Alle innlegg Sukkerforum

Den grønne tråd :)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 4 feb. 2013 20:27

Hei, forumfolk!
Lurte bare på om det er noen litt ekstra grønne menn (og kvinner) her inne, jeg.
Altså om det er noen som ønsker å leve et "grønt" liv, med miljøvennlig livsstil og mest mulig naturlige
"ingredienser", både i kroppen og på kroppen, og som kanskje aller helst ønsker seg en kjæreste som er
litt likesinnet. ;)

Jeg har brukt søkefunksjonene her inne, for å prøve å finne de litt miljøbevisste mennene, men mulig det
ikke er så mange her inne..? Men denne tråden er ikke egentlig ment som noen "kontaktannonse", altså,
men mer som en herlig GRØNN tråd, hvor miljøbevisste forumfolk (hvis det finnes noen) kan dele sine
tanker, idéer og drømmer, eller fortelle om valg/livsstil DE har valgt, da det ellers ser ut til at miljø-tråder er
ganske så fraværende (iallfall særdeles sjelden vare) her inne.

Jeg hadde elsket å høre/lese om opplevelsene, drømmene, planene deres! :) Fortell, fortell! :D
Må vel være NOEN her inne som har Drømmen om å flytte på landet og leve nære naturen, eller kanskje
skape seg en grønn oase med grønnsakshage midt i byen. Økogrender i grisgrendte strøk, eller
økoborettslag i storbyen. Noen som har tenkt tanken? Og er det kanskje noen som LEVER i den grønne
drømmen sin NÅ? I så fall, skriver dere om det på profilen deres? Ytterst sjelden jeg ser noen som skriver
om annet enn bil/MC-interesse, fotball, reising jorden rundt, trening. Det vandres mye på fjelltopper ser jeg... men jeg tenker her mer på den "hverdagslige" miljøbevisstheten; hvordan man velger å leve livet sitt,
også UTENOM fjellferieturene.

Etter min oppfatning er miljøbevisste folk mer kreative og oppfinnsomme; de liker kanskje å dyrke noe,
eller skape noe med sine egne hender, lage lure løsninger og finne nye bruksområder for gamle ting;
ser verdien i gjenbruk & redesign framfor å bare kjøpe nytt, og liker å reparere ting framfor å kaste på dynga.
Og ikke minst: ønsker at barna ens skal vokse opp i kreative, miljøvennlige (og dermed menneskevennlige) omgivelser. :)

Hmmm...finnes det noen slike folk her inne på forumet, mon tro??

PS: Grønn tråd, MEN med rom for småprat og litt rusling inn på avsporingenes stier også, så lenge man
holder det på et trivelig og/eller interessant nivå. ;)

Skjult ID med pseudonym grimstad82 ma. 4 feb. 2013 20:35

Jeg er ikke så veldig på alt dette med miljøet, men dyrker da noen planter og urter hjemme. Ikke av miljøhensyn, men fordi jeg rett og slett liker det, og syntes de smaker bedre de jeg dyrker enn de jeg kjøper.

Nå må du huske på at resirkulering i flere tilfeller krever mer energi enn å lage nytt, mye av resikuliseringen vi gjør, gjør vi for å få en bedre samvittighet.

Jeg bor sånn litt på landet, har en søppeldunk og den tar alt, papir/papp bruker jeg til å tenne opp i ovnen med.

Skjult ID med pseudonym frøken ma. 4 feb. 2013 20:39

jeg er ingen veggis, men jeg spiser veldig rent og naturlig og er ganske opptatt av sånt :) drømmer om å gjøre hagen om til grønnsaksåker, den tid jeg får kjøpt meg hus. sant at det er greit å finne en partner som tenker litt på samme måte, for det blir jo en livsstil, og har inntrykk av at en del folk synes jeg er litt rar på det området.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 4 feb. 2013 20:54 Privat melding

Hm, la meg seee...

Jeg stopper motoren når jeg har kjørt på jobb. Og pistolen på bensinpumpa er jo grønn, det må jo regnes som bra.

