Alle innlegg Sukkerforum

Kjønnskamp

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 16:49

Jeg vet at det der ute i den virkelige verden pågår en kjønnskamp for tiden. Feministene vil helst ha mannfolka helt bort, og klarer seg helt fint uten oss. Vi er jo bare overgripere og voldtektsmenn alle sammen.

På den annen side er det endel mannfolk som har begynt å skjønne at nå må snart noe gjøres noe før de sitter igjen uten noen rettigheter.

Men, og det er et men her ... Dette er tross alt en dating side. Her er vel de fleste ute etter å finne noen av det annet kjønn. Tar jeg fullstendig feil nå?

Da skjønner jeg ikke hvorfor den kampen skal taes med inn hit? Leser utrolig mye drittslenging på forum fra begge kjønn, og det virker veldig malplassert her.

Er det bare jeg som føler det slik?

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 17:11 Privat melding

Må igrunn si meg enig med deg.

Og jeg skjønner ikke vitsen med å dra lilestillinga så langt heller i det daglige. Ja, jeg er med på den med like rettigheter for kvinner og menn, mødre og fedre osv. Jeg er med på den at alle skal ha stemmeret etc, og lik lønn for likt arbeid osv.
MEN kvinner er kvinner, og menn er menn, vi er ikke bygd på samme måte, og selv om kvinner kan gjøre "manneting" og menn kan gjøre "kvinneting", så syns jeg det er bare positivt å ha iallefall litt skilnader i kjønnsrollene.
Noen ting er faktisk bare mer naturlig at kvinner tar seg av, som at andre ting er mer naturlig at mannen tar seg av.
Hvorfor gidde å rote oppi det?

Skjult ID med pseudonym Stjerne* to. 31 jan. 2013 17:14

Er nok bare du som føler det slik ja...

Hvorfor lage en tråd om det og ta med hele den innbilte kampen inn hit på nytt, om du er så oppgitt over det?

Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 17:36

Det er fremdeles veldig mange steder i verden hvor kvinner har veldig lite rettigheter. Bare se på India og overgrep mot kvinner. Der trengs det virkelig å gjøre noe straks.

I den vestlige verden har på mange måter pendelen svingt over, og jenter har mye flere rettigheter og muligheter enn menn, så her må vi gjøre en innsats.

Men alt handler jo ikke om at noen skal ha alt, men likestilling. Fedre burde for eksempel ha like stor rett til omsorg for barn etter en skilsmisse som mødre.

Hvis du ikke ser hva som skjer der ute Stjerne, så går du rundt med bind for øynene.

Skjult ID med pseudonym Lodd to. 31 jan. 2013 17:38

Det er forvirring i rekkene. Kvinner tror ikke de trenger menn lengre, og menn har mistet sin identitet. Feminismen har seiret, familien er svekket. Kvinner fremstår som sterke individualister, men har en biologisk rolle som strider med dette. Den selvstendige og sterke kvinnen henter inspirasjon fra sine venninner og media som har som mål å selge lykke. Lykke kommer i formen av sterk selvstendig kvinne, som også velger sin mann. Mannen fremstilles i samme kanaler som pen, velkledd og velflidd. Det er påfuglen som er attraktiv. Den som trekker andre kvinners oppmerksomhet. Dette vet påfuglen, og de "sterke" kvinner gjør seg fine for mennene de egentlig ikke vil ha. Mannen de vil ha står på sidelinjen og klør seg i hodet, han respekterer kvinnen, og tror hun vet hva hun vil ha. Hun blir derfor ikke kurtisert slik en mann oppslukt i kjærligheten gjør, og må ta til takke med brusende fjær som ser etter nok en kandidat å spre sine gener hos. Så menn, hvorfor la de småfrekke gutta skremme dere? Damer er svake for menn som viser hva de vil ha, men en kvinnes hjerte tilhører den som vil ha henne fremfor den som vil tilfredsstille sine lyster med henne. Hun har bare ikke innsikten selv.. Sant?

Skjult ID med pseudonym lusa to. 31 jan. 2013 17:38

"Feministene vil helst ha mannfolka helt bort, og klarer seg helt fint uten oss. Vi er jo bare overgripere og voldtektsmenn alle sammen".
Dette er helt ukjent for meg. Jeg har mange i min krets som definerer seg som feminister, og (hold deg fast nå) det er både kvinner og menn. Ingen av dem står for noe som kan minne om ditt utsagn engang.

