stadig er innom, og derfor svartelister: Feel free! Men om vedkommende gjør det av nysgjerrighet som du sier, synes jeg det er en merkelig måte å vise dette på.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 7 juli 2008 00:10 Privat melding

Hei!
Jeg har brukt hjertelistene litt forskjellig.
Har jeg sett en profil og innsett at den ikke vil kunne være noe for meg, setter jeg sort hjerte, for å slippe å se profilen igjen. Det kan lett skje uten noen kontakt.

De gule og røde hjertene brukes litt forskjellig. Det er hjelp til en sortering. Det kan være jeg har en fin dialog med andre. Jeg ser meg rundt og merker av noen interessante. Men da jeg har nok med de jeg allerede snakker med så blir det med det.

Det kan også være at jeg skal på ferie, kommer til å være lite på nett en periode etc. Jeg er også slik at jeg ser positivt på at jenta tar kontakt. Så tar hun kontakt pga at hjerte fra meg så er jeg glad for det.

Skjult ID med pseudonym bloomie ma. 7 juli 2008 00:16

Mango

Mine sorte hjerter er ikke ment som "a slap in the face" ---- men når en mann har vært to-tre ganger i uken innom profilen i lengre tid UTEN å gjøre annet enn å kikke, kikke og atter kikke, så synes jeg det faktisk er litt ekkelt. Og da velger JEG å sette et sort hjerte.

Er det menn innom flere ganger i mere "normal" frekvens, så får de ikke sorte hjerter selv om de ikke skriver mail. Som jeg sa i sted; det lever jeg fint med, jeg sitter ikke på gjerdet og forlanger at folk skal ta kontakt.....

:-))

Skjult ID med pseudonym sekai on. 9 juli 2008 21:09

Har opplevd det samme som noen ovenfor nevnte - mange setter hjerter men en hører aldri en lyd fra dem, og hjertene blir stående i "all evighet". jeg har nok brukt hjerter sjøl også, men tar dem bort når de ikke fører til noe. Og det enkleste er jo å sende en mail. Så får utfordringen bli hva en skriver i mailen :o)

Skjult ID med pseudonym lovehearts on. 9 juli 2008 21:17

Nå har jeg satt noen nye hjerter for noen dager sider... Men de utvalgte har ikke vært innom profilen min engang.. selv om jeg har sett dem pålogget. så hjerter gjør nok ikke så veldig inntrykk... Enig at man bør skrive... Og det er riktig at jeg bruker hjerter litt som for å si: Hei, du kan godt skrive til meg hvis du vil. Jeg kaster ballen rett over... Og forstår at de ikke er klar til å ta i mot... Men da vet jeg i det minste hvor jeg har profilene og kan skrive ved en senere anledning når jeg har ånden over meg... :-)