Alle innlegg Sukkerforum

Når gamle venner blir kjærester

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann35 to. 14 feb. 2013 15:40

Jeg synes jeg stadig hører om menn og kvinner som har kjent hverandre i mange år, også plutselig blir kjærester. Er dette vanlig? Jeg har nå for min del alltid tenkt at hvis du som mann først havner i venneboksen, så forblir du i venneboksen. Og dessuten må jeg i tillegg tilføre at hvis en jente først har plassert meg i den venneboksen fordi hun heller vil satse på en annen eller bare ikke liker meg godt nok (når vi først møtes og blir kjent), ja da føler jeg vel at hun har hatt sin sjanse og gjort et valg, og jeg er ikke så hypp på å gi henne en ny sjanse kanskje flere år senere hvis hun skulle endre mening. Jeg har jo ikke lyst til å føle at hun bare tar seg til takke med meg fordi hun har blitt eldre og senker kravene, eller fordi det ikke fungerte med han (eller de) som hun likte bedre enn meg, og derfor vil prøve ut andre-, tredje- eller åttendevalget.

Dessuten, hvordan blir egentlig gamle venner sammen? Jeg prøver meg da ikke på venninner jeg har, selv hvis jeg synes de er søte, for når de en gang har gjort det klart at de bare ønsker vennskap så føler jeg at dette i så fall både vil være et tillitsbrudd og ganske sikkert ødelegge vennskapet. Og jenter tar jo stort sett aldri initiativ, annet enn kanskje små, uklare hint og signaler som fra en venn lett kan oversees eller bare tolkes som vennskap, så fra den kanten kan jeg jo ikke vente noe. Men andre her har kanskje andre erfaringer og meninger om dette? Jeg bare lurer.

Skjult ID to. 14 feb. 2013 15:55

Alt er mulig, følelser styrer man ikke.

Skjult ID med pseudonym Pelle to. 14 feb. 2013 16:05

Det er den letteste sak i verden å snu fra venn til kjæreste.

Skjult ID med pseudonym sushibabe to. 14 feb. 2013 16:22

Har aldri blitt kjæreste med en venn, en venn er en venn...med mindre han håper på noe mer.
Jeg trekker meg tilbake i så fall.

Skjult ID med pseudonym Pelle to. 14 feb. 2013 16:26

Det eneste en mann må gjøre er å vise litt mer av barnet i seg, som regel. Det forutsetter selvfølgelig at man allerede er venn og at de andre bitene er på plass, altså at hun "liker" deg som venn - i motsetning til bare å være en bekjent.

Skjult ID to. 14 feb. 2013 16:49

" så når de en gang har gjort det klart at de bare ønsker vennskap......"
Jeg tolker dette sånn at du i utgangspunktet har vært interessert i mer fra alle jentevenner du har.......... dette var et merkelig innlegg synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Dag to. 14 feb. 2013 17:06

Tror ikke på deg Pelle. Ser dama på deg som en venn er det ikke lett å snu det.

Har ikke prøvd selv da, men lest mye om temaet.

Skjult ID med pseudonym lusa to. 14 feb. 2013 17:21

HVA skal jeg gjøre med vennene mine, mener du? Nei, makan... Det utgår.

Skjult ID med pseudonym TS to. 14 feb. 2013 17:21

vennskap kan fint utvikle seg til kjærlighet

Skjult ID med pseudonym lusa to. 14 feb. 2013 17:21

HVA skal jeg gjøre med vennene mine, mener du? Nei, makan... Det utgår.

(mann 36 år fra Oslo) to. 14 feb. 2013 18:08 Privat melding

Du sa det, sushibabe! :) Ingen styrer heller følelser, som Skjult ID sa, og som TS pongterer; det er ikkehelt enkelt. Det som skjer, det skjer! Sett dette har oppstått blant venner, opptil flere ganger. :)

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 14 feb. 2013 20:04

@ (Skjult ID ) - to. 14 feb. 16:49

Nei jeg har ikke i utgangspunktet hatt lyst på alle jentevennene jeg har. Men absolutt på noen av dem. Det er jo i flere tilfeller nettopp slik vi har blitt kjent i utgangspunktet, ved at jeg har møtt dem på en fest eller et seminar eller i ett tilfelle til og med tilfeldigvis på gata, også har jeg prøvd meg på dem. Og de har likt meg og har hatt lyst til å bli venner, men ikke noe mer. Som regel godtar jeg det, og gjør jeg det ikke så går jeg bare videre. Det er ikke på enne måen jeg har blitt kjent med alle jenter jeg kjenner selvsagt, men noen har det vært. Og etter hva jeg har hørt fra flere jenter jeg kjenner som har en del guttekompiser så er ikke dette en spesielt uvanlig situasjon.

