Alle innlegg Sukkerforum

Barn i bilder på profilen

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Oslo) sø. 10 feb. 2013 05:10 Privat melding

Lurer litt på hvorfor man legger inn bilder av barna sine på profilen man etablere?
Jeg ser den at barna er en stor del av en, men etter min mening så har de overhodet ikke noe i en profil på en "sjekkeside" og gjøre.
Det har noe med at man som foreldre må være sin rolle bevisst.

Hva tenker dere om dette?

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 07:25

Jeg tenker at det er opp til foreldrene selv å vurdere hva som er best for barna, og at jeg ikke skal blande meg så lenge det ikke er snakk om omsorgssvikt. Barna tar neppe skade av å bli avbildet her, klarer faktisk ikke så se noe som helst scenario hvor det kan få alvorlige konsekvenser.

Skjult ID sø. 10 feb. 2013 07:38

@Klementin
Åh-herre min hatt. Du er dægern mæ smartere enn jeg trudde. (Ironi senket til Klementin-nivå.)

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 07:44

Kan jeg spørre deg hvorfor du er så frekk? Skjønner ikke hva du gjør på et forum når du ikke kan komme med et saklig svar. Det der er personangrep og tilfører diskusjonen ingenting.

Skjult ID sø. 10 feb. 2013 08:11

@Klementin
"......og tilfører diskusjonen ingenting."

Riktig. Synes ikke dette er noe å diskutere. Det er så opplagt. Men man må tenke litt fremover i tid for å forstå at barn må nødvendigvis skånes for foreldrenes potensielle dumskap som florerer her på stedet.

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 08:16

Da er vi to uenige. Synes det er barnslig av deg å beskylde meg for å bruke ironi bare fordi jeg mener det stikk motsatte av deg. I motsetning til deg mener jeg de aller fleste foreldre er i stand til å gjøre fornuftige valg på barnas vegne.

Skjult ID sø. 10 feb. 2013 08:52

@Aqua-L
Mente du barna dine eller ungdommene du søker?

Skjult ID med pseudonym Liss sø. 10 feb. 2013 09:19

@ Aqua-L

Mange pedofile søker seg mot enslige foreldre.

Jeg blir selv skeptisk når jeg leser en profil hvor han aller helst vil treffe noen som har barn.

Skjult ID med pseudonym K sø. 10 feb. 2013 09:25

Aqua-L Spm er om barna dine vil at du skal legge ut bilde av dem når du selv har sånne bilder av deg selv.... Jeg hadde blitt drit forbanna på moren min ;)

Skjult ID med pseudonym s sø. 10 feb. 2013 09:41

Jeg hadde selv følt det som veldig respektløst hvis slikt skjedde meg som barn. Anbefaler på det sterkeste Aqua-L og Klementin til å tenke lenger enn til nesetippen.

Skjult ID med pseudonym grimstad82 sø. 10 feb. 2013 09:53

Jeg mener det samme som klementin. Det er opp til foreldrene, og visst de vil vise frem ungene så skal ikke jeg være en som sier det er galt. Opp til hver enkelt å vurdere. Mamma og pappa viste bilder av meg til andre når jeg var liten, var ikke internett på den tiden, var det galt av de? Blir liksom litt av samme greia.

Skjult ID med pseudonym K sø. 10 feb. 2013 09:53

Aqua-L Jeg bare skjønner meg ikke på deg jeg, er ett eller annet hode mitt virkelig ikke skjønner med deg. Hadde barna dine vist de er avbildet på profilen din hadde de følt en skam stakkars. Du er ikke akkurat et forbilde når det gjelder hvordan du legger deg selv ut på en datingside.

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 10:57

Flere enn meg som har oppdaget at det i det siste har blitt en trend å rakke ned på andre foreldre samtidig som man opphøer seg selv som forelder? Med en gang enkelte foreldre gjør noe som ikke er helt etter "boka" skal det skrikes ut som det samtidig som man kommer med tirader om hvor perfekt man selv er som forelder. Det går jo sport i skyte av hvor sunn mat man serverer barna, hvor mange lekeland man besøker og ulike sportsaktiviter de blir tatt med på, hvor korrekt sikret de er i bilen, og hvor lite bortskjemte barna er, samt hvor flinke barna er til å hjelpe til hjemme. Kan man ikke bare oppdra barna sine på best mulig måte uten å hele tiden søke annerkjennelse for det fra resten av verden, samt la andre oppdra barna på sin måte. Klart man kan komme med råd og tips, men når disse rådene blir gitt på en nedlatende og arrogant måte får man heller spare seg.
Jeg har ikke barn selv, dette er kun betraktninger sett utenfra.

