Alle innlegg Sukkerforum

Bare en mann?

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Hordaland) ti. 8 juli 2008 11:09 Privat melding

Hva kjennetegner et ekte mannfolk?

Jeg synes definitivt at kvinner er mest spennende, men også dette spørsmålet - om mannen - er interessant å få noen synspunkter på.

Her er et morsomt klipp som setter stemningen:

Olding satt fast i myr:
OVERLEVDE TO DØGN
PÅ SNUS OG GJØRME
http://www.youtube.com/watch?v=nNNBUcnOSLc

Er for eksempel dette en skikkelig mann? Eller er mannsidealet endret i retning av tøffelhelt og/eller metroseksualitet? Stemmer det at mannsrollen er i krise?

Skjult ID med pseudonym s ti. 8 juli 2008 12:14

Jeg blir rett og slett litt imponert over hvor mye dere lurer på, og atpåtil greier å få diskusjoner ut av :)

(kvinne 36 år fra Østfold) ti. 8 juli 2008 12:23 Privat melding

Dette er iallfall ingen mann for meg:)

(mann 39 år fra Hordaland) ti. 8 juli 2008 12:24 Privat melding

Ja, men hva er galt med en skikkelig tøffing? Greit nok, han er gammel, krokrygget og tannløs - men tenk hvor stram han var i sin ungdom!

(kvinne 36 år fra Østfold) ti. 8 juli 2008 12:33 Privat melding

http://www.youtube.com/watch?v=8nPG8WRxLRk

Vil man le burde man heller se denne:)

(kvinne 36 år fra Østfold) ti. 8 juli 2008 12:56 Privat melding

http://www.youtube.com/watch?v=9VTYtyhmkDs&feature=related

Haha, jeg koser meg:)

Skjult ID med pseudonym sokrates ti. 8 juli 2008 13:33

Er vel fordi Margarita ikke vet hva det vil si å være Mann! Tror nok veldig mange kvinner med henne verdsetter andre ting enn evnen til å klare seg i villmarken! Slik er det blitt, mange ønsker seg flirende useriøse typer med glatte bryst. Er vel leken med barbie-dukkene som har skapt slike fikserte bilder av hva som er mann hehe!

Hadde jeg vært som disse jentene hadde jeg satt kriterier til kvinner som hadde fått teen til å sette seg i vrangstrupen demses hehe;) Men så er jeg mann da! Og vet forskjellen på mannfolk og fløtepus! Jeg tror at hvis vi hadde kledd allesammen nakne og plassert disse på en øde øy uten noesomhelst slags hjelpemidler så hadde nok disse ekte kvinner og menn fort skilt seg ut ifra resten av flokken! Men så lenge vi lever i våre rosa tilværelser så er det lett å rokke rollene utav kurs for å si det mildt!

Skjult ID med pseudonym Daytona ti. 8 juli 2008 13:36

Mannen var glad i snus i hvertfall :-) Syns kommentaren i starten er fin: "Hentet børsa for å skyte noen fugler som_irriterte_ham", ja ja lurer på hvordan det gikk med ungdommer som dristet seg til å gjøre rampestreker hos ham.

Margarita, takk for sinnadamen! Så fikk jeg ledd høyt i dag også.

Skjult ID med pseudonym hansomspør ti. 8 juli 2008 14:26

Norge anno 1979: http://youtube.com/watch?v=uS8wz_SwTdY

Det var tider det, da vi hadde et eget kabelstrekkesangyrke.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 8 juli 2008 14:46

Lars Monsen som vrir desilitermengder med svette av sokkene sine på riksdekkende TV må vel være et skikkelig barka mannfolk? hehe...

Skjult ID med pseudonym Mango ti. 8 juli 2008 14:48

Hei folkens!

Er i likhet med Bjarne jævlig interessert i å vite hva som er definisjonen av en ekte mann; eller Mannen med stor M som mange jenter her på Sukker kaller ham. Skal vi definere ham i henhold til de typiske kjønnsrollene? Er det en mann som hater homofile, slåss i fylla, jobber på stålverk (har dere sett den Simpson-episoden?) og ser på tippekampen i helsetrøye? En mann som heller trekker ut tåneglene sine med tang enn å vise følelser? :-D

Skjult ID med pseudonym mANN 29 ti. 8 juli 2008 14:57

Ja, det kunne jeg også være interessert i å vite. Altså, hva "Mannen med stor M" betyr/innebærer.....Og hvorfor heter det ikke "Kvinnen med stor K"?

