Alle innlegg Sukkerforum

Promillekjøring skal ikke lenger straffes med fengsel?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann35 on. 6 feb. 2013 09:23

Jeg antar domstolen nå har satt presedens for at promillekjøring ikke lenger skal straffes med fengsel, så lenge du ikke skader eller dreper noen:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10106950

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 6 feb. 2013 11:00

Fengsel er idiotisk for alle parter. Lite nyttig for den som straffes, kostbart for samfunnet. De eneste som bør ha fengselsstraff er de som med stor sannsynlighet vil skade samfunnet med sin tilstedeværelse. Dette er i stor grad folk som er utilregnelige - som jo i dag slipper fengsel. Kriminelle flest bør dømmes til samfunnstjeneste. De som da ikke er i arbeid vil lære å jobbe som vanlige folk. Straffen kan gradvis gjøres om til et arbeid og personene kommer ut etter endt soning og er i arbeid.
Fengsel fungerer jo ved å sende folk ut på gata etter endt soning, og mange har da ikke annen måte å overleve på enn å gjøre seg kriminelle igjen.

Det er også helt idiotisk å påstå at Norge ikke har råd til nok personer i helsevesen, veibygging, lønnede natteravner, osv. mens arbeidsføre folk er arbeidsledige og får betalt for å ikke gjøre noe som helst. Sett de arbeidsføre arbeidsledige til å gjøre oppgaver samfunnet henger etter med!