Og søpla hiver jeg i buskene, slik at det kan resirkuleres uten unødvendige mellomledd. Og jeg kjøper jo stort sett engangsemballasje, slik at det blir mer som kan resirkuleres. Mer mat for naturen, det må jo være bra.

Og jeg er aldri gjerrig med rottegift eller sprøytemidler, må jo hjelpe naturen med å holde unna skadyr og ugress som plager den. Den trenger all hjelpen den kan få.

Så når jeg tenker meg om, er jeg nok ganske flink.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 21:01

Fettberget; ærlig og lite hyklersk er du ihvertfall, i motsetning til de som er så grønne at de må fly jorda rundt for å få med seg naturattraksjonene før de forsvinner i masseturismen :-b

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 21:03

Liker tråden:)

Jeg er litt antimaterialistisk, liker virkelig ikke utviklingen.Jeg er en av de som holder på det gamle så lenge det fungerer og heller overtar brukt og gjør det til mitt. Skulle gjerne bodd i et lite hus på landet og prøvd ordne en byttehandel med likesinnede naboer..
Liker bruke tiden min på viktige ting (kremt) være til stede..ikke haste rundt og være tidsriktig stressa. Bryr meg døyten om hvor flott kjøkken naboen har...jeg vil gjøre det til et mål greie meg med minst mulig..Samtidig er jeg vel dobbeltmoralist så det holder ja...Men tankene og viljen er der i bunn...Skapvegitarianer er jeg og..trenger et ekstra puff bare..

Any takers;)??

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 21:03

Tilia, du skal ha cred for å prøve ihvertfall! Jeg har startet en sånn grønn tråd en eller to ganger tror jeg, laangt tilbake i historien, tror ikke det kom noen innlegg der, hehe.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 21:04

Apropo det, det er grønt møte på Oslo Mekaniske i morgen kveld.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 21:07

Jeg var forresten på kurs med noen av landets fremste tømmerhusbyggere i uka som gikk. Snodig at de før i tida greide å sette opp hus som varte i tusen år eller mer, mens laftahusa på Kvitfjell råtna opp lenge før neste OL søknad, hehe.

Skjult ID med pseudonym MoiNoir ma. 4 feb. 2013 21:28

Tafser over til irene og gir henne en dristig lang klem ;D

Ja, joda, er med på tanken og litt på gjennomføringen også. Sorterer, resirkulerer, hater å kaste mat, henter gamle møbler som folk ikke vil ha lengre osv. Liker å kunne klare meg med deg jeg har, fikser heller enn å kjøpe nytt. Men nevne det i profilen nei det har jeg ikke gjort. Neste gang jeg gidder å skrive den om kanskje.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 21:41

I svarte natta! Ok @MoiNoir, jeg ser det er en mer mellommennesklig klem, type grønn;) Fortsatt ingen flørt..gaaaaah, løper over til Bart sin nabo og tigger en varm kakao.

Kjekt lese hvordan du tenker, jeg tror at det er en økende trend blandt de litt yngre og det gleder meg:) Men også trengende nødvendig med litt nytenkning etterhvert :)

Drømmer litt om å være med å skape min egen bedrift..sammen noen glupe hoder..gjennvinning for alle penger..arbeidsplasser...I mitt lille selvforsynte hus på landet såklart..Og det skal bli så populært at jeg blir griserik;)

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 4 feb. 2013 21:50

Oj, svar, jo! :D Hurra!

Grimstad82:
Flink du er som dyrker urter, da, i det minste! Det blir en gullstjerne... eh...grønt firkløver i boka!

Frøken:
Ja, det er jo drømmen...et lite hus med grønnsakshage, frukttrær og bærbusker, hehe. Jeg må ikke spise kun veggismat eller "supersunt" hele tiden, men er som deg og spiser mye grønnsaker og mest mulig naturlig og rent - ikke søppelmat og ferdigproduker fulle av det kun fanden (og fabrikanten) vet. Man kan jo godt lage kosemat av naturlige råvarer også. :) Vi får håpe vi finner en partner som har lyst på den samme grønne livsstilen og som tåler å bli sett på som litt "rar", ja...kjenner til den følelsen, haha!