Har nok en antakelse om at ulike damer tillegger begrepet VIDT forskjellig innhold, ja. Ser for meg at damer som snakker om menn, og som bruker begrepet, fort snakker forbi hverandre...

Skjult ID med pseudonym juni ti. 8 juli 2008 15:21

Sorry, gutter/menn, men jeg klarer i hvertfall ikke å gi dere et svar. Jeg er blitt fullstendig forvirret etterhvert og vil ha alle de gode egenskaper som måtte finnes på denne jord av både den tøffe og myke varianten og skivse dem sammen i en og samme drømmemann ;p

Men på samme måte som menn kanskje ofte drømmer om en madonna/hore versjon av kvinnen, så drømmer vi kanskje om villmann-gentleman varianten som både er barsk og myk?

Skjult ID med pseudonym Mango ti. 8 juli 2008 15:46

Bra sagt, juni

(mann 39 år fra Hordaland) ti. 8 juli 2008 16:01 Privat melding

Kabelstrekksangeren - og de gutta som strekker kablene - det er Mannfolk, det!

(kvinne 42 år fra Oslo) ti. 8 juli 2008 19:18 Privat melding

Hihi!
Wilhelm Tyskeberget er et sjarmerende eksempel på en skikkelig mann, syns jeg :). Det er viktig for en mann å kunne skaffe til veie et duganes måltid til sin kjære om man skulle havne i ulykka ;-). Synd han var alene og ikke hadde noen å dele med, men jeg syns han var tøff! Finnskogen og selve berget "Tyskeberget" er skumle områder med både bjørn, ulv og innpåsliten elg. Mandig gjort i seg selv å overleve tilnærmelser fra elgen for eksempel.. :-)
Hardhausen Tyskeberget har dessuten en fin og lite selvhøytidelig framferd som f.eks. Lars Monsen ikke har ;-)
Jeg heier på Tyskeberget!

Men hva er en skikkelig kvinne?
En som setter pris på et måltid tilberedt på et bål av drivved i vind på 15 m/sek eller ei som lar seg varte opp på Bølgen og Moi?
Eller en som tilbyr daten dette?

(kvinne 36 år fra Østfold) ti. 8 juli 2008 22:21 Privat melding

En skikkelig kvinne er en som meg, som har vært 4 timer på ikea med min mor, og nå monterer alle møblene helt selv:) (DRITTLEI!!!!!!!!!!!!!)

Skjult ID med pseudonym s ti. 8 juli 2008 22:24

Pøh, du liker det nok.

Skjult ID med pseudonym sekai on. 9 juli 2008 20:33

En skikkelig MANN er selvfølgelig en som behandler meg som en kvinne, overøser meg med gaver og oppmerksomhet, jobber hardt for å tjene penger til meg/dem, som backer meg opp når jeg vil realisere mine ville ideer, som er full av forståelse når jeg har mine humørsvigninger, som er den perfekte gentlemann når vi er ute, som hugger veden selv, skyter og fisker maten selv, som sier "bare slapp av du kjære" og tar helgevasken før han varter opp med et romantisk måltid foran peisen, som er den perfekte elsker og venn, som aldri stiller urimelige krav og som alltid lytter og forstår og er på pletten når han skjønner at jeg trenger han (noe han gjør nesten før jeg skjønner det selv)... *lol*

*lurer fælt på hvorfor jeg er singel jeg* :oD

Skjult ID med pseudonym hoy on. 9 juli 2008 20:58

Mannsrollen har aldri vært i krise, men mange menn har det.

Skjult ID med pseudonym juni to. 10 juli 2008 14:22

hmmm... det må da være direkte helsefarlig å få plantet slike bilder inn i hodet sitt?? Forsøker å se for meg hvordan en peanøttinnsmørt mann iført sin bestemors undertøy ser ut....
... lurer på om jeg har noe ibux i huset, jeg.

:-D

(mann 38 år fra Oslo) to. 10 juli 2008 14:25 Privat melding

Spiller ingen rolle hva du gjør som mann, bare du er god på det du driver med. Det være seg om du er Harry Håndtverker, Forfatter-Felix, Arne Aksjemann, Preben Pappagutt, eller Steriod-Stein. Du må bare like faget ditt og tilværelsen forøvrig. Eller du er kanskje en livsnyter som liker alt mulig rart, som er en kategori jeg selv lett faller inn i. Da må du i så fall være bra på det.

