Alle innlegg Sukkerforum

Jobb eller meg?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym meg fr. 8 feb. 2013 09:01

Har opplevd noen ganger nå at ved kontakt er det om jobben min damene lurer mest om. De spør ikke om jeg har det bra eller for å se om noe kan stemme, men går rett på jobbspørsmål. Dette gjelder voksne damer, 40+
Er det mange her inne som er på jakt etter gullkortet?

Jeg har ikke nevnt hva jeg jobber med i profilen..

(mann 25 år fra Vest-Agder) fr. 8 feb. 2013 09:25 Privat melding

Når en er kommet opp i en viss alder, er det økonomisk stabilitet de fleste er opptatt av. Dette gjelder ikke bare kvinner, men også menn. Etter at en har hatt det moro i første halvdel av livet, vil en jo gjerne endelig slå seg til ro, ikke sant? :-)

Nå er jeg bare 20 da, men vil også ha det stabilt når jeg blir eldre.

Skjult ID med pseudonym Me too fr. 8 feb. 2013 09:36

Nei, dette gjelder ikke alle! Jeg er kvinne 40+ og spør aldri om dette før jeg kjenner personen. Jeg skal på date i helgen med en flott mann herfra. Jeg aner ikke hva han driver med selv om vi har skrevet en stund. Han har ikke spurt meg heller... Det er ikke så viktig.

Kanskje skyldes dette bare mangel på oppfinnsomhet i kommunikasjonen. Kanskje skyldes det at de vil plassere deg. Ikke vet jeg. Vet bare at jeg bryr meg katta sånn til å begynne med... ;-)

(mann 42 år fra Buskerud) fr. 8 feb. 2013 09:40 Privat melding

Kjærlighet i første rekke :-) Penger får man alltids ordna :-P

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 8 feb. 2013 09:45

Jeg snakker gjerne om jobb!!! Og spør og graver om det.

Jobben speiler mye hos oss mennesker. Og det er på jobben vi tilbringer flest av våre våkne timer.

Jeg er interessert i mennesker, i mennesket "foran" meg. Ergo er jeg også interessert i jobben til vedkommende, hva de jobber med, hva det gir dem, hvilke utfordringer det gir.

Hva lønna er, eller om det er som Renovasjonskjører eller Adm.Dir, spiller overhode ingen rolle. Det er mennesket bak.

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 8 feb. 2013 09:47

For meg handler ikke det om penger i det hele tatt.
Jobb er en stor del av livet til folk. For noen er det et middel for å finansiere fritiden sin, for andre er jobben livet.

Dette synes jeg er interessant. Hva de tjener er ikke viktig.

Skjult ID med pseudonym Me too fr. 8 feb. 2013 09:52

@TS - jeg tror nok heller ikke, som røkna og nenettem sier, at det er økonomi som gjør at de spør om dette. Mer for å kartlegge hvem du er. Jeg tenker at de som brenner for jobben forteller om den av seg selv når man er i en dialog. Det er andre ting jeg er langt mer opptatt av.

@Nenetten
"Jobben speiler mye hos oss mennesker". Hva begrunner du den påstanden med?

Skjult ID med pseudonym eller... fr. 8 feb. 2013 09:53

Kanskje de er på jakt etter gullkortet, eller kanskje det bare er sånn det er... Husker jeg reagerte veldig på det en periode jeg var arbeidsledig. Tenkte at det var irriterende at alle nye mennesker jeg traff ville vite hva jeg jobbet med når det egentlig burde være mer interessant å vite hvem jeg var som person.

Men det er kanskje sånn at når man har passert 40, bør man vel helst ha sluttet å surre rundt og funnet seg en ok jobb. Da oppfattes vel yrkesvalg som en del av personligheten i større grad enn det gjorde i 20-30-årene, da man mer kunne "slippe unna" med å ha midlertidige jobber eller være litt "evighetsstudent" eller denslags. Sånn tenker jeg i hvert fall.

Jeg spør selv ofte hva de jeg kommer i kontakt med driver med. Jeg syns det er høyst relevant. Jeg tror for eksempel at jeg selv passer best med noen som har "surret" litt i noen år av livet, og dessuten helst tatt høyere utdannelse. Ikke fullt så sannsynlig at det blir full klaff med dem som har hatt fast jobb siden de var 18. Mennesker med litt lik erfaring, ser gjerne på verden fra litt likt perspektiv.

Skjult ID med pseudonym Me too fr. 8 feb. 2013 10:01

Ganske interessant, @eller.

Du sier du selv syntes det var irriterende å bli spurt om da du ikke hadde lyst til å snakke om hva du drev med, at det var personen som var viktigst. Men du selv spør om det og synes det er relevant?

Jeg var også ute med en arbeidsledig mann en gang. Først etter 7 timer på date spurte jeg hva han gjorde. Da syntes han det var greit å snakke om finanskrisen og arbeidighet. Om det hadde vært mitt åpningsspørsmål hadde ikke daten litt så hyggelig, og vi hadde antakelig ikke fortsatt å date. Han sa det omtrent var første gang noen var mer opptatt av andre ting enn å plassere deg jobbmessig for å bli kjent.

