Alle innlegg Sukkerforum

Noen tanker om "Sukkersyken"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym eller... ti. 22 jan. 2013 16:55

Med jevne mellomrom ser jeg innlegg her der påstanden om at grunnen til at det er vanskelig å finne noen her, er "Sukkersyken", beskrevet som den stadige jakten på et "bedre" alternativ.

Jeg tror dette er en sjelden lidelse. Jeg tror mange er her av samme grunn som meg, det har vist seg vanskelig å finne "den rette" irl. Men merk: det har ikke nødvendigvis vært vanskelig å finne "noen". Sannsynligvis har man flere forhold med "noen" bak seg, og har ikke lyst til å gjøre de samme feilene igjen. Kanskje har man hatt familie som nå er oppløst, mange vanskelige valg, og tunge stunder etter brudd. Man begynner å få en viss anelse om hva man trenger, hva man ser etter, og hva man ikke ser etter. Det handler ikke om å finne en "perfekt" partner, det handler mer om å finne en partner som utfyller en på den rette måten, med alle sine gode og mindre gode sider.

Antageligvis kommer det mye an på erfaring og/eller alder hvordan man ser på dette. Hvordan man ser for seg drømmekjæresten, er som oftest ganske annerledes som 18 enn som 38. Også andre ting vil variere med erfaring og menneskekunnskap, for eksempel om man føler for å gi alle en sjanse, eller er litt rask til å avvise muligheten for et forhold. Hvor mye tid man har lyst til å legge ned i brev til personer man ikke er interessert i et forhold med, varierer med hvor mye tid man har til rådighet og hvordan man vil prioritere i denne tiden.

Hvis denne sukkersyken finnes, tror jeg det kan sammenlignes med jaget etter materielle ting. Man tror lykken følger med tingen, oppdager at den ikke gjør det, og jager videre etter neste ting. Og dette kan bare brytes ved å innse at muligheten for lykke ligger inni en selv og ikke utenfor. Men om dette kan overføres til Sukkersyken, må det bli ved å kjenne seg selv og vite hva man søker. Problemet blir vel at det også da vil være en del dating som ikke fører fram. Men det tror jeg vi bare skal være glad for, tross alt. Ingen kan være tjent med å kaste seg ut i et forhold med den første "noen" man treffer.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 22 jan. 2013 17:39

Godt skrevet.
Jeg trodde også lykken var å finne den perfekte kjæresten, helt til jeg ble sammen med ei som passet perfekt til den oppfatningen jeg hadde av hvordan drømmekjæresten skulle være - og likevel syntes livet at var bedre som single. Lykken har så vist seg å være å ikke søke etter noen. Skulle ønske jeg hadde lært det mye før.