Om du gjør deg til for å imponere noen vil det som regel bli avslørt, ihvertfall på sikt. Det som spiller en rolle er at du selv vet hvor og hva du vil, har en jobb, hobby eller annet som tar litt av tiden din, og ikke setter ei jente som sentrum av livet ditt før eller etter du har møtt henne, aka Desperat (TM).

Altså:
Du bør allerede like livet ditt, uten dame. Feilen mange gjør er å tro at denne nye du skal bli kjent med skal gjøre livet ditt så mye bedre. Råttent gjort å legge ansvaret for ditt liv over på en annen. Se heller på det å finne noen som en bonus, for et slikt ansvar ligger ikke på henne, det ligger på deg. Du har en mor til sånt om du ikke klarer det selv, og ingen jente vil være mora til typen sin. Ja, det er sikkert fint å ha noen å støtte seg til eller ha det gøy sammen med. Men du bør ikke ta utgangspunkt i at noen skal gjøre ditt liv bedre, det er å legge ansvaret for deg hos en annen, noe som er patetisk og råttent gjort ovenfor deg selv og denne andre. Og en kjempe turn-off attpåtil.

Utseende har bare en viss toppkurve før andre ting kommer inn i bildet. Det er revnende likegyldig hvor bra du ser ut om hobbyen din er å svi maur med forstørrelsesglass og spise erter en etter en og friker ut om det ikke er nøyaktig 54 stk. på tallerkenen din når du får dem servert.

Schumacher kan kjøre bil. Nadal kan slå en ball. Begge deler er bra så lenge du ligger i toppsjiktet innenfor din sjanger. Om du ønsker å kapre en annen, bør du først være fornøyd med deg selv, eller strebe etter å bli mer fornøyd med det du er, gjør, eller akter å gjøre senere. Jenter liker en mann som i det minste har en pekepinn på hvor han vil med livet sitt, hvordan han vil leve det og til en viss grad at man er oppegående, selvstendig og balansert som person, med noen ytterpunkter som vi bare kan kalle Smak & Behag.

Men dette er bare synsing fra min side, á la "Everybody's got the right to wear sunscreen" av Baz Luhrmann. Altså bygd på egen erfaring. Kansje det jenter egentlig vil ha er brannstiftende gutter innsmørt i peanøttsmør og iført sin bestemors undertøy.

Skjult ID med pseudonym MotherF. to. 10 juli 2008 14:27

Fra spøk til revolver eller omvendt!
Det å være mann idag er vel å vite hva enn kvinne vil ha ettersom det åpenbart er kvinnen som setter standarden! Men er man da så mann når man i bunn og grunn streber etter å gjøre sitt ego mest mulig attraktivt og gjerne undertrykker sin maskulinitet for at kvinnen skal blir fornøyd? Vel vi er mennesker og forskjellig anlagt! Det kan jo være manndig å være ond eller god, men lite manndig er det å ikke dyrke sitt ego! På den andre siden er det jo latterlig å se en pusling med mascara brøle ut primalhannens dominans når han i bunn og grunn er livredd for å slippe en fjært i sine rosa truser i frykt for å levne spor som hans prinsesse vil rynke på nesa av;) Hva med den feminine identitet da som er i ferd med å bli destruert inn i evigheten av gjerne svake feminister som ikke vet betydningen av ordet feminin i sin maskuline streben!

Prøver vel bare å si at mye har endret seg gjennom tiden, men la for guds skyld begrepene stå for det de er. Ingen vits i å kludre med språket og betydningen av et ord bare for å tekkes vår ambisiøse forvirrelse av hva som er rett eller galt!

Sannheten er vel heller den at nå er mange av trendsetterne enten maskuline kvinner eller feminine menn som skaper den virkelighetsoppfatning som motstrider alt som er av instinkter og ekthet! Det handler visselig om å være up-to-date;)

-(Påstand fra den gale som tror han vet forskjellen på maskulin og feminin)-

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 10 juli 2008 14:29 Privat melding

@K0ntrast

Er så enig så enig! Det du skriver er sant om å like seg selv og livet som det er. (Gjerne her og NÅ).