Fettberget:
Hehehehe, dette kaller jeg en POSITIV mann. Fliiink, ja! Og vet du, jeg tror det finnes laaangt flere damer der ute som vil ha deg (En mann som gladelig kjører dem rundt til shoppingsentrene rundtforbi, og venter utenfor med motoren muntert igang, kanskje får de være med på rånebilfestival, kanskje blir det en runde i baksetet i bilen bak bensinstasjonen. En mann som alltid ordner med søpla, så de slipper å ta i de ekle greiene. En mann som fikser ugresset på et blunk, så de slipper å få jord under løsneglene, og ikke minst et villdyr av en mann, som tar knerten på (de andre) skadedyra) ENN det finnes grønne menn til meg...

Fettberget - Sjølberger... what to choose... (( *.* ))

irene;):
Du er veldig lik meg, med det du beskriver der. Og jo mindre folk er opptatt av ting/materialisme, jo mer bryr de seg om andre mennesker...kan man si det? ;) Jeg har iallfall følt det når jeg har møtt folk som reparerer og tar vare på gamle ting framfor å stadig kjøpe nytt nytt, og dårlige bruk-og-kast-gjenstander. De tar gjerne mer vare på menneskene rundt seg også, og pleier vennskap og forhold, og prøver å ordne opp i det som ikke fungerer helt; ikke bare dropper folk/venner/kjærester og haster videre.

(bare en liten videretolking her...hehe)

Bønna:
Takk for det, bønne. :) Hvis jeg ikke tar feil av hvem du er, så har jeg sett profilen din (en av fååå grønne profiler) og i så fall har våre skriftlige veier kryssets her inne tidligere, i innboksen. ;)
Green Drinks, ja... hadde dratt dit om jeg ikke allerede hadde en avtale da. Skal du? Haha, nå fikk jeg smått lyst til å dra og kikke...eh, drikke.

Evt. kan du bygge et laftahus til meg, på landet. Jeg kan hjelpe til såklart! + servere kaffe/te/økomat ;)

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 4 feb. 2013 21:52

Heyhey, har man koblet to grønninger her inne allerede; Irene og MoiNoir!?! :D Heeerlig! *knis*

- Ja, skriv sånne ting i profilen, MoiNoir - hvis du virkelig mener det, da! ;P
Finnes ikke noe heitere enn en miljøbevisst handyman!! ;)

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:05

Tjaaaaa@ Ts. kanskje ikke helt enig i den teorien..men jeg er veldig kresen på hvem jeg omgåes med..har gamle gode venner og de holder jeg meg til, ikke bruk og kast her nei hehe Synes det er noe rart med alle og gidder ikke bruke tid på folk som ikke gir meg noe positivt på et el annet plan..men jobber i helsevesenet og er opptatt av menneskeverd, naturen og dyrehold..Men sure xer har jeg nok av hahahaha

Mine venner synes nok jeg er rar innimellom...men de takler meg på godt og vondt, ikke alle som tåler dønn ærlig. Men når jeg skjefter for at de pelmer metall og glass rett i restavfallet og reiser og shopper, de har klær de ikke vet om engang.. så ler de bare..akkurat der må jeg opparbeide meg mer "tyngde" hmmm

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:09

Såså Tilla..ikke noe romance her hehe mannen er kjekk, men for ung for meg desverre:)

Skjult ID med pseudonym Broom... ma. 4 feb. 2013 22:16

Ja takk til en svart hverdag hvor bensinslukere av noen V8ere brukes i den trange trafikken, at man fyrer opp med olje og parafin, brenner papir og avfall så det soter som faen, setter opp atomkraftverk for å få billigere strøm. Ja takk til piggdekk og gamle diesel biler som legger ifra seg ett hav med røyk.

Nei takk til prius og el-biler som ser ut som blikkbokser laget av plast

Ja takk til kina tendenser i Norge :-D og ja takk til fossil brennstoff...

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 22:29

Sri Lanka har noen og tjue tusen økolandsbyer, Norge sliter med å få solgt husa (som ingen orket bygge i vår tusen år gamle laftetradisjon, men dog i massivtre) i vår "eneste" (Hurdal)
.......