Forøvrig enig med Stjerne:)

Skjult ID to. 31 jan. 2013 17:40

Du blåser vel ting noe opp her!

Snart står mannen uten rettigheter!..
Virkelig??

Skjult ID med pseudonym Lodd to. 31 jan. 2013 17:41

Når tiden rinner, og vi er gamle med mange minner, står vi igjen, alene, eller med vår sjelesvenn.
Alene er ikke sterk, selvom den utgir seg for en.

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 17:44 Privat melding

Helt enig med deg Flux.

En ting jeg henger meg opp i da (og ikke bare her, men generelt) er når folk sier "fedre bør ha like stor rett til omsorg for barn som mødre".
Faktisk, så har både mor og far like rettigheter. Foreldrerollen er ikke lovbestemt til enten mor eller far, men begge stiller likt etter loven. Problemet er håndhevingen av den. Etter gammelt, har somregel mor fått omsorgen, noe som heldigvis begynner å endre seg nå. I tillegg ønsker flere fedre (virker det som for meg iallefall) å ta mer del i ansvaret for barna når det blir et samlivsbrudd. Her mener jeg at mødre faktisk bør vike, og la far slippe til. Det handler ikke om hva mor har rett på, eller hva far har rett på, men hva BARNET har rett på. Barnet har rett til samvær med både mor og far.
Samtidig syns jeg at det burde vært gjort noe med reglene for barnebidrag. Slik det er nå, tenker mange foreldre kun penger, og ikke barnas beste, og kjører igang krangel om hvem som skal ha unga, for å kave til seg mest mulig, eller slippe å betale bidrag. Hadde det økonomiske spørsmålet vært ute av verden, tror jeg vi ville fått sett en god del samværsordninger som hadde vært anderledes, og langt færre saker i rettsystemet.
Etter min mening er både mor og far forplikta til å forsørge unga. Begge har bidratt til å lage barnet, så bidraget/utgiftene burde vært delt 50/50 med fratrekk for inntekter som barnetrygd/kontanstøtte/stønad til barnepass m.m.

Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 17:48

Helt enig med deg nilaya. Du sier veldig mye fornuftig :)

Skjult ID to. 31 jan. 2013 17:49

Ja det er forferdelig synd på dere norske menn..

Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 17:50

@Lodd: Veldig bra skrevet :)

Skjult ID med pseudonym suzi to. 31 jan. 2013 18:18

Tenker du virkelig at den såkalte "skittkastingen" mellom medlemmene her inne har noe med kjønnskamp å gjøre? Feminisme handler vel om alt annet ennå ville ha mannen bort. At jeg som kvinne klarer å ta vare på meg selv, er ikke det samme som at jeg ikke ønsker en mann, men jeg ønsker ikke en mann for at han skal ta vare på meg.
Diskusjonene her inne er vel lik diskusjoner vi har ellers i samfunnet, hva får kvinner/ menn til å tenke/ gjøre som de gjør. Ja, dette er visst ett nettsted hvor jeg, som du, trodde folk var for å møte en partner. At her er mange med uærlige hensikter er helt klart, garantert både blandt kvinner og menn.

Skjult ID med pseudonym Dag to. 31 jan. 2013 18:37

Her inne er menn bitre over at damer ikke svarer.

Damer er bitre over at menn sjekker yngre damer.

Mye krutt å tenne i der.

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 18:38 Privat melding

sikkert derfor det heter sukker.... for å mildne det bitre liksom....

*konklusjon*

(kvinne 41 år fra Nord-Trøndelag) to. 31 jan. 2013 18:55 Privat melding

@nilaya. Det er dessverre ikke slik at far og mor har samme rettigheter: Det er forskjell på om mor og far har vært gift eller ikke, Barnelova § 35

http://lovdata.no/all/hl-19810408-007.html#map006

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 31 jan. 2013 18:56

Enig med Nilaya på ca alt. og sikkert mer i samme tema. La damer være damer og menn være menn.

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 19:05 Privat melding

@papatya

Det gjelder foreldreansvaret det. Ikke foreldreretten.
Dersom foreldrene bor sammen når barnet blir født, vil begge få foreldreansvar. Dersom mor og far ikke bor sammen vil mor få foreldreansvaret alene, men far har fremdeles like mye foreldrerett.

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 19:06 Privat melding

En kan forøvrig også velge at både mor og far har felles foreldreansvar, selv om de ikke bor sammen ved fødselen.

