Alle innlegg Sukkerforum

Snille menn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 12:41

Jeg er en normalt snill mann, de fleste er jo igrunnen det. Har alltid trodd at snille menn skaper trygghetsfølelse hos kvinner, men nå har jeg hørt det stikk motsatte: snille menn skaper mistenksomhet, nervøsitet og mistillit hos kvinner.
Så spørsmålet mitt er: Ønsker kvinner seg egentlig snille menn?

Skjult ID med pseudonym grimstad82 ti. 12 feb. 2013 12:43

Hvor har du hørt det....?

Skjult ID ti. 12 feb. 2013 12:48

Snille menn er en meget sjelden vare, så kanskje derfor mistenksomhet og mistillit, tror jeg.

Skjult ID med pseudonym grimstad82 ti. 12 feb. 2013 12:56

Folk vil ha det de ikke kan få, så enkelt er det.

Skjult ID med pseudonym nenetten ti. 12 feb. 2013 12:58

Om du har hørt det fra ei eller et par damer... så tror jeg ikke det gjør gjennomsnittet av den kvinnelige befolkningen.

:)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 12 feb. 2013 12:59

For å kunne svare på slike spørsmål (for meg) er det utrolig kjekt at vi har en enighet om hva snill betyr. Ihvertfall at jeg forstår hva du/dere legger i begrepet.
Så...hva ligger i snill? Hvordan kommer dette til syne? (Hvordan VET man om noen ER det eller ikke)
Og hva er det motsatte av snill? Altså... hva er da utelukket ?
*Thx. :-)*

Skjult ID med pseudonym nenetten ti. 12 feb. 2013 13:05

Noen mener at snill er å ikke denge kjærringa gul og blå annenhver uke :D

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 13:06

Vel, det var en erfaren mann som sa det til meg. Det han sa var at hvis du alltid er snill (og han la trykk på ordet alltid da han sa det) så vil damer sky deg som pesten. Hvorfor, spurte jeg. Fordi de blir mistenksomme og nervøse, sa han, de føler seg utrygge rundt menn som ALLTID er snille.

Skjult ID ti. 12 feb. 2013 13:11

Du bør dra tilbake til denne erfarne mannen som sa det til deg og spørre ham NÅR er det lønnsomt å være litt slem da, så kvinner ikke bli så engstelig og mistenksom.

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 13:12

@13:11
Den mannen er død nå. Han tok sitt eget liv.

Skjult ID med pseudonym 13:11 ti. 12 feb. 2013 13:16

Skjedde det pga. en kvinne?

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 13:20

Ja. Han ville prate med meg da kona forlot ham. Han åpnet seg helt opp, og vi diskuterte hvordan kvinner og menn er mot hverandre. 12 dager senere ringte min datter (jeg var tilfeldigvis i London den dagen) og fortalte at de hadde funnet ham død i en lenestol i leiligheten samme dag.

(kvinne 46 år fra Aust-Agder) ti. 12 feb. 2013 13:23 Privat melding

Sjølvsagt skal mannen vere snill, men ikkje dumsnill!

Ellers er "snill" eit definisjonsspursmål - det betyr ikkje nødvendigvis det same for deg som for meg.

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 13:31

@Tingeling, jeg kan ikke definere "snill". Kan noen? Men jeg er enig, det er viktig å definere hva vi mener.
Tror kvinner at en (alltid) snill mann er "for god til å være sann"?

Skjult ID med pseudonym irene;) ti. 12 feb. 2013 13:54

Jeg tenker snill som i motsatt av slem..og selvsagt vil vi ha en snill mann? Iallefall jeg. Rampete, sta og litt ego går bra så lenge snill er grunnmuren:) Eh selv om ego selvsagt alltid ligger i grunnen hos oss alle;)

Skjult ID med pseudonym me too ti. 12 feb. 2013 14:11

Ja takk til en snill mann. Det finnes menn som har selvtillitt, er morsomme OG snille. Disse kommer langt. Så finnes det menn som ersnille, oppofrende og kjedelige. Disse vrakes lett.