Økonomi: Ta en gullpenge ved Jesu tid, belån den med sju prosent rente, renters rente etc., og prøv å innfri lånet den dag i dag. Hvis eksempelet er sant (jeg har ikke regnet på det) så blir den gullhaugen en skylder på størrelse med diameteren på en av planetenes bane rundt sola. Når alt blir økonomi, og vi ikke lengre kan styre økonomien, hva da?

Fremmedgjøring i forhold til naturen rundt oss: Hvor kommer f.eks maten vi spiser fra? Hvilke naturressurser går med før du kan holde den nye ipaden i hånda? Hva blir konsekvensene av fortsatt økonomisk vekst, fortsatt befolkningsvekst og økt forbruk?

Selvberging: I krisetider, og før en kunne kjøpe ting fra hele verden, kunne folk dyrke alt mulig rart på et lite område. Selv i byer kan en dyrke ting. (Bikuber på New Yorks tak etc) Hvordan kan en drive selvberging i dag? Er det mulig?

Fremmedgjøring i forhold til oss sjøl: Hva er viktig for oss? Hvordan kan vi gjøre noe positivt ut av vår korte tid på jorda, og hvilken stafettpinne overlater vi til våre etterkommere? Starte etterbrenneren?...(neii.. den er kanskje i gang allerede)

Er vi skapt for å leve i en kjempestim, (storbyen, storsamfunnet) eller er vi konstruert for et lite (landsby) samfunn? "Massemennesket kan ikke bli snilt" sies det i "Det biologiske mennesket".

Skjult ID med pseudonym MoiNoir ma. 4 feb. 2013 22:38

Nå ble jeg virkelig litt skuffet @ irene, for enten så har du nærmest copy&past min profiltekst eller så .... nei vet ikke hva annet det da kan være. Synd jeg er for ung! Ser flere har samme problem her, lurer på om mitt går andre veien.... trøsteklem fra han kjekke unge :p

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:43

@Bønna..jeg synes det er så skummelt tenke så mye på det...kan jo bli deppa av mindre..Og egentlig tror jeg ikke det er mulig snu trenden..Ikke så lenge vi lever i slike stimer som du kaller det. Men uansett viktig ta ansvar selv og prøve formidle tanker og ideer videre..Er jo lov å håpe at "massene" tar til vett med tiden For å tro at endringen skal skje ovenfra er vel for naivt...

Kanskje greit bli religiøs og tenke at Gud fikser, han har nok en plan..Kanskje religion legger en demper på menneskets syn på eget ansvar relatert til forbruk/misbruk?

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:47

Pøh @MoiNoir..trøsteklemmen kan du selv få;) haha ok da..kom med den

har ikke vært innom profilen din, bare søkt nicket ditt..men ble litt nysgjerrig nå:) Får drøye det til en gang du ikke forstår det er meg;)

Skjult ID med pseudonym Flux ma. 4 feb. 2013 22:48

@irene;) Ja sikkert, du vet at du vil at han skal vite hvem du er ;)

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 feb. 2013 22:52

Marx sa noe om opium for folket, hehe.

Akkurat nå leser jeg "det sunne samfunn" av Erich Fromm og "Livets lyse side" av Barbara Ehrenreich. Fromms bok er skrevet noen dekader siden, men aktuell. Selvfølgelig er det mulig å snu trenden, det kan en nesten gjøre nærmest over natta DERSOM vi kommer sammen for faktisk å gjøre noe, med en felles idè, visjon, mål og ønske! Men, inntil da, så..

Ehrenreich beskriver vår tids overdrevne "positive tenkning" som en religion, som en måte å fornekte problemer istedet for å anspore til handling.

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:54

Hm? hvorfor skulle jeg det?@Flux..vanligvis ja... for jeg liker vite hvem jeg prater med, som med deg:) Og jeg regner m det går begge veier? Hva insinuerer du? egentlig...?;)

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 4 feb. 2013 22:55

Til ---> (Skjult ID med pseudonym bønna) - ma. 4 feb. 22:29:

Ja! Engasjement! Glød! Om bare flere kunne bruke hjernen og hjertet mer på disse sakene, enn på alt det som bare smuldrer opp mellom hendene - og ikke på den gode måten (hendene i jord).