Skjult ID med pseudonym grimstad82 sø. 10 feb. 2013 11:04

@klementin
Det er lett å rakke ned på andre når en ikke trenger å stikke ut trynet sitt, anonymitet gir mange en trygghet.
Men så er det jo også de som rett og slett ikke vet bedre (ref. reportasje der svensk media tror jeg det var som sporet opp folk som hadde hetset andre på nettet. Og når de ble spurt om hvorfor de gjorde det så svarte noen: "Jeg trodde ikke de brydde seg".)

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 11:21

Tenker ikke bare på de anonyme. Ser dette hele tiden både som samtaleemner IRL, på facebook, kommentarfelter i nettavisen osv.

Skjult ID med pseudonym grimstad82 sø. 10 feb. 2013 11:25

Er ytterst få som tør å legge ut navn eller noe som kan spores tilbake slik at man kan finne ut hvem personene er.
Men ja, det er mange som driver og rakker ned på andre. Det er mye lettere å snakke dritt om noen, enn å snakke pent om noen virker det som.

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 10 feb. 2013 11:58 Privat melding

For meg blir det feil å legge ut bilder av barna mine, venner eller andre som ikke har bedt om å bli vist frem på sukker.. Derfor klippes de ut av bilder.. Samme gjelder på face. Legger der kunn ut bilder etter å ha spurt om det er greit for de som er med på bildet. Og tagger sjelden...

(kvinne 35 år fra Buskerud) sø. 10 feb. 2013 12:21 Privat melding

Jeg er litt der Gilia er...
Legger ikke ut bilder som jeg ikke har fått tillatelse å legge ut..
Slik noen nevner litt lenger oppe, jo, se rat mange vil se det på samme måte som å vise frem bilder når vi selv var små. Jeg er enig at det er det når du tar frem tlf og viser frem ved å bla gjennom bilder der... Men problemet med internett (som jeg tror for mange er lett å glemme), er at der forblir bildene liggende. Uansett hvordan du vrir og vender på det.
Grunn til jeg ikke legger bilder ut av min unge på sukker, er fordi de ikke har noen spesiell privatisering av bilder, alle bilder jeg legger ut av mine fotografier, tegninger og bilder av meg selv, er fritt villt.
Og det skjer oftere enn folk innbilder seg.

Jeg, f.x, har fått flere brev hvor folk har skrevet til meg og fortalt at de tok seg friheten til å kopiere et av bildene som viser mine tegninger. De spurte ikke om tillatelse først, men sa fra etterpå... Og det er bare de jeg vet om har gjort det.
DERFOR velger jeg å ikke ha barn eller andre jeg kjenner på bilder av meg her inne. De må velge selv Hva de ønsker å ha ute på nettet av seg selv. Både barn (blir større de og) og andre

Men dette er bare mitt synspunkt. Tror ikke det er noe fasitsvar på hva som er "riktig", men at det er litt forskjellig på hvordan folk velger å se på det

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 10 feb. 2013 12:22

Jeg anser det å legge ut bilder av barn i en datingprofil, eller på åpent på andre nettsteder som uansvarlig. Veien er kort til å tro at vedkommende er korttenkt på andre områder også.

Skjult ID med pseudonym Flux sø. 10 feb. 2013 12:30

Jeg har et bilde her som mine barn er med på. Jeg har vurdert å sladde fjeset deres, men ser ikke helt problemet. Samme på Facebook. Hvis de hadde synes det var flaut så ville jeg har gjort det.

Jeg ser ikke helt greia med pedofiliskrekk. Husk at det er en veldig liten prosent av pedofile som faktisk er overgripere, og de aller fleste av de søker seg til jobber/posisjoner som gir dem kontakt med barn.
Jeg har heller ikke bilder av barna mine hvor det vises naken hud.

Skjult ID med pseudonym hmm... sø. 10 feb. 2013 13:34

Jeg er helt enig med deg!

Men det er opp til hver enkelte å avgjøre hva som er riktig og galt. Det må da være lov å ha forkjellige meninger?

Bilder kan i teorin bli liggende på internett for all evig tid, og det finnes mennesker overalt med hensikter vi ikke aner og ønsker tenke på en gang. Det er realiteten, men internett er bare en av mange arenaer.

Skjult ID med pseudonym BOFF sø. 10 feb. 2013 13:36

Nå handler vel ikke dette bare om "pedoskrekk", men bilder som kan lagres og brukes i all fremtid av de som skulle ønske det. Jeg ser på bildene av sønnen min (6 år) som private. Personlig kan jeg ikke skjønne hvorfor noen ønsker å gjøre barna sine offentlige på nettet. Eller enda verre, de som bruker de som markedsføring for seg selv!

Skjult ID med pseudonym Flux sø. 10 feb. 2013 13:44

Jeg synes det er tåpelig å kalle det markedsføring av seg selv. På hvilken måte ville det vært annerledes om man har sladdet fjeset på barna?

Hadde jeg hatt andre bilder uten barn så ville jeg brukt de.