Så beskrivende, befriende :=)

Skjult ID to. 10 juli 2008 14:34

Det som kjennetegner et ekte mannfolk for meg er blandt annet omtanke for det annet kjønn og barn, og at han sier i fra om urett osv...at han ikke er redd for det. Beskytter seg og sine på en god måte, rett og slett. At han tenner på sin kvinne, og ikke trenger porno osv til stadighet. Hehe!

Skjult ID med pseudonym s to. 10 juli 2008 17:39

@K0ntrast

"Spiller ingen rolle hva du gjør som mann, bare du er god på det du driver med. Det være seg om du er Harry Håndtverker, Forfatter-Felix, Arne Aksjemann, Preben Pappagutt, eller Steriod-Stein. Du må bare like faget ditt og tilværelsen forøvrig. Eller du er kanskje en livsnyter som liker alt mulig rart, som er en kategori jeg selv lett faller inn i. Da må du i så fall være bra på det."

Nei, det tror jeg faktisk ikke at en må.

"Schumacher kan kjøre bil. Nadal kan slå en ball. Begge deler er bra så lenge du ligger i toppsjiktet innenfor din sjanger."

Igjen - dette tror jeg teller ganske lite i det store og hele. Kanskje, om en blir spurt direkte, og i et hypotetisk tilfelle har et valg mellom to likeverdige (utenom denne spesielle egenskapen du nevner), men ellers? I think not.

"Om du ønsker å kapre en annen, bør du først være fornøyd med deg selv, eller strebe etter å bli mer fornøyd med det du er, gjør, eller akter å gjøre senere."

Litt generalisering: Jeg tror (merk: tror) de fleste synes det er greit med en som er fornøyd med tilværelsen, men som IKKE nødvendigvis for enhver pris stadig streber å gjøre ting bedre enn de er.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 11 juli 2008 15:23 Privat melding

@s:

Jeg kunne kanskje ordlagt meg noe annerledes. Om du bytter ut "må" med "bør" er mye gjort. Om du ser for deg noen som trives med det de gjør og egen tilværelse, da er man i mål. Å nyte livet kan være en egenskap i seg selv og følgelig er det noe man bør etterstrebe, ifølge min subjektive mening. Om man vil slappe av med jobben man har påtatt seg, sporten man driver med eller annet, så er det noe man bør etterstrebe i seg selv, om det er dette som gjør en lykkelig. Enkelt og greit: gjør det du har lyst til. Det være seg spille, jukse, slappe av eller nyte. Arne Næss' bok om livsfilosofi og filmen "Loop" kan anbefales for å få frem poenget mitt enda bedre.

At man tilhører toppsjiktet trenger ikke bety landslagsnivå. Men om man stikker finger'n i jorda og lukter litt på kaffen, så er det ikke særlig sannsynlig at ei jente vil falle pladask for deg om du hater tilværelsen og deg selv, og har et liv man selv synes ligger litt under midt på treet. Jeg for min del går ihvertfall ikke ut ifra at jeg kan oppføre meg kun som en slask og forvente gull og grønne skoger tilbake fra en annen. Men å aldri få være en slask, å få slappe av litt, og bare være sur og seriøs resten av livet er heller ikke noe å etterstrebe.

Poenget mitt var i hovedsak at mange (virker det som for meg) tror at en annen skal redde dem. Opplegget er at de må løse eventuelle store eller små livskriser selv, og deretter se seg om etter en livsledsager. Det er som kjent vanskelig å like en annen om man ikke liker seg selv først. Det betyr ikke at man må være et rasshøl mot andre om man har det kjipt selv. Men energien og oppmerksomheten en annen kanskje søker hos deg vil ikke være mulig å oppspore i en person som ikke er fornøyd med egne planer, mål eller mulig forbedringspotensiale for sin tilværelse.

Skjult ID med pseudonym ElaEla fr. 11 juli 2008 21:48

@K0ntrast
Det er den beste og klareste beskrivelsen jeg har lest på lenge. Du er god med pennen :)

(mann 44 år fra Oslo) lø. 12 juli 2008 20:14 Privat melding

Hver gang jeg hører noen som syter om mannsrollekrisa, så lader jeg min revolver. Fritt sitert etter Göring. Ærlig talt, la nå folk, både menn og kvinner, få lov til å være den de er.