Spesielt det med Fremmedgjøring - både i forhold til naturen og oss selv - og ja, det er jo det samme, men når vi ser oss omkring i samfunnet kan det se ut til at noen av oss har helt glemt at vi ER natur. Jo mer man fjerner seg fra det naturlige, desto mer vil man se fremmedgjøring i forhold til oss selv, og sånn som det er i dag så FRYKTER jo mange naturen, det fortoner seg som noe skremmende, noe man (helst noen andre enn oss selv) må ta kontroll over; tøyle, temme, fjerne, slette.

Jeg føler selv at jeg har blitt "fjernet" fra naturen, fordi jeg var et skikkelig naturbarn som liten, men en "raring" i en ikke-natur-interessert familie, og jeg har også gjort valg oppigjennom årene som har fjernet meg enda mer, fordi jeg hørte på "fornuftige" stemmer og "gode" råd. Og så er man redd for å trå feil, sånn en gang i tidlig ungdomsår, og dermed sluses man "umerkelig" inn på samfunnets hovedvei.

Men jeg savner skogsstiene - og lengter tilbake til naturen.

Hurdal, ja - hadde man fått jobb der oppe, kunne man jo flyttet.

Angrer som en hund på at jeg ikke gikk landbruksutdanning eller noe annet "MATNYTTIG", storbokstavlig talt! Men man kan jo alle dyrke noe, bare å lære det i det små, og så er det bare å bruke jorda til det den er ment å brukes til. ;)

Slik som jeg bor i dag, blir det dessverre kun vertikal hage på balkongen... Nordvestvendt...hmmm..ikke de beste vekstvilkårene...

Men så tror jeg også på det du avslutter med - at vi mennesker (iallfall jeg) er skapt for å bo og leve i mindre-(lands)by-samfunn, hvor det på så mange måter er kortere vei til nærmeste nabohus, enn det er til naboen i leiligheten tvers over gangen her i "storbyen".

Så det er bare å finne drømmesmåbyen eller drømmelandsbygda, og så selge leiligheten, for så ikke å se seg tilbake. (evt. kun for å lokke med seg flere byfolk ut på landet ;P )

Skjult ID med pseudonym irene;) ma. 4 feb. 2013 22:59

Hmmm hadde vært kult være tøff nok til å bryte opp..og ut..Den nye tiden:) hehe

(Ordne seg selv...kan vi innvitere Monsen? Løpe barbeint på høyfjellet sommerstid..Aaaah trenger en moskus!)

Ser den Bønna, merker folk blir sinte og sure om en prøver si noe..man må ikke rote med samvittigheten til folk..Da går de rett i forsvar og i lås..

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 5 feb. 2013 04:14

Jeg har endel grønne tanker, men er ikke i stand til å leve uten kjøtt.
På tankesettet ligger bl.a. at jeg nå har simulert en løsning for å utnytte solenergi som (hvis simuleringen er riktig) overgår alle andre solenergiutnyttelseprodukter jeg har hørt om.
Av den litt enklere sorten har jeg en plan om å lage grønsaksdrivhus i terrassebordet. Rett og slett et glassbord som fungerer som bord på terrassen, samtidig som det er tak i drivhuset. Tanken er at man da kan forsyne seg rett fra drivhuset mens man sitter på terrassen.

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 5 feb. 2013 13:06

Hmm... ikke drivbenk men driv-bord! Må ikke forveksles med rek-ved!

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 5 feb. 2013 13:29

Jeg er egentlig ganske "grønn", bortsett fra at jeg reiser alt for mye med fly. Så da er jeg vel ikke særlig miljøvennlig likevel egentlig, siden fly er noe av det som forurenser mest…

Skjult ID med pseudonym BadBoy ti. 5 feb. 2013 14:14

. . . . og det jeg dyrker kan vi røyke!

Skjult ID ti. 5 feb. 2013 14:21

Skulle gjerne hatt meg en dame som ikke spiser grønn mat, grønn mat hører hjemme i søppelet.

Skjult ID ti. 5 feb. 2013 14:28

14:21
Og jeg skulle gjerne hatt meg en mann som spiser gjerne grønn mat. Ikke bare grønn, men sånt innimellom.
Da slipper vi å ha så mye søppel hjemme.