(kvinne 41 år fra Nord-Trøndelag) to. 31 jan. 2013 19:08 Privat melding

@ nilaya
Likevel er kan man ikke si at rettighetene er akkurat de samme for mor og far.

(kvinne 41 år fra Nord-Trøndelag) to. 31 jan. 2013 19:11 Privat melding

Det er kanskje flisespikkeri. Men pytt. Loven likestiller ikke mor og far 100 %. Det var poenget mitt

(kvinne 35 år fra Rogaland) to. 31 jan. 2013 19:13 Privat melding

man kan det. Rettighetene og lovene er like for begge.

At foreldreansvaret havner på mor automatisk har jo en ganske naturlig grunn, at det blir bestemt når barnet fødes og papirer fylles ut. Far vil få samme rettighetene dersom han skriver på fødselsattesten og vedkjenner seg farskap osv. Da får han og foreldreansvar ;)

(kvinne 41 år fra Nord-Trøndelag) to. 31 jan. 2013 19:23 Privat melding

Denne paragrafen har vært debattert flere ganger. Og det som er bra, er jo at den gjengse praksisen har ført til at den i bunn og grunn ikke har hatt stor diskriminerende kraft. Men jeg tipper at den vil endres.

(mann 42 år fra Hordaland) to. 31 jan. 2013 19:30 Privat melding

Alt som har med "kjønnskamp" og tvunget likestilling er latterlig og per definisjon kjønnsdiskriminerende.

La nå folk være de de er, uavhengig av kjønn. Det burde være snakk om menneskerettigheter, ikke kjønnsbestemte rettigheter.

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 31 jan. 2013 23:01

Enig med mannen over her:) Uansett tenker jeg at den "kjønnskampen" som vi er vitner til her inne innimellom mest foregår mellom de som aldri får seg noe hehe oppmerksomhet og annet, snutne kvinner og menn...jeg tar det IKKE personlig iallefall, flirer desverre litt av og til..

Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 23:11

@irene;) Jeg lar meg dessverre fremdeles provosere jeg da av de som slenger dritt om mannfolk generelt eller norske mannfolk. Jeg burde jo også smile av det i stedet.

Jeg vet jo at de umulig kan ha møtt meg ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 31 jan. 2013 23:15

hehe@Flux.. om du tenker slik blir det enklere le av det. jeg tenker at det er bitre mennesker som ikke kan reflektere..og slike gidder jeg ikke ta seriøst. Morsomt kverrulere med de innimellom, men går lei..meget ensporede folk..

Skjult ID med pseudonym Flux to. 31 jan. 2013 23:23

@irene;) Nei, jeg tar dem ikke seriøst, men jeg blir fremdeles irritert når jeg leser det.
Ja ja, det er bra at det finnes masse veldig fine mennesker her inne også da, som oppveier alle de bitre :)

Men nå er det natta, så da er du den heldige vinneren av en nattaklem :)

Skjult ID med pseudonym irene;) to. 31 jan. 2013 23:24

vel tusen takk:) Føler meg beæret og sender en i retur. Sove godt..

(mann 35 år fra Hordaland) fr. 1 feb. 2013 02:40 Privat melding

Hva jeg ikke forstår er hvorfor det skal være oss vs dem hele tiden, for jeg føler det er litt for mye sånn... Jeg har ikke lyst å sloss mot damer, jeg har lyst å holde dem, ta på dem, kose med dem. Jeg synest igrunn det er for dumt, det er trossalt mødrene våre, søstrene våre, veninnene våre, fremtidige kjærester og koner.

Men at vi menn må manne oss opp litt er jeg helt med på, men da trenger vi også gode rollemodeller.