For ordens skyld: Jeg har fast jobb jeg trives med, oghar ingen problemer med å snakke om jobben, men synes det er et relativt kjedelig tema, og mener ikke at det speiler meg i stor grad.

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 8 feb. 2013 10:06

"Jobben speiler mye hos oss mennesker". Hva begrunner du den påstanden med?

Ler... joda MeeTo... påstand og påstand... JEG synes at valg av yrke, arbeidsplass sier litt om oss mennesker, uten å putte folk i bås.
Om jeg har noe forskningsrapport om dette... nei :-)

Skjult ID med pseudonym eller... fr. 8 feb. 2013 10:45

@me too, jeg syns ikke det er en selvmotsigelse... Jeg syns ikke det er så veldig interessant å snakke om jobben min nå heller, men jeg mener likevel det er relevant. Ikke fordi jeg er ute etter noen med en statusjobb eller noe sånt. Men det sier noe om interesser, og noen ganger kan det si noe om verdier eller ambisjoner.

Om en er arbeidsledig, ok, da er det interessant å vite hva han har gjort før eller hva han er interessert i å gjøre i fremtiden. Jobben er ikke det viktigste, men det sier tross alt en del om en person.

Jeg syns fremdeles personen er viktigst:)

(kvinne 45 år fra Buskerud) fr. 8 feb. 2013 10:54 Privat melding

Det sier meg ofte noe om verdiene og fokuset til en person. Det er stor forskjell om en bare jobber med noe for å få penger til smør på brødskiva, eller om en jobber med akkurat det fordi det er det en brenner for:) Det sier også kanskje noe om hvor mye tid en person har til å bygge en relasjon. Hvis arbeidet tar hele livet er det kanskje ikke rom for noe mer. Hvis arbeidet tar lite tid og fokus, kanskje det vil bli frustrende for personen når jeg er oppslukt i mitt arbeid. Ingenting av dette kan en jo vite, uten å snakke med personen, og dele tanker, meninger og verdier..

(mann 37 år fra Oslo) fr. 8 feb. 2013 10:59 Privat melding

jenter spør om etternavnet mitt når vi først har utvekslet fornavn....ute etter å sjekke skattelistene tro?? opplevd dette før i oslo ute på byen....

Skjult ID med pseudonym Tommy fr. 8 feb. 2013 11:04

@ Meg
Kanskje du skulle fylle ut hva du jobber med så slipper de å spørre og grave om det?

Jeg svarte "Gynekolog" en gang jeg fordi på mitt fagbrev står det "Understellsreperatør" ( helt sant)
Alle bilmekanikere med fagbrev fra rundt 1980 åra er det

Så er det de som spør om det som allerede står i profilen og betyr at de ikke gadd å lese den og likte bare bildet
Litt for slapt av dama er min mening siden det er minimum å komme litt forberedt til etthvert møte uansett hva man skal. Og i tide. Om ikke i tide ring 5-10 min før å si du blr forsinket og ikke 10 min over. Føler meg ikke veldig prioritert da

(kvinne 35 år fra Rogaland) fr. 8 feb. 2013 11:17 Privat melding

Jeg spør vel om hva folk jobber med jeg og (om ikke jeg får spørsmålet selv først da), og det ligger ingenting mer i spørsmålet enn f.eks, hva liker du å gjøre på fritiden.
Spørsmålet kommer jo fordi en vil vite hva den andre driver med og er opptatt av, ikke noe mer enn det. Og så er det jo et typisk samtaleemne.
Ikke overanalyser. Betyr somregel ikke mer eller annet enn hva som faktisk blir sagt.

(mann 36 år fra Oslo) fr. 8 feb. 2013 12:07 Privat melding

Enig med deg, @nilaya. Man skal heller ikke forhåndsdømme folk etter yrkesvalg.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 8 feb. 2013 16:00 Privat melding

Si at du er hallik. Eller leiemorder. Eller produkttester for voksenbleier.

Alt er bedre enn den halvkjedelige kontorjobben som de fleste av oss har, men som vi har en tendens til å gjøre sååå interessant og utfordrende...

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 8 feb. 2013 18:14

Jobb er en greie som forteller deg litt om en person, iallefall såpass at du får puttet vedkommende i en passende skuff! Og vi liker å sortere folk :-b

Så er det hakket mer å snakke om der enn været.

Og kaanskje dere har noe tilfelles der!

Skjult ID med pseudonym smurfepia fr. 8 feb. 2013 18:18

Hva han jobber som er ikke så veldig interessant rent statusmessig, men for meg er det veldig viktig at han har interesse og engasjement for det han driver med.