Skjult ID med pseudonym sushibabe to. 14 feb. 2013 20:16

HanDuVilHa

Synes bare det er ikke noe særlig hvis han later som å være din venn, men venter bare på et gunstig øyeblikk til å hoppe til køys med deg :)

Skjult ID to. 14 feb. 2013 20:31

Men da er det todelt da. Du kunne ikke tenke deg de du i utgangspunktet var interessert i. Men hva med dem som har vært vanlige venner ?

(kvinne 51 år fra Akershus) to. 14 feb. 2013 20:39 Privat melding

Jeg tenker at når det skjer så er det ingen tvil........og da glemer du alt det du trodde var viktig......:-)

(mann 38 år fra Oslo) to. 14 feb. 2013 20:44 Privat melding

Jeg syns man på generelt grunnlag skal kaste vekk en del av fordommene og slutte å lage skråsikre fasiter på hva som funker og ikke funker. Jeg møter oftere mennesker som sier «sånn vil jeg ikke ha det», enn de som sier «ja, dette kan jo funke.»

At noen finner hverandre etter mange års vennskap, betyr vel mer at de har oppdaget nye sider som har vekket interesse, enn at de senker kravene? Hvis dette vennskapet har vart i flere år, kan det jo hende at begge disse menneskene har begynt å ta seg selv mer seriøst også? For hvert år som går, føler jeg at jeg stadig vekk blir mer moden enn jeg var året før…

…gi flere mennesker en sjanse, sier jeg bare. Hvor godt kjenner man noen etter 4 dates? De fleste bestemmer seg vel etter 1–2 dates. Kan ikke si jeg har blitt godt kjent med mange opp gjennom årene.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 14 feb. 2013 20:45

@ skjult ID

Det blir vel annerledes. Men spørsmålet om hvordan de i det hele tatt finner sammen står ved lag. For en av dem må vel ta initiativet først, mest sannsynlig mannen (bortsett fra små hint fra damas side kanskje), og jeg for min del aner fortsatt ikke hvordan du skal gå fram da. Men det er vel bare å legge hodet på stabelen og håpe at du ikke har misforstått helt antar jeg, og at hvis du har misforstått og drittet deg ut også håpe at ikke jenta i tillegg dumper deg som venn slik sushibabe ville ha gjort. I det minste hvis du faktisk likte henne godt og synes hun var en god og fin venn.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 15 feb. 2013 01:11

Artig fenomen og koselig for de det skjer for.
Det er en grunn til at en person havner i vennebåsen. Denne grunnen kan med årene bli mindre betydningsfulle.
Men det finnes også grunner som ikke vil forandrer seg, samme hvor mange år som går.

(mann 36 år fra Oslo) fr. 15 feb. 2013 10:07 Privat melding

Sushibabe: Tar poenget, sånt er bare ufint å gjøre.. Man utnytter ikke ånn på den måten. ;)

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 15 feb. 2013 16:03

Enig i at det kan være en fin ting har man vært venner i mange år kjenner man jo hverandres gode og dårlige sider meget godt. Har aldri blitt sammen med en som har vært i utganspunktet en kompis men. Som noen andre nevner lenger opp her er de fleste kompisene mine faktisk gutter jeg har møtt og hvor det har vært interesse der fra hans side men ikke min. Men man har da funnet tonen som venner i stedet. Gutter kan faktisk være veldig gode venner :)

Uansett følelser kan man ikke styre, sånn er det nå bare. Koslig tanke vertfall, noen man er trygg på og trives med og så oppstår det andre følelser enn vennskapelige. Risikoen er jo og der for at man mister det vennskapet da, så tror man må ta med det i vurderingen :)