Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 19:50

Dette har sikkert vært oppe her før, men hvor lenge skal man produsere barn? Synes det begynner å bli litt sent etter 40 jeg men...

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 8 juli 2008 19:57

Den biologiske klokken har vel sitt å si, men utover det, så er det vel opptil hver enkelt, som så mye annet...

:-)

Skjult ID med pseudonym Lukas ti. 8 juli 2008 19:58

bloomie da!:))....du tok jo ordene ut av munnen min!:)...
får være litt kjappere da neste gang!:))

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:01

Så lenge du lever når barnet er 32år
Og du ikke føler deg for gammel til å gå i barmehagen og dem 9 årige skolen når foreldre skal møte opp

(mann 40 år fra Oslo) ti. 8 juli 2008 20:03 Privat melding

Du vet jo aldri hvor lenge du lever, da...

Synes for så vidt det er greit så lenge det går, jeg, men må si jeg har litt problemer når menn på min fars alder flytter inn med kvinner på min alder for å lage kull nummer to.

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:05

Når jeg er 66... He he er vel nesten det når yngste min er 23 :)

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:06

Så du hadde ikke syntes det var litt dumt om far eller begge foreldrene døde når barnet var 5, 13, 17år f.eks?
Pga alder dom?
Er nok enklere å akseptere det når en er litt eldre enn på den alderen når en har bruk for foreldre..?

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:07

Nei flytt heller inn hos de eldre damene de er d mange av

Skjult ID med pseudonym Bloomie ti. 8 juli 2008 20:09

...og hva legger du i "eldre damer", Snax?

hehe....

Skjult ID med pseudonym juni ti. 8 juli 2008 20:11

snax: jeg vet jo ikke om du er mann eller kvinne og vet ei heller hvor gammel du er. Men for oss kvinner så finnes det jo en helt klar grense for hvor gamle vi kan være før det er for sent til å få barn. Det er snakk om biologi og ikke ønsker...
...blir nysgjerrig på motivet ditt for å lage denne tråden? :-)

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:12

Bare tulla! Ingen vet jo hvor lenge man lever uansett når man får barn? Synes bare det er veldig mange barnløse menn i 38-40årene her inne som ønsker barn. Da må det jo gå rimelig fort tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Zoid77 ti. 8 juli 2008 20:13

Det er selvsagt synd for barn når foreldrene dør. Poenget mitt er at det er noe vanskelig å ta utgangspunkt i hvor gammelt barnet er når foreldrene dør. Jeg kjenner jevnaldrende som har fedre som var 50 da de ble født og som fortsatt var i live, mens jeg kjenner andre jevnaldrende som verken har mor eller far i live, på tross av at de var i 20-årene da de ble født.

Og, joda, det er nok jevnt over enklere å akseptere at foreldrene dør når man er 50 enn når man er 15, men det blir helt galt utgangspunkt, all den tid du kan dø når du er 90 eller når du er 30. Og jeg tror ikke det er enklere for et barn å miste foreldrene sine på grunn av kreft enn på grunn av alderdom.

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:13

alt over 40+ ?er "eldre"

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:15

Han på 66 da..får den sikkert opp å skyter kanskje ikke løsskudd heller... :-)
Ja hvorfor ikke snax..alt kan jo skje..supermodeller har jo en fortid med eldremenn..faren blir 5min gammel ;) men jøss for en arv da..

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:20

Mange er jo redde for å bli gammle...
Å særlig jenter, tenker ofte at det er bedre å finne seg en bare for å få det barne de vil ha å oppdra det selv enn å kanskje måtte vente til de kommer over "gammel" grensen snax nevnte..

Ja så klart alt kan skje..Men om en skal være realistisk å gå etter statistikken...Og ja alderdom fremfor sakte..eller alle sykdommer som påvirker i stor grad...