Det er alltid snakk om snill i kombinasjon med andre egenskaper.

(mann 25 år fra Vest-Agder) ti. 12 feb. 2013 14:46 Privat melding

Vil nok anta at kvinner i realiteten ønsker snille menn, for all del. Men så ønsker de aller fleste også spenning i forholdet. Men hva som er sunn spenning er veldig subjektivt. Selv vil jeg definere sunn spenning som krangler iblant om hva som helst. Mens usunn og potensielt farlig spenning er knyttet til vold, trusler og sjikane.

Men det er nå mine tanker. Etter alt å dømme har vi alle forskjellige oppfatninger av verdier og den verdenen vi lever i.

(mann 25 år fra Vest-Agder) ti. 12 feb. 2013 15:21 Privat melding

@Svampebob1

Er det meg du spør, eller TS?

I så fall, jeg foretrekker kvinner som kan gi meg omsorg og kjærlighet når jeg trenger det, og som lar meg gi henne kjærlighet og omsorg tilbake. Trenger ikke gjøre ting mer komplisert enn det :-) For min del, iallefall. Når det er sagt er livet ikke ment å være enkelt heller. Det er som regel alltid en "catch" ;-)

Skjult ID med pseudonym ... ti. 12 feb. 2013 16:10

Ja, @Svampebob1, det er det som er en meget sjelden vare nå for tiden, det er evne til å gi.
De fleste forstår faktisk ikke at det å kunne/ville gi er grunnleggende i et forhold.

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 16:13

Svampebob1 og kasiba92
Det er vel og bra å ønske seg kjærlighet og omsorg. Men hvor er kvinnen i det? Hennes personlighet? Hvis evnen til gjensidig kjærlighet og omsorg var eneste kriteriet så burde det være en smal sak å finne seg en partner. Ikke sant? Hennes temperament, "snillhet" om du vil, humor, intelligens, evne til innlevelse, hennes seksuelle lidenskap, medmenneskelighet, hennes etc. Ikke spør meg hva "snillhet" er, men det er vel en karakteristikk ved personligheten(?).
Tråden gjelder hvorvidt snillhet oppleves med skepsis, i dating sammenheng.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 12 feb. 2013 16:26

Damer ønsker status og materielle goder. Snille menn oppnår ikke dette.

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 16:34

Godt poeng @søker. Damer vil ha en alfa-hann, og snillhet er vel ikke hans sterkeste side?

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 12 feb. 2013 16:37

Klart vi vil ha en snill mann! Er de snille menna jeg som regel blir sammen med. De mindre snille dater jeg til jeg finner ut at de ikke var så snille som jeg trodde, så dumper jeg de. De snille ender jeg opp i forhold med. Såpass til krav må man da ha! Har litt tendensen til at de nesten blir for snille, vil ikke ha en mann som dilter etter meg heller. Vil ha en som og har sin egen vije og sine egne meninger. Kan jo være snill men alikevell ha egen vilje tenker nå jeg da :P :)

Skjult ID med pseudonym Mans world ti. 12 feb. 2013 16:40

Min erfaring :

Jente : Jeg tenner på badboys, snille menn er kjedelige

*12 måneder senere*

Jente : Buuuuhuuu, jeg kan ikke forstår hvorfor han var utro og hvorfor han ikke behandlet meg med respekt.

(mann 25 år fra Vest-Agder) ti. 12 feb. 2013 16:53 Privat melding

@tt

Nå så jeg ikke at kjærlighet og omsorg er det eneste man trenger å ha her i livet, selv om innlegget mitt kanskje fikk det til å se slik ut. Det er derimot et godt utgangspunkt å starte fra, mener jeg. Dette fordi en da har sikkerhet og tillit i boks. Men når du først er inne på det, er det mange gode råd du gir i samme slengen. Humor og stemning er vel så viktig for et forhold enn kun kosestunder. Man bør forstå hverandres tanker og slikt, slik du presiserer det. Alt for unngå at forholdet blir monotont.