Skjult ID med pseudonym Pelle fr. 1 feb. 2013 04:47

@suzi: Du sier "At jeg som kvinne klarer å ta vare på meg selv, er ikke det samme som at jeg ikke ønsker en mann, men jeg ønsker ikke en mann for at han skal ta vare på meg." Og det har du rett til å si og mene. Men det blir litt uklart for meg hva du egentlig vil med en mann. Hva skal denne mannen som du ønsker deg, gjøre? Du sier bare hva mannen ikke skal gjøre; han skal ikke ta vare på deg. Men det ligger i menns gener å ville gi (de var jegerne som nedfelte dyr og kom hjem med mat) og beskytte (de var fysisk sterke og villige til å ta opp kampen mot ville dyr og andre trusler mot kvinnen og avkommet). De genene ligger dypt forankret i oss. De er mye eldre enn selve menneskerasen - de går langt tilbake i utviklingshistorien. På samme måte som kvinners gener gjør at de har omsorg for avkommet sitt, først og fremst. Både mannen og kvinnen, med sitt morsinstinkt, var villige til å gå i døden for sine barn.
Manns- og kvinneroller har fra tidenes morgen blitt slik for at menneskeheten skulle kunne overleve. Enten du liker det eller ikke, så har kjønnsrollene alltid dreiet seg om det seksuelle - om det å få avkom, og det å beskytte avkommet, altså beskytte barna.
I dagens samfunn har vi politi og lovverk for å beskytte kvinner, og vi har sosiale velferdsordninger som beskytter både henne og barna. Hva skal mannen brukes til nå?
@suzi vil ikke ha en mann til å ta vare på seg. Skal mannen hennes bare sitte der og elske henne fordi hun er den hun er? Og hva betyr i så fall "elske" i den sammenhengen? Å være din private assistent? Eller slave? Skulle likt å høre hva du egentlig mener at mannen skal gjøre/kan brukes til.

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 1 feb. 2013 07:16

Gladmelding! Jeg har faktisk ikke har truffet så mange ville dyr i min levetid. Særlig ikke i byrommet hvor jeg ferdes til daglig. De som rasker rundt og er kampklar kan nå senke skuldrene. Les en bok eller noe.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 1 feb. 2013 09:49

Jeg tror de aller, aller fleste såkalte feminister faktisk liker menn. Det finnes imidlertid en liten gruppe mannehatere også (bitre kvinner som hater menn, akkurat som det finnes bitre menn som hater kvinner), og som fikk relativt mye spalteplass i avisene i hvertfall på 90-tallet. Flere av dem, blant annet enn rabiat furie som faktisk hevdet – i sine bøker, på seminarer og i norske aviser – at alle menn innerst inne var voldtektsmenn og at det fantes et stort antall grupper menn som drev med gruppevoldtekter av babyer og småbarn og det som verre var gjennom sataniske ritualer, deltok sterkt i å skape det massehysteriet som blant annet kulminerte i Bjugn-saken. Det var slik i flere vestlige land også, dette var ikke noe unikt for Norge. Heldigvis ser vi lite til disse harpyene nå. De er vel langt på vei totalt diskreditert etter de grunnløse massearrestasjonene og ødelagte lokalsamfunnene de var med på å forårsake.

Det er samtidig et faktum at selv om vi i Norge og Norden har like rettigheter for menn og kvinner, og lovfestet lik lønn for likt arbeid, så er det enkelte skjevheter som vi fortsatt kan og bør forsøke å rette opp. Det med barnefordeling er en av disse. Det har kanskje lenge vært lovfestet like rettigheter i barnefordelingssaker, men praksis har vært noe helt annet. Det begynner heldigvis å bli bedre. Den nedlatende, mannssjåvinistiske holdningen kvinner noen ganger fortsatt kan møte fra enkelte (gjerne middelaldrende eller eldre) menn, ofte gjennom jobb, er en annen ting. Det går på moral og holdninger. Jeg har selv en svensk bekjent i Sveriges radio som senest i går fortalte hvordan hun nylig ble behandlet av en middeladrende drittsekk hun skulle intervjue.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 1 feb. 2013 09:49

Det berømte "glasstaket" tror jeg imidlertid ikke så veldig mye på lenger. Grunnen til at færre kvinner enn menn fortsatt innehar lederposisjoner tror jeg mer skyldes kvinners egne valg av karriere og prioritering av famille og barn, enn av noe egentlig undertrykkende glasstak. På min arbeidsplass er i alle fall både administrerende direktør og omtrent halvparten av de øvrige lederne kvinner, og de har alle barn. Men de har selvsagt måtte jobbe hardt for å komme dit, akkurat som mennene må. Det samme gjelder lønn. Advokater, siviløkonomer og ingeniører tjener bedre enn sykepleiere, sånn er det bare. Men kvinnelige advokater, siviløkonomer og ingeniører har like gode muligheter til å tjene bra som de mannlige, og det gjør de da også i stadig større grad ettersom flere og flere kvinner tar slike typer utdanninger.