Er jo flere som finner yngre damer, særlig når de er i alderen at de liker eldre menn ;-)

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:24

Redd for alderdommen burde vel ikke være et motiv, jeg tror ikke det hjelper å ha mange barn eller få dem sent ilivet. Samfunnet er jo slik at ingen barn har tid til sine gamle.... Jobb, barn ,barnebarn osv.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 8 juli 2008 20:26

barnløse menn rundt 40 år har en litt annen mulighet enn barnløse kvinner rundt 40 år. Selv har jeg hatt gamle foreldre som nå begge er døde, og for å være helt ærlig så syntes jeg det var kjekt å være ung og kunne være til stede for begge av mine foreldre når de ble syke og gamle...
Så jeg sier et jublende ja til både gamle og unge foreldre!

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:28

Ang alder å de xx årene jeg nevner er jo pga barnet..
Ja de fleste ønsker å bli foreldre, med sitt eget kjøtt og blod..
Ikke finne seg ei som har...det blir ikke helt det samme..samt så er alderen på de ungene ofte litt mer...selv om de er glad i dem også..
Synes at det går en magisk grense på hvor egoistisk en kan bli..
En må kunne si til seg selv..dessverre nå er DEN tiden passert...for å få glede av barn kan jeg involvere meg med andre som har barn (venner/bekjente)..
I andre tilfeller, tyr folk til drastiske tiltak fordi dem setter seg selv i fremst..briste eller bære..jeg vil..jeg må...jeg skal..

Skjult ID med pseudonym Ola ti. 8 juli 2008 20:32

Mange jenter skremmer bort gutta også..
Har så svært lust på barn..
Vil finne seg en..klarer ikke å vente..nevner det..og gutten løper...muligheten er der at dersom en hadde først vært sammen en stund å vært kjent med hverandre og sakte ønsket det samme hadde dem nok vært en flott familie..
Samt dem som er i forhold som plutselig finner ut at nå skal dem stifte familie å kjører så hardt på når mannen ikke er helt klar..at det tilslutt blir et lite indirekte ultimatum..

Skjult ID med pseudonym juni ti. 8 juli 2008 20:36

jeg håper at alle som ønsker seg barn, får barn, uansett alder :-D Når man tenker på alt som kan gå skeis for et lite menneskebarn, så tror jeg de færreste vil si at det gikk skeis med meg fordi pappan min eller mamman min var så og så gammel....

Skjult ID med pseudonym snax ti. 8 juli 2008 20:49

Takker for svar! Jeg har selv fått de barna jeg skal, både tidlig og sent(men før 40) he-he Sikkert skikkelig egoistisk, Eller var d love? Håper jeg og kan være til stede for mine foreldre nå som de trekker på åra. Samt hjelpe mine barn når jeg snart blir besteforelder. :)

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 8 juli 2008 22:48 Privat melding

så lenge man føler seg frisk og sprek nok til å få barn, og faktisk fremdeles har fysisk mulighet til å sette dem til livs, så synes jeg det er helt greit jeg.
Som flere andre har vært inne på, hvor lenge barn får ha foreldrene i livet sitt, vet man ikke uansett. Og hvor spreke og aktive foreldre barn har, kommer heller ikke nødvendigvis an på årene foreldrene har levd.

Jeg kjenner unge foreldre som er slitne og ikke orker alt, og jeg kjenner voksne foreldre som løper rundt med unga sine og er med på både det ene og det andre uten å være slitne. Det kommer an på andre ting en alderen, noen er spreke lenge, andre er aldri særlig spreke, og atter mange av oss er midt i mellom, både som unge og som eldre.

Men så skal det vel sies at jeg selv er 34 år, barnløs og overhode ikke synes det er noe å hyle etter enda. Om jeg treffer en på førti eller mer, som kunne tenke seg å få barn om det blir rett, så har jeg ingen problemer med å få barn med en som er over førti, ikke i det hele tatt. Men så kjenner jeg menn (og kvinner) på over førti som har små barn også, og jeg kjenner foreldre på 50 med "små" barn, og som er minst like aktive med barna som de yngre.

om det er mer egoistisk? nei, det synes jeg ikke.
Det finne mennesker som vet at de er ekstra utsatt for diverse sykdommer, som altså vet at de kanskje ikke lever til de blir gamle, skal de også la være å få barn? tilfelle de ikke kan være der for barnet til det blir gammelt?