I datingsammenheng kan det å være snill og grei virke for godt til å være sant med tanke på at mange føler partneren bare prøver å lure til seg en eller flere goder med å gå i fåreklær.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ti. 12 feb. 2013 17:45 Privat melding

Snill er en undervurdert egenskap :)

Jeg vil ha en snill mann, noe annet er helt utelukket.
Men han må først og fremst være snill mot seg selv. For dersom man bare er snill mot andre, og aldri kan si nei eller tørre å bli upopulær fordi man hele tiden ønsker å fremstå som "den snille", så er man ofte samtidig svært slem med seg selv.
Og det er jo ingen god egenskap.

Men er man snill mot seg selv og setter bevisst grenser der man føler for det, så vil man oftere også være snill mot andre og godta og se deres grenser og godta dem :)
Og det har mye å si når det kommer til gjensidig respekt tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 12 feb. 2013 18:04

@Minney
Du blander egosentrisk med snill. At man har gjensidig respekt for reviret til andre troll gjør deg ikke til et snillt troll. Det du sier her bekrefter jo det TS skriver om. Du mener den snille bare prøver å fremstå som "den snille" mens du syns rævhølet er snill fordi han er egosentrisk og snill mot seg selv.

Skjult ID med pseudonym Klementin ti. 12 feb. 2013 18:17

Saken er ikke at det er noe galt i å være snill. Vi vil alle ha menn som er snille. Men samtidig blir menn mer attraktive når de er litt frempå og selvsikre. En typisk alfahann kan godt behandle dama si som en prinsesse, men han er en sånn fyr som vet hva han vil ha, og som regel også ender opp med å få viljen sin.
I utgangspunktet er det positivt å være snill og om man er det på en sjarmerende måte kan man absolutt dra damer på det. Det å følge jenta hjem, hente henne når dere skal noe, tilby å spandere av og til, invitere på middag som du har lagt en del innsats i osv er eksempler på at du tjener på å være snill. Det samme gjelder å være der for henne når hun har det vanskelig og trenger trøst (men trøster du henne fordi hun har blitt dumpet av han hun egentlig er interessert iner du kun vennemateriale). Jeg kommer ikke på så mange eksempler på når det er en ulempe å være snill, men å f.eks kjøpe gaver til henne du egentlig ikke har råd til for å imponere er ikke noe sjakktrekk.

Skjult ID med pseudonym søker ti. 12 feb. 2013 18:22

@Klementin
Man kan da ikke avgjøre om en mann er snill eller ikke ut fra hvordan han behandler en date. Du må se på hvordan han behandler andre enn deg.

Skjult ID med pseudonym Klementin ti. 12 feb. 2013 19:21

Søker: Så klart, men jeg kan jo ikke date en fyr som behandler daten sin dårlig, selv om utrolig mange gjør nettopp det,

Skjult ID med pseudonym ... ti. 12 feb. 2013 20:03

Du er en klok mann, @Svampebob1. Ikke mange i dag skjønner alt dette.
De fleste strever etter forelskelse men skjønner ikke hva kjærligheten egentlig er og hvor mye den koster.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 12 feb. 2013 21:40 Privat melding

Noe som er med på å skape vanskelige misforståelser folk imellom på forumet (og hvor som helst ellers i verden) er enkeltindividenes fornemmelser av hva ekte snillhet (altså kjærlighet) er.

-Familiær-, vennskapelig-, bekjentskaps-kjærlighet.
-Erotisk-, forelskelses-kjærlighet.
-Universell, "abstrakt" altomfattende kjærlighet.