Den største (og eneste?) systematisk kjønnsdiskriminerende institusjonen vi faktisk har igjen i vårt samfunn er noe som rammer menn, ikke kvinner. Nemlig verneplikten. Hvorfor skal menn måtte bruke ett år av sitt liv på å jobbe gratis for samfunnet, men ikke kvinner? Og at kun en mindre andel av de unge mennene i dag faktisk blir tvunget til å gjennomføre denne plikttjenesten er egentlig litt utenfor poenget, for det er fortsatt mange tusen som må det hvert år – et antall som kan økes på nytt hvis Forsvaret skulle ha behov for det - og ordningen er der. Jeg var selv en av de som måtte gjøre dette, noe som ga meg ett års tapt arbeidsinntekt og gjorde at jeg falt et år bak de jevnaldrende jentene i forhold til studier (egentlig litt ironisk at det kjønnet som faktisk utvikler seg tregest mentalt og er minst skoleflinke faktisk også er det som skal miste et år i forhold til utdannelse også, og dermed falle enda lenger bak, men det skyldes selvsagt historie, kultur og rent fysiske grunner). Men det er få protester og ingen rettsaker rundt dette. At frisører (som stort sett faktisk er kvinner selv) tar ulik betaling for kvinneklipp og herreklipp, DET blir det derimot rettsaker om.

Uansett, kvinnefrigjøringen er noe av det beste som har skjedd i vårt samfunn. Resultatet er langt fra perfekt, og kan sikkert bli bedre, men det er i alle fall veldig mye bedre enn det var.

Skjult ID med pseudonym Pelle fr. 1 feb. 2013 12:10

@lusa ønsker seg en mann som skal sitte og lese bøker hele dagen. Da er nok ikke jeg den rette for henne.

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 1 feb. 2013 12:37

Det visste jeg ikke at jeg ønsket meg, men jeg tenker vi sitter med en form for enighet om at jeg heller ikke er den rette for pelle:)

Skjult ID med pseudonym Lowry fr. 1 feb. 2013 12:52

Jeg er interessert i å ligge, sitte, whatever og lese bøker hele dagen, jeg går på diverse bokmarkeder, finner ei hvilken som helst bok, leser boka en gang, hardt og røft i et par timer, med plastomslag, gir boka videre til neste leser, helst bytte ei bok med noen andre.

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 1 feb. 2013 12:56

Eneste kjønnskampen jeg gidder å gå..... er i senga *fnis*

Skjult ID med pseudonym Lowry fr. 1 feb. 2013 13:04

@nenetten, og hvem vinner i senga? :-)

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 1 feb. 2013 13:43

Det er en win/win situasjon :D :D

Skjult ID med pseudonym Lowry fr. 1 feb. 2013 13:55

Noen må vinne, holde på lengst, fortest mulig ferdig, raskeste rømming etc.

(mann 35 år fra Hordaland) fr. 1 feb. 2013 14:05 Privat melding

At en part må tape for at en annen part skal vinne er bare barnslig.

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 1 feb. 2013 14:23

vi ER barnslige Riaakhan... juuuhuuuu!!!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 1 feb. 2013 14:26

Neeeeeida! Det er ikke bare du som føler det slik, og fint at du sier fra om det!
Det er bare jeg som nesten har blitt immun for slike kjønnsoppgulp :-)

Når det er sagt, orker jeg ikke dette kjønnsrollekjøret, jeg! Vil aller helst være kvinne, få lov til å oppføre meg som en kvinne uten å tøfte meg opp så innmari, få lov til å lene meg på en stor og sterk mann til tider og.....ja....
- pokker heller! Jeg steller gjerne hjemme om han er ute og jobber! Housewife hadde ikke vært meg i mot ;-)

Bare sånn at det er sagt altså....

Skjult ID med pseudonym Flora lø. 2 feb. 2013 12:03

@pelle
Det største vrøvlet jeg har lest. Bare fordi du ikke kan få "ta vare" på en kvinne i et forhold så har du ingen verdi som mann, og vet ikke hva du skal gjøre (eller hva kvinnen "har bruk for" deg til)???!!! Bare sånn for nysgjerrighet, hvordan ser du for deg et perfekt forhold?

@oslomann
Mange kloke ord der.

Og til dere som blander genetikk inn i dette: det er noe som heter evolusjon. "Survival of the fitest", dvs å tilpasse seg den verden man lever i.

Skjult ID med pseudonym Flux sø. 3 feb. 2013 16:44

apropos feminister : http://cherryblossomlife.com/2013/02/01/are-men-aware-of-their-condition/