Vi passer da ikke sammen. Du er herved blokkert.

Skjult ID med pseudonym grønn drøm ti. 5 feb. 2013 14:49

Hei Tilia!

Ja, jeg har en grønn drøm som jeg håper å leve ut igjen.
Jeg har bodd på landet og dyrket min egen mat. Så jeg vet hva jeg snakker om. Det var gøy da og jeg håper og tror at jeg får det igjen.

Akkurat nå bor jeg i en leilighet og har bare vinduskarmer og balkonger til rådighet. Det må holde så lenge.

Men en dag flytter jeg tilbake på landet og skal dyrke både poteter og gulerøtter.
Jeg gleder meg allerede. Høner skal jeg også ha. Både for egga og for gjødsel. Og jordbær og bringebær skal dyrkes og lages syltetøy og saft av. Og det skal plukkes sopp og blåbær i skogen i nærheten. Og det skal bakes brød med spelt og grove mel sorter.

Ja, jeg har en grønn drøm :)

Skjult ID med pseudonym Tilia to. 7 feb. 2013 17:50

Oslomann:
Dette med flyreiser... er det i jobbsammenheng, om jeg kan spørre? Jeg er blant de rare og tydeligvis sjeldne her inne, som IKKE er spesielt gira på reising, dvs. typ utenlandsreiser og langtvekkfaring hver ferie.
Saken stiller seg selvfølgelig annerledes hvis det dreier seg om jobbreiser, men jeg ville også strekke meg laaangt for å unngå særlig lang reisevei til en jobb, det må kunne gå med eventuelt en kortere togreise - ikke fly. Best om man kan bo sånn i rimelig nærhet til arbeidsplassen. selvsagt.

Jeg satser mer på å være KORTREIST, hehe! Lokalprodusert og kortreist, ganske økologisk og uten kunstige tilsetningsstoffer, genmanipulering eller giftige sprøytemidler. ;P Kan nytes ubegrenset i store doser hver dag uten å risikere helseskader, og jevnlig tilførsel kan sågar hjelpe med å få ned et for høyt blodtrykk, og å styrke et skadet hjerte. ;)

Skjult ID med pseudonym Tilia to. 7 feb. 2013 22:38

Det hadde også vært interessant å høre fra noen foreldre her inne, som kanskje har begynt å bli mer miljøbevisst etter de fikk barn. For min del forstår jeg bare ikke hvordan man kan ha en miljøUvennlig livsstil og samtidig sitte der med et lite barn, som da kommer til å vokse opp med ENDA mer forurensing, forsøpling og stadig mer kjemikalier i sin umiddelbare nærhet. :/

Har flere ganger hørt argumentet at det VERSTE man kan gjøre ift. miljøet, er å få (flere) BARN. Men jeg tenker litt at det kommer nå litt an på om barnefamilien er en eneste stor søppelmaskin, som kommer med stadig nytt påfyll til engangsbleieberget og ørtogførti flere plastdingser i hus, eller om det er en økofamilie som _bruker_ naturen i stedet for _MISbruker_, og holder forsøplingen sin på et minimum. Klart at alle mennesker gjør "inngrep" i naturen på noe vis, men det er jo stor forskjell på hvordan noen mennesker velger å leve livene sine og lære barna sine hensyn til dyr, mennesker OG natur, mens andre bare driter i det hele, og bare bruker og kaster. Barn som vokser opp som miljøbevisste vil jo ha den referansen og grunnverdien med seg videre i livet, og mulig bygge videre på den, til et mer bærekraftig samfunn for oss alle. Altså er de en spire i livet, ikke bare en forurensende, destruktiv søppelmaskin.

Noen foreldre som ble "grønne(re)" etter at de fikk barn? Og hva lærer du barna dine i så måte...?

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 8 feb. 2013 18:20

Et nettsted jeg frekventerte for noen år tilbake, husker ikke om det var Nettby, Blink, Hei eller Hå... nok om det... der var det en del korte fakta en kunne huke av for som gav et hurtig innblikk i en persons interesser og verdivalg. Her var det veldig lett å se at interesse for miljø var knyttet til de med barn, og bare de, med få unntak!

