Alle innlegg Sukkerforum

Sjekketeori - Har det noe for seg?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kalle sø. 27 jan. 2013 19:07

Leser på diverse blogger på nett (hovedsakelig 0330.no) at man må tørre å lede jenta, ha "attraktivt kroppsspråk", vise at man har "sosial verdi" osv. Men tror dere at sånne "sjekkeråd" har noe for seg? Er ikke poenget bare å være seg selv og finne noen som liker deg for den du er? Må jeg virkelig begynne å endre meg for at jenter skal finne meg interessant?

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 27 jan. 2013 19:24

En mann som viser selvsikkerhet er alltid attraktivt, jeg inrømmer glatt jeg liker det iallefall..men om det er et spill blir du sikkert avslørt :/

(mann 48 år fra Oslo) sø. 27 jan. 2013 19:28 Privat melding

Selvsikkerhet kommer jo innenfra... Spiller man selvsikker blir man lett brautende og lett å gjennomskue... Være selvsikker og være seg selv bør vel helst være det samme... :-)

Skjult ID med pseudonym irene;) sø. 27 jan. 2013 19:31

Well spoken @Tenker:)

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 27 jan. 2013 19:31

Har trua på 'vær degselv' også. Det er vel begrenset hvor lenge man kan drive skuespill uten å bli avslørt. Dessuten høres det fryktelig slitsomt ut. Man kan helt sikkert endre småtterier som kanskje det er like greit å endre, men å tilpasse personlighet etter omgivelser tror jeg er en dårlig ide.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 27 jan. 2013 19:38 Privat melding

Selvsikkerhet kan være tiltrekkende, men det er ikke en forutsetning for å være kjærestemateriale, spør du meg. Styrke kan like gjerne være å vise sårbarhet, og sjenanse kan også være sjarmerende.

Mitt tips er å glemme sjekkerådene, og heller satse på å være et genuint og godt menneske.

Skjult ID med pseudonym Thompet sø. 27 jan. 2013 19:44

@irene er inne på noe som faktisk er biologisk nedfelt i kvinners gener. Selvtillit hos menn er meget viktig for dem, og særdeles viktig for unge fruktbare kvinner. Det blir mindre viktig dess eldre kvinnen er, pga hormonendringer etc.
Hva kan så usikre menn gjøre? Fake it! Fake it 'till you make it!
Menn kan bygge selvtillit selv, men må nok regne med å bli "avslørt" i begynnelsen. Det er en læringsprosess hvor han må lære å bli kongruent - det han sier med munnen må harmonere med det han sier med kroppsspråket sitt. Men det kan altså læres.

Skjult ID med pseudonym Kalle sø. 27 jan. 2013 19:46

Ok, så det er forskjell på selvsikkerhet og "å være trygg på seg selv" da? I og med at man jo må være trygg på seg selv for å tørre å vise sårbarhet.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 27 jan. 2013 19:49

Bene; husk at endel folk virkelig ikke burde være seg selv i nærheten av andre.

Skjult ID med pseudonym bos sø. 27 jan. 2013 20:19

Jeg kan ikke i min villeste fantasi tro at å lære å bli selvsikker gjenom en proses er skadelig eller slitsom .

Tror heller at det ville bli berikende for hvilket som helst menneske .....

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 jan. 2013 20:20

Ikke for meg :-)

Skjult ID med pseudonym bos sø. 27 jan. 2013 20:22

Særlig for deg Z

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 jan. 2013 20:26

Forklar, bos!

Skjult ID med pseudonym bos sø. 27 jan. 2013 20:27

Forklar selv ....

Skjult ID med pseudonym lusa sø. 27 jan. 2013 20:28

Jeg vet at en masete og pågående høy på seg selv-fremtreden ikke fungerer for meg. Slike folk trekker jeg meg unna.. Det blir for mye ståk og styr, og for lite person.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 27 jan. 2013 20:28

....dette gidder jeg ikke..

Skjult ID med pseudonym bos sø. 27 jan. 2013 20:30

Det , ville kvele deg Lusa :)

Skjult ID med pseudonym The One sø. 27 jan. 2013 20:35

Mitt inntrykk er vel at de som besitter ekte og genuin selvsikkerhet ikke trenger sjekketriks. Selvsikkerhet kan selvfølgelig trenes opp til å få, men ikke gjennom sjekkekurs. Kunnskap gir selvsikkerhet. Da tåler man å feile uten at det går på selvfølelsen.

Skjult ID med pseudonym Thompet sø. 27 jan. 2013 20:39

@lusa, ja det er en typisk begynnerfeil som mange menn begår... det å forveksle selvtillit med brautende arroganse. En med selvtillit er en som gir av seg selv og beriker alle han omgås med. En brautende idiot prøver bare å være tøff og urimelig. Det er en stor forskjell.

(kvinne 41 år fra Nord-Trøndelag) sø. 27 jan. 2013 20:44 Privat melding

Viktigere enn selvsikkerhet er kanskje å ha et godt selvbilde. Og om det kanskje ikke kan direke læres, så kan man kanskje prøve å venne seg til å tenke gode tanker om seg selv.

Skjult ID med pseudonym Hound Dog sø. 27 jan. 2013 22:48

Altså, hvis du har et godt selvbilde så har du vel stort sett ok selvtillitt også. Hvis du vet at du er en all right fyr som kvinner flest liker, så forventer du ganske enkelt at også den neste jenta du tar kontakt med kommer til å like å snakke med deg. Og da ha du god selvtillitt, fordi du veit at slike ting som sosial omgang, vanlig småprat og eventuell flørting er noe du mestrer glatt og det er ingen ting å bekymre seg for. Og skulle hun avvise deg så gjør ikke det noe heller, fordi du vet jo at du uansett er en bra fyr som har et bra liv, uavhengig av hva en dame du nettopp har møtt skulle mene om deg. Det hadde ingenting med deg som person å gjøre, for hun kjenner deg jo ikke en gang. Og kanskje dama bare hadde en dårlig dag? Er ikke verre.

(mann 33 år fra Akershus) sø. 27 jan. 2013 23:02 Privat melding

Jeg tror behovet for sjekketeori er veldig individuelt. Og jeg tror det har lite for seg hvis man ikke forstår rådene ordentlig, altså teorien bak og hvordan det bør gjøres i praksis. Så det korte svaret er nei. Rådene i seg selv er ganske verdiløse.

Men å gå inn for å forbedre seg selv, ikke bare på sjekkefronten men på alle områder man trenger å forbedre seg, det har jeg tro på. Og har man et ønske om å forbedre seg på sjekking så er absolutt sjekketeori noe man kan ha nytte av..