Disse tre tingene/formene blir rotet rundt hverandre når vi snakker. Det floker seg. Og ved mangel på almenbrukte ord for de forskj. betydningene oppstår ekstra kaos og forviklinger. (Dette er bare èn side av saken, men ikke uvesentlig.)

Det ser ut (synes jeg) som at den romantiske kjærlighet dyrkes sterkest hos oss idag. Har inntrykk av at den familiære / vennskapelige type ligger lengre nede. Med unntak av barn til foreldre: De bittesmå barna befinner seg i det universelle. (I en viss forstand elsker de mor høyest, men "mor" som person finnes ikke.) "Mor" er Tryggheten; universet. Og de elsker universet.

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 22:29

Var det ikke en tråd her for en tid siden som snakket om altomfattende kjærlighet i et parforhold?

(kvinne 38 år fra Buskerud) ti. 12 feb. 2013 22:31 Privat melding

Damer vil absolutt ha snille menn, ihvertfall jeg! Men det er en vesentlig forskjell på snill og dumsnill!

Skjult ID med pseudonym tt ti. 12 feb. 2013 22:33

"Lokke-menn" er snille...

Skjult ID med pseudonym grimstad82 ti. 12 feb. 2013 22:34

@Humlans

Er vel ingen som vil ha dumsnill person :)

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 12 feb. 2013 22:36 Privat melding

Ts i mine øyne så tar du feil :) en snill mann er ikke slik.. Fordi du er snill så skal du ikke være en nikke dukke som godtar alt.. store forskjeller der..

Skjult ID med pseudonym cicero ti. 12 feb. 2013 22:36

Mange tror jenter bare går etter såkalte bad boys. Dette stemmer ikke. Noen jenter tror vel gjerne at de kan kapre bad boys og få dem til å smelte og bli snille gutter som forplikter seg, men som regel gjelder det å være en slags mellomting. For jenter vil ha både spenning og omsorg. Først spenningen (liker han meg? har han andre jenter etter seg? kan det bli oss? har han lyst å snakke med meg?) ... Disse tingene ELSKER de. Men SÅ vil de ha tryggheten.

Om du som mann bare gir og gir og gir av deg selv helt fra starten av rømmer de unna raskt som fy, da dette kanskje kveler dem og lukter litt desperasjon. Jenter vil gjerne ha det andre jenter vil ha, så i starten lønner det seg i å ikke over-forplikte seg til henne selv om du er kjempegira og det er bare henne. Det gjelder å være litt mer picky med hvem man velger å være snill med, ikke behandle henne bedre enn dem fortjener før det begynner å bli seriøst.

Mvh,
Nice guy

Skjult ID med pseudonym bat on. 13 feb. 2013 11:35

@Svampebob1

Det høres ut som om de er (vanilje)subs (:

Skjult ID med pseudonym ?? on. 13 feb. 2013 11:39

@cicero

Skal ikke generalisere, men jeg kjenner få jenter/damer som synes at det spillet du nevner er spesielt sjarmerende. For egen del skyr jeg menn som skal forsøke å spille kostbar eller ikke viser sin evt. interesse klart og tydelig. Tar det som et tegn på usikkerthet og det tiltaler ikke meg, da jopper jeg heller videre til neste mann.

Er heldigvis litt.. eldre enn 20, men har vært like dan hele livet så vet ikke hvor mye alder har å si.
Det er også forskjell på å vise tydelig interesse og det å kvele den andre med oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym Minney on. 13 feb. 2013 13:53

@søker

Selvfølgelig finnes det drittsekker blant dem som er snille mot seg selv.
Men de som er drittsekker mister ofte noe av gangsynet på dette med gjensidig respekt.
Og jeg glemte selvfølgelig en viktig ting sist, men som jeg jo anså som en selvfølge i mitt hode da jeg skrev det jeg skrev.
Empati :)
Uten empati så vil man ofte heller ikke vise gjensidig respekt. Og jeg tenker ikke på sånn sort/hvit gjensidig respekt som alle kan lære seg. Men også alle gråsoner som man må ha empati for å kunne se.