Her på Sukker virker det, en del år senere enn det nevnte eksempelet, at det er helt alminnelig å skrive "brenner for miljø", om ikke annet så er det trendy eller politisk riktig å uttrykke dette, omtrent som å vise obligatoriske bilder fra Macchu Picchu og Besseggen.

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 8 feb. 2013 20:08

Tilia: Jeg har vekslet post med ei som hadde bodd i en camphill landsby en gang, det er lenge siden nå. Kunne vært et annet nettsted og. Det var kanskje deg?

Skjult ID med pseudonym Tilia fr. 8 feb. 2013 20:48

Ja...det var nok meg... *smile forsiktig*
Jeg så på samtalen for litt siden, og jeg var visst blokkert nå... *se ned i bakken*

...men kanskje det deles ut nye sjanser til våren? Sånn sammen med issmelting, varmende solstråler,
spirer som titter frem, og andre fine vårting... ;)

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 12 feb. 2013 21:11

@Grønn drøm:

Høres ut som du har drømmene klare og at du kommer til å få oppfylt dem. :)
Mens du bor i leilighet i byen, kan du jo satse på _vertikal hage_ på balkongen din. Dyrking i høyden,
oppover veggen. :) Kan bli både urteplanter, tomater og alskens andre grønne snacks av sånt. :)
Og så herlig å sitte i sin egen lille grønne oase "midt i byen", med egendyrket basilikum+tomater til salaten. Mmmnam!

Hvis du bor i Oslo kan du jo også sjekke MAJOBO sitt prosjekt:
https://www.facebook.com/MAJOBOfan?fref=ts

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 26 mars 2013 21:17

...prøver å "bumpe" denne tråden igjen... Det er jo (snart) vår...om enn noe kjølig og nedsnødd enkelte steder...
- og håpet sies jo å være lysegrønt, har jeg hørt... :-/

Kanskje noen av forumfolket her benyttet seg av lørdagens Earth Hour til å begynne et nytt og mer miljøbevisst liv..? Eller kanskje noen til og med tilbragte denne kvelden og mørket og den blafrende, lune levende-lys-stemningen sammen med en annen person som har plantet en liten forelskelsesspire i ens hjerte, og som man håper håper at skal bli til voksende og blomstrende Kjærlighet? Ooooh, DET hadde jo vært koselig!
Det er jo virkelig en gyllen mulighet for at spirer av så mange slag kan dukke opp på en sånn mysig aften,
både idéspirer og følelsesspirer... :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 26 mars 2013 21:32

viss dette er klimaendringer pga av forurensing så skal eg ikkje vere grønn:) har vert ein fantastisk vinter og eit heilt strålende påskevær her i vest:)

Skjult ID med pseudonym Blå ti. 26 mars 2013 21:42

Må man ville flytte på landet og gro sine egne gulerøtter for å være miljøbevisst? Bevisstløs naivitet vil jeg heller kalle det. Du finner meg i byen, med asfalt og et sosialt liv. Earth Hour glemte jeg i år også, fant frem stearinlys, men så kom det noe morsomt på TV og vips var klokka ti. Mitt bidrag til miljøet er å slutte å ta fly seks ganger i måneden dette året, bruke handlebag istedetfor poser og bare kjøpe fersk mat.

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 26 mars 2013 22:11

God påske, Blindebukk.

Blå, selvfølgelig trenger man ikke å drømme om et liv på landet og dyrke sine egne gulrøtter for å være miljøbevisst (selv om det knappest kan kalles "bevisstløs naivitet", hvor du nå enn fikk DEN tanken ifra...)
- man kan da fint være miljøbevisst i byen også, og man har jo mange mulige små tiltak som kan bidra.
Støtte opp om natur (grønne lunger) i bymiljøet, bevare bymarka/lokale naturområder, velge miljøløsninger ved utbygging og oppussing, kjøre mindre bil, velge kollektivt, resirkulere/reparere/redesigne/bytte/loppis ++.
I tillegg er det jo mindre plasskrevende og kan være mye mer energieffektivt å bo i blokk/mindre leiligheter framfor hus (som man antakeligvis ville hatt på landet), selv om mange "grønne" ønsker å bygge sin egen miljøvennlige bolig, med energisparende løsninger og mer helse-og-miljøvennlige materialvalg.