Skjult ID med pseudonym BOFF sø. 10 feb. 2013 13:51

"Eller enda verre, de som bruker de som markedsføring for seg selv!"
Det er ingen beskyldning mot noen av dere. Det er ett faktum at noen bruker barn som markedsføring av seg selv. Jeg har ikke sagt att du/dere gjør det heller. Men de finnes!

Skjult ID sø. 10 feb. 2013 13:52

Det bør være forbudt faktisk eller til og med straffbart å sette inn bilder av barn. Barn har ingenting å gjøre på et sjekkested. Er du så stolt av barna dine, kan du presentere dem på andre sider enn Sukker ol.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 10 feb. 2013 14:12

Det er vel også forbudt å publisere bilder av personer uten deres samtykke? Gråsonen er om det regnes som publisering å legge ut bildet på et nettsted som krever innlogging for å vises.

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 14:25

Venner av meg er med på bilder her uten at de vet det. Moahahahaha... ;)

Skjult ID med pseudonym BOFF sø. 10 feb. 2013 14:42

Jeg har såpass sterke meninger om dette, så jeg velger bort profiler med bilder av barna sine.
Folk er forkjellige.

@klementin
En merkelig ting med profilbilder på facebook, er at der det to ansikter på bilde, er det sjelden at eier av siden er den peneste. :D
*Jeg snakker generellt, og det behøver ikke gjelde alle*

Skjult ID med pseudonym Klementin sø. 10 feb. 2013 17:50

BOFF: Hehe, er jo ikke for å bevise at jeg er den peneste i vennegjengen jeg har bilder hvor de er med, så synes den kommentaren din var veldig malplassert.

Skjult ID med pseudonym . sø. 10 feb. 2013 18:54

Barn er jo statussymboler, klart man vil vise fram dem når man får sjansen.

Skjult ID med pseudonym crio sø. 10 feb. 2013 20:20

Jeg ser ikke hva bilder av barn har her inne å gjøre, jeg har selv en sønn og det kunne ikke falle meg inn å legge ut bilde(r) av meg og ham her.

Ikke fordi jeg nødvendigvis har "pedofili-skrekk", men fordi jeg ser ingen grunn å ha bilder av ham her. Sønnen får en potensiell kjæreste eventuelt se bilde av etter noen dater, og hvis det faller seg naturlig.

Jeg har også særdeles få bilder av ham på facebook, har aldri lagt ut noen bilder av ham som liten, og har gitt mine venner klar beskjed om at bilder av ham ikke har noe på nett å gjøre.

Jeg har det siste året lagt ut en håndfull bilder selv, disse har jeg spurt ham på forhånd om det er greit at jeg legger ut, og når han har sagt nei har jeg latt være. Han går i tredje klasse og jeg mener at man ikke skal publisere bilder av barna sine før de er gamle nok til å gi sitt samtykke.

Bilder av menn sammen med barna sine her inne er for meg en tungtveiende grunn til IKKE å ta kontakt med disse mennene, selv om de i utgangspunktet er interessante, da jeg synes barnebilder her inne viser mangel på dømmekraft. Jeg kan se at det er et sterkt markedsføringskort i forhold til mange damer, men ikke for meg :-P

Skjult ID med pseudonym crio sø. 10 feb. 2013 20:21

Med andre ord, jeg er hundre prosent enig med trådstarter...

Skjult ID med pseudonym femtitre ma. 11 feb. 2013 00:11

nei,barn har ingenting på et nettsted å gjøre uansett.Hva med når de er større,,uff,hvilke tanker om sine foreldre,,

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 11 feb. 2013 00:26

Jeg har ett bilde av meg og sønnen min på profilen. Kommer noen over til face så har jeg flere der. Gutter jeg har datet har ikke møtt ham. Ellers på profilen så har jeg en orntlig profil med normale bilder. Jeg kan se det er galt hvis man er av typen som har sexy bilder osv. Det har ikke jeg. Tenker og som flere over her, at det ene bildet der sammen med meg hviser at han er en viktig del i livet mitt, og skyver vekk de som ikke godtar "pakken". Hadde egentlig glemt at jeg hadde det bildet der av oss to. Liten tass som sitter på hofta mi :) Måtte jo nesten sjekke før jeg svarte i denne tråden. Hadde det vært en side av feks mer erotisk og useriøs karakter så hadde det ikke vært tema engang. Sukker ser jeg på som rimelig seriøst. Facebook har jeg både morsiden min og farsiden min så er en måte å la de få følge litt med på oss to. Sjelden jeg legger ut bilder der både av meg og han men det hender.

Skjult ID med pseudonym tidlig fr. 15 feb. 2013 17:54

>For meg blir det feil å legge ut bilder av barna mine

meningsløs formulering. enten så ville ikke du lagt ut bilder av barna dine og da kan du jo skrive det. Eller så mener du at det er feil og da mener du jo at det er galt uansett hvem som gjør det.