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 feb. 2013 14:23

Alt annet enn en snill mann er fullstendig, komplett og totalt uaktuelt.

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 feb. 2013 14:24

Noe annet enn en snill mann er fullstendig, komplett og totalt uaktuelt.

Skjult ID on. 13 feb. 2013 16:05

Snille menn, altså ikke slemme, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym tt on. 13 feb. 2013 16:21

@Minney
Det er ikke alle områder av livet hvor menn KAN føle empati med kvinner, og vise versa. På noen områder kan man kanskje føle sympati, men ikke empati.

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 feb. 2013 16:40 Privat melding

Ja takk til snille menn og han kan gjerne være litt gentleman da jeg ikke akkurat har vært bortskjemt med det før.

Skjult ID med pseudonym søker on. 13 feb. 2013 16:43

Alle damer sier de vil ha snille menn, men de velger noe annet. Slik har det alltid vært.

@Ergladi
Hvorfor har du ikke vært bortskjemt med det før? Hvorfor har du ikke valgt det tidligere?

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 feb. 2013 16:56 Privat melding

Fordi jeg tydeligvis valgte feil type....han var snill, men ingen gentleman.

Skjult ID med pseudonym H S on. 13 feb. 2013 17:02

Gentlemen tiltaler meg like lite som lapsladies.

Skjult ID med pseudonym tt on. 13 feb. 2013 17:04

Så hva blir konklusjonen her da? Svarene er over hele kartet!

Skjult ID med pseudonym H S on. 13 feb. 2013 17:06

Gentleman eller ikke er avsporing.

Skjult ID med pseudonym H S on. 13 feb. 2013 17:08

(Slik som snillisme. Avsporing som går igjen og igjen her.)

Skjult ID med pseudonym skrue on. 13 feb. 2013 22:21

Kvinner vil ha villmenn...

Skjult ID med pseudonym dexterward on. 13 feb. 2013 22:34

Skikkelig primale?
Drar i håret, biter og klorer?

Skjult ID med pseudonym -m- on. 13 feb. 2013 23:32

Ja det er jo veldig flott med handy menn som gjør sånne ting man ikke tenker på selv, som å fikse vaskemaskina så den ikke flytter på seg, fikse porten osv..hatt sånne handy menn her før som brått har gjort sånne ting..det er skikkelig omsorgsfult syns jeg :)

Skjult ID on. 13 feb. 2013 23:35

@-m-
Dette smilet ditt :) ser nesten ironisk ut?

Skjult ID med pseudonym durrr to. 14 feb. 2013 00:17

spørsmålet du bør stille deg er: vil du forandre deg kun for å få deg dame?

Skjult ID med pseudonym kaka to. 14 feb. 2013 00:21

snille menn er kjedelig. man går lei dem.. badboys er hotte!

Skjult ID med pseudonym -m- to. 14 feb. 2013 00:27

skjult id 2335

hmm på inlegget mitt, eller på profilbildet, eller no ? :P

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 14 feb. 2013 00:33

__[¨¨¨]_
¨O ¨¨`|¨¨o
¨'l'|'l'|'l'|'

Mannen med skarpe tenner tar en titt ned på :) som nesten sover.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 14 feb. 2013 00:36

armekroken til en snill, god og trygg bamsemann NÅ TAKK :) :)

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 14 feb. 2013 00:37

Hehe.

Skjult ID to. 14 feb. 2013 00:38

Nå, @-m-? Litt kort varsel :)

Skjult ID med pseudonym -m- to. 14 feb. 2013 00:52

@skjult id 0038

ja NÅ hehe....:P hvor lang varsel må det være da? :)

@hdv

er jo bra om en mann kan si nei og, jamann hele tia blir jo slitsomt :P

eller "jammen hva vil du da jenta mi?" HELE tiden..koslig av og til asså ;)