I byen kan man dessuten i stor utstrekning greie seg fint uten (egen) bil, og har det meste av nødvendigheter innen rekkevidde gjennom å reise kollektivt. Ellers kan man jo også lettere bli med i bytteordninger og deleløsninger, og kan få et tettere fellesskap med andre engasjerte mennesker i nærmiljøet, hvor man kan dele idéer og inspirere hverandre. :)

Slutte å ta fly er jo kjempebra, da! Thumbs up for det, Blå!

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 26 mars 2013 22:14

- og "ren", fersk (gjerne økologisk) mat, og å bruke handlebag i stedet for plastposer - veldig bra det også :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 26 mars 2013 22:22

har alltid starta bilen ein halvtime før eg reiser,men no trur eg at det må utvides til ein time:)

Skjult ID med pseudonym glimt ti. 26 mars 2013 22:59

Jeg føler at jeg er den eneste som driver å resirkulerer papir, papp, metall, glass og plast, og har drevet med det lenge. Fyrer aldri med ved og går til jobben. Men det virker som de fleste har glemt at luft og drikkevannet vårt ikke er så viktig. Mange drikker renset kloakk, med litt kommunalt tilskudd av klor i for å få fart på kreften. Ellers så blir vi bombardert med stadig kraftigere stråling fra mobilmaster, som øker også øker kreftutbrudd hos folk. Det hjelper å spise sunt og det gjør jeg, men jeg er redd for sprøytemiddler, og økologiske produkter smaker ikke alltid bra de heller. Mulig jeg skal få meg et drivhus. Det er så mye korrupsjon som styrer rundt i denne verden som må ryddes opp i for at folk skal få leve gode naturlige liv, og det håper jeg vil skje etterhvert som flere og flere våkner opp som Tilia

(mann 48 år fra Oslo) on. 27 mars 2013 09:31 Privat melding

Jeg resirkulerer, sorterer søppel, jobber hjemmefra (kort reisevei), kjører motorsykkel (som sliter lite på veien) og jeg velger gjerne økoloisk dyrkede matvarer.

Jeg har "funnet" en amerikansk bonde som heter Joel Salatin. Søk ham opp på youtube. Han produserer kjøtt på en måte som er etisk, økonomisk, langt mer økologisk enn noe annet jeg har sett. Siden han bygger opp jordsmonnet med sin gårdsdrift binder han store mengder CO2. Faktisk så mye at hvis alle kjøttprodusenter gjorde det ville vi ikke hatt noe CO2-problem.

En annen ting som opptar meg er atomkraft med thorium i smeltet salt (LFTR). Denne teknologien ble utviklet i USA på slutten av 60-tallet, men lagt til side på grunn av idioti. Med LFTR kan man utvikle kraftverk som kan utkonkurrere kullkraft på pris, med overlegen passive sikkerhet, som lager avfall som bare er farlig i 300 år og minimale mengder, som ikke kan eksplodere fordi det ikke opererer under trykk, og som ikke har isotoper som egner seg for atomvåpeproduksjon. Vi har thorium nok på planeten for tusenvis av år med billig energi for ALLE. Ingen grunn til å krige om oljen, eller hente den fra sårbare naturområder. LFTR bidrar naurligvis ikke til CO2 i atmosfæren.

Jeg skjønner at mange som er opptatt av "grønne verdier" ikke vil ha atomkraft hvis atomkraft betyr atomkraft basert på eksisterende teknologi som ble oppfunnet på 40-tallet, og som bare er marginalt forbedret. Men det burde ikke bety at vi ikke skulle fortsette utviklingen av bedre teknologier basert på atomkraft. Vi stoppet ikke utviklingen av forbrenningskraft da vi fant opp vedfyrte damplokmotiv.

Skjult ID med pseudonym :) to. 28 mars 2013 01:20

Jeg lever et godt og grønt liv. Dog kanskje ikke den varianten du tenkte på... :P
Veldig naturlige ingredienser også :)