Datet en fyr nylig som hverken var særlig opptatt av jobben sin, skrøt likevel veldig av inntekten - og kombinerte det hele med å ha null interesser utenfor jobben=Zzzzz

Skjult ID med pseudonym Me too fr. 8 feb. 2013 18:33

Mener ikke at spørsmålet er utidig eller helt irrelevant jeg heller... :-) Men om jeg tenker på mitt forrige samboerskap - så hadde jeg både status som student og arbeidsledig, frilansarbeidende og fst arbeidende for ulike arbeidsgivere. Det samme gjaldt ham. Det var jo ikke sånn at vi vurderte hverandre på nytt som kjærestemateriale avhengig av hva vi drev med! Jeg mener det viser at det IKKE speiler så mye hvem man er.. Så hvorfor skal det være så viktig akkurat hvor man er i livet yrkesmessig når man tilfeldigvis møter noen?

(kvinne 46 år fra Vestfold) fr. 8 feb. 2013 19:16 Privat melding

Veldig enig med Nilaya:-)

Er da helt naturlig å spørre etter det. Uten at det behøver å være noe stort tema.

Det som er viktig for meg er en mann som kan forsørge seg selv og har noe å finne på på dagtid. Altså en som ikke sitter og venter på at jeg skal komme hjem.
Forsørge meg selv og barnet mitt gjør jeg godt selv, og det forventer jeg at en fremtidig partner gjør ang seg selv også.

Skjult ID med pseudonym K fr. 8 feb. 2013 19:30

Jeg kan godt spørre om jobb eller utdannelse, ikke fordi det spiller en stor rolle for interessen, men det reflekterer mye om personen og hvem det er. En jobb og en utdannelse er en del av personen og det er faktisk en viktig del. Jeg har ikke noe i mot hva hun jobber med eller studerer så lenge hun trives med det, men noe som er viktig for meg er ambisjoner, rett og slett fordi at jeg syns det er viktig å ha mål i livet. Har man ikke ambisjoner og mål, så ser jeg at forholdet også ville fått merket det.
Jeg ser også på økonomisk stabilitet siden jeg selv har det og syns det er viktig. Jeg ønsker ikke en person inn i livet mitt som gjør alt det jeg har jobbet for og oppnådd bare ødelegges.

Skjult ID med pseudonym bos fr. 8 feb. 2013 20:00

Jeg har sluttet å spørre folk om ha de driver med sånn i starten , det kommer nok senere i samtalen om samtalen skulle utvikle seg videre , det er e uvane å spørre folk om hva de jobber med for å holde en samtale gående , så er det de som vil gjerne vite det or en hver pris .

En bekjent av meg som har bod i USA i mange år fortalte at det var ikke så vanlig overdar spørre folk om hva de jobber med ,fordi det ble oppfattet som uhøflig :)

Neste gang noen spørr skal jeg svare " leiemorder " , gleder meg til reaksjonen ........:-)

Skjult ID med pseudonym K fr. 8 feb. 2013 20:03

@bos Jeg har bodd i USA og jeg har aldri opplevd det som uhøflig, tvert i mot er de mere interessert enn det vi er her i Norge! De er mye mere nysgjerrige og interessert i folk, og sier man at man er fra Norge så sier de enten at vi er arogante eller at de tror vi er fra en annen stat i USA ;)

Skjult ID med pseudonym bos fr. 8 feb. 2013 20:20

@K

Vet ikke , dt er andre hånds opplysninger , vedkommede har bodd i USA i ca 25 år og er derfor troverdg i mne øynene .

Uansett oppfattes det som svært uhøflig å ble spurt om hva jeg jobber med for så snu og går videre til neste "blomst" . kansje det er lurt å svare slik , vil du vite hva jeg jobberr med akkurat nå eller har du lyst på et innblikk min yrkeskarriere :)

(mann 44 år fra Oslo) fr. 8 feb. 2013 21:00 Privat melding

Min erfaring er at damer på 40+ er økonomisk selvdrevne og bryr seg ikke filla om din inntekt. Videre er det sånn at når jeg snakker med andre menn så er stort sett alle opptatt av jobben sin så å innlede med spørsmål om den virker bare som god taktikk.

Skjult ID med pseudonym meg fr. 8 feb. 2013 22:51

Vel...hva jeg tjener eller jobber med burde spille mindre rolle i en kjærestejakt. Og så lenge jeg har logget i hovedemnene i profiloppsettet burde vel det holde. Jobbspørsmål er et utrolig dårlig utgangspunkt i andre melding..

Skjult ID med pseudonym Mirimoy sø. 10 feb. 2013 01:17

Er 40+ og kan fort finne på å stille spm om jobb. Svaret på kvifor er ganske enkelt. Eg har ikkje styrken min i "bli-kjent-fasen", og kjenner meg då fort sjenert. Då er det enklare for meg å forhalde meg til ufarlege tema som jobb:-)

Skjult ID med pseudonym judas sø. 10 feb. 2013 02:48

rjenerdu 1.200.000. så er du sikkert godkjent men..

Din snabel din attirtiude eller bare din sorte side er irrelevant. jajs. la damenene nyte din inntekt..